Είμαι ευτυχισμένος!

Reaction score
3.085
Μετά από πολύ κόπο και αρκετό ψάξιμο, κατάφερα κάτι που έψαχνα από καιρό.

Πριν λίγες μέρες είχα ρωτήσει σε ένα νήμα, σε άλλη κατηγορία, τί να κάνω αν δεν μου απαντά ο πωλητής στο ebay.

Μέσα από αυτή την διαδικασία προσπαθούσα να αγοράσω ένα κεντρικό ηχείο της Mirage, το MC-si, το οποίο είχα κερδίσει στη δημοπρασία του συγκεκριμένου πωλητή. Ο τύπος τελικά αποδείχτηκε μούφα, διότι όταν του ζήτησα - επανειλημμένα - να μου στείλει τις λεπτομέρειες αποστολής, ζητώντας του ταυτόχρονα να δηλώσει μικρή αξία για να μην έχω μεγάλα έξοδα εκτελωνισμού (έτσι κι αλλιώς το ηχείο το είχα κερδίσει με τελική τιμή μόνο 70 δολλάρια, οπότε δεν του χάλαγε η σούπα) μου απάντησε ότι δεν μου το στέλνει γιατί δεν θέλει να εξαπατήσει(!) τους ανθρώπους του ταχυδρομείου. Προφανώς τον είχε πειράξει που το ηχείο είχε πουληθεί σχεδόν τζάμπα, και έψαχνε τρόπο να αποφύγει την αποστολή, άσχετα αν εμένα, με τα μεταφορικά και τα λοιπά έξοδα εκτελωνισμού και πρακτοριακά θα μου πήγαινε πάνω από 200 ευρώ το μαλλί. Υπ' όψιν, βέβαια, ότι το ηχείο ήταν ήδη σε άσχημη κατάσταση (χτυπημένο και γδαρμένο).

Τέλος πάντων, η αγορά ματαιώθηκε και δεν έδωσα συνέχεια. Την ίδια όμως στιγμή, κάποιος άλλος είχε το ίδιο ηχείο σε άλλη αγγελία/δημοπρασία. Μόνο που αυτή η δημοπρασία, εκτός από το "χτύπημα" επέτρεπε και το γνωστό σε όλους "Buy Now", με αυξημένη φυσικά τιμή.

Αφού επικοινώνησα με τον τύπο, πριν κάνω οτιδήποτε, μου υποσχέθηκε πως - παρ' όλο που η αγγελία έλεγε: "Shipping only in USA" - μπορεί να το στείλει και στην Ελλάδα. Το ηχείο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, βέβαια.

Τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο περί τζέντλεμαν, ο οποίος το συσκεύασε προσεκτικά και επέλεξε την φτηνότερη μεταφορά.

Το ηχείο το παρέλαβα την Πέμπτη, αλλά λόγω του χειρουργείου του γιού μου, δεν το είχα ανοίξει. Έξοδα εκτελωνισμού μαζί με τα πρακτοριακά: 60 ευρώ.

Παρένθεση
Λόγω επαγγέλματος, έχω μακρόχρονη "σχέση" με τα τελωνεία, έχοντας φέρει και εκτελωνίσει ο ίδιος πράγματα άπειρες φορές. Είχα την απατηλή εντύπωση ότι κάποτε θα είχαμε απαλαγεί από την απίστευτη γραφειοκρατία, που διακατείχε τις διαδικασίες εκτελωνισμού, αλλά εις μάτην. Μια γραφειοκρατία που συντηρεί ένα πολυέξοδο σύστημα και το οποίο φυσικά πληρώνει ο παραλήπτης των προς εκετελωνισμό ειδών, πάντα. Εν κατακλείδει, έπρεπε να περάσω από 24(!) διαφορετικά σημεία (γκισέδες, γραφεία κλπ.), να πληρώσω πρακτοριακά στην FedEx (το γιατί, κανένας δεν μου το εξήγησε πειστικά και επαρκώς) και έξοδα εκτελωνισμού ενώ ο έλεγχος του είδους είχε σημειώσει "Εκτελωνισμός ΑΤΕΛΩΣ", που πάλι κανείς δεν μπορεί να τα εξηγήσει επαρκώς.
Κλείνει η παρένθεση

Τελικά το ηχείο είναι στο χώρο μου.

Ο λόγος της ευτυχίας μου είναι ότι πρόκειται για ηχείο της ΙΔΙΑΣ σειράς με τα κύρια εμπρός και πίσω ηχεία μου και επομένως ταιριάζει απόλυτα στις χροιές με αυτά.

Το προηγούμενο κεντρικό ήταν πάλι Mirage, αλλά όχι από την σειρά M-si, αλλά από την σειρά OM. Κατά την αναπαραγωγή, οι περισσότεροι δεν καταλάβαιναν διαφορές, αλλά εγώ τις καταλάβαινα. Τώρα όμως υπάρχει απόλυτο ταίριασμα, κι αυτό είναι που με κάνει ευτυχισμένο.

Τώρα καταλάβατε, πιστεύω και τον τίτλο του νήματος. :126:
-

Reaction score
10
Τελικά μου φαίνεται ότι όσο πιο πολύ παιδεύεσαι για να αποκτήσεις κάτι στη ζωή, τόσο πιο όμορφα αισθάνεσαι όταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ καταφέρεις και το έχεις στα χέρια σου!! Μπράβο για την επιμονή και την υπομονή! Καλά ακούσματα!! Να το χαρείς όσο δεν πάει άλλο!! :607:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Είμαι ευτυχισμένος!

Παναγιωτη, καλοταξιδο το ηχειο, οσο αφορα την γραφειοκρατια απο την στιγμη που συντηρει καποιους οικονομικα μην περιμενεις να σταματησει.Κατι ακομα , πια μεγαλα mirage εχεις?
Οσο αφορα τα σημεια η ups εχει συνολικα μονο 6 (μαζι με τα ταμεια).

Reaction score
3.085
Mirage

Παναγιωτη, καλοταξιδο το ηχειο, οσο αφορα την γραφειοκρατια απο την στιγμη που συντηρει καποιους οικονομικα μην περιμενεις να σταματησει.Κατι ακομα , πια μεγαλα mirage εχεις?
Οσο αφορα τα σημεια η ups εχει συνολικα μονο 6 (μαζι με τα ταμεια).
Αργύρη (και οι άλλοι), ευχαριστώ.

Τα μπροστινά L-R είναι τα Mirage M3-si και τα Surround είναι τα M5-si.

Τώρα τα πίσω surround καθώς και δύο επί πλέον κανάλια, των οποίων τα ηχεία σκέφτομαι να τοποθετήσω ψηλά, αριστερά και δεξιά από τη θέση ακρόασης, θα εξυπηρετηθούν από τα περισσευούμενα πλέον OM-C2.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Tα μιραζ ειναι προ audio evolution εποχης? 2002 σεπτεμβρης

Reaction score
17.810
Τώρα καταλάβατε, πιστεύω και τον τίτλο του νήματος.

Κυριε Μελα,χαιρομαστε κι εμεις μαζι σου!

'Καλοταξιδο' ευχοντε?

Καλοταξιδο,λοιπον!:107:

Reaction score
3.085
Η αντιπροσώπευση της Mirage

Tα μιραζ ειναι προ audio evolution εποχης? 2002 σεπτεμβρης
Πολύ πιο πριν, Αργύρη

Όπως είναι γνωστό, η αντιπροσώπευση της Mirage πέρασε από πολλούς. Αρχικά την είχε η Absolute Audio. Μετά η Audio Evolution, που ήταν και στη γειτονιά μου. Μετά δεν ξέρω, έχασα την ακολουθία.

Πρώτα αγοράστηκαν τα M5-si, που είναι μικρότερα, από Dubai. Τα έφερα στην Ελλάδα το 1996 ή 97, αν θυμάμαι καλά και τα εκτελώνισα στο τελωνείο Πειραιά. Τότε προσπάθησα να τα ταιριάξω σαν surround με τα Infinity Kappa9, που είχα στο σαλόνι, αλλά μάλλον το πείραμα απέτυχε.

Μετά αποφασίστηκε η δημιουργία του ξεχωριστού χώρου. Τότε έπρεπε να βρω ταίρι ή για τα Infinity ή για τα M5-si. Μάλιστα, προόριζα για μπροστινά τα M5-si, αν εύρισκα ταίρι. Αλλά έπεσα πάνω στα M3-si, που ήταν σε εξαιρετική για την εποχή τους τιμή.

Δεν το πολυσκέφτηκα και έγιναν μέλη του συστήματος εν μία νυκτί, για να πάρουν αυτά τή θέση των μπροστινών. Μαζί τους τότε πήρα και τρία OM-C2. Και βέβαια, το αντίστοιχο sub, το BPSS-210.

Δεν τόχω μετανοιώσει καθόλου.

@ XRISTINA K.

Σ' ευχαριστώ κι εσένα, Χριστίνα, για τις ευχές σου.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πριν την audio evolution ηταν καπου στο περιστερι.Δεν θυμαμαι ποιος, ειχε διαφημηση στα χαιτεκ του 2000 , αν θυμαμαι καλα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale