Εγκατασταση καλωδιων για home cinema

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά.Το site σας το βρήκα ψαχνοντας αρχικά για απόψεις σε αγραφα cds. Επειδη ομως αυτες τις μέρες βρισκομαι σε ψάξιμο για κάποια θέματα σκέφτηκα να ζητησω την αποψη σας στο εξης θέμα.
Εδω και καμποσο καιρο οι γονεις μου χτιζουν το καινουριο τους σπιτι το οποιο αυτη τη στιγμη βρισκεται στα τουβλα και αναμενει να μπει ο ηλεκτρολογος.Επειδη ομως ειμαι κι εγω παιδι της τεχνολογιας παιρνανε απο το μυαλο μου διαφορα πράγματα για την ηλεκτρολογικη εγκατασταση.Ηδη εχω σχεδοςν λυσεις το θεμα του δικτυου με χρηση τελικά patch panel. Στη συνεχεια ομως προεκυψαν τα οπτικοακουστικα ζητηματα. Παραθετω μια εικόνα με το σχεδιο του σαλονιου στο οποιο θελω να εγκαταστήσω ηχεια στους τοιχους για το home cinema.Να διευκρινησω πως ξερω ελαχιστα για το θέμα. Απλα φανταζομαι πως μια μετρια προς καλη εγκατασταση θα ηταν να κρεμαστουν τα ηχεια-δορυφοροι στους τοιχους ετσι ωστε να μην ειναι και μεσα στα ποδια μας.Όπως βλεπετε στο σχεδιο μαλλον μας τα χαλαει λιγο το τζάκι το οποιο ομως δεν μπορει να τοποθετηθει αλλου λόγω της καμιναδας.Ετσι λοιπον προκυπτει ο χωρος που βλέπεται στον οποιο βεβαια τα επιπλα μπορουν να πανε οπουδηποτε απλα εγω σχεδιασα μια πιθανη λυση.Η αποψη μου ειναι οτι υπαρχι προβλημα με τα ηχεια που (μαλλον) πρεπει να τοποθετηθουν πισω απο τον 3θέσιο καναπέ.
Αυτο που ζηταω απο εσας ειναι να μου πειτε την δική σας λύση για το σχέδιο.Θα ηθελα να αποφευχθούν ηχεια-δορυφόροι με βάσεις διπλα απο τους καναπεδες. Να σημειωσω οτι το stereo με τα ηχεια του θα ειναι διαφορετικο απο τον ενισχυτη του home cinema και τα ηχεια του.Αυτο γιατι το stereo υπάρχει ήδη.Για το home cinema θα αγοραστουν αργότερα άλλα!
http://img57.imageshack.us/img57/5756/saloni2yt.jpg

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Tι λες για αυτο το σχεδιο? :mrgreen:
Και που να δεις στον Andrew τι φτιαξαμε... :lol:
Μεχρι μπουλντοζα του πηγαμε! :shock:

Νομιζω οτι θα χρειαστεις να μετακινησεις τα επιπλα δυστυχως...
Ειναι η καλυτερη λυση ομως...

Πως το βλεπεις?
Ελπιζω να σου εδωσα ιδεες :wink:

Reaction score
0
Λοιπον, σχετικα μα την θέση της τηλεορασης.Το σημειο εκεινο μαλλον δεν μπορει να κλειστεί μπροστα κι αυτο γιατί τα παράθυρα δεν ειναι επάλληλα αλλα ανοιγουν (το ενα προς τα δεξια κ το αλλο προς τ'αριστερα) και μπαίνουν μέσα στον τοίχο. Καλο θα ηταν η πρόσβαση στο μπαλκονι να ηταν τελείως ελεύθερη.Βασικα βέβαια δεν ειναι τοσο το προβλημα της τηλεόρασης η οποία μάλλον θα μπορει να εχει οποιαδηποτε θεση αφου θα υπαρχουν αρκετες πριζες κεραίας.Αυτο που με ενδιαφερει κυριως οτι τα ηχεια δεν θα ειναι περιμμετρικα κ συμμετρικα γύρω απο τον τηλεθεατη οπουδηποτε και αν ειναι αυτός.Μιλώντας χθες με ενα φίλο μου διευκρίνησε πως δεν ειναι απαραίτητο να ειναι συμμετρικα αφου μπορει να ρυθμιστεί η καθυστέρηση καθε ηχείου ετσι ωστε να σου εχεται στο αυτη ταυτοχρονα ο ηχος στο αφτί. Αν οντως ισχυει αυτο, τοτε μπορώ να τα βάλω οπως δειχνεις τα ηχεια (ή μαλλον την καλωδίωση των ηχείων) και μετα να παίξω με τις ρυθμίσεις δημιουργώντας ενα σωστό αποτέλεσμα!

Reaction score
7
Οπως τα λες ειναι.
Καλο ειναι να ειναι συμμετρικα σε σχεση με τον ακροατη, αλλα οχι και αναγκαστικο. Οι ενισχυτες εχουν πολλες ρυθμισεις...

Αυτο ομως δε σημαινει οτι μπορεις να τα τοποθετησεις και οπου θες.
Παντα τοποθετουνται σε σχεση με το που ειναι η TV-οθονη. Αυτο το λεω επειδη αναφερεις οτι η TV μπορει να εχει οποιαδηποτε θεση...

Αν και καταλαβαινω οτι το τζακι δε μπορει να αλλαχτει (εκτος και αν δεν εχει τοποθετηθει ακομα, οπότε μπορει να παει και στη γωνια και κατι μπορει να γινει και με την καμιναδα) και οτι η υπαρξη του εξυπηρετει καθαρα αισθητικους λογους (δε νομιζω να περιμενεις οτι θα ζερταινει το σπιτι ή το χωρο) και γι αυτο θελουμε τον καναπε απεναντι του, αλλα για σκεψου την αλλαγη μεταξυ του χωρου του καναπε και της τραπεζαριας... Να ειναι δηλαδη η τραπεζαρια μπροστα στο τζακι, οποτε σου αφηνει ελευθερο το αλλο χωρο...

Αλλωστε οταν τρως ή εχεις κοσμο ειναι πιο καλο να εχεις φως στην τραπεζαρια (διπλα στη μπαλκονοπορτα) παρα οταν καθεσαι να δεις TV...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Αν και καταλαβαινω οτι το τζακι δε μπορει να αλλαχτει (εκτος και αν δεν εχει τοποθετηθει ακομα, οπότε μπορει να παει και στη γωνια και κατι μπορει να γινει και με την καμιναδα)

Aν μπορει λεει............................ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Για κατσε να πιασω το κομπρεσερ ξανα :shock:

Reaction score
0
Βασικά το τζάκι θα ζεσταίνει το χώρο γιατι θα ειναι ενεργό.Οποτε δεν ειναι μονο αισθητικοι οι λογοι της υπαρξής του. Τώρα αν μπορει οντως να μετακινηθεί θα το μαθω τις επόμενες μέρες.
Αν δεν μπορεί πάντως, να βάλω τα καλώδια των ηχείων όπως εχει σχεδιάσει ο Home cinema-maniac και αν ναι σε ποιο υψος περίπου.Το υψος του σπιτιού αν θυμαμαι καλα ειναι 2.9m!

Reaction score
0
Αυτό πως το βλέπετε? Δεν αλλαξα θέση στην τραπεζαρια γιατι απο τη μία χάνεις τη χαρη του να καθεσαι μπροστα στο τζακι και να αραζεις στον καναπε και απο την αλλη αν πάει στην αλλη μερια το καθιστικο δεν υπαρχει απο τη μια πλευρα τοιχος ωστε να μπουν τα ηχεια του home cinema!
[/img]

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Δεν ήξερα ότι είχες τοσο ελεύθερο χώρο πίσω από τον 3θεσιο καναπέ έως και την τραπεζαρία. Στο πρώτο σχέδιο δεν φαίνονταν.
Άμα είναι έτσι προχώρα το όπως λες αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα καλώδια της τηλεόρασης που θα φαίνονται από πίσω σε αυτούς που θα κάθονται στην τραπεζαρία.

Όσο για τα ηχεία από το αυτί του ακροατή θεατή πρέπει να είναι 60 με 90 εκατοστά πιο ψηλά.
Όλα αυτά βέβαια τα κανονίζεις και με το delay του AV σου αν και δεν μου αρέσουν εμένα αυτές οι χρόνοκαθυστέρησεις.
Αφού έχεις τον χορό βαλτα ψηλά λοιπόν με μια ελαφριά κλήση προς τα κάτω. Να μην κοιτάει δηλ το ένα ηχείο το άλλο.

Το rack έχεις σκεφτεί που θα το βαλεις?
Η ΤV σου είναι hdmi dvi η κατι άλλο? Να σκεφτείς που θα είναι ο AV και το dvd σου γιατι από εκει θα περάσει το καλωδιο εως την τηλεοραση.

Κατά την προσωπική μου αποψη τα καλώδια της εικόνας είναι τα μονα που δεν πρεπει να περνανε μεσα από τοιχους για τον απλο λογο του ότι μπορει να χρειαστείς μετα από 2 – 3 χρονια να το αλλάξεις για τους Χ Ψ λογους.
Των ηχειων παρε καλα καλωδια και αστα μια ζωη μεσα στον τοιχο… Αυτά σπανια αλλάζουν.

Παντως τωρα που ξαναβλεπω το σχεδιο μαλλον δεν θα αποφυγεις και την ρυθμιση των ηχειων σε ότι αφορα την χρόνοκαθυστερηση γιατι βλεπω ότι η θεση θεασης είναι ποιο κοντα στα δεξια ηχεια από ότι στα αριστερα.

Reaction score
0
Μια καλη τηλεοραση θα αγοραστει οταν μπουμε μέσα.Ηχεια και ενισχυτης για το home cinema ουτε αυτα υπαρχουν.Θα αγοραστουν ολα μαζί. Απλα γινεται τωρα η πρόβλεψη για να αποφευχθει ο χαμος των καλωδίων.Ο ενισχυτης και τα καλωδια θα μπουν λογικα καπου διπλα στο τζακι (οχι ιδιαιτερα κοντα) ωστε να ειναι σε τοιχο και να μπορουν να συνδεθουν με τα καλωδια απο τα ηχεια.Ας πουμε εκει που ειναι το RC.Τωρα βεβαια για να ειναι πιο κοντα στην τηλεοραση το πολυ πολυ την τραβαμε πιο αριστερα!
Οσο για το rack μαλλον θα το φτιάξω μονος μου και αν βρω να το κρύψω καπου (σε καμια ντουλαπα στο χωλ) θα ειναι μεταλλικο αν δεν μπορω να το κρυψω θα ειναι ενα ωραιο ξυλινο κουτακι. Παντως δεν ακουμπάω 160 ευρω!!!

Reaction score
7
Θα προτεινα τα μηχανηματα να μπουν μεταξυ τζακιου και πισω τοιχου ωστε να ειναι κοντα στον καναπε και σε εσενα... Να τα κρυβει και λιγο το τζακι...
Ή και κατω απο το τραπεζακι της TV....

Αλλα αν ειναι ετσι η τοποθετηση ισως και να μη χρειαστει να περασεις καλωδιωσεις.... Αν τα Left ηχεια τα φερεις κοντα στους καναπεδες και στην TV....

Καλη φαση το ενεργειακο τζακι και οικονομικοτερο απο το κανονικο!!

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Tο ειδα Γιωργο τον μπουφε :wink: :wink: :wink:
Και αυτη την φορα δεν θα χασω το καλεσμα! :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Σημερα ημασταν με τον ηλεκτρολογο στην οικοδομη για να δουμε χοντρικα την εγκτασταση πριζών κτλ. Αρχικα ειπαμε να μπουν οι πριζες κεραιας κτλ οπως βλεπετε στο τελευταιο σχεδιο στον τοιχο αριστερα απο την τηλεοραση.Αλλα τωρα που καθομαι και τα σχεδιαζω υπο κλιμακα, παρατηρω οτι ειναι ασχημο που θα φαίνονται τοσα καλώδια που θα πηγαινουν στο επιπλο της tv και αριστερα της στον τοιχο.Οποτε σκεφτηκα 2 ακομα λύσεις.
1 - Η μία ειναι να μπει κρεμαστη (LCD 32' ομως) η tv πάνω ακριβως απο το σημειο που την εχω σχεδιασει τώρα.Θα ειναι απο το πάτωμα σε υψος γυρω στα 2,10m το κατωτερο σημειο της.Ο ενισχυτης κτλ θα μπουν αριστερα απο αυτο το σημειο κ κατω.Με τον τροπο αυτο δεν θα φαίνεται σχεδον κανενα καλωδιο αφου υπαρχουν τροποι για να κρυφτεί.Οι καναπεδες μένουν οπως ειναι.Το θεμα ειναι αν θα ειναι κουραστικο να παρακολουθεις με μια κλιση προς τα επανω το κεφαλι.Αυτο το ξερετε εσεις καλύτερα οποτε και θελω την αποψη σας.

2 - Η δευτερη επιλογη ειναι να μπει η tv εκει που ειναι ο 3θεσιος (οχι κρεμαστη), ο 3θέσιος εκει που ειναι η tv και ο 2θεσιος οπως ειναι.Μιλαω παντα για το τελευταιο σχέδιο. Ο ενισχυτης και τα σχετικα του home cinema θα μπουν αριστερα απο την καινουρια θέση της tv οπως προτειναι και ο Ανδρεαδης! Ετσι και τα καλωδια που θα περνανε πισω απο το επιπλο της tv δεν θα φαινονται απο μπροστα!

Sorry για το πρήξιμο αλλα καταλαβαίνεται πως ειναι η κατασταση.Αυτα τα πραγματα γινονται μονο μία φορα!!!
ThanX!!

Reaction score
7
Κρεμαστη απο το ταβανι?
Ειναι πολυ ψηλα τα 2,10μ... Στην ουσια θα μπορεις να περασεις απο κατω ετσι? Εντελως κρεμαστη!
Να το αποφυγεις αυτο, γιατι στην TV θα θες να βλεπεις.... Δεν θα τη στησεις σε κανενα μαγαζι για να ριχνει και καμια ματια ο πελατης...!
Υπολογισε σαν μεγιστο υψος το 1μ απο το πατωμα...

Μαλλον η 2η τοποθετηση ειναι πιο καλη (απλα δε θα ειναι κολλητη στην μπαλκονοπορτα).

Το πατωμα τι θα ειναι? Ξυλο ή μαρμαρο-πλακακι?
Επισης η μπαλκονοπορτα που "κοιταει" (βορρά, νοτο...κλπ? ). Το ρωταω για να δω αν μπαινει πολυ φως καποια στιγμη της ημερας...

Δε μας πρηζεις! Μας αρεσουν αυτα (ειδικα αφου εχεις μπουφε)!!!

Μην παραλειψεις παντως να βγαλεις φωτο του χωρου για το ΠΡΙΝ-ΚΑΤΑ-ΜΕΤΑ την ολοκληρωση!!

Καλο επισης θα ηταν να προβλεψεις και κανενα καλωδιο (ρευματος και σηματος) για κανενα προβολεα...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Δεν ξερω τι θα κανεις με την τηλεοραση παντως ο μπουφες να μην ειναι πολυ ψηλα για να τον φτανω... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ειμαι 1.75

Οντως η TV θα ηταν πολυ ψηλα βρε! :mrgreen:
Θα στραβολεμιαζες :lol:

Το τελικο σχεδιο που μας ειπες πιστευω ειναι το καλυτερο!

Reaction score
0
Εχω την εντυπωση οτι η μπαλκονοπορτα ειναι δυτικα (χωρις να ειμαι σιγουρος)!!
Το πατωμα μαλλον μάρμαρο θα ειναι αλλα και σε αυτο δεν εχουμε καταληξει.Αναλογα με τα φραγκα που θα εχουνε μεινει :roll:
Για βιντεοπροβολεα θα του ζητησω αν ειναι αναμονη στο σημειο που ελεγα οτι θα μπει κρεμαστη η τηλεοραση.Αυτη η παροχη θα μεινει στο ταβανι ή στον αριστερο τοίχο??
Οποτε με ενα πανι μπροστα απο την μπαλκονοπορτα θα ειμαι κομπλε!
Ο μπουφες θα ειναι στο 1 μετρο και φυσικα με πλουσιο μενου :D :D :D
Τωρα που ειπατε και για φωτο θα το φροντισω συντομα!
Πολλά ThanX παιδακια!!!

Reaction score
0
Δεν ξέρω αν βοηθάω ή μπερδεύω τα πράγματα, μια και μάλλον κάπου έχεις καταλήξει, αλλά γιατί δεν βάζεις την τηλεόραση στο τοίχο που έχεις το stereo σε ένα έπιπλο με όλα τα μηχανήματα;
Οι δύο καναπέδες θα μπουν ο ένας απέναντι από τον άλλο, σε σχέση με το τελευταίο σου σχέδιο ο 3θέσιος μένει εκεί που είναι και ο 2θέσιος πάει στη θέση της τηλεόρασης.
Νομίζω ότι αυτή η θέση θα σε γλιτώσει από πολλά καλώδια, τα περισσότερα μηχανήματα θα είναι κοντά και είναι και πιο βολική στις αναβαθμίσεις που σου επιτρέπουν και την τοποθέτηση προβολέα αλλά και στην ενσωμάτωση του Home Cinema που μελλοντικά θα αποκτήσεις στο υπάρχον stereo επιτρέποντάς σου να γλιτώσεις τα 2 front ηχεία. :wink:

Reaction score
0
Την σκέφτηκα αυτή την ιδέα αλλά με προβληματιζει το γεγονος οτι κανενας δεν θα εχει φατσα μπροστα του την τηλεοραση αλλα ολοι θα πρεπει να εχουν γυρισμενο το κεφάλι τους κατα 90 μοιρες. Δεν θα ειναι κουραστικό αυτό?

Reaction score
0
Την σκέφτηκα αυτή την ιδέα αλλά με προβληματιζει το γεγονος οτι κανενας δεν θα εχει φατσα μπροστα του την τηλεοραση αλλα ολοι θα πρεπει να εχουν γυρισμενο το κεφάλι τους κατα 90 μοιρες. Δεν θα ειναι κουραστικό αυτό?
Σίγουρα αυτή η τοποθέτηση δεν είναι ιδανική, αλλά από το σχέδιο έχω την αίσθηση ότι η απόσταση είναι μεγάλη και αν κάποιοι έχουν πρόβλημα αυτοί θα είναι όσοι θα κάθονται στις ακριανές θέσεις των καναπέδων που θα είναι κοντά στην τηλεόραση, σίγουρα από ένα σχέδιο δεν έχεις πλήρη εικόνα ενός χώρου.
Το ιδανικό πάντως σε σχέση με το χώρο σου για home cinema κατάσταση θα ήταν μόνο με χρήση προβολέα.
Η οθόνη θα έμπαινε μπροστά από το τζάκι και θα κατέβαινε μόνο όταν την χρειαζόσουν και τα μπροστά ηχεία θα τοποθετούνταν δεξιά και αριστερά από το τζάκι.
Η τηλεόραση τότε θα μπορούσε να μπει όπου θες, εκεί που την τοποθετείς στο πρώτο σου σχέδιο είναι άψογα και μπορεί με την ανάλογη τοποθέτηση να στεγάσει και τα υπόλοιπα μηχανήματα, απλά δεν θα έχει χρήση σε home cinema καταστάσεις αλλά μόνο ως τηλεόραση!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos