Εγώ προβληματίζομαι...

Reaction score
62
Το συγκεκριμένο θέμα το ανοίγω, θεωρώντας ότι κυρίως θα με καταλάβουν οι παλιοί Gamers που έχουν μεγαλώσει με 8μπιτα και 16μπιτα μηχανάκια. Διαβάστε πρώτα το ακόλουθο από το gameover.gr, άρθρο πόσο ωραία τα λέει:

"Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα videogames και γενικότερα το κοινό που ασχολείται μαζί τους να έχουν σημειώσει μια ραγδαία ανάπτυξη, αλλά όπως όλα δείχνουν το μέλλον είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρο. Έτσι σε μια έρευνα που παρουσίασε η PricewaterhouseCoopers για τον τομέα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, τα πάντα συναινούν έτσι ώστε σε λίγα χρόνια η κατάσταση να είναι ακόμα καλύτερη μιας και τα νούμερα να είναι σαφώς μεγαλύτερα. Ειδικά την περίοδο από το 2008 μέχρι και το 2012 αναμένεται μια συνολική αύξηση της τάξεως του 10,3% ανά έτος και έτσι τα συνολικά κέρδη που σήμερα βρίσκονται στα 41,9 δις δολάρια, σε τέσσερα χρόνια θα αγγίξουν τα 68,4.

Φυσικά η είδηση είναι αρκετά σημαντική μιας και τα videogames καταφέρνουν να αφήσουν πίσω τους άλλες σημαντικές αγορές, όπως είναι ο κινηματογράφος και η μουσική. Οι τίτλοι που προορίζονται για τις κονσόλες θα συνεχίσουν να ηγούνται, με μια αύξηση που εικάζεται πως θα είναι της τάξεως του 6,9% με τα κέρδη να αγγίζουν τα 34,7 δις σε σχέση με τα 24,9 που σημειώθηκαν πέρυσι.

Την ίδια ανοδική πορεία θα έχουν και τα online games που δειλά-δειλά δείχνουν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς, αποφέροντας έσοδα της τάξεως των 14,4 δις το έτος 2012 από τα 6,6 δις που απέφεραν το 2007. Από την άλλη το PC gaming δείχνει να περνάει δύσκολες ώρες μιας και από τα 3,8 δις δολάρια κερδών του 2007, το νούμερο μέχρι και το 2012 προβλέπεται πως θα πέσει στα 3,6 δις. Αυτή η πτώση της τάξεως του 1,2% μπορεί να είναι μικρή αλλά δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρα για την αγορά των προσωπικών υπολογιστών γενικότερα, που φυσικά οφείλεται στους ελάχιστους ποιοτικούς τίτλους που κυκλοφορούν."

Σίγουρα το συμπέρασμα που βγάζει κανείς είναι ότι τα βιντεοπαιχνίδια βρίσκονται σε μία διαρκής άνθηση και εξέλιξη και άνοδο και και και....
Ας γυρίσουμε λίγα χρόνια πριν και κυρίως τέλη 80 με αρχές 90. Τότε που μεσουρανούσαν, όχι υπολογιστές με θυριώδεις κάρτες, 100 ανεμιστήρες, τερατώδη τροφοδοτικά, αλλά υπολογιστές με προσωπικότητα, όπως οι AMIGA και οι Atari. Τότε ο κόσμος έκρινε τη πρόοδο της "βιομηχανίας" των παιχνιδιών από το πόσοι καλοί τίτλοι είχανε βγεί, πόσο έπαιξε ο κόσμος με το τάδε παιχνίδι, πόσο άρεσε ή δεν άρεσε. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και για μένα προς το χειρότερο. Τα παιχνίδια έχουν γίνει μία τεράστια βιομηχανία, πού δεν μετράει πια τα παιχνίδια ανάλογα με την ποιότητα των τίτλων, αλλά με πόσα κέρδη έχουν επιφέρει στις εταιρίες κολοσσούς, όπως η EA. Τα παιχνίδια σήμερα, δυστυχώς, βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον gamer και για το μόνο που ενδιαφέρονται οι παραγωγοί πους είναι για το πόσα λεφτά θα βάλουν στην τσέπη.

Δεν είναι τυχαίο πιστεύω που υπάρχει μία στροφή των παλιών Gamers προς το λεγόμενο Retro Gaming. Δεν είναι τυχαίο πως οι πωλήσεις Amiga, Atari, Amstrad στο Ebay έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και ξεπηδούν παντου κοινότητες και φόρουμς αφιερωμένα σε μηχανήματα τέτοιας εποχής. Δύο χαρακτηριστικά μάλιστα στην Ελλάδα είναι τα Retromaniax και Amigahellas, με εντυπωσιακά μεγάλη βάση μελών, που στο πρώτο τυχαίνει να είμαι κι εγώ μέλος. Άυτοί θεωρούν επιτυχία να γεμίζουν τις τσέπες τους. Εγώ το βλέπω εμπορευματοποίηση ενός χόμπυ που το ασκούμε 20 χρόνια και βάλε. Ευτυχώς πάντα θα υπάρχει μια Amiga να μας θυμίζει που είμασταν και που φτάσαμε...

Reaction score
5
Να σου πω εγώ κάτι άλλο; Κάποτε (το 1989 συγκεκριμένα) έτρεχα GW-Basic έφτιαχνα μια βλακεία με μία "LINE" και χαιρόμουνα. 10 χρόνια μετά έφτιαχνα Intros σε Flash για διαφορα sites και δεν μου έκανε καμία αίσθηση... :-(

Στο Gaming τώρα, τι να πεις; Τα πράγματα έχουν πάρει την κάτω βόλτα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο κόσμος έχει στερέψει από ιδέες. Τα online games έχουν άνθηση μόνο και μόνο επειδή "δεν έχουν ουσιαστικό τέλος". Τερματίζει ποτέ το WoW; το Everquest; Μπα....
Οι δημιουργεί απλά σου δινουν ενα stage και το σενάριο, ουσιαστικά, το διαμορφώνουν οι παίχτες. Είναι πιο ελεύθερο και, από άποψη σεναρίου, πιο εύκολο κατά την γνώμη μου.

Για τις κονσόλες δεν θα μιλήσω... Θα γίνω κακός! χιχιχιχιχι :116:

Reaction score
1
Λογικο ειναι οτι οσο αυξανονται τα κερδη και η βαση των χρηστων θα βλεπουμε οπως και τη μουσικη και τον κινηματογραφο παραδειγματα pop-gaming για να πουλαει τρελα στο mainstream κοινο. Αυτο συνεπαγεται πολλα σκουπιδια φυσικα. Ομως η αναπτυξη των ποιοτικων τιτλων δε νομιζω πως θα σταματησει. Ειδικα για το μεσο το videogames, η αναπτυξη τιτλων σταθμων απαιτει πλεον οικονομικους πορους και χρονο, κατι που δεν ισχυε τοσο στο παρελθον. Παλια μια καλη ιδεα μπορουσε ευκολα για τα δεδομενα της εποχης να μετουσιωθει σε παιχνιδακι. Σημερα πλεον ο gamer απαιτει και σεναριο, ποιοτητα κινηματογραφικων προδιαγραφων και φυσικα gameplay που να αντεχει στο χρονο.

Reaction score
62
και φυσικα gameplay που να αντεχει στο χρονο.
....και αυτή είναι η Αχίλλειος πτέρνα των σύγχονων παιχνιδιών...
Θυμάστε παλιά που τερμάτιζες ένα shoot em up ή ένα platform της μιας ώρας συνολικού παιχνιδιου ξανα και ξανα και ξανα??
Το Rick Dangerous 2 πρέπει να το είχα τρματίσει και 40 φορές!!!!

Reaction score
62
....και αυτή είναι η Αχίλλειος πτέρνα των σύγχονων παιχνιδιών...
Θυμάστε παλιά που τερμάτιζες ένα shoot em up ή ένα platform της μιας ώρας συνολικού παιχνιδιου ξανα και ξανα και ξανα??
Το Rick Dangerous 2 πρέπει να το είχα τρματίσει και 40 φορές!!!!
Ας μην μιλήσω για τα Adventures, που έχουν εξαφανιστεί τη σήμερον ημέρα...

Reaction score
4
Ας μην μιλήσω για τα Adventures, που έχουν εξαφανιστεί τη σήμερον ημέρα...
+1
Αλλα εκει ειναι το pc που τα παιρνει η μπαλα.

Παντως εστω και να βγαινουν 2-3 τιτλοι τον χρονο περιποιημενοι οπως το MGS , εγω ειμαι υπερευχαριστημενος.
Στην τελικη, gamers ειμαστε και τα παιζουμε ολα τα παιχνιδια και πολυ καλα και μετρια , μεχρι το σημειο που θα τα βαρεθουμε και θα μας αφησουν και απλα παμε στο επομενο.

Reaction score
7
Είστε λίγο ισοπεδωτικοί πρέπει να ομολογήσω.Ναι συμφωνούμε ότι τα πράγματα δεν έχουν πάρει καλή τροπή αλλά υπάρχουν ακόμα καλά παιχνίδια στην πιάτσα...Half Life 2, Portal , Neverwinter Nights,Oblivion κλπ είναι μερικά μόνο από τα πολύ ωραία παιχνίδια που εχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια...Ακόμα και το Infernal εμένα μου άρεσε...

Reaction score
1
Απο την πλευρα του Gamer πιστευω ειναι κυριως θεμα εμπειριων.
Οσο περισσοτερα παιχνιδια, ειδη παιχνιδιων και χρονια εχεις παιξει, τοσο πιο δυσκολα εντυπωσιαζεσαι πλεον.
Προσωπικα δεν θα ξαναντεχα να παιξω καποιο απο τα Retro μεχρι τελους, οσο πολυ και αν ειχα κολλησει, με προσωπικο παραδειγμα το Chukie Egg 2.

Υπαρχουν βεβαια και καποια παιχνιδια "κολλημα" ευρειας αποδοχης οπως το Tetris, ή και καποια που απλως ταιριαζουν στην ιδιοσυγκρασια του παιχτη και ρουφανε τον ελευθερο χρονο του χωρις προφανη λογο.

Αν δεν εχεις και ικανοτητες ψυχολογιας δεν ειναι και ευκολο να καταλαβεις τι ειναι αυτο που σε τραβαει.
Σημερα δυστυχως τα γραφικα (και οι official lisences) σκεπαζουν στους αμυητους τις αδυναμιες των παιχνιδιων και ετσι καποιοι τιτλοι πουλανε σαν τρελλοι αδικα ισως σε σημειο που να λες "γιατι ρε γαμωτο" με παραδειγμα την διαμαχη, σε επιπεδο πωλησεων, μεταξυ Fifa και ISS (Pro Evo κατα το νεωτερο).

Οπως ειπε και ο Μαριος παντα θα υπαρχουν 2-3 (αντε 10 με τα sequel) τιτλοι το χρονο που θα μας κρατανε σε ενγρηγορση απο καποιες πιθανον μικρες εταιριες που θα προσπαθησουν να σπασουν το κατεστημενο και...να βγαλουν και αυτες λεφτα στο τελος. :138:

Reaction score
4
Τα παιχνιδια βγαινουν ετσι γιατι ο κοσμος οπως σωστα ειπωθηκε δεν εντυπωσιαζεται ευκολα πια.
Παντως και arcade βγαινουν απο ολες τις κονσολες και επανεκδοσεις παλαιων τιτλων σε HD γραφικα.
Παντως το αρθρο φωτογραφιζει την ΕΑ (μπλιαχ) νομιζω και εχουν δικιο σε αυτα που αναφερονται.
Δεν ειναι ολες οι εταιριες ετσι ομως....

Reaction score
0
Είστε λίγο ισοπεδωτικοί πρέπει να ομολογήσω.Ναι συμφωνούμε ότι τα πράγματα δεν έχουν πάρει καλή τροπή αλλά υπάρχουν ακόμα καλά παιχνίδια στην πιάτσα...Half Life 2, Portal , Neverwinter Nights,Oblivion κλπ είναι μερικά μόνο από τα πολύ ωραία παιχνίδια που εχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια...Ακόμα και το Infernal εμένα μου άρεσε...
+1, δεν μου αρέσουν τα "κάθε πέρσι και καλύτερα" threads.
Η ενασχόληση με τα retro παιχνίδια θεωρώ ότι αφορά περισσότερο τις αναμνήσεις του καθενός μας και όχι το ότι αυτά τα παιχνίδια μπορούν πραγματικά να σταθούν δίπλα στα σημερινά.
Η βιομηχανία (γιατί καλώς ή κακώς ατό είναι) του gaming εγώ βλέπω ότι αναπτύσσεται και επεκτείνεται συνέχεια, όχι πάντα με τρόπους που μου αρέσουν αλλά τουλάχιστον δεν μένει στάσιμη.
Και μέσα από το σωρό υπάρχουν κάθε χρόνο μερικά παιχνίδια που με εκπλήσσουν και με εντυπωσιάζουν είτε με την ωριμότητα με την οποία προσεγγίζουν τα θεματά τους, είτε με τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες (Bioshock) είτε με τα τρομερά production values τους που θυμίζουν ταινία (Uncharted, Call of Duty 4).
Όσο άτοπο είναι να γενικεύει κανείς με βάση π.χ. το Bioshock και να ανακηρύσσει τα games σε νέα μορφή τεχνης άλλο τόσο λάθος
είναι και να παραβλέπει όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο χώρο εστιάζοντας στα roster updates της EA Sports και τους αναρίθμητους άτεχνους κλώνους του Halo και του Grand Theft Auto.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.299
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007