Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.840
Στην audio/high fidelity κατηγορία, εξακολουθούμε να μπερδεύουμε την ΜΟΥΣΙΚΗ με τις ηχογραφήσεις, τις παραγωγές και τις ηχοληψίες. Η άποψη ότι μεταξύ 1954-1980/85 είναι η καλύτερη μουσικά, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της υπέρμετρης αγάπης κάποιων για το βινύλιο. Πριν το 1954 η κάθε εταιρεία παραγωγής, έκοβε δίσκους με ότι καμπύλη ισοστάθμισης ήθελε. Το standard της ισοστάθμισης RIAA καθιερώθηκε 1954. Επίσης το '80-'85 σταμάτησαν οι εταιρείες να παράγουν μαζικά βινύλια.

Είναι από κάθε άποψη άδικο, τόσο για τους μουσικούς όσο και για τους ηχολήπτες, να υποστηρίζουμε ότι σοβαρή μουσική υπήρξε επάνω σε αυτόν τον πλανήτη, αποκλειστικά στα χρόνια που εκτυπώνονταν δίσκοι βινυλίου. Αξιόλογοι μουσικοί και αξιόλογη μουσική υπήρχαν και πριν το '54 όπως υπάρχουν και μετά το '85. Ακόμη κι αν το πάμε σε επίπεδο ηχογράφησης, είναι ηλίθιο να υποστηρίζουμε ότι οι καλοί ηχολήπτες πέθαναν ξαφνικά το 1985. Άλλαξαν συνήθειες και ηχογραφούν ψηφιακά. Όπως ακριβώς πάντα υπήρχαν καλοί και κακοί δίσκοι, έτσι ακριβώς υπάρχουν καλά και κακά cd.

Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε τι θα ακούσουμε με βάση αυτά τα κριτήρια. Αυτό ΔΕΝ είναι μουσικοφιλία. Δεν γίνεται να διαχωρίζουμε την μουσική με βάση τον τρόπο ηχογράφησης. Δεν γίνεται να αγαπούμε το μέσον αναπαραγωγής περισσότερο από την μουσική και να χρίζουμε εαυτούς μουσικόφιλους και οπαδούς του... ωραίου. Ειδικά όταν η δισκοθήκη μας δεν καλύπτει ούτε αυτήν την περίοδο. Αν μη τι άλλο κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.

...

Reaction score
8
βρε τι ωρα ξυπνησατε;
εγω παντως πριν λιγο. Μαγειρεψα, εβαλα την γυναικα και τα παιδια να κοιμηθουν, μιλησα καμμια ωρα με την γκομενα και ηρθα.

Από τοτε που αρχισα να ασχολουμε με τα μηχανηματα (πιστοτητα ηχου) μου εχει παρει τα μυαλα και αισθανομαι σαν αρωστος. Στην ουσια θεωρω ότι δεν μπορω να ελεγξω τον εαυτο μου. Περσι εδωσα απιστευτα πολλα χρηματα για αγορα cd και βινυλιων. Το ποσον ουτε που θελω να το σκεφτομαι. Δεν σας κρυβω ότι σκεφτομαι να τα παρατησω όλα. Η παρεα είναι εξαιρετικα ευχαριστη, τα οσα διαβαζω επισης ωραια, αλλα η ζωη εχει κι άλλες ομορφιες. Ημουν ανθρωπος του βουνου, με το παραμικρο εφευγα ακομη κι αυθημερον κανοντας αρκετα χιλιομετρα. Στο σπιτι ασχολουμουν με τον κηπο, να κλαδεψω τις τριανταφυλιες να ποτισω. Τωρα ειμαι κλεισμενος στο δωματιο ακουω ατελειωτες ωρες μουσικη ουτε που κοιταζω εξω από το παραθυρο τι υπαρχει και παρακολουθω στο site τα παντα. Πεστε μου υπαρχει σωτηρια? Μπορω να ξαναγινω νορμαλ?
Τα ιδια σκεφτομαι και γω Βασιλη. Λεω να παρω ενα ιστιοπλοικο, να τα παρατησω ολα και να παω να κανω τον γυρο του κοσμου. Θα τους αφησω την συνταξη να την τρωνε και με τα λεφτα που θα γλυτωσω απο τα τηλεφωνα με την γκομενα θα τα περναω μια χαρα. Αλλα ολο ετσι λεω μα ξανα τα βηματα μου ακολουθω και παντα γυριζω πισω.
Θα διαφωνησω με τον φιλο Χρηστο, το μεσο δεν εχει τοσο ιδιαιτερη αξια, οσο το ιδιο το ταξιδι. Ετσι ειμαι υπερηφανος και απολαμβανω το κορυφαιο συστημα στο σαλονι με την γυναικα και φιλους διπλα στο τζακι με τα ψητα κ.λπ, αλλα το ιδιο απολαμβανω και τα αγνωστα βιντεοκλιπς απο το you tube που μου στελνει αφιερωμενα κρυφα η γκομενα, τρωγοντας ενα περιποιημεμο σαντουιτς με λαιτ κοκα κολα. Ποιο απο τα δυο συναισθηματα να αποριψεις, ειναι και τα δυο τοσο δυνατα και τα δυο σε κανουν να ζεις. Γιαυτο λεω η ομορφια του ταξιδιου δεν εγκειται στο μεσο, ουτε στο ποσο γρηγορα θα φτασεις, αλλα η ομορφια ειναι αυτο το ιδιο το ταξιδι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.559
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Να κανω και μια τελευταια ερωτηση τους ακουτε ολους τους δισκους με την ιδια συχνοτητα;
Όχι βέβαια! Δεν είναι δυνατό να ακούω σήμερις Boomtown Rats κάθε μέρα, όπως τότε. Αναλόγως της εποχής, του κολλήματος, της ηλικίας, κλπ. Αυτήν την εποχή, παράλληλα με το tango, ακούω και Δόμνα Κουντούρη.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
BTW, έχετε όλοι Γκόμινες??? :121:

Είναι κανείς που δεν έχει???

Γιατί... εγώ δεν έχω..
Είμαι μονογαμικός!!! :143:

Reaction score
1

Όχι βέβαια! Δεν είναι δυνατό να ακούω σήμερις Boomtown Rats κάθε μέρα, ......
Άσχετο , μα εντελώς ....

...έχεις σκεφτεί ποτέ αν η έννοια "μπανανία" προϋπήρχε του "banana republic" ή μπορεί ο Geldof να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα?

Reaction score
59
Στην audio/high fidelity κατηγορία, εξακολουθούμε να μπερδεύουμε την ΜΟΥΣΙΚΗ με τις ηχογραφήσεις, τις παραγωγές και τις ηχοληψίες. Η άποψη ότι μεταξύ 1954-1980/85 είναι η καλύτερη μουσικά, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της υπέρμετρης αγάπης κάποιων για το βινύλιο. Πριν το 1954 η κάθε εταιρεία παραγωγής, έκοβε δίσκους με ότι καμπύλη ισοστάθμισης ήθελε. Το standard της ισοστάθμισης RIAA καθιερώθηκε 1954. Επίσης το '80-'85 σταμάτησαν οι εταιρείες να παράγουν μαζικά βινύλια.

Είναι από κάθε άποψη άδικο, τόσο για τους μουσικούς όσο και για τους ηχολήπτες, να υποστηρίζουμε ότι σοβαρή μουσική υπήρξε επάνω σε αυτόν τον πλανήτη, αποκλειστικά στα χρόνια που εκτυπώνονταν δίσκοι βινυλίου. Αξιόλογοι μουσικοί και αξιόλογη μουσική υπήρχαν και πριν το '54 όπως υπάρχουν και μετά το '85. Ακόμη κι αν το πάμε σε επίπεδο ηχογράφησης, είναι ηλίθιο να υποστηρίζουμε ότι οι καλοί ηχολήπτες πέθαναν ξαφνικά το 1985. Άλλαξαν συνήθειες και ηχογραφούν ψηφιακά. Όπως ακριβώς πάντα υπήρχαν καλοί και κακοί δίσκοι, έτσι ακριβώς υπάρχουν καλά και κακά cd.

Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε τι θα ακούσουμε με βάση αυτά τα κριτήρια. Αυτό ΔΕΝ είναι μουσικοφιλία. Δεν γίνεται να διαχωρίζουμε την μουσική με βάση τον τρόπο ηχογράφησης. Δεν γίνεται να αγαπούμε το μέσον αναπαραγωγής περισσότερο από την μουσική και να χρίζουμε εαυτούς μουσικόφιλους και οπαδούς του... ωραίου. Ειδικά όταν η δισκοθήκη μας δεν καλύπτει ούτε αυτήν την περίοδο. Αν μη τι άλλο κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.

...
Νίκο δεν μπερδεύουμε τη μουσική με την ηχογράφηση αφού από τη φύση της είναι ήδη μπερδεμένη με την ηχογράφηση. Αφού μιλάμε για αναπαραγομενη μουσική που έχει αποθηκευτεί κάποια χρονική στιγμή σε κάποιο μέσο. Αναγκαστηκά μιλάμε για ηχογράφηση. Που σημαίνει μουσική ερμηνεία από κάποιους καλλιτέχνες που την απαοθήκευσαν + ηχογράφησαν σε κάποιο μέσο με κάποιο τρόπο που ίσχυε σε κάποια χρονική περίοδο. Πέραν των καλλιτεχνών και ηχοληπτών εμπλέκονται και οι παραγωγοί, οι κόπτες της μήτρας. Η έγκριση από όλους τους εμπλεκόμενους του αποτελέσματος που θα παίξει στο πικάπ μας μετά από ποιοτικό έλεγχο σε όλες τις βαθμίδες. Τα παραπάνω δεν ισχύουν μετά την καλή εποχή. Αλλάζουν πολλά και η ποιότητα πέφτει. Η ίδια η εποχή αλλάζει και οι άνθρωποι, προς το χειρότερο. Γιαυτό μιλάμε για την χρυσή εποχή της δισκογραφίας. Σήμερα δεν υπάρχουν καλλιτέχνες σαν τους παλιούς. Σπανίζουν. Σήμερα είναι αριστοι τεχνικά αλλά ταυτόχρονα με πολύ λίγη ψυχή, γενικά, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Κριτήριο γιαντην απόκτηση ενός δίσκου αποτελεί, αν μιλάμε για κλασική, η καλή ερμηνεία. Την περίοδο τη συγκεκριμένη έχουμε τους καλύτερους μουσικούς, θεματοφύλακες μιας παράδοσης, ανθρώπων που υπήρξαν φίλοι ή μαθητές σπουδαίων μουσικών ή μαθητές μαθητών.
Δεν πιστεύω να αμφισβητής τον χρυσό αιώνα του Περκλή!!!
Έτσι δεν θα πρέπει να αμφισβητής και αυτήν.
Τώρα συμπτωματικά οι ηχογραφήσεις αυτής της περιόδου έχουν και καλό ήχο αυτό είναι ευτύχημα, αλλά αυτό έρχεται δεύτερο. Εκ των υστέρων ανακαλύφθηκε η καλή ηχογράφηση της εποχής εκείνης. Λ.Σ.

Reaction score
874
ManosB, βάλτου σε παρακαλώ 2 δισκάκια που πήρες πρόσφατα να του φύγει η κάψα του καμακοφρίντζουλα.. :142:
Του τα βάζω όλα...καμιά 1200_αριά τα υπολογίζω...Τα 200 classics....

Έτσι να πάει να φάει καμιά 100_οστή μπουγάτσες από τη ζήλεια του να σκάσει ο ντιτζιταλο_σουβεράκιας....:444:

Reaction score
8
BTW, έχετε όλοι Γκόμινες???
στην φαντασια μας και στους παραλληλους κοσμους που ζουμε ναι.
Αυτοι οι ονειρικοι κοσμοι ειναι που με κανουν και κοιμαμαι το βραδυ, οταν εχω αυπνιες απο την ξεκουραση της ημερας.

Reaction score
874
Τα είπαμε και με το Λουκά από κοντά στην Έκθεση...Τι να πω για έναν άνθρωπο με τόσες γνώσεις και με τόσα...βινύλια...
Ελπίζω να ανέβω κάποια στιγμή πάνω και να τα πούμε όλοι οι...βαρεμένοι...

Ακόμα ήθελα να πω πως στο Μυστικό Δείπνο της προ-περασμένης Παρασκευής άκουσα πολλά καλά πράγματα από τα παιδιά του avsite για συγκεκριμένο άτομο Καραμπινάτο Κεντροελλαδίτη....που μαζί του ομολογουμένως έχω ανταλλάξει...φιλοφρονήσεις ανά καιρούς...Ειλικρινά χάρηκα μ' αυτά που άκουσα...Και να πω και την αλήθεια...γουστάρω να πιούμε κάποια στιγμή ένα τσίπουρο μαζί...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Ακόμα ήθελα να πω πως στο Μυστικό Δείπνο της προ-περασμένης Παρασκευής άκουσα πολλά καλά πράγματα από τα παιδιά του avsite για συγκεκριμένο άτομο Καραμπινάτο Κεντροελλαδίτη....που μαζί του ομολογουμένως έχω ανταλλάξει...φιλοφρονήσεις ανά καιρούς...Ειλικρινά χάρηκα μ' αυτά που άκουσα...Και να πω και την αλήθεια...γουστάρω να πιούμε κάποια στιγμή ένα τσίπουρο μαζί...
Αν πιειτε και τσιπουρο, χωρις πλακα, θα τον αγαπησεις!

Επανερχομενος στο θεμα των βινυλιων, αυτη τη στιγμη εχω γυρω στα 600 κομματια μονο , λογω του οτι εχασα πολλα στα διαφορα μπαρ που δουλευα , αλλα αυτα που εχω, ΟΛΑ ειναι πολυ αγαπημενα γιατι τα διαλεξα ενα-ενα συμφωνα με την μουσικη που μ αρεσει ακουω εδω και χρονια (garage-punk-psychedelic).

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Του τα βάζω όλα...καμιά 1200_αριά τα υπολογίζω...Τα 200 classics....

Έτσι να πάει να φάει καμιά 100_οστή μπουγάτσες από τη ζήλεια του να σκάσει ο ντιτζιταλο_σουβεράκιας....:444:
Πάρε κι από μένα μερικούς και να φάς άλλες 100 μπουγάτσες...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Προσωπικα δεν τραβαω κανενα ζορι για το πως βαφτιζεται τις εποχες. Αν μ αρεσει ενα δισκακι δεν θα το αποριψω επειδη δεν γραφτηκε σ αυτο που ονομαζεται "χρυση εποχη της δισκογραφιας".
Οταν ημουν 17-25 ετων διαβαζα πολλα περιοδικα και ημουν ενημερωμενος για τα παντα. Τωρα δεν κανω το ιδιο τουλαχιστον στον βαθμο που εκανα τοτε. Επομενως δεν μπορω να κρινω την σημερινη εποχη γιατι μου λειπει η γνωση. Επειδη πιστευω στην εξελιξη ειμαι κατι παραπανω απο σιγουρος οτι η σημερινη εποχη εχει να προσφερει πολυ καλυτερη μουσικη απο τα προηγουμενα χρονια. Απλως εμεις μειναμε πισω. Δεν μπορουμε να παρακολουθουμε τις εξελιξεις οπως καναμε καποτε. Οταν ακουγα ροκ οι γονεις μου ακουγαν ρεμπετικα και λαικα και σε καμια περιπτωση δεν μπορουσαν να καταλαβουν την μουσικη μου. Βεβαια το ιδιο συνεβαινε και μενα δεν μπορουσαν να καταλαβω τι τους αρεσε σ αυτα που ακουγαν. Τωρα δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτα που αρεσουν στην κορη μου και τον γυιο μου. Αλλα και σ αυτους δεν αρεσουν αυτα που ακουω εγω.
Οι νεοι μουσικοι εχουν μια μουσικοι παρακαταθηκη των προγενεστερων ετων που την αξιοποιουν και δημιουργουν πανω σε γνωσεις που αποκτουν που οι προγενεστεροι απλως η παρακαταθηκη που ειχαν ηταν πολυ φτωχοτερη. Τα ταλεντα παντα υπαρχουν. Επειδη ο πληθυσμος αυξηθηκε και ο κοσμος που ασχολειτε με την μουσικη ειναι σαφως πολυ περισοτερος απο τα προηγουμενα χρονια ειναι σιγουρα οτι μαθηματικα εχουμε τωρα πολυ περισσοτερους ταλαντουχους μουσικους που ασχολουνται και δημιουργουν στα μουσικα πραγματα.
Ετσι οποιος ειναι της γενιας μου, ηταν παλια στα πραγματα αλλα ειναι σε θεση να ειναι μεσα και στο σημερα του βγαζω το καπελο.
Το yu tube μπορει να μας βοηθησει προς το παρων αν ενδιαφερομαστε για καποια αγορα να το δουμε και να το ακουσουμε, να παρουμε μια πρωτη γευση και μετα να αποφασισουμε αν πρεπει να προβουμε στην αγορα η οχι. Ειμαι σιγουρος ομως οτι μελλοντικα θα εχουμε πολλες και καλες εξελιξεις απο το εν λογω site. Τοσο σε επιπεδο εικονας οσο και ηχου.

Reaction score
4.247

Για να παρουμε παρουσιες. Πολυ νυστα επεσε. Δεν υπαρχει αντιλογος?

Reaction score
4.247

Και κατι ακομη, στις φωτογραφιες με τα βινυλια οπως τα υπολογιζω καμια 150-200 βιας βιας ειναι. Τιγραφεται για 1000 και βαλε. Μηπως ηπιατε και τα βλεπετε πενταπλα?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και κατι ακομη, στις φωτογραφιες με τα βινυλια οπως τα υπολογιζω καμια 150-200 βιας βιας ειναι. Τι γραφεται για 1000 και βαλε. Μηπως ηπιατε και τα βλεπετε πενταπλα?
Για ξαναμέτρα πάλι... Τα αλμπουμς τις κασσετίνες τα μετράς? Και υπάρχουν και άλλα που δεν φαίνονται γιατί η πάνω βιβλιοθήκη γυρίζει...)

Συγκεκριμένα έχω 1265 βινύλια (670 Κλασσικά, 405 Jazz και 190 rock - pop κλπ)

Για ρωτήστε με αν έχω σήμερα χρόνο να τα ακούσω όλα...

Οσον αφορά τις εποχές:

Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ του 60 (συγκεκριμμένα 1955 - 1970) ισχύει και για τη ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ.

Είναι η εποχή ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ που οι άνθρωποι είχαν όρεξη για έργα ειρήνης και τι πιό αντιπροσωπευτικό της ειρήνης απ' ότι η ΜΟΥΣΙΚΗ!!!

Γι' αυτο και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΟΧΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ...
... είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ των εκτελέσεων, των ενορχηστρώσεων και των ηχογραφήσεων της ΜΟΥΣΙΚΗΣ με ΜΕΡΑΚΙ και ΨΥΧΗ...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ... ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ!!!

ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ!!!

Tη μουσική μέσω YouTube - την σημερινή μουσική εννοώ - αφήστε την για τις γκόμενες... Κι αυτό γιατί?
Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις ΕΠΙΔΕΙΞΗ της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (!!!) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ... (κάνεις απλά ένα google search...)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
και κάτι άλλο:

Δεδομένου ότι στην απόδοση ενός συστήματος το 40% είναι ηχογράφηση, είναι αδιανόητο να παραβλέπουμε αυτόν τον παράγοντα στην αναζήτηση δίσκων.

Δεν μπορεί σαν ηλίθιοι να ασχολούμαστε με καλώδια και να αγοράζουμε ψηφιακές σαβούρες, απλά ετσι για να γεμίζουμε τις δισκοθήκες μας με νούμερα και να μην ασχολούμαστε με την ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ !!!!!!!!!!!

Και πολλούς και εκλεκτούς δίσκους είναι ο στόχος ενός πραγματικού μουσικόφιλου.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και κατι ακομη, στις φωτογραφιες με τα βινυλια οπως τα υπολογιζω καμια 150-200 βιας βιας ειναι. Τιγραφεται για 1000 και βαλε. Μηπως ηπιατε και τα βλεπετε πενταπλα?
και να μην είμαστε κακόπιστοι... Εχω το ακριβή αριθμό δίσκων όχι μόνων των δικώνε μου αλλά ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ του A.C.A.... :126:

Reaction score
0
Προεδρε, την καταλληλη στιγμη, με το καταλληλο κομαμτι, τις αισθησεις σου γεμιζει και ενα τρανζιστορακι με τρουπιο μεγαφωνο. Το οτι ειμαστε βλαμμενοι και θελουμε να ακουμε αλλιως, ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.
:607::607::607:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Για πες μου ένα κατάλληλο κομμάτι μάγκα μου και καραμπουζουκλή...

η μήπως εννοείς παρέα με τον κατάλληλο ... κόμματο... :143:

Status
Not open for further replies.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads