ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ TOSHIBA TDP MT700

Reaction score
0
Καλημέρα.Χτες εξευρενώντας το μενού του προβολέα διαπίστωσα πως υπάρχει η επιλογή faroudja setting η οποία είναι γκριζαρισμένη,δηλαδή απενεργοποιημένη.Είναι φυσιολογικό και πως μπορώ να την ενεργοποιήσω;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλημέρα.Χτες εξευρενώντας το μενού του προβολέα διαπίστωσα πως υπάρχει η επιλογή faroudja setting η οποία είναι γκριζαρισμένη,δηλαδή απενεργοποιημένη.Είναι φυσιολογικό και πως μπορώ να την ενεργοποιήσω;
Δοκιμασε να δωσεις σημα με καποια αναλογικη εισοδο και θα δεις πως θα ενεργοποιηθει μια χαρα:cool_4:

Reaction score
0
Eννοείς πχ με component;Ok θα το τεστάρω.Μετά άμα ξαναχρησιμοποιήσω την hdmi οι πιθανές αλλαγές που θα κάνω θα έχουν γίνει save;To λέω αυτό διότι σε ορισμένες περιπτώσεις(όταν δείχνει το σήμα του dvd player η σε σκοτεινά πλάνα, η εικόνα έχει χιόνια,νομίζω πως είναι αυτό που λέμε θόρυβος)και το faroudjia setting έχει την επιλογή noise reduction που πιστεύω θα με βοηθήσει να τον περιορίσω.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μπορεις να περιγραψεις τα χιονια?
Σορρυ που δεν απαντω αμεσως και εμπεριστατομενα αλλα απο την μια ειμαι στην δουλεια και απο την αλλη ειναι πραγματα στα οποια εχω απαντησει παρα πολλες φορες.
Τα σκοτεινα πλανα που αναφερεις με κανουν να υποπτευομαι την περιπτωση macroblocking οποτε υπευθυνο ειναι μαλλον το dvd player σου.
Μπορεις να μας πεις ποιο εχεις?
Δεν χανεις τιποτα με το να δοκιμασεις component.
Θα σου προτεινα μαλιστα να το δοκιμασεις asap

Reaction score
0
Δεν υπάρχει πρόβλημα,ευχαριστώ για την ανταπόκριση.Μάλιστα από ότι βλέπω είμαστε και γείτονες!Το denon 2930 έχω.Επίσης έχω και τον sony vpl hs60 και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο ανάλογο πρόβλημα.Να πω βέβαια πως τα χιόνια είναι ορατά άμα πλησιάσω πολύ κοντά στο πανί.Οσον αφορά την περιγραφή τους μοιάζουν με τον κόκκο στην οθόνη που εμφάνιζαν οι 300.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δοκιμασες το component?
Σου παρουσιαζει ακομα τα χιονια?(Μηπως τα χιονια εχουν πρασινη αποχρωση?)
Ειναι ενα φαινομενο που παρατηρεις σε ολες τις ταινιες η σε ορισμενες?
Το sharpness που το εχεις?

Reaction score
0
Δοκιμασες το component?
Σου παρουσιαζει ακομα τα χιονια?(Μηπως τα χιονια εχουν πρασινη αποχρωση?)
Ειναι ενα φαινομενο που παρατηρεις σε ολες τις ταινιες η σε ορισμενες?
Το sharpness που το εχεις?
τη δοκίμασα χωρίς αποτέλεσμα.Ναι τα χιόνια έχουν πράσινη απόχρωση και τα βλέπω γενικά σε σκοτεινά πλάνα.Πχ χτες είδα τον μάγο Αισενχαιμ και εμφανιζόταν σε αρκετά σημεία.Μήπως είναι το λεγόμενο dithering και αν ναι διορθώνεται;Επίσης δοκίμασα και με άλλο player χωρίς αποτέλεσμα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
τη δοκίμασα χωρίς αποτέλεσμα.Ναι τα χιόνια έχουν πράσινη απόχρωση και τα βλέπω γενικά σε σκοτεινά πλάνα.Πχ χτες είδα τον μάγο Αισενχαιμ και εμφανιζόταν σε αρκετά σημεία.Μήπως είναι το λεγόμενο dithering και αν ναι διορθώνεται;Επίσης δοκίμασα και με άλλο player χωρίς αποτέλεσμα.

Stealth, εαν ειμαστε γειτονες στειλε μου ενα πμ με την δ/νση σου και ισως καταφερω να περασω το Σαβ/κο να το δω απο κοντα.
Τι λες?

GTX

Reaction score
39
Stealth, εαν ειμαστε γειτονες στειλε μου ενα πμ με την δ/νση σου και ισως καταφερω να περασω το Σαβ/κο να το δω απο κοντα.
Τι λες?
Stealth διώξε, γυναίκα, γάτα, σκύλα και οτιδήποτε άλλο θηλυκό από το σπίτι πρώτα :cool_11::cool_11::cool_11:

Reaction score
3
Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ TOSHIBA TDP MT700

Δεν ξέρω αν λύθηκε το πρόβλημα του STEALTH, αλλά μιας και έχουμε το ίδιο μοντέλο και είχα πριν καιρό δοκιμάσει την ενεργοποίηση του Faroudja settings, δεν είδα και τόση μεγάλη διαφορά στην εικόνα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ TOSHIBA TDP MT700

Δεν ξέρω αν λύθηκε το πρόβλημα του STEALTH, αλλά μιας και έχουμε το ίδιο μοντέλο και είχα πριν καιρό δοκιμάσει την ενεργοποίηση του Faroudja settings, δεν είδα και τόση μεγάλη διαφορά στην εικόνα.
Συμφωνώ Κωνσταντίνε,το δοκίμασα και εγώ.Πέρασε και ο Ανδρέας από το σπίτι μου και συμφωνίσαμε να δοκιμάσουμε κάποιο άλλο καλώδιο hdmi σε πρώτη ευκαιρία και αν δεν λυθεί το πρόβλημα να πάει το μηχάνημα στην αντιπροσωπεία.Επί τη ευκαιρία έχεις παρατηρήσει κάτι ανάλογο στον δικό σου;Επίσης έχω διαβάσει πως είναι ευαίσθητος και στο θέμα της λάμπας.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ TOSHIBA TDP MT700

Συμφωνώ Κωνσταντίνε,το δοκίμασα και εγώ.Πέρασε και ο Ανδρέας από το σπίτι μου και συμφωνίσαμε να δοκιμάσουμε κάποιο άλλο καλώδιο hdmi σε πρώτη ευκαιρία και αν δεν λυθεί το πρόβλημα να πάει το μηχάνημα στην αντιπροσωπεία.Επί τη ευκαιρία έχεις παρατηρήσει κάτι ανάλογο στον δικό σου;Επίσης έχω διαβάσει πως είναι ευαίσθητος και στο θέμα της λάμπας.
Αν κα δεν βλέπω τόσο πολύ συχνά στον προβολέα, δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Αν και βλέπω από ένα Bluesky DVD player (μέσω component) δεν έχω δει αυτή τη πράσινη απόχρωση και η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή.
Το ίδιο κι από PC. Από το PC η σύνδεση είναι DVI -> HDMI με χρήση αντάπτορα και καλώδιο HDMI->HDMI Supra 1080i (8 μέτρα). Η εικόνα που αναπαράγεται μέσω PC είναι φανταστική, και από DVD και από HD.
Όσο για την λάμπα, έχω ακούσει κι εγώ περι ευαισθησίας, αλλά θα σου πω το εξής:
Αν και έχει δουλέψει μόνο 140 ώρες περίπου ο προβολέας, δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Και μάλιστα κάθε φορά που θέλω να δω, τον στήνω και τον ξεστήνω, λόγω χώρου.
Αλλά πάντα τον αφήνω και κρυώνει και τον λειτουργώ με τη σωστή διαδικασία.
Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, π.χ. να ελέγξω κάτι στον δικό μου ή αν θέλετε να συγκρίνετε με τον δικό μου, πάντα διαθέσιμος.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ TOSHIBA TDP MT700

Αν κα δεν βλέπω τόσο πολύ συχνά στον προβολέα, δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Αν και βλέπω από ένα Bluesky DVD player (μέσω component) δεν έχω δει αυτή τη πράσινη απόχρωση και η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή.
Το ίδιο κι από PC. Από το PC η σύνδεση είναι DVI -> HDMI με χρήση αντάπτορα και καλώδιο HDMI->HDMI Supra 1080i (8 μέτρα). Η εικόνα που αναπαράγεται μέσω PC είναι φανταστική, και από DVD και από HD.
Όσο για την λάμπα, έχω ακούσει κι εγώ περι ευαισθησίας, αλλά θα σου πω το εξής:
Αν και έχει δουλέψει μόνο 140 ώρες περίπου ο προβολέας, δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Και μάλιστα κάθε φορά που θέλω να δω, τον στήνω και τον ξεστήνω, λόγω χώρου.
Αλλά πάντα τον αφήνω και κρυώνει και τον λειτουργώ με τη σωστή διαδικασία.
Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, π.χ. να ελέγξω κάτι στον δικό μου ή αν θέλετε να συγκρίνετε με τον δικό μου, πάντα διαθέσιμος.
Mε τον Ανδρέα που μίλησα σήμερα μου είπε πως το κάνουν και άλλοι dlp αλλά δεν φαίνεται από την θέση ακρόασης.Δοκιμάσαμε και με άλλο καλώδιο αλλά τίποτα όπως αναμενόταν άλλωστε.Ετσι για το γαμώτο όποτε ευκαιρησεις ρίξε μια ματιά.Θα πρέπει να πλησιάσεις όμως πολύ κοντά στο πανί και να προβάλεις σκοτεινά πλάνα.Δεν βλέπεις κάποιες κουκίδες να εμφανίζονται;

Reaction score
3

Θα το κοιτάξω και θα δω. Και μιας και δεν έχω ιντερνετ στο σπίτι, πες μου ακριβώς τι θέλεις να προσέξω.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ TOSHIBA TDP MT700

Θα το κοιτάξω και θα δω. Και μιας και δεν έχω ιντερνετ στο σπίτι, πες μου ακριβώς τι θέλεις να προσέξω.
Πρέπει να πλησιάσεις πολύ κοντά στο πανί(σχεδόν να κολλήσεις το πρόσωπο σου)και να επιλέξεις σκοτεινά πλάνα κατά προτίμηση σε πράσινο η μπλε χρώμα.Αν θες μπορεί να πατήσεις και το pause.Aυτό που παρατηρώ,όπως μου είπε και ο Ανδρέας είναι ένα βράσιμο στα pixel.Εσύ δες αν σε κινούμενη η ακίνητη εικόνα παρατηρείς κουκίδες να κινούνται.Οπως δηλαδή παρατηρούμε σε κακογραμένες ταινίες τον κόκκο.Ευχαριστώ

Reaction score
3

Όχι.
Αλλά σε τι θα χρησιμεύσει αν μπεις στο service menu;
Μήπως ελοχεύει κίνδυνος να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.494
Members
38.705
Νεότερο μέλος