Εγγύηση

Μηνύματα
7.188
Reaction score
1.168
Καλησπέρα! Το βάζω εδώ το θέμα, αν και θεωρώ ότι αφορά το σύνολο των αγορών καταναλωτικών συσκευών. Εξηγούμαι στη συνέχεια:

Αγόρασα σήμερα ένα PS3, από το Public.

Μου είπε ο πωλητής ότι η εγγύηση που δίνει το εργοστάσιο είναι 1 έτος, αλλά αυτοί παρέχουν επέκταση εγγύησης στα 3 έτη συνολικά, με αντίτιμο 30 ευρώ. Το αντίτιμο το βρίσκω σχετικά λογικό, η ένστασή μου είναι η εξής.

Εξ όσων γνώριζα, από ΕΕ ορίζεται ελάχιστος χρόνος εγγύησης 2 έτη. Δεν κατανοώ με ποια λογική η SONY μπορεί και καταπατά ετσιθελικά την κοινοτική νομοθεσία. Αναρωτιέμαι λοιπόν, και δεδομένου ότι γενικά δε μου αρέσει να κάνω φασαρίες, αλλά ούτε και να με πιάνουν βλάκα:

Να πάρω την επέκταση εγγύησης και να είμαι ήσυχος, ή να το πάω τσαμπουκά, με ΙΝΚΑ κλπ, αν τυχόν συμβεί τίποτα στα 2 χρόνια που προβλέπεται (εφόσον ισχύει όντως αυτό το οποίο ξέρω), και απλά να κάνω στο σταυρό μου μη γίνει τίποτα μετά;

Υπόψιν ότι τόσο καιρό δεν έχω αγοράσει μεταχειρισμένο PS3 ακριβώς επειδή έχω ακούσει φήμες για βλάβες και θέματα εγγυήσεων και δεν ήθελα να μπλέκω.

Πραγματικά θα ήθελα τη γνώμη σας, καθώς και να το συζητήσουμε, για την πολιτική εγγυήσεων γενικότερα.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Εξ όσων γνώριζα, από ΕΕ ορίζεται ελάχιστος χρόνος εγγύησης 2 έτη. Δεν κατανοώ με ποια λογική η SONY μπορεί και καταπατά ετσιθελικά την κοινοτική νομοθεσία.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Ελληνική νομοθεσία δεν έχει ενσωματώσει αυτή την οδηγία πλήρως, όπως δεν την έχουν δεχτεί και πολλές άλλες χώρες. Παντού πουλιούνται προϊόντα με ένα έτος εγγύησης, όπως και προϊόντα με δύο ή τρία έτη. Η Ελληνική νομοθεσία αναφέρει "εύλογο χρόνο ζωής", τίποτε άλλο.

...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.628
Reaction score
83.106
Απάντηση: Εγγύηση

Έχουν γίνει αμέτρητες συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα σε όλα σχεδόν τα ελληνικά fora. Στις περισσότερες δεν έχει βγει κάποιο συμπέρασμα γιατί υπερισχύει ο παρορμητισμός των "αγανακτισμένων" που φορτώνει την "ενοχή" στις εταιρείες και τους εμπόρους.
Πρακτικά ισχύει αυτό που έγραψε ο Νίκος.
Ένα καλό ρεζουμέ υπάρχει σε αυτό το post του Insomnia.
 

Μηνύματα
7.188
Reaction score
1.168
Ευχαριστώ πολύ! Κρατούσα και εγώ μια πισινή, οπότε με βλέπω να τρέχω το Σάββατο για την επέκταση!
 



Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Απάντηση: Re: Εγγύηση

Ευχαριστώ!!!!

Περιμένω εδώ και καμιά ώρα τώρα να εγκαταστήσει το GT5... :141::141:

Καλορίζικο Νότη!! :107:
Καλή διασκέδαση.
Η 1η εγκατάσταση του GT5 κρατάει αρκετά, αλλά μετά θα φορτώνει το παιχνίδι γρηγορότερα (πχ με την μεγάλη εγκατάσταση που κάνεις, κάθε φορά που θα θέλεις να παίξεις θα έχει χρόνο έναρξης περίπου 20sec ενώ χωρίς αρχική εγκατάσταση αρκετά παραπάνω και το κυριότερο θα είναι πολύ πιο αργό στο να φορτώνει πίστες κοκ).
Όταν τελειώσει η εγκατάσταση, λογικά θα κάνει και download τις αναβαθμίσεις του (για να φθάσει στην 2.2).
Πάρε και μια κάρτα PSN 50€ για να κατεβάζεις υλικό (οπωσδήποτε την πίστα Spa-Francorchamps )

Επίσης να μας αναφέρεις το user name σου, στο PSN, στο thread: GT5 AVsite Lobby (για να το συμπληρώσω στη λίστα του 1ου post)
Να μας κάνεις και add για να σε βρίσκουμε on line.
Σημαντικό γιατί μπορείς να δανειστείς οχήματα από το γκαράζ μας ή και να σου στείλουμε οχήματα δώρο! :107:

Το GT5 που πήρες είναι platinum, κανονικό, collector's edition, signature edition ή XL edition?
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.193
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top