Εδώ τα καλά τα βατ!!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
10.500
Reaction score
14.205
Ο μεγάλος ενισχυτής καίει το woofer (το καταλαβαίνεις πριν και μπορεί να το προλάβεις),
Το εξηγείς λίγο αυτό; Επειδή, "ταΐζω" τα woofers των ηχείων μου με 1kW, να ξέρω αν θα ανησυχώ ή όχι.
 

ika

Μηνύματα
6.328
Reaction score
5.386

Το "μεγάλος" και το "μικρός" ενισχυτής είναι πάντα σε σχέση με τα ηχεία και τις συνθήκες ακρόασης.
Αν πχ έχω έναν ενισχυτή με 50WRMS και συνήθως ακούω με το volume στο παρατέταρτο πχ, λογικά περιμένω πως δεν θα έχω πρόβλημα με την αποδιδόμενη ισχύ στα ηχεία. Αν συνήθως ακούω με το Volume στο και είκοσι, θα πρέπει να προσέχω.
Πάντως κυκλοφορεί πως καλό είναι ο ενισχυτής να είναι κάπως μεγαλύτερος από την μέγιστη συνεχή ισχύ που σηκώνει το ηχείο που οδηγεί, για αποφυγή κλιπαρίσματος ή παραμόρφωσης (συνεχές ρεύμα), αν και εφόσον παίζει με πολύ ψηλά το volume.

Αν στο μεγάφωνο (πχ woofer, που τραβάει και την περισσότερη ισχύ) πάνε συνεχώς περισσότερα watt από αυτά που αντέχει, τερματίζει την διαδρομή του και αυτό είναι ακουστό, οπότε και προλαβαίνουμε να χαμηλώσουμε την ένταση. Αν δεν το πάρουμε είδηση ή δεν αντιδράσουμε, θα ζεσταθεί μετά από λίγο και θα λιώσει το πηνιόσυρμα.
Έτσι αν πχ ένα μεγάφωνο αντέχει 50W και του στείλουμε 100, θα ζοριστεί και θα αυτό ακουστεί. Αν του στείλουμε 200W, ο χρόνος αντίδρασης μας, είναι πολύ μικρότερος κοκ.
Για το crossover δεν θυμάμαι τι ισχύει, αλλά και κει θα υπάρχει κάποιος αντίστοιχος περιορισμός.

Αν στέλνεις 1KW στα woofer, θα έχεις και τα αντίστοιχα ηχεία και συνθήκες ακρόασης, ίσως θα πρέπει να ανησυχείς μόνο αν είσαι οριακά ή πιο κάτω από τις απαιτήσεις σου ως προς τις στάθμες.
 

Μηνύματα
1.274
Reaction score
3.726
Το εξηγείς λίγο αυτό; Επειδή, "ταΐζω" τα woofers των ηχείων μου με 1kW, να ξέρω αν θα ανησυχώ ή όχι.
Ριχνω στο subwoofer μου 2.5kw και κανενα προβλημα,επισης ριχνω σε ενα tweeter μαγνητοστατικο 10 watt ,100 για 3+ χρονια χωρις προβλημα παλι,η παραμορφωση ειναι αυτη που στέλνει τα εξαρτήματα χρονια τωρα,απο λιγα η πολλα watt.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
160.816
Μηνύματα
2.543.036
Members
36.216
Νεότερο μέλος
Αριστοτέλης Παρασχόπουλος
Top