ΕΠΙΛΟΓΗ dac h ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ

Reaction score
2
kalhspera .εχω το pc συνδεδεμενο με εναν ενισχυτη --- https://www.backoffice.be/.../vsx-909rds_pioneer_vsx... και απο ηχεια εχω τα https://www.jamsticks.com/products/crystal-acoustics-tx-t2se-bl-floorstanding-speaker.επισης εχω για sub το https://hometheaterhifi.com/.../crystal-acoustics-tx.../ τι καρτα ηχου 8α μου προτεινετε για κα8αρα playback χρηση.δεν με ενδιαφερει το input. ευχαριστω προκαταβολικα!

Reaction score
2
h sound blasterχ g6 που μου προτεινανε σε γειτονικο φορουμ leς να κανει την διαφορα στον ηχο/?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.199
kalhspera .εχω το pc συνδεδεμενο με εναν ενισχυτη --- https://www.backoffice.be/.../vsx-909rds_pioneer_vsx... και απο ηχεια εχω τα https://www.jamsticks.com/products/crystal-acoustics-tx-t2se-bl-floorstanding-speaker.επισης εχω για sub το https://hometheaterhifi.com/.../crystal-acoustics-tx.../ τι καρτα ηχου 8α μου προτεινετε για κα8αρα playback χρηση.δεν με ενδιαφερει το input. ευχαριστω προκαταβολικα!
καμία

hdmi και τέλος

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.890
δεν με ενδιαφερει το input
Τότε δεν βρίσκω λόγο να πας σε κάρτα ήχου αλλά σε DAC χαμηλής κατηγορίας τιμής. Πολύ καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να ξοδευτείς. Με 80-150€ βρίσκεις πολύ VFM DACs που θα πάρουν τον ήχο με USB από το PC και θα δώσουν σήμα στον ενισχυτή σου.

Δες Ifi, topping και schiit modi σε αυτά τα λεφτά.

Reaction score
2
h sound blaster g6 με οπτικη συνδεση 8α ειναι πιο φτωχη στον ηχο λετε απο ενα dac typou ifi zen που ειδα για αγορα.?επισης κοιταω και το focusrite scarlett.τα φωτα σας παρακαλω!
ευχαριστω προκαταβολικα.

TGD

Reaction score
10.364
Ένα ερώτημα: ο ενισχυτής είναι πολυκάναλος. Σε ενδιαφέρει αυτό (το πισί ως πολυκάναλη πηγή ήχου) ή κοιτάς μόνο για στερεοφωνικό;
Γιατί στην πρώτη περίπτωση, οι μόνες λύσης λόγω ανυπαρξίας HDMI στον ενισχυτή είναι ή οπτική στον ενισχυτή που έγραψα, η αποκωδικοποίηση στον υπολογιστή και αναλογική τροφοδοσία στην πολυκάναλη είσοδο του Pioneer.

Δεδομένης της αστείας τιμής ενός Toslink:
δες αν ο υπολογιστής έχει τέτοια έξοδο ήδη. Σχεδόν όλα τα λαπτοπ την έχουν κρυμμένη μέσα στο βύσμα ακουστικών, οπότε χρειάζεται κι ένας αντάπτορας:
Οπότε αν έχει ο υπολογιστής αυτή τη δυνατότητα, δοκίμασε τη λύση των 5 ευρώ πριν πας στα 100.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Μονόδρομος για την σύνδεση Η/Υ σε ενισχυτή είναι μέσω dac!
Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται!
Ανάλογα δε τι θέλουμε από άποψη ποιότητας, το κόστος ξεκινά από τα 25-30 ευρώ...

Και.... μια πρόταση! ifi

Last edited:

Reaction score
2
ο ηχος ειναι κα8αρα στερεοφωνικος! 2.1 . το soundblasterx g6 εχει την ιδιοτητα του dac η καμια σχεση?

Reaction score
2
ερωτηση! τιθεται θεμα καλωδιου οπτικης ινας οσον αφορα την ποιοτητα? η το παω σε audiophile μετα κ δεν αξιζει?αν τι8εται 8α η8ελα να μου προτεινετε καποιο vfm.
ευχαριστω προκαταβολικα!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Η οπτική ίνα δεν προτιμάται διότι με αυτόν τον τρόπο σύνδεσης συμμετέχει το τμήμα επεξεργασίας ήχου του motherboard , όχι ότι καλύτερο. Πρέπει να μην συμμετέχει πουθενά ο υπολογιστής ηχητικά . Αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσω usb. Τα αναφέρω όσο πιο απλά γίνεται.

Reaction score
2
η καρτα συνδεεται με usb στο pc.απο εκει βγαζει οπτικη για τον ενισχυτη.η motherboard πως συμμετεχει στην επεξεργασια .νομιζω οτι μονο 8α μεταφερει και τιποτα παραπανω.διορθωσε με σε παρακαλω.δεν το παιζω 3ερολας.ετσι το βλεπω ομως :). thanks!

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.038
Για να τα ξεκαθαρίσουμε λίγο, δεν έχεις κανέναν λόγο να αγοράσεις μια κάρτα σαν την G6 που αναφέρεις (κόστος 120€) για να χρησιμοποιήσεις απλά την οπτική της έξοδο. Αν το PC σου δεν έχει οπτική έξοδο, υπάρχουν πολύ φθηνότεροι adapters.

Ασχέτως όμως του πως θα πάρεις οπτική έξοδο από το PC, αν στείλεις σήμα μέσω οπτικής στον ενισχυτή σου, θα χρησιμοποιείς το DAC chip του ενισχυτή. Δεν βρίσκω ποιο chip φοράει, αλλά φαντάζομαι πως θα είναι σίγουρα παλιότερο/χειρότερο από αυτό που φοράει ο δικός μου AVR (VSX-924) το οποίο είναι ήδη χειρότερο από ένα αξιοπρεπές DAC.

Άρα η καλύτερη λύση είναι αυτή που σου προτάθηκε. Αντί να δώσεις 120€ να αγοράσεις τη Sound Blaster, να δώσεις ένα αντίστοιχο ή λίγο μεγαλύτερο ποσό για να αγοράσεις ένα USB DAC και από εκεί αναλογική έξοδος προς τον ενισχυτή.

Last edited:

Reaction score
2
τωρα δυστυχως το πουλακι πεταξε.50 ευρω εδωσα.οχι οτι τα βρηκα στο δρομο αλλα πηγαινα για πιο πολλα.ασ δουμε τι εχει να πει αυτη η επιλογη και βλεπουμε.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.038
τωρα δυστυχως το πουλακι πεταξε.50 ευρω εδωσα.οχι οτι τα βρηκα στο δρομο αλλα πηγαινα για πιο πολλα.ασ δουμε τι εχει να πει αυτη η επιλογη και βλεπουμε.
Οκ, δοκίμασε πάντως αφού την πήρες να τη χρησιμοποιήσεις και ως DAC, καθώς δεν αποκλείεται να είναι καλύτερη από τον ενισχυτή σου.

Αντί δηλαδή να συνδέσεις με οπτική ίνα τη sound blaster με τον ενισχυτή, να τη συνδέσεις με καλώδιο, λογικά θα χρειαστεί ένα που να έχει καρφί 3.5mm από τη μεριά της κάρτας και δύο RCA από την πλευρά του ενισχυτή που θα πάει π.χ. στο DVD IN.

Κάνε μερικές συγκρίσεις (με ακουστικά ιδανικά) να δεις ποιο σου ακούγεται καλύτερα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.398
Επίσης νομίζω ότι η οπτικη δεν διαβάζει αρχεία πάνω από 96kHz.... Ίσως κάνω λάθος....

Reaction score
2
το λοιπον!εγινε setup.ολα καλα ολα ωραια.καμια σχεση με την asus xonar που ειχα πριν.ακομα παιζω με τα settings.εχω ενα 8εμα.σε συνδεση απο καρφι σε rca στον ενισχυτη λειτουργουν ολα.sbx,equalizer και γενικα οτι σου παρεχει το software.οταν του δινω οπτικη σε οπτικη δεν εχω κανεναν ελεγχο απο το pc σε καμια ρυ8μιση kai η ενταση ειναι τεραστια με αποτελεσμα να παιζω πολυ κατω τον ενισχυτη.αυτα τα λιγα σε πειραματισμους ενος απογευματος.8α επιστρεψω με νεες εντυπωσεις και συμπερασματα.

Reaction score
2
επισης με ποιοτικο καλωδιο rca(εχω δοκιμασει αρκετα) σε συνδεση rca μου βγαζει ενα χαζο φυσημα.μπορει να ειναι απ το pc....μπορει και οχι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88