Εδώ τα.......κακά watt

Reaction score
390
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εδώ τα.......κακά watt

Για την καλύτερη ενημέρωση των μελών του forum που δεν το γνώριζαν(μεταξύ των οποίων και εγώ),από τ/φ επικοινωνία που είχα με φιλικό πρόσωπο, προέκυψαν τα εξής επί του θέματος
Τα ποτενσιόμετρα ρύθμισης της έντασης δεν αφαιρούν αντίσταση αλλά είναι απλοί διαιρέτες τάσεως οι οποίοι διακρίνονται σε αναλογικούς και αλγοριθμικούς .Οι αναλογικοί αυξάνουν γραμμικά την ένταση και μέχρι την 12η ώρα τα έχουν δώσει όλα,χωρίς περαιτέρω αύξηση της.Οι αλγοριθμικοί, οι οποίοι είναι σαφώς καλύτεροι,αυξάνουν την ένταση σταδιακά μέχρι το τέλος της διαδρομής τους.
Αυτά προς το παρόν.
Παρεμπιπτόντως,το φιλικό μου πρόσωπο το οποίο εκ θέσεως και εξ επαγγέλματος είναι σε θέση να γνωρίζει,έχει την ίδια άποψη περί καλωδίων, με αυτή του Κου Κόγια ,του οποίου την επαγγελματική κατάρτιση δεν γνωρίζω.
Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.....

Reaction score
7.998
Απάντηση: Εδώ τα.......κακά watt

Σίγουρα θέλετε να πείτε: ποτενσιόμετρα γραμμικά και λογαριθμικά, έτσι;

Reaction score
169

Ε πρακτικά το ποτενσιόμετρο είναι ένας μεταβαλλόμενος διαιρέτης τάσης... Όταν αυξάνουμε την ένταση, αφαιρεί αντίσταση από το σε σειρά στέλεχος/αντίσταση και τη μεταφέρει στο shunt στέλεχός/αντίστασή του και το αντίθετο όταν τη μειώνουμε.

Η άποψη περί καλωδίων ποιά είναι γιατί δεν μπορώ να τη βρώ στο thread?

Reaction score
766

Aκριβώς.Απλά στην συγκεκριμένη υλοποιήση ο μπαρμπά Τζον ήθελε να πάρει και σφραγιδούλα THX,που όριζε ότι έπρεπε να υπάρχει έλεγχος του level στον ενισχυτή.Και κάνει το θεϊκό βάζοντας 2 pot της πλάκας σε κύριο σημείο της διαδρομής του σήματος,δλδ πρίν τους ακροδέκτες:biggrin:
Εξ' ου και το ξύλωμα τους σε κάθε μοντιφιά..
Γιώργο, μόνο στο 5καναλο τελικό των Para, o μπαρμπα Τζον έχει fixed level...σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα τελικών, έχει τα παπαράκια που ρυθμίζεις το level...γιατί αυτή η διαφορά?...μου έκανε περίεργο, γιατί και γω ξεκίνησα με έναν Α23 και μετά πήγα σε μεγαλύτερα μοντέλα...και όλοι, πλην του Α51, το είχαν...ο σχετικά νέος Α31, το χει κι αυτός...και ο Α51 με σταμπα ΤΗΧ κι αυτός...

Reaction score
390
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εδώ τα.......κακά watt

Για την καλύτερη ενημέρωση των μελών του forum που δεν το γνώριζαν(μεταξύ των οποίων και εγώ),από τ/φ επικοινωνία που είχα με φιλικό πρόσωπο, προέκυψαν τα εξής επί του θέματος
Τα ποτενσιόμετρα ρύθμισης της έντασης δεν αφαιρούν αντίσταση αλλά είναι απλοί διαιρέτες τάσεως και διακρίνονται σε αναλογικά και λογαριθμικά .Τα αναλογικά αυξάνουν γραμμικά την ένταση και μέχρι την 12η ώρα τα έχουν δώσει όλα,χωρίς περαιτέρω αύξηση της.Τα λογαριθμικά, τα οποία είναι σαφώς καλύτερα,αυξάνουν την ένταση σταδιακά μέχρι το τέλος της διαδρομής τους.
Αυτά προς το παρόν.
Παρεμπιπτόντως,το φιλικό μου πρόσωπο το οποίο εκ θέσεως και εξ επαγγέλματος είναι σε θέση να γνωρίζει,έχει την ίδια άποψη περί καλωδίων, με αυτή του Κου Κόγια ,του οποίου την επαγγελματική κατάρτιση δεν γνωρίζω.
Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.....
....

Reaction score
766

μήπως έχει να κάνει με αυτό που λέει ο costas EAR εδώ στο post #2?...

και τότε γιατί να μην το βάζει και στον Α51?...

Reaction score
390

Καλό μεσημέρι.
Προς τον dimkasta,περί καλωδίων,Αudio HI-FI/Λοιπά συνοδά και καλώδια/το καλύτερο καλώδιο ηχείων.
Γενικά η άποψη του είναι ότι δεν πρέπει να δαπανάμε πολλά (έως καθόλου θα έλεγα ) χρήματα για την αγορά καλωδίων ρεύματος,ηχείων,κλπ,καθόσον υπάρχουν πλήθος από αυτά ,σε πολύ προσιτές τιμές που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μας.(άποψη φιλικού μου προσώπου)

Reaction score
390

Θεωρώ ότι το θέμα της θέσης του ποτ έντασης για εμένα έχει καλυφθεί.
Αναφορικά ,περί καλωδίων,καθημερινά βλέπω(νέος στο forum)και διαβάζω πληθώρα απόψεων και σχετικών δημοσιεύσεων επί του θέματος,οπότε την άποψη που διατύπωσα προηγουμένως προφανώς μπορούμε να την κατατάξουμε ως άλλη μία στην αιώνια διαμάχη.(ακριβά ή φθηνά καλώδια)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead