ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

Reaction score
3.573
Νίκο, θέλω τώρα DAC εξωτερικό της Tascam. Για πες στον Αγγλο αν έχει κανένα για πούλημα, και κανένα master clock δεν θα μας χάλαγε. Τι άλλο βγάζει η tascam ? πικάπ βγάζει ? Θέλω.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν και εκτός θέματος, ήθελα να πω δύο λόγια μόνο για το σύστημα του Δημήτρη.

Το σύστημα του Δημήτρη είναι στημένο σε έναν μικρό σχετικά χώρο. Η near field ακρόαση ήταν για μένα πρωτόγνωρη εμπειρία. Όσο περίεργο μου φάνηκε όμως στην αρχή, τόσο περισσότερο μου άρεζε όσο περνούσε η ώρα. Η απίστευτη λεπτομέρεια, το επαρκέστατο συχνοτικό εύρος και ο ρεαλισμός σε οποιοδήποτε μουσικό θέμα, ήταν κύριο χαρακτηριστικό του ήχου, ενός ηχείου (σχέδιο του κου Τζωρτζάκη από ότι μου είπε), που δεν είχα ξαναακούσει και μου άφησε πραγματικά τις καλύτερες εντυπώσεις. Πόσο μάλλον που αν ακούς ένα τουίτερ μεταλικού θόλου από τόσο κοντά θα έπρεπε να σε ξούριζε κόντρα κάτι που δεν έγινε ποτέ. Σαφέστατα εγώ θα προτιμούσα λίγο γλυκότερο ήχο, αλλά σε κουτί πιο γυαλιστερό δύσκολα γίνεται.

Μοναδική ίσως ένσταση ήταν τα κάπως περιορισμένα δυναμικά, η ελαφρώς περιορισμένη ατάκα, κάτι το οποίο μπορεί να οφείλεται και σε ρυθμίσεις του ultra curve. Πάντως αυτό δεν ήταν αντιληπτό σε όλα τα μουσικά θέματα.

Περισσότερο από όλα μου έκανε εντύπωση, το γεγονός ότι σε έναν αρκετά περιορισμένο χώρο ακρόασης, έπερνες πολύ καλή άποψη, όπου υπήρχε βέβαια, για τις διαστάσεις της σκηνής, κυρίως το βάθος αυτής. Η εικόνα δηλαδή ήταν πάρα πολύ καλή για τα δεδομένα του χώρου, κάτι που δείχνει τον βαθμό στον οποίο έχει ασχοληθεί με το θέμα της σωστής τοποθέτησης ο Δημήτρης. Δεν μου έκανε τόσο εντύπωση η ακρίβεια στην τοποθέτηση των οργάνων ή των φωνητικών, αλλά περισσότερο το ότι έπερνα πληροφορίες χώρου που δεν περίμενα να πάρω καν. Μετά κατάλαβα ότι ήταν και σωστές.

Περιττό να πω ότι δεν υπήρχε ίχνος από περίεργα σκαμπανεβάσματα ή μπουμάρισμα, κάτι που οφείλεται τόσο στην καλή κατασκευή του ηχείου και ενδεχομένως στην ψηφιακή διόρθωση χώρου. Προφανώς η διόρθωση χώρου έχει δουλέψει κορυφαία και σε άλλους τομείς και τελικά η μόνη ενόχληση που ένιωσα ήταν από τα πολλά dB, τόσο που σε κάποια φάση την έκανα από το δωμάτιο γιατί δεν άντεχα. Είναι τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι... :lol: :lol:

p.s. Κάποιος που ασχολείται τόσο με την μουσική δεν θα μπορούσε να μην έχει και πολύ ενδιαφέρουσα δισκοθήκη. Ελπίζω με τον καιρό να κάνω πολλά μα πάρα πολλά... αντίγραφα ασφαλείας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.951
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa