Είδαμε και τον Infocus IN76

Reaction score
453
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Πάντως ας μείνουμε στις εντυπώσεις από την παρουσίαση και μην αναλωθούμε πάλι σε σύγκριση LCD - DLP...
Σωστός !!!

Reaction score
47
Νίκος Τσαρουχάς said:
Μάνο είναι λογικό ότι σε ένα τέτοιου είδους poll ενδεχομένως να δώσουν σημασία περισσότεροι από αυτούς που ενοχλούνται παρά από αυτούς που δεν ενοχλούνται. Το θέμα είναι απλά να σεβόμαστε την άποψη των άλλων και να μην μιλάμε για προκαταλήψεις, οράματα, ψυχολογικά προβλήματα ή οτιδήποτε άλλο προσβάλει τον συνομιλητή μας. Καλό το στήθος μπούτι που λες κι εσύ, αλλά σε λογικά πλαίσια...
Συμφωνώ 100% μαζί σου, γι΄αυτο και η ειρωνεία "στήθος/μπούτι"...Απλά μερικές φορές λόγω του οτι έτυχε ή επιλέξαμε να αγοράσουμε μια τεχνολογία ή μια μάρκα κάνουμε σαν να έχουμε παρει και μετοχές! Περιμενε να δείς τι θα γίνει όταν οι μισοί απο εμάς έχουν BluRay και οι άλλοι μισοί HDDVD!!!

Reaction score
51
Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους:

Στην "στατιστική έρευνα" που είχαμε κάνει, το δείγμα ήταν πολύ καλό για να έχουμε σαφή ένδειξη!!
Αν υποθέσουμε ότι στο AVsite υπήρχαν γύρω στα 250.000 άτομα, θα ήμασταν σε καλό δρόμο αν είχαμε απαντήσεις μόνο από 25 άτομα!!!
Τουλάχιστον αυτό ισχύει θεωρητικά........

Απλά οι ερωτήσεις θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σαφείς για να υπάρχει πιο ποιοτικός διαχωρισμός στις απαντήσεις που δέχονται το "με κουράζει" (ναι αλλά πόσο?? Πολύ? Αρκετά? ή λίγο?)

Τι θέλω να πω με αυτό?
Ότι, πολύ πιθανό, στα 14 άτομα (επί συνόλου 65) που απάντησαν ότι μπορούν να δουν ταινία αλλά κουράζονται, θα υπάρχουν αρκετοί που κουράζονται λίγο, κάποιοι αρκετά και κάποιοι πολύ. Οι τελευταίοι όμως πιθανότατα να απάντησαν το "αδύνατον να παρακολουθήσω"

Τέλος πάντων...Για να μην πολυλογώ.....

Στα 65 άτομα, οι 26+15=41 άτομα, δηλ. ποσοστό 63,08% δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν πρόβλημα
Το υπόλοιπο ποσοστό (36,92%) "σπάει" σε ένα ελάχιστο 15,38% που είναι σαφέστατα αρνητικό & σε ένα 21,54% για το οποίο ΔΕΝ μπορούμε να είμαστε σίγουροι πόσο αρνητικοί είναι.
Ακόμα και σε περίπτωση ισοκαταμερισμού, θα μπορούσα να δεχθώ το 1/3 αυτών ως ουδέτερα σκεπτόμενους στην ιδέα της κούρασης.
Με άλλα λόγια θα μπορούσαμε να ρίξουμε άλλο ένα 7.18% στους "θετικά" σκεπτόμενους.

Άρα: στο 100% του δείγματος, οι θετικά κινούμενοι είναι το 70.26% & οι αρνητικά κινούμενοι το υπόλοιπο 29,74%
Μιλάμε λοιπόν για περίπτωση όπου περισσότεροι από 2 στους 3 θα ήταν ικανοποιημένοι με την επιλογή ενός DLP

Aυτά, καθαρά εξηγώντας τα νούμερα!! (με την δική μου κρίση......)

Σαφέστατα & σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι φίλοι έχουν πρόβλημα με το θέμα του RBE.
Και γιαυτό όλοι όσοι ρωτούν τι προβολέα να πάρουν ακούν (ή μάλλον διαβάζουν) πάντα το ίδιο από εμένα: τους λέω τα "κόλπα" για να ανακαλύψουν αν βλέπουν ή όχι RBE. και από 'κει και πέρα αποφασίζουν τι θα κάνουν.

Καταλαβαίνω τον τρόπο που θέλει να εξηγήσει πως βλέπει (ή μάλλον καλύτερα...δεν βλέπει) ο Σάκης.
Και ναι μπορεί να είναι λίγο τραβηγμένα τα λόγια του......
Αλλά Νίκο, για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, διάβασε ΠΡΙΝ τον Σάκη, τον Μιχάλη (Μελίδη) να αναφέρει ότι:

Μιχάλης Μελίδης said:
Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάτι τέτοια προβλήματα στους LCD δεν υπάρχουν ούτε σαν υποψία.
Ημικρανίες, πονοκέφαλοι, ζαλάδες, εμετοί, λιποθυμίες, ταχυπαλμίες και τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας δεν υφίστανται.
Να ένα σοβαρό προτέρημα των LCD.
αλλά και τον Smooth Criminal να λέει:

smooth criminal said:
τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας
Συμπερασμα: η τελευταια επιθυμια των απανταχου αυτοχειρων ας ειναι μια θεαση με dlp :D
Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο ο Μιχάλης και ακόμα περισσότερο ο Smooth Criminal έχουν κάποια δόση χιούμορ στα λεγόμενά τους.........
Αλλά για κάποιους είναι παρεξηγήσιμες κουβέντες ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι δεν υπάρχουν πουθενά emoticons να "μεταφράζουν" λίγο τον τρόπο σκέψης!! Για παράδειγμα, αν ήμουν άγνωστος και έμπαινα λίγες φορές στο AVsite, αν διάβαζα το "εμετοί, λιποθυμίες, ταχυπαλμίες και τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας" που "παρουσιάζουν" οι θεατές σε προβολές από DLP ή θα τα "έπαιρνα" (αφού θα με λέγατε έμμεσα καταθλιπτικό ή αυτοκαταστροφικό) ή θα την "κοπάναγα"................

Συν τοις άλλοις, σαφέστατα πιστεύω ότι: τα μάτια μας (και παρέα και ο εγκέφαλός μας) "μαθαίνουν & προσαρμόζονται". Οπότε το φαινόμενο RBE μετά από (λίγες) ώρες θέασης εξαφανίζεται (και το πόσο είναι αυτό το λίγο, παίζει από άνθρωπο σε άνθρωπο). Μήπως όλοι όσοι έχετε παγιωμένη θέση υπέρ των LCD να κάνατε μία διαρκείας δοκιμή (πχ 1 εβδομάδα χρήσης) ενός DLP να δούμε τελικά αν όντως συνεχίζει το ζήτημα??

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.087
Εννοείται βεβαίως ότι η χρήση υπερβολής στα γραφόμενά μου, έχει να κάνει με χιούμορ και τίποτα περισσότερο.
Πάντως είμαι οπαδός μέχρι στιγμής των LCD αλλά δεν είμαι κολλημένος και γι΄αυτό ψάχνομαι συνέχεια.
Μ΄αρέσει πολύ η εικόνα των DLP αλλά δεν μ΄αρέσουν τα προβληματάκια τους. Κυρίως η κίνηση. Είναι χάλια και δεν μπορώ να ζήσω μ΄αυτήν.
Εκτός αν βελτιωθούν σ΄αυτόν τον τομέα, πράγμα που περίμενα να δω στον ΙΝ76 αλλά δυστυχώς δεν είδα.

Reaction score
62
Εγώ έχω διαπιστώσει ότι πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η απόσταση θέασης από το πανί στους DLP. Όσο πιό κοντά, τόσο το χειρότερο. Αυτό το έχω συμπεράνει όταν μαζευόμαστε πολλοί στο σπίτι μου για να δούμε ταινία και μερικοί αναγκαστικά κάθονται πιό μπροστά από τους υπόλοιπους. Όταν οι ίδιοι πού κάθονται πιό μπροστά και καουράζονται, όταν καθήσουν κανονικά (3.5 μέτρα 92") δέν κουράζονται καθόλου. Βέβαια δεν ξέρω αν οφείλεται και στο ότι δυσκολεύονται πιό πολύ με τα γράμματα λόγω απόστασης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γιάννης Δημητρόπουλος said:
21,54% για το οποίο ΔΕΝ μπορούμε να είμαστε σίγουροι πόσο αρνητικοί είναι.
Τι αναλύεις βρε Γιαννάκη μου βραδιάτικα?...
Δηλαδή ο άλλος μας απαντάει "ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ" και αντί να το δεχτούμε προσπαθούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της κούρασης ή να κάνουμε κατάταξη σε λίγο μέτρια και πολύ κουρασμένος... :?

Αντίστοιχα να αναλύσουμε ρε Γιάννη και τους 26 που λένε ότι ίσα που το αντιλαμβάνονται. Το αντιλαμβάνονται πολύ, λίγο, μήπως κάποιοι είναι στο όριο της ενόχλησης? :roll: :wink:

Ρε σεις χαλαρώστε λίγο... 8)
Δηλαδή σου λέω εγώ ότι με κουράζει και προσπαθείς να με ψήσεις ότι δεν με κουράζει ή ότι με κουράζει λίγο ή ότι κουράζομαι εύκολα? :lol: :lol:

Που είναι το πρόβλημα και δεν πιστεύετε - δέχεστε ότι ένα μεγάλο ποσοστό κουράζονται ή ζαλίζονται είτε λόγω rainbow είτε λόγω κίνησης, δεν καταλαβαίνω πραγματικά. Πέραν από τεχνολογίες δηλαδή, ανθρώπινα. :? :? :?

Reaction score
51
Nίκο, είμαι χαλαρός. (και είναι προφανές)
Ουσιαστικά, έκανα ανάλυση με βάση καθαρά τα Μαθηματικά (και τίποτε άλλο)
Και το κάνω σαφές πιο κάτω άλλωστε ότι δεν προσπαθώ να "ψήσω" κανέναν........

Γιάννης Δημητρόπουλος said:
Σαφέστατα & σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι φίλοι έχουν πρόβλημα με το θέμα του RBE.
Και γιαυτό όλοι όσοι ρωτούν τι προβολέα να πάρουν ακούν (ή μάλλον διαβάζουν) πάντα το ίδιο από εμένα: τους λέω τα "κόλπα" για να ανακαλύψουν αν βλέπουν ή όχι RBE. και από 'κει και πέρα αποφασίζουν τι θα κάνουν.

Είπα πουθενά φίλε Νίκο ότι ΔΕΝ υπάρχει RBE?

Σαφέστατα και υπάρχει. Και δυστυχώς για τις εταιρίες που βγάζουν μόνο LCD projectors, την μέρα που θα βγαίνουν DLP ΧΩΡΙΣ πρόβλημα RBE (και κίνησης) σε λογικές τιμές, μάλλον θα βάλουν λουκέτο.
Αυτό λέει η θεωρία.
Η πράξη λέει άλλα.
Η πράξη ξεκαθαρίζει σαφέστατα ότι όσο υπάρχουμε εμείς από κάτω να πληρώνουμε, θα υπάρχουν ΚΑΙ οι δύο τεχνολογίες (ΜΕ τα μικροπροβληματάκια τους αφού χρόνο με τον χρόνο θα μικραίνουν τα προβλήματα) Η συμφωνία κυριών υπάρχει και θα υπάρχει. H T.I. θέλει το 70% της αγοράς...Και το έχει. Έδωσε ένα 30% στα πάνελ LCD γιατί έτσι είναι οι κανόνες της αγοράς, γιατί ο ανταγωνισμός της κάνει διαφήμιση & γιατί προτιμά να πουλά 70% της αγοράς υπερτιμημένα παρά 100% (ή 95%) σε τιμές "πάρε κόσμε"!!

Είναι όλοι τους άγιοι άνθρωποι....Εδώ μωρέ έκαναν συμφωνίες τιμών οι μεγαλο ιδιοκτήτες SuperMarket για μια τοπική αγορά......Πάμε καλά??

Αλήθεια (απ' την άλλη) έχετε καταλάβει γιατί "μαλώνουμε"???
Γιατί γίνονται όλες οι συζητήσεις??
Γιατί (και το λέω χωρίς πλάκα) υπάρχουν ουσιαστικά δύο κατηγορίες θεατών/ χρηστών.
Αυτοί που έχουν DLP & αυτοί που θα ήθελαν να έχουν DLP (ή θα πάρουν DLP, πείτε το εσείς όπως θέλετε)
Όταν η Τ.Ι. αποφασίσει να κόψει τις τιμές της, και βγάλει 3τσιπους σε τυμές μέχρι 3 χιλιάρικα (άρα σωστή εικόνα σε όλα της & νορμάλ τιμή) θα δείτε και από μόνοι σας ότι θα τρέξετε ΌΛΟΙ να κάνετε ένα

...DLP test-vision!!!

Να σας πω όμως τι πιστεύω??
Όταν θα βγουν οι φθηνοί 3τσιποι DLP, θυμηθείτε: κάποιο άλλο "πρόβλημα" θα έχουν. Πχ πιστεύω ότι θα βγάζουν τα χρώματα όχι τόσο ομοιογενή όσο σήμερα.Και τα οπτικά τους δεν θα είναι σφραγισμένα οπότε θα βγαίνουν προβλήματα (σκόνες, θάμπωμα καθρεπτών κ.ο.κ).......Και τότε, και πάλι οι LCD θα έχουν περισσότερη ανάλυση (ακόμα κι αν δεν την χρειαζόμαστε) και βεβαίως η "κόντρα" θα διαιωνίζεται.
Γιατί συμφέρει τις εταιρίες να την διαιωνίζουν.
Γιατί κρατούν τις τιμές ψηλότερα και κάνουν τον κόσμο (εντάξει...τους τρελούς) να το συζητάει πολύ!!!
Και ως γνωστόν...."λέει, λέει...κάνει το κοπέλι να θέλει"

Νίκος Τσαρουχάς said:
Τι αναλύεις βρε Γιαννάκη μου βραδιάτικα?...
Δηλαδή ο άλλος μας απαντάει "ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ" και αντί να το δεχτούμε προσπαθούμε να καταλάβουμε το μέγεθος της κούρασης ή να κάνουμε κατάταξη σε λίγο μέτρια και πολύ κουρασμένος... :?

Αντίστοιχα να αναλύσουμε ρε Γιάννη και τους 26 που λένε ότι ίσα που το αντιλαμβάνονται. Το αντιλαμβάνονται πολύ, λίγο, μήπως κάποιοι είναι στο όριο της ενόχλησης? :roll: :wink:
Νίκο συμφωνούμε. Εσύ με παρεξηγείς....

ΔΕΝ υποστηρίζω τους DLP.
Και γιατί να το κάνω άλλωστε....Έχω εισαγωγική εταιρία που εμπορεύεται DLP?
Το έχω πει άπειρες φορές.
Υπάρχει το πρόβλημα, δυστυχώς για κάποιο ποσοστό ανθρώπων, και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που δεν το βλέπω το παλιοRBE!!

Eγώ μίλησα καθαρά με Μαθηματικά.
Και αναφέρθηκα στην διατύπωση των ερωτήσεων και σε ποιές από αυτές υπάρχει "αρκετό νερό στο κρασί μας"
Νίκο, η ερώτηση "το αντιλαμβάνεστε λίγο", υποσυνείδητα η λέξη λίγο μας προσδιορίζει στην περιοχή των "χαμηλών"
Γιατί υπάρχει προσδιορισμός.....

ΔΕΝ προσπαθώ να σας "ψήσω"
Και εξήγησα άλλωστε και παραπάνω ποιο είναι το πρόβλημα!!!

Reaction score
51
Μελίδης  Μιχάλης said:
Εννοείται βεβαίως ότι η χρήση υπερβολής στα γραφόμενά μου, έχει να κάνει με χιούμορ και τίποτα περισσότερο.
Πάντως είμαι οπαδός μέχρι στιγμής των LCD αλλά δεν είμαι κολλημένος και γι΄αυτό ψάχνομαι συνέχεια.
Μ΄αρέσει πολύ η εικόνα των DLP αλλά δεν μ΄αρέσουν τα προβληματάκια τους. Κυρίως η κίνηση. Είναι χάλια  και δεν μπορώ να ζήσω μ΄αυτήν.
Εκτός αν βελτιωθούν σ΄αυτόν τον τομέα, πράγμα που περίμενα να δω στον ΙΝ76 αλλά δυστυχώς δεν είδα.
Σαφέστατα Μιχάλη μου φαίνεται ότι κάνεις χρήση χιούμορ!! Σιγά μην σε παρεξηγήσω!!

Μην τρελαθούμε κιόλας!!!!!!

Πάντως, για να γυρίσω στην θέαση του ΙΝ76, θέλω κάποια στιγμή να δω πως παίζει........(θα χώσω τον Αντρέα κάποια μέρα που θα ανέβω Αθήνα....
)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.373
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ