Σπύρος Μπλάτσιος
Διακεκριμένο μέλος
- Μηνύματα
- 15.897
- Reaction score
- 305
από το flash.grΝέο έγγραφο βάζει φωτιά στο εσωτερικό της ελλαδικής εκκλησίας. Σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Flash, τον Ιανουάριο του 2003 δύο κληρικοί είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων ως ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών.
Τους δύο κληρικούς κλήθηκε να αναγνωρίσει, σύμφωνα με τον πρώην μητροπολίτη, ο μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος, ο οποίος διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο και τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Αρχιεπισκόπου, που πρόσφατα παραιτήθηκε, Σεραφείμ Κουλουσούσα. Ουδείς από τους δυο κληρικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσβάλλει την ένορκη κατάθεση του κ. Κωνσταντίνου, ενώ η υπόθεση έχει εξαφανιστεί από το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.
Ο δικηγόρος του Θεσσαλιώτιδος, πάντως, έχει αποκρούσει τις κατηγορίες σε δικαστήριο, αλλά δεν κατέθεσε ποτέ αγωγή ή μήνυση για δυσφήμιση.
Στο μεταξύ την Εκκλησία απασχολεί και η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα αποφυλακίσεων. Μάλιστα πληροφορίες εμφανίζουν τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να προτίθεται να ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα, να δοθεί στην διαρκή Ιερά Σύνοδο δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης σε περιπτώσεις που κληρικοί φέρονται αναμεμειγμένοι σε κακουργηματικές πράξεις.