Εγκατασταση Ηχειων μακρια απο τοιχο

Reaction score
1.064
Καλησπερα , σκεφτομαι να βαλω ενα ζευγος ηχειων Qacoustics 3050 σε ενα χωρο 2,50 πλατος 8 μηκος
Τα ηχεια πρεπει να μπουν στη μεση του μηκους και δεν θα ειναι κοντα σε πλαινο τοιχο.
Η αποσταση ακροασης θα ειναι το πολυ 1,50 μετρο .
Θα χαθει ο ηχος πιστευετε η επειδη η αποσταση ακροασης ειναι μικρη δεν θα υπαρχει θεμα?

Reaction score
1.064
Καλησπερα , σκεφτομαι να βαλω ενα ζευγος ηχειων Qacoustics 3050 σε ενα χωρο 2,50 πλατος 8 μηκος
Τα ηχεια πρεπει να μπουν στη μεση του μηκους και δεν θα ειναι κοντα σε πλαινο τοιχο.
Η αποσταση ακροασης θα ειναι το πολυ 1,50 μετρο .
Θα χαθει ο ηχος πιστευετε η επειδη η αποσταση ακροασης ειναι μικρη δεν θα υπαρχει θεμα?
Επειδη η τιμη τους ειναι περιπου ιδια με ενα ζευγος 3020 + βασεις_+ σαβ ποιο θα ηταν προτιμοτερο ?
Τα δαπεδου η το σετακι ?

Reaction score
107
ειναι λιγο στενος ο χωρος αλλα δεν θα εχεις προβλημα, αφου ειναι περιπου στα ιδια λεφτα με τα μικρα 3020 + βασεις+σαμπ τοτε δεν υπαρχει λογος να παρεις τα 3020 που μπορει αργοτερα να μην σε ικανοποιουν και να τα βαρεθεις. εννοειτε καλυτερα ειναι τα 3050 να τα εχεις να τα χαρεις. ομως 1,5 μετρο ειναι κοντα για τα 3050 και για τα 3020 γνωμη μου, οταν θα παιζουν δυνατα θα σε κουραζει, βαλτα πιο πισω. εγω που εχω τα monitor audio bronze 2 το δωματιο οταν τα βαζω δυνατα με κουραζει ενω στο σαλονι που ειναι μεγαλος ο χωρος ακουγετε καλυτερα.... τα χλαβαδιαζα και εγω αυτα τα ηχεια 3050 θα ηθελα αργοτερα να πεις της εντυπωσεις σου

Last edited:

Reaction score
1.064
ειναι λιγο στενος ο χωρος αλλα δεν θα εχεις προβλημα, αφου ειναι περιπου στα ιδια λεφτα με τα μικρα 3020 + βασεις+σαμπ τοτε δεν υπαρχει λογος να παρεις τα 3020 που μπορει αργοτερα να μην σε ικανοποιουν και να τα βαρεθεις. εννοειτε καλυτερα ειναι τα 3050 να τα εχεις να τα χαρεις. ομως 1,5 μετρο ειναι κοντα για τα 3050 και για τα 3020 γνωμη μου, οταν θα παιζουν δυνατα θα σε κουραζει, βαλτα πιο πισω. εγω που εχω τα monitor audio bronze 2 το δωματιο οταν τα βαζω δυνατα με κουραζει ενω στο σαλονι που ειναι μεγαλος ο χωρος ακουγετε καλυτερα.... τα χλαβαδιαζα και εγω αυτα τα ηχεια 3050 θα ηθελα αργοτερα να πεις της εντυπωσεις σου
Σε ευχαριστω για την απαντηση. Δεν πανε ποιο πισω τα ηχεια αλλα δεν ακουω ποτε δυνατα. Τωρα εχω τα 3010 και ψαχνω για ανταλλαγη με τα 3020.Τα bronze 2 ηταν η πρωτη μου αγορα σε hifi .Τελικα τα εδωσα για πολλους λογους οπου στη πορεια και αφου εκανα εγγραφη στο forum και εμαθα αρκετα πραγματα αποδειχτηκε οτι μερικοι λογοι ηταν λαθος που τα εδωσα
Δυστηχως πρεπει να πληρωσεις για να μαθεις .

Reaction score
1.064
ποια σου αρεσαν στον ηχο τα bronze η τα 3010 ;
Θα ειναι αδικο να συγκρινουμε 4 με 6.5 ηχειο.Και τα bronze τα ακουσα με αλλον ενισχυτη σε αλλο χωρο
Τα bronze μου αρεσαν πολυ .Στο χωρο μου ομως δημιουργησαν ενα booming που δεν μπορουσα να το κουμανταρο
Καποιες παρατηρησεις
1) Το περιεργα σφιχτο μπασο του bronze 2 που ενω στα specs γραφει 42 hz εγω δεν το ακουσα
2) Τα bronze σε κομματια με κιθαρα, πιανο , κρουστα επαιζαν εξαιρετικα .
Σε πιο συνθετα κομματια με πιο πολλα οργανα και οταν μπλεκανε ηλεκτρονικα οργανα , αφυσικες φωνες
δηλαδη ποπ, μεταλ μπλεκανε λιγο τα πραγματα
Τα 3010 ειναι αστρωτα ακομη αλλα για μενα εχει ενα all around χαρακτηρα πολυ ισσοροπημενο ηχο , συγχωρει κακες εγγραφες και ποιοτητες και δεν εχει θεμα μεγαλο με την τοποθετηση . Το πιο σημαντικο για μενα ειναι οτι οι υψηλες συχνοτητες ειναι φιλτραρισμενες και δεν ενοχλουν αλλα το bronze σιγουρα σε καλες ποιοτητες εγγραφης νομιζω ειναι καλυτερο

Reaction score
107
σε μουσικη με παρα πολλα οργανα με φασαρια ολα τα μηχανηματα σε αυτη την κατιγορια τιμης και παραπανω εχουν λιγο θεμα. παιζει ρολο και ο ενισχυτης και πυγη. αυτο που ειπες οτι τα bronze σε κακες εγραφες δεν συγχωρουν σιμφωνω

Reaction score
1.064
σε μουσικη με παρα πολλα οργανα με φασαρια ολα τα μηχανηματα σε αυτη την κατιγορια τιμης και παραπανω εχουν λιγο θεμα. παιζει ρολο και ο ενισχυτης και πυγη. αυτο που ειπες οτι τα bronze σε κακες εγραφες δεν συγχωρουν σιμφωνω
.....αυτο με τα πολλα οργανα το ειπα γιατι το 3010 αυτο το ηχειακι το 200 € μπορει και διαχωριζει τα οργανα σε σχεση με το bronze κατι που εχει παρατηρηθει απο πολλα ρεβιου για τα q accoustics .

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
Eχω ζησει με τα q acoustics 2010i και ημουν πολύ ευχαριστημένος από την αποδοση σε σχεση με την τιμη τους. Ακουσα και τα 3020 σε ένα κατάστημα για λιγο. Τα δαπέδου δεν ξερω πως θα συμπεριφερθουν στο χωρο σου καθως είναι λιγο μικρος. Βεβαια ισως να είναι μια χαρα. Εξαρτάται και από τις μουσικες-εντασεις που παιζεις. Εγω τα μικρα τα ειχα σε πολύ μεγαλυτερο χωρο από το δικο σου. Δεν γεμιζαν φυσικα το χωρο αλλα ακουγα από κοντινη αποσταση και εκει εκαναν μια χαρα τη δουλεια. Εγω θα σου προτεινα μιας και σου αρεσει ο ηχος των Q να προσπαθήσεις να ακουσεις και τα παλαιοτερα Concept 20 της εταιριας που ακομα πωλουνται και εχουν λογικα πιο μεγαλο ηχο (εγω δεν τα εχω ακουσει) και μεγαλυτερη καμπινα από τα μικρα. Επισης πια δινονται σε προνομιακη τιμη καινουρια. Ειχαν ξεκινησει στα 500 ευρω αν θυμαμαι. Ετσι ισως βρεις κατι πιο ισορροπημενο για το χωρο σου... Μια ιδεα μονο, εσυ θα κρινεις. Καλη συνεχεια στο ψαξιμο..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas