Εκτύπωση σε Cd

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Πάντα φοβόμουν την εκτύπωση σε CD/DVD. Φοβάμαι ότι θα επηρεάσει αρνητικά τα περιεχόμενά τους, αμέσως ή αργότερα. Ωστόσο, βλέπω ότι όλο και περισσότεροι, που ξέρουν σαφώς περισσότερα από μένα, τυπώνουν ετικέτα πάνω στα δισκάκια που γράφουν (και τα δισκάκια παίζουν μια χαρά..). Και ζηλεύω :sad: :sad:. Γι αυτό λοιπόν, εσείς οι έμπειροι, μήπως μπορείτε να με κατευθύνετε πώς ν' αρχίσω κι εγώ;

α) Ποιον - οικιακής κατηγορίας - εκτυπωτή;
β) Ποιο software; (υποθέτω ότι θα συνοδεύει τον εκτυπωτή, αλλά ρωτάω..)
γ) Ποια printable δισκάκια (CD / DVD / DVD DL) και, αν είναι δυνατόν, από πού;
δ) Μήπως ρωτάω πολλά;

Any help appreciated..

Reaction score
25
Πάντα φοβόμουν την εκτύπωση σε CD/DVD. Φοβάμαι ότι θα επηρεάσει αρνητικά τα περιεχόμενά τους, αμέσως ή αργότερα. Ωστόσο, βλέπω ότι όλο και περισσότεροι, που ξέρουν σαφώς περισσότερα από μένα, τυπώνουν ετικέτα πάνω στα δισκάκια που γράφουν (και τα δισκάκια παίζουν μια χαρά..). Και ζηλεύω :sad: :sad:. Γι αυτό λοιπόν, εσείς οι έμπειροι, μήπως μπορείτε να με κατευθύνετε πώς ν' αρχίσω κι εγώ;

α) Ποιον - οικιακής κατηγορίας - εκτυπωτή;
β) Ποιο software; (υποθέτω ότι θα συνοδεύει τον εκτυπωτή, αλλά ρωτάω..)
γ) Ποια printable δισκάκια (CD / DVD / DVD DL) και, αν είναι δυνατόν, από πού;
δ) Μήπως ρωτάω πολλά;

Any help appreciated..
α) Μια καλή και οικονομικη λύση είναι οι εκτυπωτές της Canon , σειρά Pixma , από τον 4200 και πάνω με τιμές περίπου από 105 ευρώ...
Αν βρεις κάποιον από τους περσινους pixma 3000 ή 4000 , ακόμα καλύτερα γιατί γεμίζουν ευκολα τα μελάνια τους σε αντιθεση με τους καινουργιους...
β) To software που συνοδευει τους Pixma είναι μαζι με τον εκτυπωτή και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο....
γ) Οτι ισχύει για τα υπόλοιπα δισκάκια , ισχύει και για τα printable.....
Γενικά πάντως δεν έχουν φτάσει την ποιότητα του χαρτιού , οι επιφάνεις εκτύπωσης...
δ) Οχι δεν ρωτάς πολλά....

Ελπίζω να βοηθησα.....

Reaction score
5
Εγώ πάντως από την εμπειρία μου έχω σοβαρούς ενδοιασμούς στην άποψη ότι η ετικέτα πάνω στα δισκάκια και ιδιαίτερα στα dvd δεν δημιουργεί προβλήματα στην αναπαραγωγή!

Reaction score
164
Ακριβώς... Αν κολληθεί έκκεντρα, έστω και ελάχιστα η ετικέτα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αναπαραγωγή. Επιπλέον λερώνεται και ξεθωριάζει.
Καλύτερη είναι η εκτύπωση κατ' ευθείαν σε cd.
Εξακολουθώ να προτιμώ το Lightscribe, που δεν θέλει και εκτυπωτή, μελάνια, χαρτιά κτλ..

Reaction score
25
Η αυτοκολλητη εττικέτα δημιουργει πολλά προβλήματα ιδίως στα dvd , καθως τους αλλάζει το βάρος.Υπάρχουν ειδικά δισκάκια που δέχονται αυτοκολλητο.

τα Printable είναι μια άλλη υπόθεση και φυσικά δεν έχουν τέτοια προβλήματα , καθώς η εκτύπωση γίνετε πανω στην ειδικη για Inkjet επιφάνειά τους.

Reaction score
6
Επίσης να προσθέσω τον Epson R 300.
Όσον αφορά την ποιότητα των printable dvds οι ποιότητα πλεον εχει ξεφύγει καθως το επίπεδο είναι πολύ υψηλο μετα την έλευση glossy φωτογραφικών επιφανειών dvd.
Βέβαια και οι ματ επιφάνειες δεν υστερούν σε σχεση με πολλα dvd εμπορίου.
Οσον αφορα τα τα αυτοκόλλητα θελει ψαξιμο και λιγο τύχη.
1ον ψαξιμο οσον αφορα την ποιότητα του χαρτιου ( βαρος και το πόσο λεπτό είναι)
και 2ο το player να μην είναι σχετικά ευαίσθητο.
Οσον αφορά ξεθωριάσματα πανω στο αυτοκόλλητο , ούτε κατά διάνοια.

Reaction score
6
Ακριβώς... Αν κολληθεί έκκεντρα, έστω και ελάχιστα η ετικέτα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αναπαραγωγή. ]
Αυτο ειναι πολυ σωστό και ενας σοβαρός λογος για να στραφείς σε pritnabble καταστάσεις Μαρία

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Μαρία έχω τον PIXMA 6600D εδώ καί 2 μήνες έχω τυπώση πάνω από 100 DVD καί περίπου 30 φωτο 10χ15 όταν τελείωσε το μαύρο μελάνι,τα DVD που χρησιμοποιό είναι TDK printable, δέν έχω μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα, γράφω σέ ταχύτητα χ1, όσο γιά χάρτινες ετικέτες όσα DVD είχα όλα κόλλαγαν,άν σε βοήθησα καλώς!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Νά συμπληρώσω, η εκτύπωση είναι τέλεια σαν εταιρίας!!! Από το cdcovers κατεβάζω ότι θέλω να τυπώσω.

Reaction score
1
Θα συμφωνήσω με τον Διονύση.
Η σειρά Pixma της Canon είναι ότι καλύτερο και πιο οικονομικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στους Inkjet εκτυπωτές.

Έχω κι εγώ τον 6600D εδώ κι ένα μήνα περίπου και οι εκτυπώσεις του τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε printable dvd's/cd's, είναι καταπληκτικές.
Προτίμησα Canon αντί για Epson για δύο λόγους.
Την τιμή των μελανιών αλλά και την επάρκειά τους στα καταστήματα.
Σε σχέση με την προηγούμενη σειρά Pixma,η Canon σε διάφορα site's αναφέρει ότι οι νέοι της εκτυπωτές χρησιμοποιούν νέου τύπου μελάνια στα οποία δίνει διάρκεια ζωής της φωτογραφίας για 100 χρόνια!!!

Printable,τόσο cdr όσο και dvd χρησιμοποιώ τα That's μιας και μόνο με αυτά είμαι σίγουρος ποιός τα κατασκευάζει.
(Είχα αγοράσει μια φορά από το Πλαίσιο κάποια που έγραφαν TDK και ήταν..."ΞΑΠΛΟΧΑΜΑ".

SOFTWARE υπάρχει μαζί με τον εκτυπωτή αλλά και στο Nero (υποπρόγραμμα Nero Cover Designer).

Η εκτύπωσή τους είναι απλούστατη και ταχύτατη.
Αφού σχεδιάσεις στο πρόγραμμα την εκτύπωση,βάζεις το δισκάκι στην θήκη που παρέχεται με τον εκτυπωτή,την "σπρώχνεις" στο ειδικό συρταράκι του και that's it !

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Printable,τόσο cdr όσο και dvd χρησιμοποιώ τα That's μιας και μόνο με αυτά είμαι σίγουρος ποιός τα κατασκευάζει.

Πού τα βρήσκεις?

Reaction score
0
Πηρα κατι δισκακια TDK DVD-R 8x , γραφουν photo printable και η επιφανεια τους για τυπωμα ειναι φοβερη, γιαλιστερη κλπ. Εχουν και ασημενια περιμετρο... Νομιζω με τον Epson R300 θα τα τυπωσω πολυ ωραια.

V

VIDEOMIX

Guest
Ακριβώς... Αν κολληθεί έκκεντρα, έστω και ελάχιστα η ετικέτα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αναπαραγωγή. Επιπλέον λερώνεται και ξεθωριάζει.
Καλύτερη είναι η εκτύπωση κατ' ευθείαν σε cd.
Εξακολουθώ να προτιμώ το Lightscribe, που δεν θέλει και εκτυπωτή, μελάνια, χαρτιά κτλ..
Kάτι έχω ακούσει πως η Apple έχει βγάλει εγγραφέα με λέιζερ τύπωμα επάνω σε ειδικά νομίζω δισκάκια. Κάτι τέτοιο ειναι αυτό που αναφέρεις; Γνωρίζεις κάτι επάνω σ'αυτό που αναφέρω;

Οσο για τις ετικέτες, μου είπαν να μην χρησιμοποιώ στο JVC του αυτοκινήτου μου διοτι υπάρχει κύνδινος λόγω θερμοκρασιών. :???:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.106
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON