ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΛΩΔΙΑ??

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους, έχω τον ενισχυτή VINCENT SV-236 και το CD VINCENT S-6 και τα ηχεία τα AUDIO SPECTRUM ARTEMIS... Τι καλώδια να πάρω προκειμένου να έχω την καλύτερη δυνατή απόδοση?

Η απάντηση ότι ακουώ καλύτερα είναι γνωστή τουλάχιστον τι να δω με budget έως 200Ε??

Χρειάζονται 2*3.5m και πληροφοριακά τα interconnect είναι VDH...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
μονο με δοκιμη θα βγαλεις ασφαλη συμπερασματα απο ξενες εμπειριες
δεν θα βγαλεις ασφαλη συμπερασματα μιας και αλλαζουν γουστα χωρος ψυχολογια και αλλα που δεν βοηθουν για ασφαλη συμπερασματα

Reaction score
11
μονο με δοκιμη θα βγαλεις ασφαλη συμπερασματα απο ξενες εμπειριες
δεν θα βγαλεις ασφαλη συμπερασματα μιας και αλλαζουν γουστα χωρος ψυχολογια και αλλα που δεν βοηθουν για ασφαλη συμπερασματα

+1

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Προτίμησε ένα καλώδιο ηχείων όσο πιο χοντρό γίνεται, και τέτοιο μπορείς να βρεις σε λογική τιμή σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών ή σε κατάστημα επαγγελματικών ηχητικών, με κόστος όχι υψηλότερο από 5-10€ το μέτρο. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρολογικό καλώδιο 2x2.5 καρέ ή παχύτερο, που μπορείς να βρεις στα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού, με κόστος κάτω από 2€ το μέτρο.

Reaction score
0
Κώστα έβαλα κάτι τέτοιο τώρα θα ήθελα να πάω σε κάτι καλύτερο και σκέπτομαι για το VDH D - 352 HYBRID (Halogen Free) ή το QED X-TUBE XT-350... η σε κάτι που θα προτείνετε εσείς με σκοπό τα ηχεία μου να πάρουν τα ρευματάκια που θέλουνε... Υπενθιμίζω ότι τα VINCENT και CD και ενισχυτής είναι υβριδικά...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Δημήτρη, τα ηχεία σου παίρνουν το ρεύμα που χρειάζονται τόσο πιο εύκολα, όσο πιο χοντρό καλώδιο χρησιμοποιείς. Από την υποκειμενική σκοπιά, εάν νομίζεις ότι κάτι "επώνυμο" από ανάλογο κατάστημα θα ακουστεί καλύτερα, πάρε Kimber 4TC ή 8TC.

Reaction score
11
Kωστα ποια καλωδια εχεις δοκιμασει και σε τι συστημα και τα εβγαλες αυτα τα συμπερασματα?

Reaction score
0
Κατάλαβα και είναι σαφές αυτό που γράφεις... σε κάποια από τα review που διάβασα για τα vincent συστήνουν ''μαλακά'' καλώδια??? Τι εννοεί μαλακά??

και ανα τα Kimber και τα δυο παραπάνω καλώδια ανήκουν σε αυτά??

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
σου το ειπα και πριν
αν δεν δοκιμασεις καλωδια μεταξυ τους ωστε να τα αξιολογησεις
δεν θα βγαλεις ασφαλη και αν ψωνισεις απο συμβουλη ειναι θεμα χρονου ποτε θα βαλεις για δοκιημη κατι αλλο και θα βλεπεις τα καλωδια σου σαν σκοινι κρεμαλας
δοκιμασε 2 μεταξυ τους και κρατα το καλυτερο ,το οποιο θα τσεκαρεις με αλλο καλωδιο
μονο ετσι

Reaction score
11
Κωστα αν εχεις χρονο σε παρακαλω απαντησε στην ερωτηση μου, γιατι πρεπει να εχεις ακουσει πολλα εσυ.

Και επειδη ψαχνω για καλωδια ηχειων τωρα, μπορει να με γλυτωσεις απο τις κακοτοπιες.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Δεν "ακούω" καλώδια, διότι δεν είμαι χαϊεντάς. Ο δείκτης της νοημοσύνης μου υπερβαίνει κατά πολύ το 40.

Reaction score
11
Δηλαδη μου λες οτι δεν εχεις κανει καμια συγκριση δεν εχεις ακουσει κανενα καλωδιο αλλα παρολα αυτα προτεινεις με σιγουρια γκουρου κατι σε καποιον που μπηκε να ρωτησει για το συστημα του. Μαλιστα.

Ναι ομως δεν προκειται γιατι το τι θες και τι ακους εσυ, αλλα για ερωτηση φιλου.

Θα περιμενα να εισαι πιο προσεκτικος οταν προτεινεις κατι σε αλλο ειδικα αν δεν εχεις κανεις συγκρισεις μονο σου.

Ακομα και αυτοι που δεν συμφωνουν με τις βλακεις που γραφονται ανα καιρους απο τις εταιριες για τα καλωδια και οι οποιοι βλεπουν απολυτως τενικα το θεμα παραδεχονται οτι ολα τα καλωδια ακουγονται διοφορετικα.

Προσπαθησε ειδικα οταν δεν αφορα εσενα και το μονοφωνικο συστημα σου να εισαι πιο προσεκτικος σε παρακαλω.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΛΩΔΙΑ??

Tα Kimber είναι μια χαρά καλώδια, όπως μπορεί κάποιος να δει και στο Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions
Davis, Fred E.
, (JAES Volume 39 Number 6 pp. 461-468; June 1991). Για περισσότερα click.

Αν έχεις κάποιο paper που να δείχνει το αντίθετο, let us know Mike.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ναι βαλε ενα 8 tc και θα εισαι μια χαρα και μολις ακουσεις ενα ultralink ambiance θα εισαι 2 τρομαρες αν συνεχισεις το ψαξιμο θα αδειασεις πολλες τσεπες μεχρι να πεις εδω ειμαστε

Reaction score
11
Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΛΩΔΙΑ??

Tα Kimber είναι μια χαρά καλώδια, όπως μπορεί κάποιος να δει και στο Effects of Cable, Loudspeaker, and Amplifier Interactions
Davis, Fred E.
, (JAES Volume 39 Number 6 pp. 461-468; June 1991). Για περισσότερα click.

Αν έχεις κάποιο paper που να δείχνει το αντίθετο, let us know Mike.
Eιπα εγω δεν ειναι καλα?Ξερεις πολυ καλα τι λεω και ποιο ειναι το point μου που αλλωστε φαινεται ξεκαθαρα ποιο πανω. Μαλλον ηπιες λιγο παραπανω χτες.:)
Καλημερα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε νταλκά με τα καλώδια... :crazy_1:
Λοιπόν, τα καλώδια όταν μιλάμε για σωστά υλικά που πληρούν προδιαγραφές, παίζουν τον μικρότερο ρόλο σε ένα σύστημα. Μην τον ανάγετε σε κορυφαίο γιατί κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας.

Μιχάλη 'μ, υπάρχουν κείμενα εδώ μέσα, όπου ο Κόγιας λέει ξεκάθαρα ότι τα καλώδια δεν ακούγονται το ίδιο και ότι το "x" έπαιξε έτσι σε σχέση με το "y". Το θέμα είναι πόση σημασία έχει αυτό.

...

Reaction score
11
Και εγω εχω ξαναπει οτι ειναι το τελευταιο πραγμα μου κοιτας στο συστημα σου.

Που μπορει παιξει τεραστιο ρολο αν ολα τα αλλα ειναι ενταξει (μηχανηματα, και χωρος στο μετρο του δυνατου).

Ο Κωστα ομως δινει συμβουλες χωρις να εχει ακουσει τιποτα.

Και αν εχεις χρονο (το ξερω δεν ειναι και η καλυερη σου) βρε το link που λεει ο Κωστας οτι κατι επαιζε διαφορετικα απο ενα αλλο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ο Κωστα ομως δινει συμβουλες χωρις να εχει ακουσει τιποτα.
Κι εσύ που το ξέρεις βρε Μιχάλη? Μήπως είναι υποχρεωμένος να πει τι έχει ακούσει?

Και αν εχεις χρονο (το ξερω δεν ειναι και η καλυερη σου) βρε το link που λεει ο Κωστας οτι κατι επαιζε διαφορετικα απο ενα αλλο.
Έλα τώρα... Πίστεψέ με υπάρχουν δεν λέω ψέματα. Ψάξε και βρες τα.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.483
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid