ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΥΧΝΙΟΜΕΤΡΟΥ.

Reaction score
8
Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα μια συμβουλη και μια υπευθυνη απαντηση απο τους τεχνικους του φορουμ για αυτο το ισως παρεξηγημενο εργαλειο που λεγεται λυχνιομετρο.
Εχω 1 WESTON 978 λυχνιομετρο με σχεδιαγραμμα κλπ...το οποιο επαθε μια βλαβη πριν απο 2.5 χρονια και αφου πηγε για επισκευη σε επαγγελματια του χωρου μου επεστρεψε στα χερια μου σε χειροτερη κατασταση απο οτι οταν το πηγα.Αυτο που θελω ειναι να γινει το λυχνιομετρο μου λειτουργικο και παλι χωρις να αναγκαστω να το πεταξω.Και οχι δεν θελω να το ξαναπαω στον ιδιο ανθρωπο...αν με ρωταγατε κι'αυτο.
Υπαρχει καποιος που μπορει να το αναλαβει υπευθυνα?
Σας ευχαριστω για την φιλοξενια.

Reaction score
8
Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΛΥΧΝΙΟΜΕΤΡΟΥ.

Νομιζα οτι σε αυτον το χωρο θα εβρισκα καποιον να αναλαβει την επισκευη απο το να ψαχνω εγω γυρω γυρω για λυση.Απ οτι φαινεται δεν υπαρχει ενδιαφερον η δεν θελουν να μπλεξουν λογω των πολλων παραμετρων ενος λυχνιομετρου,οποτε παρακαλω τους συντονιστες να διαγραψουν το θεμα.
Ευχαριστω.

gonis

Luger
Reaction score
12.720

Εχω φιλο που εχει λυχνιομετρο και γενικα ασχολειται. Σου στελνω με πμ το τηλ του μηπως και μπορει να σε βοηθησει

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.590
το θεμα για ποιο λογο να διαγραφει, επειδη δεν βρεθηκε, η δεν απαντησε κανενας ακομα?

Reaction score
8

Ευχαριστω πολυ gonis,επικοινωνησα με τον φιλο σου αλλα δεν θα μπορεσει να ασχοληθει λογω χρονου.Ο αλλος που μου προτεινε μεσω ενος κοινου φιλου,δεν ασχολειται πια.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.575
Τα λυχνιόμετρα έχουν σχετικά απλό κύκλωμα, αλλά είναι πολύπλοκες κατασκευές όσων αφορά τις καλωδιώσεις και τις πολλές επαφές.
Γιαυτό είναι και εξαιρετικά χρονοβόρες συσκευές στον εντοπισμό μιας βλάβης και δύσκολο να τις αναλάβει κάποιος.

Reaction score
1.789

Μημπως μπορεις να μας περιγραψεις τι σου παρουσιαζει ως προβλημα;

Οπως λεει και ο Πετρος, τα λυχνιομετρα ειναι πολυ απλες κατασκευες, που συνηθως εχει να κανει με πολλαπλους μεταγωγους διακοπτες που ρυθμιζεις απο το pin out των λυχνιων και των τασεων [νηματα , ανοδου,bias].

Σε περιπτωση που μπορει και μετραει και διαγωγημοτητα, τοτε εχει και ενα κυκλωμα ενισχυτη τασης να μπορει να οδηγει [τυπικα ] τις λυχνιες, και να τις μετραει σε ac κατασταση.

Reaction score
8

Καλημερα σε ολους,
Λοιπον ας αρχισουμε με το αρχικο προβλημα.Το αρχικο προβλημα ηταν οτι στις 4πινες ανορθωτριες των 5 βολτ δεν ειχα 5 βολτ νημα αλλα φυσικα ουτε και σε 300Β μετρηση ειχα 5 βολτ.Σε οκταλ ανορθωτριες με 5 βολτ νημα μετρουσε και ειχα κανονικα 5 βολτ.Μετα την επισκευη ηρθε το νημα στις 4πινες αλλα χαθηκε στις οκταλ 5 βολτες αλλα χαθηκε και το κοντρολ του περιστροφικου διακοπτη γωνια κατω αριστερα στην φωτο,οπου στις 2 πρωτες σκαλες σου εδειχνε διαρροη και μικροφωνισμο της λυχνιας με ελαφρο χτυπημα του γυαλιου, με το οργανο να κουνιεται ελαχιστα, ενω αν το βαλω τωρα στις 2 αυτες σκαλες το οργανο τερματιζει και το πιλοτ πρασινο λαμπακι γινεται εντονο χρωματικα και αρχιζει να μυριζει κατι σαν αντισταση οποτε το κλεινω αμεσως.Μονο σε αυτη την λειτουργια μυριζει καποια αντισταση??? του λυχνιομετρου και οχι σε καμμια αλλη.
Αυτα ειναι γενικως τα προβληματα που μου παρουσιαστηκαν μετα την επισκευη.

Reaction score
8

Παρακαλω να κλειδωσει το νημα.Το λυχνιομετρο εδοθη και ως εκ τουτου δεν ειναι πια για επισκευη.

Ευχαριστω για την φιλοξενια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.521
Members
38.709
Νεότερο μέλος
stavros.vatistas