Εγκατάσταση πανιου στον τοιχο. Πρόβλημα !!!

Reaction score
4
Απάντηση: Εγκατάσταση πανιου στον τοιχο. Πρόβλημα !!!

1.72 Χ 1,20 δεν είναι σωστή διάσταση.

1.72 Χ 97 είναι η σωστή διάσταση στο 16:9 και είναι περίπου 78''
Ε τόσο θα δείχνει ο προβολέας μου πανω στα 1,72 Χ 1,72.
Θα δειχνει 1.72 Χ 97 στις widescreen ταινιες.
Απο τις 42΄΄ της TV και οι 78'' καλές ειναι...

Ε ρε που ξέπεσα. Και να φανταστείς στο άλλο σπιτι επαιζα με ηλεκτρική οθόνη e-screen 120΄΄

Απο τα 2 - 2,30 μέτρα που θα βλέπω καλες ειναι οι 78''

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Επειδη λιγο-πολυ ολοι αντιμετωπιζουμε τετοιο προβλημα, σκεφτηκα το εξης στην περιπτωση μου:
Επειδη το πανι ειναι στερεωμενο ψηλα στο ταβανι, κατεβαινοντας βρισκει στο πομολο του παραθυρου, με αποτελεσμα να δημιουργειται μια "κουρμπα" και να χαλαει εντελως! Εκοψα λοιπον δυο ξυλινους τριγωνικους τακους μηκους 20εκ., και λεω να τους καρφωσω κατω ακριβως απο τη "φωλια" του ηλεκτρικου πανιου και στις ακρες αυτου, να τραβηξω κατα μηκος (να ενωσω δηλ τους τακους) με μια χονδρη μισινεζα ψαρεματος (ξερετε, ειναι το "σχοινακι" που ψαρευουν με καλαμι). Ετσι, ωστε κατεβαινοντας το πανι να απλωνεται πανω στη μισινεζα (πως αλλιως το λενε;:135:) και να "καβαλαει" το πομολο, με αποτελεσμα να ειναι εντελως επιπεδο. Δεν το εφαρμοσα ακομη - αλλα τους τακους τους εκοψα! Σημειωτεον οτι οι τακοι δεν θα φαινονται (γιατι καλυπτονται απο την κουρτινα) παρα μονο το συνδετηριο σχοινακι και σε μηκος 1,5μ. Ποτε θα το κανω; μολις απουσιασει η κυρα κανα δυο μερες:138:
Εξωτερικη (φορητη) οθονη με τριποδο εχω (2,0μ.) - καλη ειναι, αλλα παρουσιαζει προβλημα τοποθετησης. Την εχω πισω απο καναπε, τον χειμωνα μονιμα, απλωμενη κατα μηκος στο κεφαλι του καναπε και ειναι ολιγον...χαλια εμφανισιακα (αλλα εξοχικο ειναι οποτε ΟΚ!). Αν παντως σκοπευεις να την βαζεις-βγαζεις, θα βαρεθεις συντομα και θα τα παρατησεις!
Η αποσταση θεασης ειναι σχεδον 2,50μ και ειναι τελεια!

Reaction score
4

Eμενα θα ειναι μονιμη πανω στο επιπλο της τηλεορασης. Το δοκάρι μονιμα τοποθετημένο ακριβως κατω απο την τουβου.
Την βρηκα και με μαυρο κοντάρι, μαυρο ειναι και το επιπλο, οποτε μια χαρα...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.696

Ε τόσο θα δείχνει ο προβολέας μου πανω στα 1,72 Χ 1,72.
Θα δειχνει 1.72 Χ 97 στις widescreen ταινιες.
Απο τις 42΄΄ της TV και οι 78'' καλές ειναι...
Τόσο θα δείχνει στο 16:9 (1,78:1).

Στο 2,35:1 θα δείχνει 73'' περίπου, δηλαδή 1,72 Χ 73! :133:

Reaction score
4

Τόσο θα δείχνει στο 16:9 (1,78:1).

Στο 2,35:1 θα δείχνει 73'' περίπου, δηλαδή 1,72 Χ 73! :133:
E απο το τιποτα... Ειμαι σε κοντινη αποσταση. καλες ειναι και οι 73''

Αυριο στηνω το πανακι βασης δαπεδου.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

βαλε κ φωτο.. :126:

Reaction score
4

βαλε κ φωτο.. :126:
Θα βάλω και φωτό γενικά απο τον χώρο και το σύστημα. Όχι τοσο επειδή έχω τάσεις επίδειξιομανίας :116: αλλα κυρίως για να δώσω ιδέες για το πως μπορείς να παίξεις μπάλα και να στήσεις ενα συστηματάκι σε μόλις 11,30 τ.μ.
Δεν ξέρω αν έβγαλα σωστά τα τετραγωνικά. Το δωμάτιο είναι 3,65 Χ 3,10, και η απόσταση προβολής, και θέασης, θα ειναι στα 2,30 μετρα. Ελπίζω ο Sanyo Z4 να μπορεί να καλύψει έστω 80'' απο αυτη την απόσταση.

Αν έχεις το μικρόβιο πιστέυω μπορείς να τα καταφέρεις σε ενα τοσο μικρό χώρο. Βέβαια εκει αναγκαστικά παίζεις με ΄΄μικρό΄΄ ήχο, μικρά ηχεία καθως δεν επιτυγχάνεται η σωστη διασπορά του.

Αυτό που θέλω να κάνω τωρα με το πανι ειναι να δω αν μπορώ να το κλειδώνω στο ενα μέτρο για να δινει την αισθηση της widescreen οθονης.
Νομίζω πως δεν θα έχει δυο θέσεις κλειδώματος ομως. :133: Και ειναι λιγο άσχημο να ορθώνεται ένα τετράγωνο πράγμα 1,75 Χ 1,75.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.696

Reaction score
4

Reaction score
19
Δυστυχως δεν σε προλαβα. Δεν υπαρχει δοκαρι που να μην τρυπιεται, και διχως τρελα χρηματα (5-15 euro max). Τρυπανια ακαταλληλα υπαρχουν πολλα.:126:

Καλοριζικη η οθονη σου.

Reaction score
4

Thanx Stellios.

Χθές πηρα το πανι δαπέδου. Βάζω το τρίποδο στην άκρη καθώς δεν θα το χρησιμοποιώ, τοποθετώ το κοντάρι του πανιου πανω στο επιπλο και το ανοιγω. Περίμενα να δω λοιπον τον σπαστό μηχανισμό που ξεδιπλώνει πισω απο το πανί για να κρατά την οθονη ανοιχτή αλλα... Μηχανισμός ΔΕΝ υπήρχε :143::143::143:

Ο μόνος μηχανισμός είναι αυτος στο τρίποδο. Πρέπει δηλ να την έχεις την οθονη πανω στο τρίποδο για να βαστιέται ανοιχτή απο τον πανω κορμό του τριπόδου.
Το πρόβλημα ειναι πως με την χρήση του τριποδου το πανι έρχεται παρα πολύ ψηλά σχεδόν στο νταβάβι και αυτο γιατι αναγκαστικά πρέπει να τοποθετηθεί πανω στο έπιπλο.

Σκέφτηκα λοιπον μια λύση πατέντας. Το πήγα σε ενα γνωστο μηχανουργείο που εκει έχουμε όλα τα καλούδια, και θα κόψω τον τρίποδα απο το σημείο που κουμπωνει το δοκαρι του πανιου και κατω.
Θα μπουν και δυο βάσεις (πατάκια) στις γωνίες του δοκαριού για να είναι σταθερό οταν ανοιγει το πανι και έτσι θα μπορώ να το έχω πανω στο έπιπλο.

Το μόνο σπαστικο θα είναι καθε φορα που θα θέλω να το χρησιμοποιώ θα του τοποθετώ τον οριζόντιο κορμό για να αγκιστρώνει το πανί.

Τουλαχιστον ο κορμός του πανιού ειναι μαύρος στο ίδιο χρώμα του επιπλου και φαίνεται ωραίος πανω στο έπιπλο.

(Το υπολοιπο κομμάτι απο τον τρίποδα που θα μείνει πωλείται ως βάση στήριξης μπαζούκα. Όποιος ενδιαφέρεται Pm) :143:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Το μόνο σπαστικο θα είναι καθε φορα που θα θέλω να το χρησιμοποιώ θα του τοποθετώ τον οριζόντιο κορμό για να αγκιστρώνει το πανί.
Στο ειπα, δεν στο ειπα; ("Εξωτερικη (φορητη) οθονη με τριποδο εχω (2,0μ.) - καλη ειναι, αλλα παρουσιαζει προβλημα τοποθετησης. Την εχω πισω απο καναπε, τον χειμωνα μονιμα, απλωμενη κατα μηκος στο κεφαλι του καναπε και ειναι ολιγον...χαλια εμφανισιακα ) :135:

Reaction score
4

Xάλια θα είναι αν παραμένει όρθιος ο κορμός που δένει το κοντάρι του πανιου πανω. Αν εχεις μονιμα το πανι πανω στο επιπλο κλειστό δεν δειχνει άσχημο. (χωρις την βέργα στήριξης έτσι?)
Θα δεις φωτο και θα μου πεις... Παντως ειναι μια ευκολη λύση. Ουτε τρυπες ουτε τιποτα. Και ειδικά στη περιπτωση μου που ειχα προβλημα με τις αποστάσεις και τον τοιχο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Xάλια θα είναι αν παραμένει όρθιος ο κορμός που δένει το κοντάρι του πανιου πανω. Αν εχεις μονιμα το πανι πανω στο επιπλο κλειστό δεν δειχνει άσχημο. (χωρις την βέργα στήριξης έτσι?)
Θα δεις φωτο και θα μου πεις... Παντως ειναι μια ευκολη λύση. Ουτε τρυπες ουτε τιποτα. Και ειδικά στη περιπτωση μου που ειχα προβλημα με τις αποστάσεις και τον τοιχο.
Οντως ειναι ψιλοχαλια με το σιδηροκονταρο να εξεχει, αλλα ειναι μεγιστη ευκολια στο σηκωμα/στερεωμα του πανιου. Εσυ πως θα το σηκωνεις και θα το στερεωνεις, με σκαλα; και σε τι υψος; ΣΚΕΨΟΥ μια καποια αλλη λυση πριν κοψεις το τριποδο - μηπως υπαρχει τροπος να καλυφθει το κονταρι προς τα επανω; κανενας πινακας πχ! Ετσι οπως ειναι φτιαμενο το πανι και τεντωνει (δεν εχει ζαρωματια εδω και 3 χρονια) και τυλιγεται ωραιοτατα στον μηχανισμο (αυτον που ειναι ξαπλα σο κεφαλι του καναπε - δεν ειμαι εκει, αλλιως θα σου εδειχνα σε φωτο το λειτουργικο χάλι:135:)

Reaction score
4

Το κοντάρι θα ακουμπήσει πανω στο επιπλο της Tv. Η tv ειναι τωρα πανω στον τοιχο ειναι flat. Οποτε δεν παιζει να μένει μονιμα το κοντάρι όρθιο για να πιανει η οθονη γιατι θα κρυβει την tv ουτε να μεινει μονιμο πανω στο τοιχο.

Απλά θα το προσθέτω οποτε θελω να δω ταινια πανω στο δοκάρι του πανιού.
Το δοκάρι του πανιου αν θέλω το αφήνω πανω στο έπιπλο μιας και ειναι στο ιδιο χρώμα και δεν δειχνει ασχημα.

Την πάτησα ξανα. Πιστευα πως όλα τα πανια δαπεδου εχουν πισω σπαστο μηχανισμό. :133:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Oλα συνηθεια ειναι...
Βαλε καμια φωτο οταν τελειωσεις

Reaction score
4

Βαλε καμια φωτο οταν τελειωσεις
Μα πως μιλάς έτσι ανώμαλε !! :410:

Η καλύτερη λύση θα ήταν το ηλεκτρικό δαπέδου. Μαύρο χρωματάκι που θα ταίριαζε με το επιπλο, ηλεκτρικό και με μηχανισμό που κρύβει πισω. Αχ... 900 ευρώ όμως δεν τα δίνω !!!

Reaction score
8

Μα πως μιλάς έτσι ανώμαλε !! :410:

Η καλύτερη λύση θα ήταν το ηλεκτρικό δαπέδου. Μαύρο χρωματάκι που θα ταίριαζε με το επιπλο, ηλεκτρικό και με μηχανισμό που κρύβει πισω. Αχ... 900 ευρώ όμως δεν τα δίνω !!!
Που τη βρήκες δαπέδου ηλεκτρική με μηχανισμό, για δώσε κανα λινκ.

Reaction score
4

Που τη βρήκες δαπέδου ηλεκτρική με μηχανισμό, για δώσε κανα λινκ.
Ο stathis έδωσε το Link δυο σελίδες πίσω.

http://www.beamax.com/The-X-series-Dellegno

Ειναι κουκλα ειναι κουκλα ειναι πανέμορφη ειναι κορυφήηηηηηηη !!!!!!!!!!

Ημουν υπέρ των κρεμαστών αλλα με αυτη εδώ αλλαξα άποψη !!! Θα την προτιμούσα απο οποιοδήποτε κρεμαστό πανί.

Κρίμα που δεν υπάρχει ο Αι Βασίλης. :121:

Reaction score
4

Είμαι ερωτευμένος !!! :404:

Και με τέτοιο μηχανικό μηχανισμό πίσω απο την οθόνη δεν θα με χάλαγε. Απο το να της τοποθετώ ολόκληρο κοντάρι καθε φορά που θέλω να την ανοιγω. :133:

Λές να είναι εύκολο να της κάνω ακόμα μια πατέντα να ανοιγει έτσι? Χμμμ...

Staff online

• abcd
  • loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.900
Members
38.518