ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!

• Thread starter damigos
  • Ημερομηνία δημιουργίας
D

damigos

Guest
Κατ'αρχήν καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους και συγχαρητήρια για αυτο το καταπληκτικό φόρουμ.

Μετά απο πολύ ψάξιμο και διάβασμα σε αυτό αλλά καί σε άλλα φόρουμ έχω καταλήξει σε 3 προβολείς και θα ήθελα την βοήθειά σας στο να επιλέξω έναν!

BENQ W5000
SONY VW40
EPSON TW2000

Ο χόρος προβολής θα είναι το σαλόνι μου και η οθόνη είναι η Μ-electric 106' της BEAMAX με 1.5 gain. Δεξιά της οθόνης δέν υπάρχει τίποτα, αριστερά τοίχος με σκούρη επένδυση και ανοιχτόχρωμο ταβάνι. Η τοποθέτηση του προβολέα δέν με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί υπάρχει χώρος. Η κυρίως χρήση του θα είναι για ταινίες μέσω HTPC αλλά και δορυφορική τηλεόραση.

Μετά απο πολύ σκέψη μάλλον έχω καταλήξει στον BENQ W5000 (βέβαια μόνο απο αυτά που έχω διαβάσει γιατί δέν έχω δεί κανένα ζωντανά - κάτοικος Θεσσαλονίκης - εκτός και άμα υπάρχει κάποιος χώρος και δέν το γνωρίζω) αλλά θα ήθελα και πολλές δεύτερες και τρίτες γνώμες...!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σπύρος

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!

Στο Ευρετήριο της Κατηγορίας μπορείς να βρεις, εκτός από το συγκριτικό TW2000-Z2000-W5000 που ήδη έχεις δει, και το συγκριτικό HD800X-W5000.
Το δεύτερο είναι πιο αντιπροσωπευτικό για τον W5000, καθώς στο πρώτο έπαιζε χωρίς πλήρη χρωματική ρύθμιση.

D

damigos

Guest
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

Τα συκριτικά τα έχω διαβάσει όλα δίχως όμως να μπορέσω να ξεχωρίσω κάποιον.. Ειδικά ανάμεσα στον BENQ W5000 και SONY VW40.. Έγερνα προς τον SONY αλλά με προβληματίζει η φωτεινότητά του.. Πολύ σκοτεινός και μάλλον θα θέλει πολύ σκοτάδι..

Επίσης έχω την εντύπωση ότι DLP θα μου αρέσει περισσότερο απο LCD για τον ίδιο λόγο που επέλεξα plasma από lcd. Ποιό κινηματογραφική και ξεκούραστη εικόνα. (Ξαναλέω βέβαια απο αυτά που έχω διαβάσει μιάς και δέν είχα την ευκαιρία να δώ κανένα απο κοντά.

Reaction score
164
Σε καμία περίπτωση μην πάρεις DLP αν δεν δεις πρώταρρρ, και μάλιστα για αρκετή ώρα. Μπορεί να είσαι από αυτούς που βλέπουν rainbow και να ενοχλείσαι αφάνταστα από αυτό. Αν είσαι πχ σαν και εμένα, και ο καλύτερος DLP θα σου είναι παντελώς άχρηστος.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλησπερα και παλι Σπυρο!
Επιτελους σπιτι και μπορουμε να πουμε 2-3 πραγματακια.
Για αρχη δεν εχω δει τον Sony VW40(πιθανοτατα θα τον δω
αυριο για πρωτη φορα) οποτε δεν μπορω να σου πω κατι
για αυτον ακομα.
Οσο για την διαφορα μεταξυ Benq και Epson θαρρω πως ηδη
θα εχεις διαβασει τα γραφομενα μας στο συγκριτικο που σου
υπεδειξε ο Δημητρης.
Οποτε θα ακουσεις απο εμας συντομα, μετα την θεαση του Sony.

Περισσοτερο με απασχολει η οθονη σου.
Με ποια κριτηρια επελεξες οθονη με αυτο το κερδος?

D

damigos

Guest
Γειά σου Ανδρέα και ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Διάβασα το συγριτικό στο ευρετήριο αλλα θα περιμένω νέα σου για τον VW40 ωστε να έχω μία πιό ολοκληρωμένη εικόνα.

Όσο αναφορά την οθόνη μου την παρείγγειλα απο ADTS και αφού μίλησα προσωπικά με τον Otto στην Beamax μου πρότεινε αυτήν. Εγώ βέβαια του είπα οτι σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στα φόρουμ θα ήθελα να πάω στη High Contrast gray με gain 1 αλλά αυτός ήταν κάθετος στην άλλη. Μου είπε οτι αυτήν έχει και αυτός σπίτι του και είναι καταπληκτική και οτι θα έπρεπε να αποφύγω την γκρί γιατί αλλοιώνει τα χρώματα και οτι με τους καινούριους προβολείς δέν θα έπρεπε να ανησυχώ για τα μαύρα.

Παρακάτω έχω τα links των οθονών:

Η matt white με 1.5 gain
http://www.beamax.com/projection-screens/M-series-projection-screens/Electrisch-projectiescherm_7

Η gray με 1 gain
http://www.beamax.com/projection-sc...High-contrast-electrical-projection-screen_10

Η οθόνη ακόμα δέν έχει φύγει από Βέλγιο, φεύγει την Παρασκευή. Θα πρότεινες κάτι άλλο; Ίσως προλάβω!

Αποτην άλλη εάν πάρω τον SONY ίσως χρειαστώ το gain..

Reaction score
152
ο unforgiven εχει δικιο. ακομα και αν εσυ δεν βλεπεις ουρανια τοξα-παρα μονο στην φυση-αυτοι που μενουν μαζι σου (γυναικα,παιδια,συγγενεις) βλεπουν???

ειναι κριμα να παρεις κατι που αντι χαρας να επισυρει γκρινια....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.832
Καλησπέρα και απο εμένα. Μήπως θα έπρεπε πρώτα να επιλέξεις προβολέα και μετά να δεις τι οθόνη χρειάζεσαι με βάση τις ανάγκες του αλλά και το χώρο σου; Το "σπορ" όπως και να έχει είναι ακριβό και δεν χρειάζονται σπασμοδικές κινήσεις. Έχει συζητηθεί και στο παρελθόν εδώ, ότι η οθόνη είναι κατά πολλούς (και πιό έμπειρους) εξίσου σημαντική γιατί αναδικνύει τον προβολέα.
Όπως προανέφεραν τα παιδιά, δες πρώτα και μετά πάρε αποφάσεις. Η ελάχιστη επαφή μου στο (υπέροχο) χώρο των συγκριτικών του site, μου έδωσε να καταλάβω πόσο σημαντικές είναι παράμετροι τύπου φωτισμός χώρου,επιλογή κατάλληλης οθόνης κτλ Πραγματικά μπορούν να κάνουν ένα καλό μηχάνημα να δείχνει πάρα πολύ καλό!

D

damigos

Guest
Φίλε spilegou έχεις δίκιο αλλά η αγορά αυτή προς το παρόν είναι για την πάρτη μου!! Ακόμα δεν έχω υποχρεώσεις... οπότε Filmnet 3 μετά τις 12 σε 106' ελεύθερα..!!:111::111:

Όπως και να έχει έχω έναν DLP προβολέα απο την δουλειά, τον Infocus LP600 και εάν έβλεπα RBE θα έπρεπε να το βλεπω καί σε αυτόν, ειδικά σε SD βίντεο που έχω δεί μέσω RGB, έτσι δέν είναι;
Και υποθέτωντας οτι οι καινούριοι είναι ακόμα καλύτεροι δέν θα έχω καθόλου RBE. Σωστα; Βέβαια όλα αυτά τα υποθέτω!

Reaction score
164
Αν δεν βλέπεις RBE εσε εκείνον με τον 2Χ τροχό, δεν θα δεις πουθενά. Αντιθέτως θα απογοητευτείς με τη Nova σε αυτές τις διαστάσεις...

Την οθόνη με gain 1.5 τη θεωρώ υπερβολή για έναν ελεγχόμενα φωτιστικά χώρο.

D

damigos

Guest
Θα πρότεινες δηλαδή να προτιμήσω την γκρί με κέρδος 1; Matt white με κέρδος 1.2 δέν έχει σε στόκ..Μόνο hcg με 1 και matt white με 1.5

Reaction score
164
Δεν είμαι ο πλέον ειδικός, αλλά γιατί να επωμιστείς το ρίσκο μίας 1,5 (μικρή γωνία θέασης, πιθανό hotspot, "αστεράκια") από τη στιγμή που δεν την χρειάζεσαι απαραίτητα; Νομίζω ότι είναι ειδική αγορά, να είχες μια καφετέρια και να ήθελες να δείχνεις κανένα ματς στο Euro, μάλιστα...
Αλλά και πάλι σου λέω, δεν είμαι ο πιο ειδικός...

Reaction score
152
@loggeo. δεν εχεις κι αδικο αλλα και οχι απολυτο δικιο.(πρ.αποψη) επειδη το ενα ειναι συναρτηση του αλλου, καλο κατ'εμε,ειναι αν εχεις το ενα να ψαχνεις το αλλο.
οταν το περασμενο καλοκαιρι εγινε εδω το power buy stewart δεν κρατηθηκα και ....δαγκωσα.
πλεον θα στησω τον προβολεα μου και οποιον μελλοντικο με βαση τα δικα της specs αφου ΑΥΤΗ δεν αλλαζει.....

@damigos σε νιωθω απολυτα αφου και εγω αυτα κανω:410: σε 106'' αλλα συντομα μπορει να βρω αυτα τα προβληματα μπροστα μου...

@unforgiven 100% συμφωνος. νοβα δεν μπορω να αποδεχτω στον ΟΡΤΟΜΑ70 με τιποτα....
μονο dvd,bluray,sattellite hd.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.832
@loggeo. δεν εχεις κι αδικο αλλα και οχι απολυτο δικιο.(πρ.αποψη) επειδη το ενα ειναι συναρτηση του αλλου, καλο κατ'εμε,ειναι αν εχεις το ενα να ψαχνεις το αλλο.
οταν το περασμενο καλοκαιρι εγινε εδω το power buy stewart δεν κρατηθηκα και ....δαγκωσα.
πλεον θα στησω τον προβολεα μου και οποιον μελλοντικο με βαση τα δικα της specs αφου ΑΥΤΗ δεν αλλαζει.....

@damigos σε νιωθω απολυτα αφου και εγω αυτα κανω:410: σε 106'' αλλα συντομα μπορει να βρω αυτα τα προβληματα μπροστα μου...

@unforgiven 100% συμφωνος. νοβα δεν μπορω να αποδεχτω στον ΟΡΤΟΜΑ70 με τιποτα....
μονο dvd,bluray,sattellite hd.
Και δε μου λέτε θα ξαναέχουμε ποτέ κανένα power buy τέτοιας μορφής;(Σε κανένα δίμηνο μόνο γιατί ο infocus μας έκατσε βαρύς):142:
Ε νομίζω ότι δε μιλάς για οποιαδήποτε οθόνη. Πάντως αυτό που λες είναι πολύ ειδική περίπτωση, έτσι δεν είναι; Αν δεν έβρισκες ένα διαμάντη τέτοιου τύπου μισοτιμής θα ξεκίναγες να χτίζεις απο την οθόνη;Και στη συγκεκριμλενη περίπτωση του φίλου Damigos δε μιλάμε για Stewart...

D

damigos

Guest
loggeo έτσι ακριβώς είναι αλλά ξεκίνησα αγοράζοντας μία οθόνη για τον Infocus LP600 και βέβαια επάνω στην κ...α μου κατάντησα να ψάχνω και προβόλι ενώ έχω παραγγείλει τη οθόνη... Όσο γυρίζει και προλαβαίνω όμως τί λέτε, την gray με 1 ή την matt white με 1.5;

Εάν το RBE δέν είναι θέμα ποιόν προβολέα προτείνετε; Θα περιμένω να ακούσω καί απο τον Ανδρέα όμως για τον SONY VW40 γιατί διαβάζω πολύ καλά πράγματα..

Reaction score
384
Η οθονη κερδους 1.2 ποτε θα ειναι σε στοκ? Η Beamax κανει και tensioned οθονες. Μηπως θα επρεπε να στραφεις προς τα εκει?

Reaction score
1
damigos, κακώς παιδεύεσαι...

Δύο είναι τα μειονεκτήματα ενός DLP προβολέα: η τοποθέτηση και το RBE. Από τη στιγμή που, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, δεν έχεις πρόβλημα με κανένα από τα δύο, τότε θα έπρεπε ήδη να έχεις απορρίψει τους τρίτσιπους υποψήφιους.

Όσο για την οθόνη, αν η επιλογή σου είναι μεταξύ αυτών των δύο, τότε σου προτείνω τη matte white. Το αυξημένο της gain μπορεί να αντισταθμιστεί με την ίριδα του προβολέα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO