ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΙ42

Reaction score
0
και εμενα 1920χ1080 μου γραφει με DVI->HDMI με συνδεση HTPC αλλα το πανελ της nvidia μου εχει επιλογη 1920χ1080ρ και αυτην εχω!
Στο χβοχ360 με component γραφει 1920χ1080ρ στην πανω δεξια γωνια!περιεργο :?

Reaction score
0
σ εμενα δείχνει 1080p. δοκιμασες powerstrip; Κανονικά θα πρεπε να μκπορείς να δώσεις παραπάνω Hz.

Reaction score
0
Θα το ψάξω λίγο ακόμη απο πλευράς ρυθμίσεων. Το θέμα είναι να καταλάβω αν υπάρχει πρόβλημα στο hardware (τηλεόραση, κάρτα γραφικών ή καλώδιο).
Ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ είναι με την άτοπο επαγωγή.

Αλήθεια, να υπάρχει πρόγραμμα που να δείχνει σε online απεικόνηση την συχνότητα που λειτουργεί η οθόνη. Αυτό δηλαδή, που δείχνουν οι οθόνες των Η/Υ με τα κουμπιά τους.

Το 1080p ίσως να το βγάζει μόνο όταν δέχεται και τη σωστή συχνότητα για προοδευτικό σήμα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Σε σύνδεση με pc θα πρέπει να γράφει επάνω δεξιά 1920Χ1080. Αυτό είναι φυσικά p καθώς από pc μόνο p μπορείς να πάρεις. Μόνο στην περίπτωση που έχεις ρυθμίσει την κάρτα γραφικών στο 1080i (ψευδο-interlaced αν φυσικά έχει τέτοια επιλογή η κάρτα...) μόνο τότε θα δεις πάνω δεξιά 1080i...

Από όποιοδήποτε άλλο μέσο (dvd, sat-receiver) πάνω δεξιά θα σου δείχνει 1080i (π.χ. humax 2000) ή 1080p (π.χ. Κiss 600).

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αν παίρνεις 1920Χ1080 στα 25 ή 30 Hz και δεν παίρνεις στα 50 ή 60 τότε ίσως το πρόβλημα είναι στο καλώδιο γιατί το δύσκολο είναι να πάρεις εικόνα στα 25 ή 30 και όχι στα 50 ή 60 Hz...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.478
Στην πρώτη μου σύνδεση AMOI με PC είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. 1920x1080 στα 30Hz. Καλώδιο DVI-->HDMI 2.5 μέτρων και κάρτα γραφικών ATI X800XL. Ότι κι αν έκανα δεν κατάφερα να το διορθώσω.
Το ίδιο βράδυ περίμενα δύο φίλους (γνώστες) για να τους κάνω επίδειξη και είχα αγχωθεί ότι θα πέσει δούλεμα. Έλα όμως που το βράδυ δούλεψε με την πρώτη στα 1080p ! Άνοιξα το PC, επέλεξα source HDMI και όλα άψογα. Από τότε κανένα πρόβλημα στις λίγες φορές που έκανα την αντίστοιχη σύνδεση μιας και το HiDef υλικό εξαντλήθηκε.
Υποπτεύομαι ότι ευθύνεται το καλώδιο, οι drivers ή συνδυασμός και των δύο.

Reaction score
0
Εγώ με τις ταπεινές μου πηγές (κλασικό DVD μέσω component και τηλεοπτικά κανάλια) δεν ξέρω από κλειδώματα σε μεγάλες αναλύσεις...το περισσότερο που έχω δεί είναι 576ρ που μάλλον είναι λίγο για τις δυνατότητες της τηλεόρασης :(

Πάντως θα επιθυμούσα σφόδρα αν κάποιος μπορεί μέσω των ρυθμίσεων να βοηθήσει ώστε ακόμα και από αυτές τις πηγές να μπορέσω να πάρω μια πιο υποφερτή εικόνα...(ειδικά στα τηλεοπτικά κανάλια η κατάσταση είναι μέτρια από μόνη της και ανυπόφορη μόλις δεις στο καπάκι μια καλή CRT...).

Επί τη ευκαιρία...στα μενού ρύθμισης της εικόνας, ακόμα και στο υπομενού "χρήστης", έχει μια επιλογή ρύθμισης που ονομάζεται "απόχρωση" (κρίσιμη ρύθμιση μου ακούγεται) στην οποία δεν επιτρέπει επέμβαση... :shock:
Πως επεμβαίνουμε εκεί ???

Reaction score
786
Νομιζω οτι το "αποχρωση" ειναι η ρυθμιση tint η οποια γινεται μονο σε σημα NTSC και οχι σε PAL

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους και καλο μηνα.Νομιζω οτι ειναι αδικο να συγκρινουμε την AMOI με καποια CRT και ειδικα στο τηλεοπτικο σημα που ειναι και το χειροτερο της.Με αλλες LCD (στις ιδιες ιντσες) τα πραγματα πανω-κατω ειναι ιδια,μετρια.Δεν λεω χαλια γιατι εχω δει χαλια και η ΑΜΟΙ δεν ειναι ετσι.Σε μενα τα πραγματα φτιαχνουν καπως οταν βλεπω μεσω filmnet.Φτιαχνουν ακομα περισσοτερο οταν βαζω το filmnet video-in στον υπολογιστη και μετα μεσω Dscaler και συνδεση ΗDMI στην οθονη.Δεν αγορασα την ΑΜΟΙ για να βλεπω ομορφα τα καναλια της tv.Την πηρα για να βλεπω ομορφα τα DVD,HD,SAT,360 και ισως αργοτερα PS3.Σε αυτα μου κανει.Ειναι ομως και η tv του σαλονιου και τις περισσοτερες ωρες βλεπουμε καναλια(η γυναικα μου δηλαδη) οποτε θελω και προσπαθω να δειχνει οσο το δυνατο καλυτερα και σε αυτον τον τομεα.
Δυο ερωτησεις τωρα.1)Συνδεσα, δοκιμαστικα, το 360 αλλα και το xbox1 στο πρωτο scart που υποστηριζει
RGB αλλα εικονα δεν ειχα.Ξερει κανεις τιποτα γιαυτο?2)Στην αρχη δε μου κλειδωνε σε 1920*1080 σε 60Ηz.
Αλλαξα οδηγους για την καρτα γραφικων με την προτροπη του Χρηστου και ολα τζαμι.Ομως τωρα δεν μου καλυπτει ολη την οθονη.Σε 1920*1080 και 25i,30i και 50Ηz,υπερκαλυπτει την οθονη Στα 60 Ηz υπαρχει ενα πολυ-πολυ μικρο μαυρο πλαισιο γυρω-γυρω.Μηπως ειναι παλι θεμα οδηγων?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Για το πρώτο που λες, έχεις ρυθμίσει το xbox να δείχνει μέσω scart ή τέλος πάντων μήπως θέλει κάποιο ειδικό scart?

Στο δεύτερο προσπάθησες να μετακινήσεις λίγο την επιφάνεια εργασίας (πάνω κάτω και δεξιά αριστερά...) μέσα από τις ρυθμίσεις της κάρτας;

Reaction score
0
Και για τα 2 xbox εχω τα επισημα scart καλωδια της Microsoft.Δεν θελει καποια ρυθμιση,το βαζεις και παιζει.
Οσο για το δευτερο,πανω στην γραφικων εχω την ΑΜΟΙ με ΗDMI και μεσω vga ενα 19αρι ΤFT.Απο τις ρυθμισεις των οδηγων μου επιτρεπει ρυθμισεις μονο για το 19αρι που βλεπει σαν αναλογικο.Την ΑΜΟΙ την βλεπει σαν ψηφιακο μονιτορ και δεν εχει να παιξεις.Και τα 2 τα εχω σε clone mode.Δεν το εχω ψαξει και παρα πολυ.Θα κατεβασω και τους τελευταιους οδηγους και βλεπουμε.

Reaction score
0
Εγώ έχω την 37άρα ΑΜΟΙ κ φίλος έφερε τις προάλλες ένα 360 να παίξουμε κ να δούμε τι λέει, έδωσε λοιπόν 1080p μέσω component κ η ποιότητα ήταν πράγματι απίστευτη...

Reaction score
4
σε τι απόσταση έχετε βάλει την ΑΜΟΙ?
ρωταω γιατι θελώ να δω αν σε μια απόσταση 2.5 μέτρα θα βλέπω διαφορά με 1080p υλικό

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef