Εγγραφή ραδιοφώνου (ΝΕΤ) από δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης

Reaction score
0
Γεια σας. Δεν είμαι και πολύ ενεργό μέλος του forum αλλά πήρα το θάρρος να ρωτήσω κάτι.

Μιας και σε κανένα μήνα θα έρθει(;) επιτέλους και από τα μέρη μου η ψηφιακή τηλεόραση έχω μία απορία. Δεν βλέπω σχεδόν καθόλου τηλεόραση αλλά από ό,τι ξέρω η ΕΡΤ στην ψηφιακή εκπέμπει και τα ραδιόφωνά της. Θέλω να ακούω τον Πετρίδη στη ΝΕΤ 4-5 αλλά λόγω δουλειάς δεν μπορώ εκείνη την ώρα. Προς το παρόν έχω φτιάξει ένα μικρό υπολογιστάκι (raspberry) το οποίο ηχοφραφεί το stream από το internet και το ακούω όταν μπορώ. Όμως το stream είναι χάλια ποιοτικά.

Θέλω να ρωτήσω λοιπόν αν οι δέκτες που κυκλοφορούν έχουν δυνατότητα προγραμματισμένης εγγραφής και αν μπορώ να γράψω το ραδιόφωνο. Αν ναι, το αρχείο είναι μετατρέψιμο σε κάτι πιο απλό, πχ mp3;

Όπως προείπα δεν βλέπω σχεδόν καθόλου τηλεόραση. Βέβαια δε θα με πείραζε ένας δέκτης HD για να βλέπω καμία formula 1 στο ΕΡΤ HD ή κανένα αθλητικό γεγονός στον προτζέκτορα στο μπαλκόνι. Καμία πρόταση συμπαγής και με μικρή κατανάλωση standby που να μπορώ να κάνω (αν γίνεται) και την εγγραφή του ραδιοφώνου;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ρωτούσα σε κατάστημα οι απαντήσεις θα ήταν ανακριβείς.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Εγγραφή ραδιοφώνου (ΝΕΤ) από δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης

σχεδόν όλοι οι ψηφιακοί επίγειοι δέκτες γράφουν προγράμματα σε USB stick ή σκληρό δίσκο, από την USB που διαθέτουν. Επίσης παίζουν και το ρόλο του Media Player για να βλέπεις ταινίες. Προτίμησε κάποιον HD με HDMI για καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.131
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt