- Reaction score
- 15.469
Re: Απάντηση: Εδώ τα.......κακά watt
ομορφα
ομορφα
Γιώργο, μόνο στο 5καναλο τελικό των Para, o μπαρμπα Τζον έχει fixed level...σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα τελικών, έχει τα παπαράκια που ρυθμίζεις το level...γιατί αυτή η διαφορά?...μου έκανε περίεργο, γιατί και γω ξεκίνησα με έναν Α23 και μετά πήγα σε μεγαλύτερα μοντέλα...και όλοι, πλην του Α51, το είχαν...ο σχετικά νέος Α31, το χει κι αυτός...και ο Α51 με σταμπα ΤΗΧ κι αυτός...Aκριβώς.Απλά στην συγκεκριμένη υλοποιήση ο μπαρμπά Τζον ήθελε να πάρει και σφραγιδούλα THX,που όριζε ότι έπρεπε να υπάρχει έλεγχος του level στον ενισχυτή.Και κάνει το θεϊκό βάζοντας 2 pot της πλάκας σε κύριο σημείο της διαδρομής του σήματος,δλδ πρίν τους ακροδέκτες
Εξ' ου και το ξύλωμα τους σε κάθε μοντιφιά..
....Για την καλύτερη ενημέρωση των μελών του forum που δεν το γνώριζαν(μεταξύ των οποίων και εγώ),από τ/φ επικοινωνία που είχα με φιλικό πρόσωπο, προέκυψαν τα εξής επί του θέματος
Τα ποτενσιόμετρα ρύθμισης της έντασης δεν αφαιρούν αντίσταση αλλά είναι απλοί διαιρέτες τάσεως και διακρίνονται σε αναλογικά και λογαριθμικά .Τα αναλογικά αυξάνουν γραμμικά την ένταση και μέχρι την 12η ώρα τα έχουν δώσει όλα,χωρίς περαιτέρω αύξηση της.Τα λογαριθμικά, τα οποία είναι σαφώς καλύτερα,αυξάνουν την ένταση σταδιακά μέχρι το τέλος της διαδρομής τους.
Αυτά προς το παρόν.
Παρεμπιπτόντως,το φιλικό μου πρόσωπο το οποίο εκ θέσεως και εξ επαγγέλματος είναι σε θέση να γνωρίζει,έχει την ίδια άποψη περί καλωδίων, με αυτή του Κου Κόγια ,του οποίου την επαγγελματική κατάρτιση δεν γνωρίζω.
Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.....