- Reaction score
- 11
Δεν "ακούω" καλώδια, διότι δεν είμαι χαϊεντάς. Ο δείκτης της νοημοσύνης μου υπερβαίνει κατά πολύ το 40.
Ναι, εσυ και ο Νευτωνας.
Δεν "ακούω" καλώδια, διότι δεν είμαι χαϊεντάς. Ο δείκτης της νοημοσύνης μου υπερβαίνει κατά πολύ το 40.
Aπλά παραθέτω κάποια αντικειμενικά στοιχεία που δείχνουν πως πρόκειται για καλά καλώδια. Δεν ξέρω αν είναι τα καλύτερα στα χρήματά τους, αλλά ούτως ή άλλως, το "καλό" και το "καλύτερο", έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα με τα καλώδια (αυτοί που μετράνε, κάτι, οτιδήποτε, είναι λίγοι), μπορεί να διαπιστωθεί μόνο με ακουστικές δοκιμές οι οποίες είναι υποκειμενικό κριτήριο.Eιπα εγω δεν ειναι καλα?Ξερεις πολυ καλα τι λεω και ποιο ειναι το point μου που αλλωστε φαινεται ξεκαθαρα ποιο πανω. Μαλλον ηπιες λιγο παραπανω χτες.
Καλημερα.
Μα είναι προφανές, ότι με αυτήν την φράση, προσπαθεί να σου δώσει να καταλάβεις πόσο λίγη σημασία δίνει στο θέμα και συνεπώς δεν θα κάτσει να ασχοληθεί ποτέ με το εθνικό σπορ μερικών χαϊεντάδων, (που νομίζουν ότι έχουν λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα ή θα τα λύσουν έτσι), το "άκουσμα καλωδίων". Αν τα καλώδια παίζουν τεράστιο ρόλο όπως λες εσύ σε ένα σύστημα (μιλάμε για σωστά καλώδια εντός προδιαγραφών), τότε κάτι δεν πάει καλά, λέω εγώ, και πρέπει να δει πρώτα άλλα θέματα. Άκου τεράστιο ρόλο... Υπερβάλεις φίλε μου. Γιατί δεν μπορείς να δεχτείς (όχι απαραίτητα να την ασπαστείς) αυτήν την άποψη? Γιατί πρέπει όλα να είναι με κάποια συγκεκριμένα χομπίστικα πρότυπα, τα οποία μάλιστα μπορούν να στηριχθούν μόνον σε απλές προσωπικές γνώμες-απόψεις-γούστα, τυχαία συμπεράσματα τα οποία ανάγει ο καθένας κατά το δοκούν σε θέσφατα και δίνει τις ανάλογες κατευθύνσεις?Απο αυτο το ξερω.
Προφανες μπορει να ειναι για σενα, για μενα σημαινει οτι εχει ακουσει ελαχιστα και σε συστηματα ανευ σημασιας που ετσι και αλλιως τα καλωδια δεν ακουγονται γιατι το συστημα ειναι για τα μπαζα.Μα είναι προφανές, ότι με αυτήν την φράση, προσπαθεί να σου δώσει να καταλάβεις πόσο λίγη σημασία δίνει στο θέμα και συνεπώς δεν θα κάτσει να ασχοληθεί ποτέ
...
Ή σε σπρώχνει να χάνεις συνεχώς περισσότερα... :happy_4:Ignorance is bliss.
Γλυτωνει και λεφτα.
Δεν αμφιβάλω ότι ζεις σε πελάγη ευτυχίας, άλλωστε συ είπας:Ξερω πολυ καλα ΤΙ δινω ΓΙΑΤΙ το δινω και που ΤΟ(ν) δινω.χαχαχαχαχα
:crazy_3::crazy_3:Ignorance is bliss.
Οι γνώμες διαφέρουν όταν κάποιος απο τους δυό, ή και οι δυό, δεν έχουν επαρκή γνώση του αντικειμένου. Αντίθετα, αν ακούσεις δυό γνώστες να μιλούν για το ίδιο θέμα, συνήθως συμφωνούν, γιατί η καλή γνώση βγάζει ένα συμπέρασμα.Μαλιστα δηλαδη ΔΕΝ ασχολειται αλλα εχει ακουσει πολλα. Kαι σε τι συστηματα?
Εγω ξερω οτι πρεπει να ακουσεις αρκετες ωρες καποιο καλωδιο και με πολλα ειδη μουσικης για να βγαλεις ακρη. Αν και τα αποτελεσματα ειναι εμφανεστατα.
Τελος παντων για μενα Ναι παιζουν τεραστιο ρολο.
Δεν χρεαιζεται να το συνεχισουμε.
Ετσι και αλλιως ως γνωστον opinion are like......Everybody has one.
Συμφωνω.Οι γνώμες διαφέρουν όταν κάποιος απο τους δυό, ή και οι δυό, δεν έχουν επαρκή γνώση του αντικειμένου. Αντίθετα, αν ακούσεις δυό γνώστες να μιλούν για το ίδιο θέμα, συνήθως συμφωνούν, γιατί η καλή γνώση βγάζει ένα συμπέρασμα.
Μεγα λαθος. Αλλιως θα ειχαμε μεινει ακομα στην εποχη της σφεντονας και θα τρωγαμε βελανιδια.
Δεν εννοώ μ' αυτό πως είμαι γνώστης του θέματος, μη παρεξηγηθούμε. Κάποια πράγματα ξέρω μόνο. Πως το ταίριασμα π.χ των καλωδίων με τα υπόλοιπα συνοδευτικά είναι απαραίτητο. Αν όμως ξεκινά απο το άκουσμα, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμμιά γνώση, πως η κρίση ξεκινά απ' το μηδέν και πρόκειται να βασιστεί μόνο στη πράξη. Αν δεν έχω κάποια βασικά στοιχεία αποκλεισμού επιλογών, κινδυνεύω σοβαρά απο την υποκειμενικότητά μου.
Παράδειγμα: αν έχω ηχεία με μεγάλη σύνθετη αντίσταση, αυτό σημαίνει πως θέλω ενισχυτή που να βγάζει πολύ ρεύμα για να τα "σηκώνει¨και επομένως τα γεωμετρικά στοιχεία του καλωδίου, καθώς και των επαφών του ηχείου είναι, μεγάλη διατομή αγωγού και μεγάλα δίχαλα για το καλώδιο, επαφές που να χωράνε τα μεγάλα δίχαλα για τα ηχεία. Οτιδήποτε δεν συμφωνεί μ' αυτά δεν χρειάζεται να το ακούσω καθόλου, ξέρω πως ακόμα και να μου ακουστεί καλά, αν ακολουθήσω τη θεωρία θα έχω ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
:happy_9:
Υπάρχουν 200 διαφορετικά "τεχνικά" thread για καλώδια όπου μπορούμε συζητήσουμε το θέμα.
Μιχάλη, θα σε παρακαλέσω αν έχεις να προσθέσεις κάτι επί του θέματος να το κάνεις.
Αν, από την άλλη, το "+1" που έγραψες στην πρόταση του argi σε καλύπτει, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις σε αυτό το θέμα.
Η κριτική στα υπόλοιπα post θα είχε νόημα εάν υπήρχε κάποια βάσιμη ένσταση για κάποιο από τα καλώδια που προτάθηκαν (π.χ. αν, για τον Α ή Β λόγο, το Kimber θα κάνει ζημιά στο σύστημά του ή θα δώσει χειρότερο αποτέλεσμα από τα καλώδια που ήδη έχει), κι εφόσον δεν βλέπω κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος να ποστάρεις...
Οι διαφορές που μπορεί να έχεις με τον Κόγια και τον κάθε Κόγια δε νομίζω να ενδιαφέρουν το Δημήτρη.