Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.
Μηνύματα
4.853
Reaction score
4
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Παει να έρθω σπίτι σας, να διαλέξω 10 κομμάτια και να μου πείτε από ποιον δίσκο είναι ?
Σας δίνω 3 αποτυχίες.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.206
Reaction score
3.840
Βρε παιδιά, βρε παιδιά θα σας μαλώσω...
Γιατί δεν κάνετε ότι λέει ο πρόεδρος; :143::135:

...
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.677
Μέχρι να το εμπεδώσετε...

Μέχρι να το εμπεδώσετε...

Οσον αφορά τις εποχές:

Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ του 60 (συγκεκριμμένα 1955 - 1970) ισχύει και για τη ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ.

Είναι η εποχή ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ που οι άνθρωποι είχαν όρεξη για έργα ειρήνης και τι πιό αντιπροσωπευτικό της ειρήνης απ' ότι η ΜΟΥΣΙΚΗ!!!

Γι' αυτο και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΟΧΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ...
... είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ των εκτελέσεων, των ενορχηστρώσεων και των ηχογραφήσεων της ΜΟΥΣΙΚΗΣ με ΜΕΡΑΚΙ και ΨΥΧΗ...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ... ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ!!!

ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ!!!

Tη μουσική μέσω YouTube - την σημερινή μουσική εννοώ - αφήστε την για τις γκόμενες... Κι αυτό γιατί?
Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις ΕΠΙΔΕΙΞΗ της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (!!!) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ... (κάνεις απλά ένα google search...)

και κάτι άλλο:

Δεδομένου ότι στην απόδοση ενός συστήματος το 40% είναι ηχογράφηση, είναι αδιανόητο να παραβλέπουμε αυτόν τον παράγοντα στην αναζήτηση δίσκων.

Δεν μπορεί σαν ηλίθιοι να ασχολούμαστε με καλώδια και να αγοράζουμε ψηφιακές σαβούρες, απλά ετσι για να γεμίζουμε τις δισκοθήκες μας με νούμερα και να μην ασχολούμαστε με την ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ !!!!!!!!!!!

Και πολλούς και εκλεκτούς δίσκους είναι ο στόχος ενός πραγματικού μουσικόφιλου.
 


Μηνύματα
1.208
Reaction score
59
Την Χρυσή Εποχή του Περικλή την αμφισβητείτε;;;;
Αν ναι τότε αμφισβητείστε και την Χρυσή Εποχή της Δισκογραφίας!!! Για να είμαστε για τα καλά ισοπεδωτικοί!!!! Λ.Σ.
 


Μηνύματα
928
Reaction score
4
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

δεν ξερω τι λετε εσεις, παντως μολις πριν μερικες μερες πηρα το πρωτο σοβαρο μουσικο μου συστημα, παρ'ολα αυτα μουσικη μαζευω ασταματητα εδω και αρκετα χρονια. Οπου μπορω την ακουω... στο πισι; στο αμαξι; σε συστημα μινι χαϊ-φαϊ; σε mp3 player; σε... σε... σε... μου κανει, αρκει να μπορω να την ακουσω.

Μεχρι τωρα προτιμουσα να δινω λεφτα για να μεγαλωνω τη συλλογη μου παρα για να παρω ακριβα μηχανηματα... τωρα μου δωθηκε η ευκαιρια και πηρα καποια αξιοπρεπη μηχανηματα, για τα επομενα χρονια απλα θα συνεχισω να απολαμβανω τα αλμπουμ μου σε αυτα, δινοντας βαση παλι στη μουσικη... οταν ξαναμπορεσω θα ξανασκεφτω τα μηχανηματα... ως τοτε... καλες ακροασεις!
 

Μηνύματα
4.853
Reaction score
4
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Την Χρυσή Εποχή του Περικλή την αμφισβητείτε;;;;
Αν ναι τότε αμφισβητείστε και την Χρυσή Εποχή της Δισκογραφίας!!! Για να είμαστε για τα καλά ισοπεδωτικοί!!!! Λ.Σ.
Χαχαχα...καλό.

Ξέρεις το ανέκδοτο που έλεγε:
- Έχεις ενυδρείο ?
- Όχι
- ΕΕΕ, τότε....
 

Μηνύματα
5.116
Reaction score
7
Αντιγράφω από το greek-language.gr

"μουσική η [musikí] Ο29 : 1α. είδος τέχνης που συνίσταται σε κατάλληλο συνδυασμό ήχων, έτσι ώστε το σύνολο να έχει μελωδία, ρυθμό και αρμονία, καθώς και το σχετικό δημιούργημα: ~ δωματίου*. Ελαφρά / σοβαρή ~. Kλασική / μοντέρνα ~. ~ ροκ. Σύγχρονη / παραδοσιακή ~. Δημοτική / λαϊκή ~. Εκκλησιαστική / στρατιωτική ~. ~ για θέατρο / για κινηματο γράφο. ~ μπαλέτου. Συμφωνική ~. ~ για πιάνο / για βιολί / για ορχήστρα. Hλεκτρονική* ~. Aπαλή / λικνιστική ~. Mαθαίνω / ακούω ~. Γρά φω ~, συνθέτω. Kαθηγητής / μάθημα μουσικής. Iστορία της μουσικής. H ~ εξημερώνει τα ήθη. ΦΡ ξύλο μετά μουσικής, για μεγάλο ξυλοδαρμό."

Ένα φορητό ραδιάκι παίζει μουσική.Ένα p3 player παίζει μουσική. Ένα ακριβό super duper scifi rms dms mms sms turbo intercooler σύστημα παίζει μουσική.

Αν είμαι 16-18 ώρες ξύπνιος κάθε μέρα τουλάχιστον τις 10 (και παραπάνω) ακούω μουσική.Δεν είμαι 30άρης οπότε τα βινύλια όταν τα πρόλαβα ήταν στον τάφο και τους κάνανε τα σαράντα.CD να έχω καμμιά 50άρα και αν. Ποτέ δεν ήμουν από τους τύπους που θυσιάζουν όλο το χαρτζιλίκι σε cd.Οπότε αυτό μας φέρνει στο mp3. Όταν μου αρέσει κάτι θέλω να το ακούω. Μέχρι να δουλέψω εγώ ο ίδιος και να πάρω κάτι καλύτερο, τα μέσα που ακούω μουσική είναι ο υπολογιστής,το ραδιάκι και το mp3 player. Όταν θέλω να ακούσω κάτι απλά πατάω το ποντίκι. Επειδή είμαι κυκλοθυμικός, οι διαθέσεις μου αλλάζουν με ρυθμό πολυβόλου. Και ενώ είναι καθημερινό φαινόμενο να βάζω κομμάτια στο repeat έλω να μπορώ να τα αλλάζω με οτιδήποτε μου κάτσει στο κεφάλι. Δεν θέλω να σηκώνομαι κάθε τρείς και λίγο. Δεν θέλω να πρέπει να κάνω τελετές βουντού για να βάλω κάτι να ακούσω. Αν θα μου άρεσε να ακούω από καλό σύστημα? Φυσικά. Αν θα συνέχιζα να ακούω από τον υπολογιστή? Φυσικά. ITS FRAKKIN MUSIC FOR F@CK SAKE.

Ο καταραμένος ο Μπετόβεν όταν έφτιαχνε μουσική την έφτιαχνε για να αρέσει στον κόσμο έτσι ώστε να βγάλερι κανα φράγκο να φάει. Οι Pink Floyd το ίδιο. Η Μελίνα Ασλανίδου το ίδιο. Οι άνθρωποι εκφράζονται με την μουσική. Έχω cd στην κατοχή μου που ακούγονται χάλια (το Black Album είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα).
Ποσός με ενδιαφέρει.Αυτήν την στιγμή ακού το Lady του Kenny Rogers. Το κομμάτι είτε το ακούσω στο ράδιο,είτε στο mp3 είτε οπουδήποτε μου προκαλεί το ίδιο συναίσθημα.Συγκίνηση.

Έλεος πια με τα μηχαήματα.Ναι θα γούσταρα να έχω Jaguar αλλά και με το Renault μια χαρά την παλεύω. Σταματυήστε να ακούτε τον ήχο και ακούστε την μουσική. Η μουσική θέλει αυτιά.Αν αυτά είναι χρυσά,πλατινένια ή ζαφειρένια ποσώς μετράει. Το συναίσθημα δεν επηρεάζεται από τα κυκλώματα. Όταν ακούω την φωνή της Shirley Bassey ο εγκέφαλός μου ευφραίνεται με την φωνή. Όχι με τα χαμηλά,τα ψηλά ή το βάθος της σκηνής.

Slow down and enjoy the music.

ΥΓ. Και καλό θα είναι πριν κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις για τις "καλύτερες εποχές" να βάζουμε μια φοβερά πρωτοποριακή φράση μαζί με την δήλωση. "Κατά την άποψή μου".Ή την άλλη φοβερή συστοιχία λέξεων. "... για εμένα".

Να πώ κάτι που θα το πάρετε σαν ιεροσυλία.Σκορδοκαίλα μου για το ποιοί ηχογραφούσαν το '50 και το '80. Έχουν οι Monkeys (τυχαίο το παράδειγμα) μεγαλύτερη αξία από τους Nickelback ή τους Linkin Park? ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΧΙ.Γιατί? Γιατί τις ώρες που περνάω ακούγοντας τους τελευταίους δεν θα τις περάσω ποτέ ακούγοντας τους πρώτους. Και εγώ είμαι ένα μικρό δείγμα της ηλικιακής γκάμας που το κάνει αυτό. Relics are for Old People.Τiesto? Bring It On! Diana Krall? Pump It Up! Coldplay? Make My Day!

Αυτό είναι τελεία και παύλα κύριε πρόεδρε. :602:
 





Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.206
Reaction score
3.840
Μπουαχαχαχα! Άμα δει και δεν τα βγάζει πέρα, αρχίζει τα περί "επιπέδων". Στην συνέχεια έρχονται τα περί "ανατροφής", "καλλιέργειας", "αριστοκρατικής καταγωγής" κλπ. :142::142:

...
 

Μηνύματα
267
Reaction score
1
Η μουσική ήταν, είναι και ελπίζω να είναι η λαϊκότερη έκφραση τέχνης (μαζί με τον κινηματογράφο). Ο πιο απλός ανθρωπος είναι ικανός να συμμετέχει σε ένα μουσικό δρώμμενο είτε ως καλλιτέχνης-δημιουργός είτε ως ακροατής.

Και τι διαπιστώνω εδώ ... πως ακόμα και στη μουσική υπάρχει ελιτισμός. Μόνο κάποιος που μπορεί να διαθέσει 50-100 χιλιάρικα μπορεί να απολάμβάνει μουσική. Τι κρίμα για όλους εμάς τους υπόλοιπους .... Τι μένει λοιπόν στο φτωχό? Το σεξ μόνο .... ή μήπως όχι?

Και η άλλη πρωτότυπη θέση... οι δημιουργοί μετά τον πόλεμο (τον β' παγκόσμιο) ήταν ρομαντικοί, ειρηνιστές, είχαν δίψα ζωντάνια φρεσκάδα και μεγαλούργησαν. Οι ηχολήπτες και οι παραγωγοί από την άλλη φεύγοντας από τα διάφορα submarines όπου υπηρετούσαν, πήραν μαζί τους και κάτι καταπληκτικές λάμπες NOS JAN VAN MAN KAN και δε ξέρω τι άλλο και ηχογράφησαν διαμάντια. Οι λάμπες αυτές κάηκαν το 1980 και οι δημιουργοί πέθαναν, βαρέθηκαν, τους παρέσυρε το ρέμα και μουσική πάπαλα ....

Ο λόγος που συμμετείχα στο thread αυτό δεν ήταν για να διαβάσουν τα μέλη του forum τις απόψεις μου, αλλά διότι πιστεύω πως αυτά τα posts τα διαβάζουν και νέα παιδιά, χρήστες του διαδικτύου σαν απλοί επισκέπτες, και απόψεις ανθρώπων με κύρος, ιστορία και σκέψη πάνω σε αυτά τα θέματα (όπως είναι οι κ.κ. Σκαλούμπακας και Στεφανίδης) είναι εύκολο να διαμορφώσουν αντιλήψεις.
 

D

deleted user 10898

Guest
Μπουαχαχαχα! Άμα δει και δεν τα βγάζει πέρα, αρχίζει τα περί "επιπέδων". Στην συνέχεια έρχονται τα περί "ανατροφής", "καλλιέργειας", "αριστοκρατικής καταγωγής" κλπ. :142::142:

...
Νικο το να κρινεις το επιπεδο ενος ανθρωπου απο τη μουσικη που ακουει δεν ειναι αστειο... ειναι και αυτο ενα ειδος ρατσισμου. ας μην μιλησω για την κριση του συνανθρωπου αναλογα με το συστημα που εχει....
Νικος
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.206
Reaction score
3.840
Δεν έχεις κι άδικο Νικόλα.
Μόνο που αυτό δεν λέγεται ρατσισμός, σύνδρομο κατωτερότητας λέγεται αλλά εκδηλώνεται ως σύνδρομο ανωτερότητας. Όταν μπερδεύεται δε με παλιμπαιδισμούς, άστα να πάνε.

...
 


Μηνύματα
1.208
Reaction score
59
Don Mario Lazarou έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. Το πώς γουστάρεις να ακούς τη μουσική δικαίωμά σου. ΑΛΛΑ δικαίωμα του καθένα να την ακούει όπως αυτός θέλει και δεν χρειαζόμαστε κανένα κήρυγμα. Ούτε η άποψή μας είναι κήρυγμα για όποιους σκέφτονται διαφορετικά από εμάς.

Φίλοι, αν αγνοείτε κάποια πράγματα ακούστε και κάποιους που δεν αγνοούν. Δεν χάνετε και τίποτα. Έχουμε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής μας και όσα γράφουμε είναι αποτέλεσμα πολύχρονων εμπειριών και παρατήρησης.
Μην τα ισοπεδώνετε όλα!!! Φυσικά οι νεώτεροι είστε παιδιά της εποχής της ισοπέδωσης των πάντων. Και εμείς που σκεφτόμαστε διαφορετικά θα είμασταν ακριβώς ή περίπου σαν εσάς αν είμασταν νεώτεροι. Προσπαθείστε να μας καταλάβετε. ΄Ισως έχετε κάτι να κερδίσετε.
Ο πρόεδρος του aca έχει τον δικό τιου *ιδιαίτερο* τρόπο έκφρασης που πολλές φορές δεν συμφωνώ, ΟΜΩΣ έχει δίκαιο στα όσα λέει.
Σταματείστε την 'ειρωνία' κάτι έχουμε όλοι να κερδίσουμε από την αντιλλαγή απόψεων και από τις διαφωνίες μας. Λ.Σ.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
31.206
Reaction score
3.840
Έλα βρε Λουκά που τον υποστηρίζεις κιόλας που επιμένει σαν μωρό παιδί να μπερδεύει την βούρτσα με την... :137:

Εξάλλου τι απόψεις να ανταλλάξεις με τον κύριο ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ; Το πολύ πολύ να ανταλλάξεις καμιά φωτογραφία. :142:

...
 

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.336
Μηνύματα
3.009.371
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian
Top