Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.839
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ... ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ!!!
Πόσο μ' αρέσουν αυτά τα μεστά επιχειρήματά σου ρε πρόεδρε.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ ΓΚ@ΒΛΑ. :137:

Όπως είναι προφανές, υπάρχει χάσμα γενεών. :114:
Το ωραίο και το όμορφο άσε να το κρίνουν οι ωραίοι και οι όμορφοι, δηλαδή τα νιάτα, τα οποία είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με την γενιά του 50-60, τόσο σε γνώση όσο και σε κουλτούρα. Κάθε γενιά έχει να λέει για τα επιτεύγματά της αλλά μην καταντούμε και τόσο γραφικοί. Το τι έκαναν οι άνθρωποι μετά τον πόλεμο άστο να πάει στο διάολο γιατί δεν έκαναν μόνον ότι διαφημίζεις. Τελικά όμως πέραν των φωτογραφιών που επιδεικνύεις με κάθε ευκαιρία, το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από την κουβέντα είναι ότι δεν είσαι κολλημένος με την μουσική αλλά με το βινύλιο. Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι στα 64 :116: σου χρόνια, μπορείς να το ξεπεράσεις αυτό. You can't teach an old dog new tricks, απλά κουβέντα να γίνεται.

Βεβαίως αν θες να πάμε μαζί για καμάκι, πρέπει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. :136:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.839
Για πες μου ένα κατάλληλο κομμάτι μάγκα μου και καραμπουζουκλή...
Εάν όλα αυτά τα έκανες αποκλειστικά για την μουσική, θα είχες ήδη υπόψη σου 500, όχι ένα. Τι περιμένεις δηλαδή, να σου πει άλλος με τι κομμάτι θα σου σηκωθεί εσένα; Εσένα μπορεί να μην σου σηκώνεται με τίποτα. :116:

...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Οσον αφορά τις εποχές:
Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ του 60 (συγκεκριμμένα 1955 - 1970) ισχύει και για τη ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ.
Είναι η εποχή ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ που οι άνθρωποι είχαν όρεξη για έργα ειρήνης και τι πιό αντιπροσωπευτικό της ειρήνης απ' ότι η ΜΟΥΣΙΚΗ!!!
Γι' αυτο και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΟΧΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ...
... είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ των εκτελέσεων, των ενορχηστρώσεων και των ηχογραφήσεων της ΜΟΥΣΙΚΗΣ με ΜΕΡΑΚΙ και ΨΥΧΗ...
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ... ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ!!!
Κατ αρχην την καλημερα στην παρεα. Χρηστο παλι ξαναρχισες να γραφεις στις 4.20 !!! Σε παρακολουθουμε αναχρονισμενα :107:
Παρ ολο που γραφεις με διαυγεια πνευματος ωστοσο καποια πραγματα μου φαινονται τοσο αυτονοητο που δεν μπορω να μην τα σχολιασω. Λες οτι μετα τον πολεμο απο το 1955-1975 οι ανθρωποι ηχαν ορεξη για ειρηνη και διαφορα τετοια και εγινε η χρυση εποχη. Να συμφωνησω αν συγκρινεις τα χρονια που γραφεις σε σχεση με την εποχη πολεμου 1938-1945. Αλλα απο το 1975 και μετα τι εχουμε πολεμο? Η μηπως οι ανθρωποι εχουν παψει να θελουν την ειρηνη. Αντιθετως η λογικη αν την αφησουμε ελευθερη σε οδηγει σε αλλες σκεψεις. Απλως τα βιωματα που ειχες σαν νεος τοτε ηταν πολυ πιο εντονα και γυρνοντας προς τα πισω μεσολαβει και καποιος ρομαντισμος και τα βλεπει ολα τα τοτε ιδανικα, ενω η σημερινη νεολαια εχει καταπατησει τα παντα:122:. Ετσι ομως λεγανε οι παπουδες για τους γονεις μας και παει λεγοντας. Ξερω οτι δεν προκειτε να σ αλαξω σ αυτα που πιστευεις. Αλλα αντιθετως ειναι πιο καλα να πιστευεις σε κατι που σ αρεσει. Εχεις μια εσωτερικη ικανοποιηση. Ουτως η αλλως σ αυτα που πιστευεις εσυ κι αυτα που πιστευω εγω δεν θα αλαξουμε στο παραμικρο αυτα που πιστευουν τα παιδια μας.
Επισης το μερακι καιι την ψυχη την εχουν και οι σημερινοι ανθρωποι που ασχολουνται με την μουσικη. Το κερδος υπηρχε σ ολες τις εποχες και δεν αλαζει στο παραμικρο κατι.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Εάν όλα αυτά τα έκανες αποκλειστικά για την μουσική, θα είχες ήδη υπόψη σου 500, όχι ένα. Τι περιμένεις δηλαδή, να σου πει άλλος με τι κομμάτι θα σου σηκωθεί εσένα; Εσένα μπορεί να μην σου σηκώνεται με τίποτα.
Βρε συ. Αφού έχεις μαζέψει όλο το ψηφιακό ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ για να φτάσεις το νούμερο 2500 και δεν έχεις βάλει ούτε μία φωτογραφία που σου ζήτησα!!!

Νικολάκη,

αν δεν μπορείς να τα βάλεις με άλλους πιό νέους και πιό κατηρτισμένους από σένα στα ψηφιακά στο ΦΟΡΟΥΜ του A.C.A. μην νευριάζεις και ανοίγεις ΕΝΤΟΣ (και ΕΚΤΟΣ) ΕΔΡΑΣ... θέματα που τρώς τα μούτρα σου... :142:

Να κάποια θεματάκια που θα μπορούσες να ανοίξεις εσύ εδώ για να περνάει μαμάτα η ώρα σου:

- ΤΟ ΠΑΙΔΙ και ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ...
- Γιατί του ΨΗΛΟΥΣ δεν τους αγγιζει η οικονομικη κρίση...
- Βούτα, βούτα... ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ...
- Καμάκι μονό η καμάκι διπλό...

Αντε μανάρι μου και...

... οσο μου επιτρέπεις να γράφω και δεν μου το έχεις ακόμα απαγορεύσει, είσαι καταδικασμένος να σε διδάσκουμε εμείς οι παλιότεροι και γνωρίζοντες ολιγον περισσότερα από σένα...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Χρηστο σα να σε πηραμε λιγο μονοτερμα αλλα εν πασει περιπτωσει μας δινεις τροφη για μια καλη συζητηση ανεξαρτητα που καποια πραγματα τα βλεπουμε διαφορετικα. Θα ηθελα να σε κανω μια ερωτηση αν και λιγο προσωπικη. Το ηχοσυστημα οχι απαραιτητα το σημερινο αλλα οταν εγινε χαιεντ ποια χρονια το απεκτησες? Και πριν το αποκτησεις θυμασε ποσους δισκους ειχες? (στο περιπου)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Χρηστο σα να σε πηραμε λιγο μονοτερμα αλλα εν πασει περιπτωσει μας δινεις τροφη για μια καλη συζητηση ανεξαρτητα που καποια πραγματα τα βλεπουμε διαφορετικα. Θα ηθελα να σε κανω μια ερωτηση αν και λιγο προσωπικη. Το ηχοσυστημα οχι απαραιτητα το σημερινο αλλα οταν εγινε χαιεντ ποια χρονια το απεκτησες? Και πριν το αποκτησεις θυμασε ποσους δισκους ειχες? (στο περιπου)
Ο κύριος όγκος της δισκοθήκης μου είναι τα τελευταία 25 χρόνια και η ροή ήταν μεγάλη σε CD κυρίως στην αρχή η οποια αντιστράφηκε σε ροή βινυλίων... και τα τελευταία 5 χρόνια σε ροή αποκλειστικά βινυλίων, κατα κύριο λόγο κλασσικής μουσικής.

Για την εξέλιξη του συστήματος μου, δες την υπογραφή μου (link)

Να σε ρωτήσω (όπως και τον Νικο Τσαρουχά) το ίδιο ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ κι εσείς???

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Κατ αρχην την καλημερα στην παρεα. Χρηστο παλι ξαναρχισες να γραφεις στις 4.20 !!! Σε παρακολουθουμε αναχρονισμενα :107:
Four-twenty που λενε και τα Αμερικανακια!:116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.839
Καλό μου παιδί Χρηστάκη, μην μου νευριάζεις γιατί στην ηλικία σου θα σου ανέβει η πίεση και θα σε τρέχουμε. Φωτογραφίες βάζουν όσοι κόπτονται να αποδείξουν - επιδείξουν κάτι, όπως εσύ. Επιδειξίας εγώ ποτέ δεν θα γίνω, ειδικά για την πάρτη σου. Σαν τις βλαχάρες που μαζεύουν κόσμο στο σπίτι τους για να τους δείξουν τα σεμεδάκια. Άσε μας βρε πρωί πρωί... :114:

Προφανώς η επάρκεια κάποιου στο αντικείμενο κρίνεται με το αν σου λέει όλο "ναι". Δεν σοβαρεύεσαι λέω εγώ, που όποιος γνώστης διαβάζει εσάς τους καταρτισμένους (εντός και εκτός), κρατάει το στομάχι του από την μπαρουφολογία και την ασχετοσύνη; Μέχρι και μέλος του ACA δίπλα αυτό είπε. Ξύπνα! :126:

Να σου απαγορεύσω εγώ να γράφεις; Ποτέ! Αποφάσισα εδώ και καιρό ότι κάθε χωριό χρειάζεται τον ή τους... τρελούς του. Μήπως δεν περνάμε καλά;

- Τελικά είσαι μεγάλος ΖΗΛΙΑΡΗΣ και επιπλέον είσαι και μεγάλος ΜΗΧΑΝΑΚΙΑΣ γιατί έχεις πολύ λίγους δίσκους σε σχέση με το πανάκριβο super duper σύστημά σου. Να πας να πάρεις κι άλλους και να έρθεις με περισσότερες φωτογραφίες. :142::142:

...

Reaction score
4

Ο μόνος λόγος που μπορεί να συμφωνήσω με την περίοδο που ορίζει ο Λ.Σ. και ο Skal. είναι η Jazz.
Ναι είναι μεγάλο κομμάτι της μουσικής και ναι υπήρχαν μουσικοί που σήμερα σπανίζουν στο είδος.
Υπήρχε και Ο King Elvis βέβαια !!! :611:

Οι "κλασσικοί" συμφωνείτε ότι τα μεγαλύτερα έργα γράφτηκαν τότε ??? (μην μου πείτε τότε ηχογραφήθηκαν)

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν και πόση σημασία έχει ο τρόπος που ακούτε ένα έργο. Πέρα από την ποιότητα αναπαραγωγής - έχει σημασία αν είναι βινύλιο ή cd ? Το ίδιο έργο ακούς και αυτό θαυμάζεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.839

Πέρα από την ποιότητα αναπαραγωγής - έχει σημασία αν είναι βινύλιο ή cd ? Το ίδιο έργο ακούς και αυτό θαυμάζεις.
Τι λες βρε άσχετε! :137:

...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Ο κύριος όγκος της δισκοθήκης μου είναι τα τελευταία 25 χρόνια και η ροή ήταν μεγάλη σε CD κυρίως στην αρχή η οποια αντιστράφηκε σε ροή βινυλίων... και τα τελευταία 5 χρόνια σε ροή αποκλειστικά βινυλίων, κατα κύριο λόγο κλασσικής μουσικής.
Για την εξέλιξη του συστήματος μου, δες την υπογραφή μου (link)
Να σε ρωτήσω (όπως και τον Νικο Τσαρουχά) το ίδιο ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ κι εσείς???
Λοιπον απ αυτά που διαβασα λεει ότι εισαι 53 ετων και λιγο πολύ στο χαιεντ εισαι από το 1977. Αρα λιγο παραπανω από 30 χρονια. Φαινεται ότι το μεγαλο κολημα το εiχεις την χρονια που το το πρωτοπηρες όπως λιγο πολύ ο περισσοτερος κοσμος γι αυτό και δικαιολογειται η εμμονη σου για εκεινα τα χρονια. Παντως θα δωσω δικαιο στο Νικο που λεει ότι για τα χρονια που εισαι στον χωρο η δισκοθηκη σου είναι μικρη. Δεν αποκλειω μαλιστα να εχεις δωσει περισσοτερα λεφτα στα τοσα χρονια για πανακια καθαρισμου του ηχοσυστηματος απ ότι για δισκους!
Εγω ειχα ένα πικαπ εως τα 20 και κατι που καηκε όμως από κεραυνο. Μεχρι τοτε καταφερα και μαζεμα από το υστερημα μου (μαζι με τον μικρωτερο αδερφο μου) καμια 200-300 δισκους βινυλιου. Στην συνεχεια χαθηκαν σχεδον ολοι γιατι τους δανιζαμε αριστερα – δεξια (δανικα κι αγυριστα). Από τοτε ειχα καποια μικροσυστηματα με καμια 200 cd συν κασετες δεν ξερω ποσες. Ενώ πριν από πολύ λιγα χρονια μπηκα στον χωρο του χαι φαι (νομιζω 4-5) και τα δισκακια εγιναν 300. Περσι πηρα ενισχυτικα και player που παραπεμπουν σε κατηγορια χαι εντ και ενα πικαπ της κατηγοριας περιπου του χιλιαρικου. Τα δισκακια εγιναν περιπου 1300 και τα βινυλια πλησιαζουν τα 200.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.839

Στην συνεχεια χαθηκαν σχεδον ολοι γιατι τους δανιζαμε αριστερα – δεξια (δανικα κι αγυριστα).
Έχω επίσης χάσει με τον ίδιο τρόπο καμιά κατοσταριά βινύλια.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Λοιπον απ αυτά που διαβασα λεει ότι εισαι 53 ετων και λιγο πολύ στο χαιεντ εισαι από το 1977. Αρα λιγο παραπανω από 30 χρονια. Φαινεται ότι το μεγαλο κολημα το εiχεις την χρονια που το το πρωτοπηρες όπως λιγο πολύ ο περισσοτερος κοσμος γι αυτό και δικαιολογειται η εμμονη σου για εκεινα τα χρονια. Παντως θα δωσω δικαιο στο Νικο που λεει ότι για τα χρονια που εισαι στον χωρο η δισκοθηκη σου είναι μικρη. Δεν αποκλειω μαλιστα να εχεις δωσει περισσοτερα λεφτα στα τοσα χρονια για πανακια καθαρισμου του ηχοσυστηματος απ ότι για δισκους!
Εγω ειχα ένα πικαπ εως τα 20 και κατι που καηκε όμως από κεραυνο. Μεχρι τοτε καταφερα και μαζεμα από το υστερημα μου (μαζι με τον μικρωτερο αδερφο μου) καμια 200-300 δισκους βινυλιου. Στην συνεχεια χαθηκαν σχεδον ολοι γιατι τους δανιζαμε αριστερα – δεξια (δανικα κι αγυριστα). Από τοτε ειχα καποια μικροσυστηματα με καμια 200 cd συν κασετες δεν ξερω ποσες. Ενώ πριν από πολύ λιγα χρονια μπηκα στον χωρο του χαι φαι (νομιζω 4-5) και τα δισκακια εγιναν 300. Περσι πηρα ενισχυτικα και player που παραπεμπουν σε κατηγορια χαι εντ και ενα πικαπ της κατηγοριας περιπου του χιλιαρικου. Τα δισκακια εγιναν περιπου 1300 και τα βινυλια πλησιαζουν τα 200.
Δεν είσαι σοβαρός, το καταλαβαίνεις γιατί...

Reaction score
4

Γιατί δεν κάνουμε ένα θέμα "ΠΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΕΣΥ, ΡΕ" ? :138:
Να βρούμε τον νικητή, όχι τίποτα άλλο..

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.839
Βασίλη δεν είσαι σοβαρός. Για να γίνεις σοβαρός (σαν τον πρόεδρο) πρέπει να δώσεις 150.000€ για μηχανήματα, racks, καλώδια και να ακούς 500 δίσκους. :142::142:

...

Reaction score
4.247

Αν μη τι αλλο αγω παραδεχομαι οτι ειμαι ανωμαλος. Απλως δεν μ αρεσει να μου το λενε αλλοι!

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.336
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian