ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ AVCHD ΑΠΟ SONY

Reaction score
0
Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ HDR SR-10 ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ. ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΑΠΛΟ ΚΙ ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ) ΓΙΑ EDITING ΤΩΝ VIDEOS ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ (ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΟΨΙΜΟ-ΡΑΨΙΜΟ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΩ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ? ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΨΩ ΤΑ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΑ VIDEOS ΣΕ AVCHD DVD, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΩ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ (1920Χ1080)?
Ή ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ HD TV? ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Reaction score
0
Απάντηση: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ AVCHD ΑΠΟ SONY

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ EDITING?

Reaction score
51

Τα αρχεια m2ts απο ιδια καμερα (την sr 11) τα καιω απλα ως files σε απλο dvd για αναπαραγωγη απ ευθειας η σε συσκευη που τα αναγνωριζει η σε PS3.
Για κοψιμο ραψιμο που λες,εγω απ οσο προσπαθησα με αλλα προγραμματα τυπου κορελ νερο adobe κλπ. δεν κανουν.Πειραζουν το βιντεο.Για να κοψω αρχειο m2ts της καμερας το κανω ΜΟΝΟ με το προγραμμα της σονυ που συνοδευει την καμερα κατα την αγορα της.Το οποιο αφηνει απειραχτο το υπολοιπο κομματι του αρχειου.
Με το TSSplitter προσπαθησα να το σπασω σε χρονους αλλα τους βγαζει λαθος, οποτε το παρατησα.Με το σονυ βεγκας δεν ξερω τι παιζει,αλλα ειναι λιγακι σπαζοκεφαλια μου φαινεται.Οσο για ραψιμο που λες το καλυτερο και πιο γρηγορο tsMuxer
επιλεγοντας join ενα ενα εχεις ενα συνεχες αρχειο.Μπορεις να τα αποθηκευεις σε σκληρο δισκο και να τα δεις με WD TV HD Media Player ο οποιος κοστιζει περιπου στα 90 ευρο.
Κατι αλλο δεν εχω υπ οψιν μου.

Reaction score
3

Στέφανε, δύσκολα τα πράγματα.... αλλά όχι αδύνατα.
Ψάχνω κι εγώ να βρω μια λύση γιατί θέλω να πάρω HD κάμερα αλλά δεν μου αρέσει να μην μπορώ να κάνω απλά πράγματα, όπως κόψιμο σκηνών.
Αν βρώ κάτι θα το γράψω εδώ.

Reaction score
31
για να μη χανεις σε ποιοτητα πρεπει να κανεις τη μετατροπή σε κατι ασυμπίεστο. Αυτο θα σου δημιουργήσει τεραστια αρχεία.

Παντως για να σε καθησυχασω στο παρελθόν είχα περασει απο επεξεργασία το ιδιο video (mpeg2 sto 8000Κβ/sec) 3-4 φορες και το αποτελεσμα ήταν πολυ καλό. Δεν εβλεπες στο ματι διαφορά. Φαντάζομαι μια φορά το AVCHD δε θα καταλάβεις τιποτα...
Οποτε παιξε με το pinnacle studio που είναι και το πιο απλό και βλεπεις. Απλα να ξερεις οτι θελει δυνατό επεξεργαστη
Ενα κολπο είναι να το μετατρεψεις σε κατι αλλο (πολυ καλής ποιοτητας οχι AVCHD) και μετα να το επεξεργαστείς... η να παίξεις με πολύ χαμηλής ποιότητας (proxy νομίζω λεγονται) και όταν τελειωσεις το κοψε ραψε να του αλλαξεις το αρχείο με το κανονικο . Τα δυο αρχεία δηλαδή θα είναι ακριβως τα ιδια εκτος απο την ποιότητα. Ετσι δε θα δυσκολευεται το προγραμμα και θα κανεις μια τελική σωστη επεξεργασία.

Reaction score
0

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ Θ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΣΤΟ EDITING. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ LAPTOP ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ, INTEL 2 DUO ΣΤΑ 2.2 Gh). ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Ή ΝΕΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ.

Reaction score
51

Δοκιμασα χτες με το νεο Corel VideoStudio Pro X3
να κοψω σκηνες με τις επιλογες multi trim kai split by scene απο αρχειο mt2s.
Διαπιστωσα πως αφ ενος κοβονται πολυ ευκολα,χωρις κοληματα και τετοια,(και γενικα το προγραμμα δεν κολαει) καθως επισης το rendering που κανει ειναι σε χρονο ντε τε.
Συγκρινα τα αρχεια μετα,στον υπολογιστη δεν ειδα καμια διαφορα εικονας απολυτως.Τωρα σε οθονη τιβι δεν ξερω,αλλα και παλι δεν νομιζω.Παντως το rendering επαναλαμβανω ειναι εξαιρετικα γρηγορο.κατι μου μου δειχνει μαλλον να καταλαβω πως απλα κανει ενα περασμα χωρις να πειραζει τιποτε.
Επισης,αναφερω πως στο optimizer εχει τις ενδειξεις original=100%
Segment to be re-encoded 0%
με το κορελ παντως μεχρι τωρα εφτιαχνα μονο βιντεακια.Εχει πολυ καλα εφε.
http://www.youtube.com/watch?v=LpW8F2NyeHU
http://www.youtube.com/watch?v=ELDG5dd_B4E

Για το pinnacle studio οπως σωστα ειπε και φιλος πιο πανω ειναι υπερβολικα βαρυ.
Eγω παντως επιμενω στο προγραμμα της σονυ.σαν τη μαμα δεν ξερει κανεις.:138:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili