ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!

• Thread starter damigos
  • Ημερομηνία δημιουργίας

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!

ουτε τροχο 6x εχει.

D

damigos

Guest
Φίλε NIX ή διόρθωσέ με εάν κάνω λάθος και γνωρίζεις το σωστό ή άσε τις εξυπνάδες..!:126:

NIX

Reaction score
0

Να μιλας καλυτερα.Σου παρεθεσα τι ξερω.

Ο προβολεας εχει 2x-2,5x ή 4x-5x,επειδη δεν ειμαι σιγουρος τι απο τα δυο ισχυει δεν το εγραψα.

D

damigos

Guest
Νομίζω σου μίλησα μιά χαρα. Δύο φορές έγραψες οτι κάτι που είπα δέν ισχύει χωρίς όμως να λές το σωστό ή κάτι άλλο ή έστω οτι δέν θυμάσαι... Και το ύφος μου δέν ήταν σοβαρό...:112:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Ο W5000 έχει τροχό 7 τμημάτων, που περιλαμβάνουν 2 σετ RGB και μπορεί να περιστρέφεται με ταχύτητες 2Χ, 2.5Χ ή 3X. Αυτό σημαίνει ότι αντιστοιχεί σε τροχό +4, 5 ή 6Χ.

NIX

Reaction score
0

Δημητρη το 3x ειναι μη αξιοποιησιμο.
Οπως θα εχεις διαπιστωσει (μιας και τον εχεις) χαλανε τα χρωματα τελειως και γενικως η εικονα γινεται μανταρα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Αυτό είναι αλήθεια, τουλάχιστον με το αρχικό firmware 1.02 και τις προρυθμισμένες επιλογές λειτουργίας της λάμπας στο εργοστασιακό μενού. Παρεμπιπτόντως, έχει ήδη κυκλοφορήσει στο εξωτερικό η έκδοση 1.12, η οποία διορθώνει όλες τις "παιδικές ασθένειες" του μηχανήματος, με τις οποίες το παρουσίασε βιαστικά στην αγορά η Benq.

Κάτι που αξίζει να αναφερθεί σχετικά με τα μέσα που διαθέτει για την αντιμετώπιση του RBE το μηχάνημα, είναι η λάμπα τεχνολογίας Vidi. Αυτή έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει διαρκώς την ένταση του φωτός, κάτι που έχει θετικές συνέπειες και για τον κορεσμό των χρωμάτων, ειδικά του κόκκινου που -ως γνωστόν- πάσχουν οι λάμπες UHP.

Η τεχνολογία αυτή φαίνεται να έχει αποτελέσματα. Εγώ παρότι βλέπω RBE, έχω τον τροχό στο 2Χ και βλέπω ταινίες χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίχνη βλέπω που και που, αλλά δεν είναι ενοχλητικά.
Και με τον τροχό στο 2Χ (και τη λάμπα στο Whisper), έχω το επιπλέον πλεονέκτημα της εντελώς αθόρυβης λειτουργίας -λες και το μηχάνημα είναι σβηστό!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Από αναφορές μελών του αμερικάνικου forum που πέρασαν στο W5000 τους το νέο firmware V.1.12, επιβεβαιώνεται ότι η ταχύτητα πολλαπλασιαστή τροχού 3Χ είναι πλήρως αξιοποιήσιμη.
Με αυτή την έκδοση αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καμία ποιοτική υποβάθμιση της εικόνας στο 3Χ και το μόνο -αναμενόμενο- μειονέκτημα είναι η αυξημένη ένταση του θορύβου που παράγει ο τροχός καθώς περιστρέφεται.

Για την πλειοψηφία των χρηστών θεωρώ ότι το 3Χ δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο για τη μικρή μερίδα αυτών που είναι πολύ ευαίσθητοι στο RBE, σίγουρα είναι χρήσιμο.

D

damigos

Guest
MaxHeadroom αυτό είναι πολύ ευχάριστο και καθησυχαστικό για όλους αυτούς που σκέφτονται για προβολέα αλλά φοβούνται το RBE, μαζί με εμένα.. Σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά τον SONY αλλά λόγω χαμηλής φωτεινότητας το ξανασκέφτομαι γιατί το σαλόνι μου δέν είναι dedicated home theater και πώς να το κάνουμε θέλω να γουστάρω και μία φόρμουλα την Κυριακή το μεσημέρι. Οπότε απ'ότι φαίνεται μάλλον μένει ο EPSON TW2000 και o BENQ.

Πόσο ευχαριστημένος θα έλεγες οτι είσαι από τον BENQ; Εάν ξαναέκανες την αγορά τώρα θα σκεφτόσουνα κάτι άλλο;

Για επαλήθευση: Λόγω της έλειψης horizontal shift στον BENQ σημαίνει οτι πρέπει ο προβολέας να μπεί στο οριζόντιο κέντρο του πανιού, σωστά;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: Re: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ!!

Πόσο ευχαριστημένος θα έλεγες οτι είσαι από τον BENQ; Εάν ξαναέκανες την αγορά τώρα θα σκεφτόσουνα κάτι άλλο;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος και σ'αυτήν την κατηγορία τιμής σίγουρα θα τον ξαναεπέλεγα. Κρατάω μια επιφύλαξη για τον VW40, για τον οποίο τόσα διθυραμβικά έχουν γραφτεί στο site τελευταία. Σ'εμένα θα ταίριαζε κουτί, γιατί το δωμάτιό μου είναι dedicated και η οθόνη μου 92". Δεν τον έχω δει όμως, και με τους τρίτσιπους κρατάω πάντα μια επιφύλαξη για την ποιοτική διακύμανση από κομμάτι σε κομμάτι (την έχω πάθει ήδη μια φορά).

Για επαλήθευση: Λόγω της έλειψης horizontal shift στον BENQ σημαίνει οτι πρέπει ο προβολέας να μπεί στο οριζόντιο κέντρο του πανιού, σωστά;
Σωστά. Παρά το κατακόρυφο lens-shift, ο W5000 δεν είναι από τους πιο εύκολους προβολείς στην εγκατάσταση: είναι αρκετά ογκώδης και βαρύς και το ζουμ του φακού του σχετικά περιορισμένο.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO