Είδαμε και τον Infocus IN76

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.087
Χθες το απόγευμα μαζευτήκαμε ο Μάκης Ευμορφόπουλος, ο Ανδρέας Cinemusic, κι εγώ.
Ο Τρυφωνίδης ο Αλέξης ήταν να έρθει αλλά δεν μπόρεσε τελικά.
Πήγαμε λοιπόν στο Ρύσσιο στην Τηλεοπτική Σαραβέλου όπου ο κ. Βασίλης Χουρμουζιάδης μας έκανε μια επίδειξη του επί τόσο καιρό αναμενόμενου προβολέα ΙΝ76.
Στο υπέροχο στούντιο επίδειξης είχε ήδη στήσει το μηχάνημα και μας είπε αν θέλουμε να δούμε δικά μας δισκάκια.
Εγώ είχα πάρει μαζί μου μερικά και ξεκινήσαμε με το Tears of the sun σε έκδοση Superbit. Αυτό που δείχνει αφρικανούς τη νύχτα μέσα στην ζούγκλα.
Μετά βάλαμε κανά δυό ακόμη σε Superbit επίσης.
Οι εντυπώσεις μου είναι ότι το πρόβλημα του rainbow εξακολουθεί να υφίσταται. Ο Ανδρέας δεν το έβλεπε καθόλου.
Ο Μάκης ξαναζαλίστηκε όπως κάθε φορά που βλέπει DLP και βγήκε έξω για τσιγάρο Εγώ το βλέπω αλλά δεν ζαλίζομαι.
Η κίνηση παραμένει το ίδιο προβληματική όπως και στα άλλα της ίδιας κατηγορίας DLP όπως Toshiba MT700 - Benq 7700 ίσως με κάποια βελτίωση.
Η εικόνα του ισοροπημένη, ευκρινής αλλά όχι τόσο εντυπωσιακή, δεν ξέρω πως να το περιγράψω, σαν κάτι να έλειπε. Είναι όμως εντυπωσιακό το πως μπορεί και δείχνει φωτεινά και σκοτεινά ταυτόχρονα στο ίδιο πλάνο χωρίς να τα μπερδεύει και να κρατάει το κοντράστ σε τέτοιο επίπεδο.
Το focus ήταν λίγο προβληματικό δεν εστίαζε το ίδιο καλά σε όλη την οθόνη και το ζούμ μικρό και ανεπαρκές για πολλές δύσκολες περιπτώσεις. Η απουσία του Lens shift είναι αισθητή.
Αρκετά ήσυχο και αθόρυβο και όμορφο το μαύρο χρώμα.
Σε γενικές γραμμές από τα γραφόμενα σε πολλά θέματα και τα περιοδικά περίμενα να δω ένα καταπληκτικό μηχάνημα που θα μου έκλεινε το μάτι και ίσως θα με έκανε να το πάρω, αλλά τελικά δεν ενθουσιάστηκα τουλάχιστον εγώ.
Θεωρώ ότι είναι πολύ ακριβό γι΄αυτό που προσφέρει.
Ευχαριστούμε τον Βασίλη Χουρμουζιάδη για την υπομονή του και την εξυπηρέτηση που μας πρόσφερε.

Reaction score
6
Να πω και γω με την σειρα μου.
Κατά αρχην να ευχαριστήσω τον Βασίλη Χουρμουζιάδη για την φιλοξενία του και για την όρεξη του να μας ικανοποίηση σε κάθε μας αιτημα .
Ο χωρος της παρουσιάσεις ιδανικός για προβολή εικόνας και ήχου , και κρίμα που δεν υπαρχουν περισσότεροι τέτοιοι χώροι στην πολη μας.
Όσον αφορα τον Infocus IN76.
Που να χτυπιούνται κατω οι «παράξενοι» rainbow δεν είδα με τίποτα.
Παιδια σας λυπήθηκα.
Μα πως στην ευχη το βλέπετε και γω όχι;
Εβγαλα το σβέρκο μου αλλα τετοιο πράγμα δεν μπόρεσα να δω ,και αυτό σε τελικη ανάλυση μονο καλο μπορεί να θεωρηθεί για καποιον που τείνει πιο πολύ στην τεχνολογία DLP.
Σε αντίθεση με τον Μηχαλη , η εικονα θεωρώ πως ηταν αρκετά εντυπωσιακή .
Ευκρινέστατη με το κοντραστ να σε γλυκαίνει και το μαυρο να τυλίγει απαλα τις ομολογουμένου δύσκολες σκηνές που επέλεξε ο Μιχάλης να μας δείξει.
Καθώς προβολείς DLP δεν εχω παρακολουθήσει εκτεταμένα εκτος από αποσπάσματα ταινιών σε σπιτια φίλων, επέμενα σε πολύωρη θέαση ώστε να παρατηρήσω πιθανά προβλήματα (από αυτά που λέγονται).
Ετσι όταν οι υπόλοιποι έκαναν διάλειμμα, εγω συνέχισα για περίπου 90 λεπτά συνεχούς θέασης.
Τελικώς τα προβλήματα κίνησης υφίστανται και εχουν ως αποτέλεσμα ( σε μενα) ένα ελαφρύ πονοκέφαλο .
Για κάποιον που βλέπει αρκετές ταινίες και που πολλές φορές θα τύχει στο καπάκι να δει και δεύτερη , το τρεμόπαιγμα στις μετακινήσεις του πλάνου αλλα και γενικότερα σε γρήγορες σκηνές δράσεις είναι πρόβλημα.
Δυστυχώς ουτε ο IN76 δεν μπορεσε να λυσει αυτό το πρόβλημα που είναι αρκετά ενοχλητικό και λυπηρό καθως όπως ειπα στην αρχή η εικονα που βγάζει είναι πολύ εντυπωσιακή.

Reaction score
164
Cinemusic - Ανδρεας said:
Τελικώς τα προβλήματα κίνησης υφίστανται και εχουν ως αποτέλεσμα ( σε μενα) ένα ελαφρύ πονοκέφαλο .
Μήπως ο ελαφρύς πονοκέφαλος δεν οφείλεται στο τρεμόπαιγμα από την κίνηση, αλλά από το Rainbow, που ναι μεν δεν αντιλαμβάνεσαι, αλλά ενοχλεί και κουράζει τα μάτια σου;
Σε ρωτάω γιατί δεν έχω ακούσε κάποιον να έχει πρόβλημα από την κίνηση, αλλά έχω ακούσει ότι κουράζονται από το rainbow, χωρίς να το αντιλαμβάνονται οπτικά.

Reaction score
6
Τωρα τι να σου πω;;
Το θεμα ειναι πως στην κίνηση εχανα την μπάλα.
Θεωρω πως αυτο ειναι ο λόγος (μιας και ευδιάκριτος) τελικά

Reaction score
0
unforgiven said:
Cinemusic - Ανδρεας said:
Μήπως ο ελαφρύς πονοκέφαλος δεν οφείλεται στο τρεμόπαιγμα από την κίνηση, αλλά από το Rainbow, που ναι μεν δεν αντιλαμβάνεσαι, αλλά ενοχλεί και κουράζει τα μάτια σου;
Σε ρωτάω γιατί δεν έχω ακούσε κάποιον να έχει πρόβλημα από την κίνηση, αλλά έχω ακούσει ότι κουράζονται από το rainbow, χωρίς να το αντιλαμβάνονται οπτικά.
Το πρόβλημα που αναφέρετε το έχω για παράδειγμα εγώ που ενώ δεν βλέπω ιδιαίτερο rainbow στη μισή ώρα έχω πονοκέφαλο...
Σήμερα στον Infocus 777 μετά από 2-3 ωρίτσες θέασης και μάλιστα με HD υλικό με έπιασε ένας πονοκέφαλος που δεν με άφησε για 3 ώρες μετά... Μόνο στον 72 έχει τύχει να δω πιο ξεκούραστα (δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση).

Reaction score
14
Nick_Greek said:
Σήμερα στον Infocus 777 μετά από 2-3 ωρίτσες θέασης και μάλιστα με HD υλικό με έπιασε ένας πονοκέφαλος που δεν με άφησε για 3 ώρες μετά.
ματιασμένος θα ήσουν!!!!!! :p :p :p :p :p

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.087
Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάτι τέτοια προβλήματα στους LCD δεν υπάρχουν ούτε σαν υποψία.
Ημικρανίες, πονοκέφαλοι, ζαλάδες, εμετοί, λιποθυμίες, ταχυπαλμίες και τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας δεν υφίστανται.
Να ένα σοβαρό προτέρημα των LCD.

Reaction score
1
τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας
Συμπερασμα: η τελευταια επιθυμια των απανταχου αυτοχειρων ας ειναι μια θεαση με dlp :D

Reaction score
47
Εγώ πάλι σας βρίσκω ελαφρά υπερβολικούς. Σαφώς και δεν έχουν ΤΕΛΕΙΑ κίνηση - αλλά ουτε και οι LCD έχουν. Τα χρώματα και το κοντράστ είναι σαφώς καλύτερα. Κατα την ταπεινή μου άποψη με ένα καλό DVDp (πχ 3910) το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό για τα λεφτά του. Δύο πελάτες μου που πήρανε τον Ζ4 (που είναι σαφώς καλό μηχάνημα) όταν είδαν τον 76 ήθελαν αλλαγή. Οσον αφορά το Rainbow, εγώ έχω γνωρίσει 1 άτομο που το βλέπει μονο. Ειναι θέμα ματιού, αν υπάρχει αυτή η ευαισθησία μακριά απο DLP!
Στην Τηλεοπτική, με τί player έπαιζε;

V

VIDEOMIX

Guest
Μελίδης  Μιχάλης said:
Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάτι τέτοια προβλήματα στους LCD δεν υπάρχουν ούτε σαν υποψία.
Ημικρανίες, πονοκέφαλοι, ζαλάδες, εμετοί, λιποθυμίες, ταχυπαλμίες και τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας δεν υφίστανται.
Θα πρέπει να διευκρινήσεις πως εννοείς ενα μικρό ποσοστό ανθρώπων. Έτσι που το γράφεις, ειναι σαν να εννοείς γενικά όλους.
Κάτι που ειναι εξωφρενικό και αναληθές.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ποιό είναι εξωφρενικό και αναληθές βρε Θάνο?... :lol: :lol:

Να πας να διαβάσεις το poll μας εδώ. Με βάση αυτό:
- 24 άτομα από τα 65 κουράζονται αισθητά ήτοι έχουν πονοκέφαλο. 10 από αυτούς πέφτουν στο κρεβάτι σαν να πήραν ναρκωτικά...
- 50 στους 65 γενικώς το βλέπουν... :?

Που ακριβώς είναι το μικρό ποσοστό ανθρώπων έτσι για να καταλάβω δηλαδής...? :roll: :lol:

V

VIDEOMIX

Guest
Στο οτι τόσοι έχουν έρθει σπίτι μου και ουδείς μου έχει πεί το παραμικρό.
Εδω μέσα επειδή το ψάχνουμε απ'όλες τις μεριές τεχνολογικά κλπ κλπ, προκαταβάλεστε αρκετοί (οχι όλοι) και το βλέπετε εκεί που δεν υπάρχει. (δεν λέω για όλους, ας το γράφω συνέχεια ωστε να αποφύγω την προσωπική άποψη τσαρουχά ίνφο, ένερτζυ) :mrgreen:

Reaction score
6
VIDEOMIX said:
Μελίδης  Μιχάλης said:
Θα πρέπει να διευκρινήσεις πως εννοείς ενα μικρό ποσοστό ανθρώπων. Έτσι που το γράφεις, ειναι σαν να εννοείς γενικά όλους.
Κάτι που ειναι εξωφρενικό και αναληθές.
Ρε Θανο εξωφρενικό ειναι να μην παραδέχονται οι κολλημένοι DLPακηδες πως η κινήσει τους ακομα χωλαίνει σε σύγκριση με τους LCD.
Και δεν μιλάμε για rainbow που αλλοι το βλέπουν και αλλοι οχι.
Εδω η το βλέπεις, η δεν το παραδέχεσαι οτι το βλεπεις

Reaction score
6
ManosR said:
Εγώ πάλι σας βρίσκω ελαφρά υπερβολικούς. Σαφώς και δεν έχουν ΤΕΛΕΙΑ κίνηση - αλλά ουτε και οι LCD έχουν. Τα χρώματα και το κοντράστ είναι σαφώς καλύτερα. Κατα την ταπεινή μου άποψη με ένα καλό DVDp (πχ 3910) το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό για τα λεφτά του. Δύο πελάτες μου που πήρανε τον Ζ4 (που είναι σαφώς καλό μηχάνημα) όταν είδαν τον 76 ήθελαν αλλαγή. Οσον αφορά το Rainbow, εγώ έχω γνωρίσει 1 άτομο που το βλέπει μονο. Ειναι θέμα ματιού, αν υπάρχει αυτή η ευαισθησία μακριά απο DLP!
Στην Τηλεοπτική, με τί player έπαιζε;
Νομίζω πως συμφωνούμε ολοι πως τα χρωματα και το contrast των DLP ειναι ενα σκαλοπάτι παραπάνω απο τους LCD.
Οχι ομως τοσης μεγαλης διαφορας που να αξιζει η ενόχληση του πονοκέφαλου απο την θεαση ενος DLP.
Και εδω δεν νομίζω πως τίθεται θεμα υπερβολής.
Στο λεω καθως ξεκίνησα την ιστορία επιλογής προβολέα (LCD η DLP) πολυ ουδέτερα εως οτου καταλήξω σε LCd.
Μακαρι οι DLP να λύσουν επιτελους αυτό το πρόβλημα και τοτε θα πω χαλάλι και για το παραπάνω κόστος τους

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
VIDEOMIX said:
...προκαταβάλεστε αρκετοί...
Μάλλον εσύ προκαταβάλεσαι ρε Θάνο και μάλιστα αγρίως, αφού τα ρίχνεις όλα στα ψυχολογικά μας προβλήματα (βλέπουμε πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν). :? Αλλιώς δεν είναι δυνατόν να προσπαθείς να πείσεις αυτόν που τον ενοχλεί ότι είναι η ιδέα του και εν ολίγοις ότι δεν ξέρει τι του γίνεται διότι είναι προκατελημένος...

- Πραγματικά, τι σε πειράζει που κάποιοι (σχεδόν οι μισοί με βάση το poll) ενοχλούνται ιδιαιτέρως από το rainbow, μέχρι σε σημείο να τους χαρακτηρίζεις όπως σου έρθει, δεν κατάλαβα ποτέ... :? :lol: :lol:
- Ούτε poll ούτε οι απόψεις των φίλων σου μετράνε? Μετράνε μόνο όσοι έχουν έρθει σπίτι σου που πρώτη φορά στη ζωή τους βλέπουνε προβολέα και δεν έχουν κανένα μέτρο σύγκρισης και αν πονάει και το κεφάλι τους δεν θα τα συνδέσουν ποτέ? Τρελοί είναι όλοι ρε Θάνο και βλέπουνε πράγματα που δεν υπάρχουν? Έλεος βρε παιδί μου με το κ@λοrainbow....

Και σκέψου σε παρακαλώ και το εξής. Εδώ εκτός από εμάς τους internetινούς φίλους σου, σε διαβάζουν και άσχετοι. Αν κάποιος τα πάρει στον κρανίο που τον λες προκατελημένο και Ζαν ντ' Άρκ και αρχίσει να σε μπινελικώνει τι γίνεται? Δεν καταλαβαίνεις ότι άλλο είναι να λες την άποψή σου και άλλο να μιλάς για πιθανά ψυχολογικά προβλήματα του συνομιλητή σου...?

Reaction score
47
Είδα και εγώ το poll και μου κάνει φοβερή εντύπωση το γεγονός. Ισως εδώ στην Κρήτη λόγω καλής διατοφής να μήν έχουμε τοσο έντονο το φαινόμενο :lol:. Πάντως εγώ στο μαγαζί όντως δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα (πλην ενος) και για αυτό ίσως πουλάω περισότερο DLP, ενώ κάνω demo και τα δύο (συνήθως Infocus/Sanyo). Πάντως μας αρέσει να κάνουμε δύο στρατόπεδα και να τα χώνουμε, ε; (στήθος ή μπούτι;;;)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μάνο είναι λογικό ότι σε ένα τέτοιου είδους poll ενδεχομένως να δώσουν σημασία περισσότεροι από αυτούς που ενοχλούνται παρά από αυτούς που δεν ενοχλούνται. Το θέμα είναι απλά να σεβόμαστε την άποψη των άλλων και να μην μιλάμε για προκαταλήψεις, οράματα, ψυχολογικά προβλήματα ή οτιδήποτε άλλο προσβάλει τον συνομιλητή μας. Καλό το στήθος μπούτι που λες κι εσύ, αλλά σε λογικά πλαίσια...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μελίδης Μιχάλης said:
Πέστα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.374
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ