Εγκατάσταση πανιου στον τοιχο. Πρόβλημα !!!

Reaction score
4
Πρόβλημα.

Ηθελα προχθές να τοποθετήσω το πανι στον τοιχο αλλα η προσπαθεια σταματησε στις πρωτες τρυπες καθως το δοκάρι ΔΕΝ ελεγε να τρυπησει στο βαθος που επρεπε με τίποτα.

Το άλλο προβλημα που αντιμετωπισα και δεν ειχα λαβει υποψην σωστά ηταν πως η τηλεόραση ειναι τοποθετημένη στον τοιχο και εξέχει 17 εκατοστά.

Η ιδέα λοιπον ηταν να πάρω δυο ξυλαράκια με αρκετό πάχος και να τα τοποθετήσω πανω στον τοιχο στις δυο γωνίες που θα στηριζόταν το πανί.

Το πρόβλημα ηταν πως το κοντάρι παρα την προεξοχή που κάνει το δοκάρι ψηλά απο τον υπολοιπο κατω τοιχο, και το επιπλεον πλάτος που προσφέρει ο τάκος, όλα αυτα μαζι δεν κάλυπταν περισσότερο απο 10 εκατοστά.

Τι μπορείτε να προτείνεται έτσι ωστε να επιτύχω να κρεμάσω πανί απο τον τοιχο μου για να καλύπτεται η τηλεοραση που εξεχει 17 cm απο τον τοιχο?

Η επιλογή του να το κρεμάσω στο ταβάνι δεν βολευει καθόλου.
Το δοκάρι δεν τρυπάει με τίποτα. Αλλα ακόμα και αν τρυπουσε δεν νομιζω πως με προεξοχή 17 εκατοστών θα μπορουσα να στηριξω το πανί. Το φορτίο θα τράβαγε πολύ προς τα έξω το βαρος.

Αν δεν εχετε μπερδευτεί μεχρι τωρα :138: και καταλάβατε τι εγραψα παραπανω πειτε καμια ιδέα.

Και δυο φωτο με την τηλεοραση και το δοκαρι μπας και βοηθησει.

H αποσταση της tv (της οθονης που πρεπει να καλυφτεί απο το πανι) ειναι στα 17 cm.
Δυστυχως το δοκαράκι πανω προσφέρει μονο 3 cm προεξοχής οποτε θα χρειαστώ 14,5 cm τακο. Θα προεξέχει πολύ τον τοιχο και δεν πιστευω πως θα αντέχει το βαρος (20 κιλα) του πανιου καθως το βάρος δεν θα μοιράζεται σωστά κοντά στον τοιχο.

Εχω σκεφτεί να εγκαταλείψω την ιδεα κρεμαστου πανιου και να παω σε πανι δαπεδου. Θα βρισκεται μονιμα πανω στο επιπλο.
Κανουν ομως πολλές ζαρες τα πανια δαπεδου απο οτι ξέρω και ηθελα να το αποφυγω.
Φαντάζει ομως ως η μονη λύση.

Και να σκεφτεί κανείς πως την tv την κρέμασα στον τοιχο για να κερδίσω εκατοστά απο τον τοιχο στην περιπτωση που θα κρεμαγα πανι.

Καμια ιδέα λοιπον?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Εγκατάσταση πανιου στον τοιχο. Πρόβλημα !!!

δωσε φωτο απο το πανι

Reaction score
1

Ένα ράφι αρκετά μακρύ πάνω από την τηλεόραση και η οθόνη κρεμασμένη από κάτω; Ίσως κάποια ντουλαπάκια και πάλι η οθόνη από κάτω.

Δεν ξέρω αισθητικά πώς θα είναι και αν αντέχουν το βάρος της οθόνης αλλά είναι μια ιδέα.

Reaction score
4

δωσε φωτο απο το πανι
Oπως ειναι ολα τα πανια ειναι κι αυτο. Με τρυπες στο δοκαρι στις γωνιες για να υποδεχθουν τον γαντζο.
Θα ανεβασω αργοτερα φωτο.

Reaction score
152
pηγαινε στο πρακτικερ ή οπου αλλου ξερεις, και παρε δυο μεταλλικες γωνιες 20 ή παραπανω ποντων γιανα λυσεις το προβλημα σου...
ετσι ειχα κανει οταν το εστησα στη Σκυρο...

αν δεν τρυπαει ο τοιχος,μαλλον εχεις πεσει σε σιδερο....

Reaction score
4

Ένα ράφι αρκετά μακρύ πάνω από την τηλεόραση και η οθόνη κρεμασμένη από κάτω; Ίσως κάποια ντουλαπάκια και πάλι η οθόνη από κάτω.

Δεν ξέρω αισθητικά πώς θα είναι και αν αντέχουν το βάρος της οθόνης αλλά είναι μια ιδέα.
Το σκέφτηκα και γω φιλε αλλα αισθητικα θα ειναι μια αηδια να προεξεχει τοσο το δοκαρι του πανιου.
Τελικα την πατησα.
Εχω τοποθετησει ξανα πανι σε τοιχο (2 φορες) και ποτε δεν ειχα προβλημα γιατι δεν ειχα να καλυψω tv απο κατω. Αν το δοκάρι του τοιχου πανω ψηλά έβγαινε οπως τα περισσότερα προς τα έξω δηλ 15 cm δεν θα ειχα προβλημα. Ομως αυτο ειναι μολις 3 cm. Ασε δε που δεν τρυπαει με τιποτα !!!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Εγκατάσταση πανιου στον τοιχο. Πρόβλημα !!!

pηγαινε στο πρακτικερ ή οπου αλλου ξερεις, και παρε δυο μεταλλικες γωνιες 20 ή παραπανω ποντων γιανα λυσεις το προβλημα σου...
ετσι ειχα κανει οταν το εστησα στη Σκυρο...

αν δεν τρυπαει ο τοιχος,μαλλον εχεις πεσει σε σιδερο....
Πολύ καλή ιδέα !!!

Ποσο προεξέχουν εσενα οι γωνίες? Και βλεπω πως μπαινει κρεμαστό μετά στις γωνιες πανω. Καλη φάση.

Θα πρέπει να τρυπήσω πιο χαμηλά ακριβως κατω απο το δοκάρι αλλα αν δεις την φωτό διπλα περνάει καλώδιο ρευματος που εχω το air condition. Ολα στραβα ρε γαμώτο ... Αν τρυπησω τοιχο δηλ μπορει να βρω ρευμα. :141:

Αν τρυπήσω ακόμα πιο χαμηλα στο τοιχο δηλ κατω απο την πριζα, θα χάσω πολύ σε ύψος. Δεν ειναι ουτε 1,30 - 1,20 μετα ...

Reaction score
4

Οι οθονες δαπεδου τι λένε ξερει κανεις? Καποιος που εχει χρησιμοποιησει? Ακατάλληλες για home cinema?

Reaction score
152
Re: Απάντηση: Re: Εγκατάσταση πανιου στον τοιχο. Πρόβλημα !!!

Πολύ καλή ιδέα !!!

Ποσο προεξέχουν εσενα οι γωνίες? Και βλεπω πως μπαινει κρεμαστό μετά στις γωνιες πανω. Καλη φάση.

Θα πρέπει να τρυπήσω πιο χαμηλά ακριβως κατω απο το δοκάρι αλλα αν δεις την φωτό διπλα περνάει καλώδιο ρευματος που εχω το air condition. Ολα στραβα ρε γαμώτο ... Αν τρυπησω τοιχο δηλ μπορει να βρω ρευμα. :141:

Αν τρυπήσω ακόμα πιο χαμηλα στο τοιχο δηλ κατω απο την πριζα, θα χάσω πολύ σε ύψος. Δεν ειναι ουτε 1,30 - 1,20 μετα ...
η υλοποιηση ηταν του 2006...
αρα δεν μπορω να σου πω περισσοτερα.... δε θυμαμαι...
τωρα πλεον ειμαι Λαρισα...

μπορεις να τρυπησεις το ταβανι και να την κρεμασεις με αλυσιδα και γαντζους τυπου S ή και με ντιζες;

οσο για το ρευμα που λες, οι γραμμες κινουνται παντα καθετα και οριζοντια σε σχεση με τα κουτια ρευματος που φαινονται απο τις ταπες....

Reaction score
8

Οι οθονες δαπεδου τι λένε ξερει κανεις? Καποιος που εχει χρησιμοποιησει? Ακατάλληλες για home cinema?
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=76813&highlight=%EF%E8%EF%ED%E7+%E4%E1%F0%E5%E4%EF%F5

Θα έχεις ζάρες οπωσδήποτε, εμένα βέβαια δε με ενοχλούν καθώς δε φαίνονται στη θέαση.
Σίγουρα υπάρχει λύση στο πρόβλημά σου και μάλλον θα τη βρεις στο ταβάνι.

Reaction score
4

Tαβανι δεν παίζει. Δεν μου αρέσουν κρεμασμένες απο κει.
Τελικά επειδή επισης θα φαινονται ασχημες οι γωνίες καθως θα προεξέχουν 20 ολοκληρα cm (στη φωτο του φιλου δεν φαινονται ασχημες) και επειδη θελω να εχει μαζεμένη εικόνα το σαλονακι, και να μην φαινονται οι πατέντες, θα στραφω σε αγορά σταθερης βάσης.

Την maxball που πηρα για προχειρη λύση την εβαλα αγγελία. Όποιος θέλει φθηνη προχειρη λύση την πουλάω στην απίστευτη τιμή απο 78 ευρώ στα ΜΟΛΙΣ 49,05 !!! Ουτε καν εχει ανοιξει καθως δεν κρεμάστηκε. Ισα ισα ανοιξα λιγο να παρω ματι την ποιοτητα του πανιου. :138:

Ευχαριστώ τους φίλους για τις απαντήσεις τους.

Reaction score
152
αν το σπιτι ειναι δικο σου και θες κατι πραγματικα ωραιο,η μονη λυση ειναι μερικη ή ολικη ψευδοροφη ωστε να ενσωματωθει και κρυφτει μεσα....

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Εγκατάσταση πανιου στον τοιχο. Πρόβλημα !!!

αν το σπιτι ειναι δικο σου και θες κατι πραγματικα ωραιο,η μονη λυση ειναι μερικη ή ολικη ψευδοροφη ωστε να ενσωματωθει και κρυφτει μεσα....
Αν το σπίτι ηταν δικό μου τα χρήματα του ενοικιου θα ειχαν γίνει και ψευδοροφή και πανι dalite και προβολέας 1080p και οχι 720p που παιζω τώρα, και πολλά αλλα... :116:

Η ιδεα της ψευδοροφης ειναι η καλυτερη λύση !!! Αλλα οχι για μενα που μενω στο ενοικιο.

Θα παω για οθονη βασης τελικά. thanx.

Reaction score
152
πολυ καλη η προταση του Φιλιππου,αλλα κοστος;
θα σε βολευε να φτιαξεις μια "βιβλιοθηκη" με dexion εξαρτηματα και ραφια 25εκ βαθος,ωστε να κρεμαστει μια οθονη απο το τοπ ραφι αλλα και να εξασφαλισεις χωρο για τα αλλα μηχανηματα,βιβλια,dvd,blu-ray,περιοδικα,βαζα,αναπτηρες,κερακια,προφυλακτικα,κορνιζες,ποτα και πολλα αλλα, ενω θα γεμιζε και ο τοιχος;

τετοια ραφια αν θυμαμαι,εχει το ΙΚΕΑ, σε ασπρο,κοκκινο,μαυρο και θα βρεις και τα απαραιτητα στελεχη για να τα αναρτησεις στον τοιχο...
και στο πρακτικερ υπαρχουν αναλογα συστηματα,βεβαιως-βεβαιως.....

Reaction score
4

978 ευρω ? Ουτε καν χίλια :139:
Aν ειχα όμως την τσέπη για να διαθέσω τετοιο ποσό θα το σκεφτόμουν γιατι η οθόνη τα σπάει !!!
Η οθονη που ειναι ράφι δεν μου αρεσε τοσο οσο η ηλεκτρική δαπεδου. Κούκλα !!!

Δεν αξίζει να κρεμάσω πανί. Ήδη λογω μικρου χώρου μικρής αποστασης προβολέα - τοιχου προβολής, παιζω στις 90''
Με τα 20 εκατοστά που θα χάσω για να καλυπτεται η TV θα χάσω και άλλο. Αν μου δίνει 80'' καλα θα είναι. Οποτε οπως ειπα και πιο πανω θα στραφω σε αγορά οθονης δαπεδου.

Να εχω κρεμασμένη ολοκληρη οθονη 100'' και να μπορω να καλύψω μονο τις 80΄΄ δεν λέει ...
Ανάθεμα τον χώρο μου...

Reaction score
4

Και επειδή έσκασε φίφα με δισκο πλατό (430 ευρώ) το επομενο πανι μου θα ειναι αυτό.

Brateck Οθόνη Προβολής 1.72 x 1.72

73 ευρώ έχει. τα ψιλά που θα μου μείνουν δηλ απο το πεντακοσάρικο που θα σκάσω αύριο για δισκο πλατό. :141:

Πόσες ιντσες να ειναι το 1.72 Χ 1,20 που θα κάνω widescreen προβολή ??? Θα καλύπτει τις 80΄΄ που μπορει ο προβολέας μου να δειξει απο την αποσταση που τον έχω? Ελπίζω...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.718

1.72 Χ 1,20 δεν είναι σωστή διάσταση.

1.72 Χ 97 είναι η σωστή διάσταση στο 16:9 και είναι περίπου 78''

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo