Ελληνική Σημαία : Πρέπει Ή Όχι Να Την Κρατάνε Αλλοδαποί?

Reaction score
14
Όσον αφορά το ότι οι μελετηροί Αλβανοί μαθητές "έβαλαν τα γυαλιά" στα δικά μας παιδιά που δήθεν ασχολούνται μόνο με τους φραπέδες όποιος έχει σχέση με την εκπαίδευση ξέρει ότι οι μικρές διαφορές στην επίδοση των μαθητών δεν δικαιολογούν τέτοιους χαρακτηρισμούς. Για κάθε μαθητή του 19,9 σε ένα σχολείο υπάρχουν κι άλλοι δυο του 19,5, κάποιοι του 18 κλπ., οι οποίοι είναι κι αυτοί περίπου άριστοι.
Επίσης, δεν θα πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών εγκαταλείπουν σε μεγάλο ποσοστό το σχολείο, οπότε αυτά που παραμένουν είναι οι πραγματικά καλοί μαθητές, ενώ τα Ελληνόπουλα Γυμνάσιο και Λύκειο πάνε σχεδόν όλα, και είναι πρακτικά αδύνατον να είναι όλα άριστα. Έλεος, ας μην εξευτελίζουμε τα ίδια μας τα παιδιά για να μη μας πούνε ρατσιστές.. Δεν είναι αυτός ο τρόπος για να συμβιώσουμε ομαλά με τους αλλοεθνείς.
Ακόμα και έτσι να ήταν, που δεν είναι, δεν σας φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι καθε χρόνο πολλαπλασιάζονται οι αριστούχοι αλλοδαποί μαθητές; Επίσης,το ότι μαζί με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσον αφορά τη γλώσσα αλλά και τη πενιχρή οικονομική δυνατότητα των γονιών τους,που στην πλειοψηφία δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους εντούτοις τα καταφέρνουν καλύτερα από τους Έλληνες μαθητές; Για εμένα αυτά τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων όπως οι αριστούχοι του Harvard Έλληνες και όλοι όσοι διαπρέπουν.

Ας ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ επιτέλους ότι μας πειράζει που είναι οι [highlight=red]Αλβανοί[/highlight] που τα καταφέρνουν καλύτερα και τίποτα παραπάνω. Μην ξεχνάτε πρόκειται για μια μαθητική παρέλαση που αντιπροσωπεύει τη Παιδεία κάτι που το 95% των Νεοελλήνων θα πρέπει να το αποκτήσει και αναφέρεται στο σεβασμό στον συνάνθρωπο.

Υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις και αμέσως μετά τη θερμή περίοδο των Ιμίων. Καθε μέρα τρέχαμε αλλαλάζοντας <<Ο Τούρκος ο καλός είναι ο Τούρκος ο νεκρός>>.Εκανα 4 μήνες σε βραχονησίδα και κάθε πρωί έκανα έπαρση της σημαίας μαζί με 4 άτομα σε απόσταση 6 ναυτικά μίλια από την Αλλικαρνασό. Αγαπώ τη πατρίδα μου και οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί δεν θα δύσταζα να κάνω αυτό που χρειάζεται για να μην έχει πρόβλημα. Όμως η μαθητική παρέλαση έχει άλλο σκοπό. Μερικές απόψεις μου θυμίζουν κουξ-κλουξ-κλαν.

Μήπως πρέπει να δείτε μερικοί τη ταινία <<Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας;>>. Δεν λέω, ο καθένας έχει τις απόψεις του και το δέχομαι. Μην μετατρέπουμε-παραλλάσουμε και εκφυλίζουμε καταστάσεις όμως για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα και για εκφράζουμε τα κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουμε.

χμ...Συγνωμη για το μεγάλο γράμμα. Θα με κράξει ο Δημητρόπουλος. :roll:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ποια είναι αυτά τα κόμπλεξ κατωτερότητας; Κι αν έχουμε εμείς απ' αυτά, μήπως έχουν μεγαλύτερα οι αλλοδαποί που όχι μόνο δέχονται, αλλά κόπτονται κιόλας να σηκώσουν ένα ξένο εθνικό σύμβολο αντί να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν αναλλοίωτη, με αξιοπρέπεια και διακριτικότητα μέσα σε μια ξένη χώρα, την εθνική τους ταυτότητα; Εκτός κι αν η εθνική τους συνείδηση είναι τόσο χαλαρή που μπερδεύουν για το μαθητή τη σημαία με την υποτροφία, οπότε μάλλον δεν είναι προς μίμηση, εκτός αν θέλουμε να γίνουμε "πολυπολιτισμικοί" εξισωνόμενοι προς τα κάτω.
Όσον αφορά το αν το θέμα είναι οι Αλβανοί, νομίζω ότι δεν είναι μόνο αυτοί, αλλά στην περίπτωση των --όμορων-- χωρών που έχουν επίσημα εκφρασμένες διεκδικήσεις ενάντια στην Ελλάδα η ευαισθησία είναι δικαιολογημένα πολύ μεγαλύτερη.

Reaction score
25.442
μαρια δεν θα μπορουσες να με καλυψεις καλυτερα.
εστιαζω στα σημαντικοτερα:
Η ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΘΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ

Όσον αφορά το αν το θέμα είναι οι Αλβανοί, νομίζω ότι δεν είναι μόνο αυτοί, αλλά στην περίπτωση των --όμορων-- χωρών που έχουν επίσημα εκφρασμένες διεκδικήσεις ενάντια στην Ελλάδα
Και επιτελους η κατανομη των αριστουχων μαθητων ειναι παρομοια με την κατανομη των μαθητων. αν προκυπτουν περισσοτεροι οι αλλοδαποι αυτο συμβαινει μονο λογω ΜΜΕ.
και απο που προεκυψε οτι οι ελληνες μαθητες δεν ειναι γονοι φτωχων οικογενειων?

Reaction score
14
Συνεχίζοντας να εκφράζω προσωπικές απόψεις και με καμια διάθεση αντιπαράθεσης μιας και ο καθένας έχει τις απόψεις του, θέλω να σημειώσω τα εξής:
Όσον αφορά την άποψη της κ.Παρασκευοπούλου
1. Απ'ότι φαίνεται δεν κόπτωνται κιόλας γιατι στο τέλος 2 από αυτούς δεν δέχτηκαν να τη σηκώσουν. Αυτό για εμένα είναι μεγαλύτερη προσβολή από το να τη σήκωναν.
2. Το αν έχουν οι άλλοι κόμπλεξ κατωτερότητας δεν αναιρεί τα δικά μας κόμπλεξ. Προσπαθώ να είμαι σωστός για εμένα και δεν με ενδιαφέρει αν οι άλλοι είναι λάθος ή όχι. Πόσο μάλλον να συγκρίνομαι για το αν εγω έχω πιο πολύ ή πιό λίγο κομπλεξ.
3. Το μόνο που κάνουν αυτοί είναι να θέλουν να τηρούν τους νόμους του Ελληνικού κράτους που εμείς τους χρησιμοποιούμε όταν και όπως μας συμφέρει. Εκτός και αν θεωρείτε ότι γίνονται αριστούχοι για να προκαλούν σύγχυση εκ των έσω και με σκοπό την αλλοτρίωση του Ελληνικού Έθνους.
4. Φανατικοί υπάρχουν παντού. Όσο χαμηλότερο το επίπεδο, τόσο μεγαλύτερος φανατισμός. Αυτοί που προβάλουν εδαφικές διεκδικήσεις είναι φανατικοί. Ο λαός είναι σε οικτρή κατάσταση.

Σχετικά με τις επισημάνσεις του κ.Κρόκου
1. Η σημαία είναι και θα παραμείνει σύμβολο. Όποιος και αν τη κρατήσει για αυτούς που τη θεωρούν σύμβολο θα παραμείνει. ΄Οτι και να την κάνουν είναι σύμβολο μέσα μας. Τι να πούμε για τους αναρχικούς που τη καίνε κιόλας; Η Ελληνική σημαία τιμάει τον φέροντα και όχι αυτή ο φέρων.
2. Τα ποσοστά δείχνουν ότι από το Τσενάι μέχρι σήμερα το ποσοστό μεγαλώνει. Φυσικά μιλάμε για τους αριστούχους μιας και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ως παραστάτες-διμοιρήτες που είναι αλλοδαποί. Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά αυτά, εκτός από κλέφτες και αλήτες μπορούν να είναι και Αριστούχοι και το χαίρομαι απο το να ήταν τα πρώτα.
3. Φυσικά υπάρχουν και παιδιά χαμηλόμισθων και με πολλά προβλήματα. Φυσικά υπάρχουν και Ελληνόπουλα που είναι αριστούχοι. Το γεγονός, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών μεταναστών είναι φτωχοί και τα παιδιά τους δεν ήξεραν τη γλώσσα γιατί η μητρική τους γλώσσα είναι άλλη, για εμένα τα κάνει αξιοθαύμαστα όταν καταφέρνουν να αριστεύουν. Σκέφτομαι τον ευατό μου να πήγαινα στη Γερμανία και να αρίστευα στο Γερμανικό Σχολείο. Φυσικά και θα αισθανόμουν περίφανος και αν το σχολείο εκείνο θα ήθελε να με τιμήσει με το να κρατήσω τη σημαία, θα το έκανα. Εδω κρατάω τη σημαία της ΑΕΚ και δεν με ενοχλεί.

Καλό βράδυ.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
κ. giotamike, εκτιμώ τον τεκμηριωμένο και κόσμιο λόγο σας και μακάρι οι αντιπαραθέσεις να γίνονταν έτσι. Δεν μπορώ όμως παρά να σταθώ στο σημείο:

Το μόνο που κάνουν αυτοί είναι να θέλουν να τηρούν τους νόμους του Ελληνικού κράτους που εμείς τους χρησιμοποιούμε όταν και όπως μας συμφέρει.
Πρώτα-πρώτα επισήμανα στο αρχικό μου μήνυμα ότι το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς στους νόμους. Αν είχε νομοθετηθεί σε ανύποπτο χρόνο το αυτονόητο, ότι η Ελληνική σημαία φέρεται από τους Έλληνες, δεν θα είχαμε τα σημερινά γεγονότα που δεν τιμούν καμία από τις πλευρές: Ούτε τους Έλληνες φανατικούς ξενοφάγους, ούτε τους αμοραλιστές (όχι όλους!) Αλβανούς (βλ. δήλωση του Τζενάι στο "Ε": Πολλοί Αλβανοί βαφτίζονται χριστιανοί για να μην ξεχωρίζουν από τους Έλληνες…)

Και επίσης: Ποιους ακριβώς νόμους τηρούν; Το νόμο για τη σημαία; Τον άλλο για το νόμιμο τρόπο εισόδου σε ένα κράτος, τον τήρησαν όταν πρωτοήρθαν στην Ελλάδα; Οι Έλληνες από τα βουνά πήγαν στη Γερμανία και το Βέλγιο για να γίνουν εργάτες στις χειρότερες δουλειές όταν είχαν ανάγκη; Ας τολμούσαν.. Αν τα κατάφερναν, πράγμα απίθανο, πακέτο θα τους έστελναν πίσω, παρά το γεγονός ότι και η Γερμανία χρειαζόταν εργατικά χέρια. Και μόνο το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εδώ σήμερα με άδεια παραμονής αποτελεί σκανδαλώδη εύνοια του κράτους, και θα έπρεπε, κατά την άποψή μου, να παραιτούνται από τη σημαία γιατί δεν θέλουν να ενοχλήσουν την εθνική ευαισθησία κανενός στη χώρα, στην οποία μια και δεν ήρθαν νόμιμα δεν κατοικούν δικαιωματικά αλλά τους φιλοξενεί, και όχι "γιατί έχουν αξιοπρέπεια" (Αλβανίδα αριστούχος σήμερα στην τηλεόραση). Αν έχει κάποιος αξιοπρέπεια περιμένει να του το αναγνωρίσουν οι άλλοι, το θεωρώ λίγο φαιδρό να το λέει ο ίδιος στα κανάλια.

Reaction score
666
Και επίσης: Ποιους ακριβώς νόμους τηρούν; Το νόμο για τη σημαία; Τον άλλο για το νόμιμο τρόπο εισόδου σε ένα κράτος, τον τήρησαν όταν πρωτοήρθαν στην Ελλάδα; Οι Έλληνες από τα βουνά πήγαν στη Γερμανία και το Βέλγιο για να γίνουν εργάτες στις χειρότερες δουλειές όταν είχαν ανάγκη; Ας τολμούσαν.. Αν τα κατάφερναν, πράγμα απίθανο, πακέτο θα τους έστελναν πίσω, παρά το γεγονός ότι και η Γερμανία χρειαζόταν εργατικά χέρια. Και μόνο το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εδώ σήμερα με άδεια παραμονής αποτελεί σκανδαλώδη εύνοια του κράτους, και θα έπρεπε, κατά την άποψή μου, να παραιτούνται από τη σημαία γιατί δεν θέλουν να ενοχλήσουν την εθνική ευαισθησία κανενός στη χώρα, στην οποία μια και δεν ήρθαν νόμιμα δεν κατοικούν δικαιωματικά αλλά τους φιλοξενεί, και όχι "γιατί έχουν αξιοπρέπεια" (Αλβανίδα αριστούχος σήμερα στην τηλεόραση). Αν έχει κάποιος αξιοπρέπεια περιμένει να του το αναγνωρίσουν οι άλλοι, το θεωρώ λίγο φαιδρό να το λέει ο ίδιος στα κανάλια.
Να ξέρετε ότι μας άνάγκασαν να τους δεχτούμε οι ευρωπαίοι εταίροι μας προσφέροντας μας κάποια ανταλλάγματα.
Ακόμη δεν είμασταν έτοιμοι όπως πάντα συμβαίνει να τους δεχτούμε κανονικά σαν εργάτες γιατί ούτε από εξετάσεις πέρασαν όπως γινόταν με τους Έλληνες στη Γερμανία, ούτε όμως τους παρείχαμε ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη όπως γινοταν με τους Έλληνες στη  Γερμανία. Άρα θεωρώ αρπακολλατζίδικη την πολιτική που ακολουθήθηκε από την τότε κυβέρνηση.
Κι εμείς οι Ελληναράδες είδαμε στα πρόσωπά τους τους δούλους της αρχαιότητας, τους υπηρέτες που θα καθάριζαν τους στάβλους του Αυγεία έναντι πινακίου φακής.
Αρνηθήκαμε να τους καταδόσουμε στις αρχές όταν τους έψαχναν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας φοβούμενοι μήπως χάσουμε τον υπηρέτη μας.
Εξάλλου μας αρέσει να το παίζουμε "αφεντικά". Έχουμε τεράστια κόμπλεξ σαν λαός και νοοτροπία που δείχνει κατωτερότητα και υποβαθμίζοντας τον Αλβανό δεν σημαίνει ότι γίναμε αυτόματα και καλύτεροι.

Reaction score
666
Αφού έκαναν όλες σχεδόν τις βρώμικες δουλειές άρχισαν να μην μας κάνουν.
Αλλά για πείτε μου γιατί δεν πλήρωναν φόρο στο κράτος? Δεν ξέρω αν όλοι που έχουν νόμιμη λάδεια εργασίας και παραμονής πληρώνουν.
Μήπως κι εμείς σαν περιστασιακοί εργοδότες τους- αν τους είχαμε δηλωμένους ότι εργάζονται και δεν φοροδιαφεύγαμε-έχουμε ευθύνες? Ξαφνικά γίναμε τιμητές ενω εμείς οι ίδιοι είμαστε αχάριστοι; Μήπως η ιστορία αυτή έφτασε να θυμίζει τους Εβραίους με το φαραώ και την έξοδό τους από την Αίγυπτο?
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν: "ΤΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ"
Αυτά.

Reaction score
14
Θα μου φαινόταν ακρως ρατσιστικό να υπήρχε νόμος που να έλεγε <<Η σημαία να δίνεται στους Αριστούχους μαθητές αρκεί να μην είναι αλλοδαποί>>. Δηλαδή, ο καλύτερος μαθητής θα τιμάται αρκεί να μην είναι αλλοδαπός.
Τώρα σχετικά με τους νόμους, η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τα σύνορα ανοικτά για να περάσουν όλοι. Και αυτοί πέρασαν. Τι να έκαναν άλλωστε; Η μήπως είναι οι μόνοι σε όλο το κόσμο. Οπουδήποτε υπάρχει πείνα και φτώχεια,υπάρχει ξεριζωμός, πρόσφυγες κλπ-κλπ. Ίσως θα έπρεπε να διαφυλάτουμε καλύτερα τα σύνορα και να μην είμαστε ξέφραγκο αμπέλι. Μετά ακολούθησαν όλα εκείνα που ο κ.Κολιαβάς περιγράφει. Όλες οι δευτέρας διαλογής εργασίες γι'αυτούς. Μέχρι που πριν από λίγο καιρό είδα να είναι εργοδότες με Έλληνες υπαλλήλους. Μήπως θα πρέπει να απαγορεύεται να γίνονται και αφεντικά..? Αν πάρουν όλες τις δουλειές και γίνουν και στελέχη,δεν θα έχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο αλλοτρίωσης;
Στο Ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχουν και <<αλλοθρησκοι>>και<<αλλοεθνείς>>. Και όμως,αυτό έτσι έπρεπε να γίνει, ακόμα και αν -το παραδέχομαι-δεν μου αρέσει. Και φυσικά κανένας από τους Ελληνες του εξωτερικού δεν έχει προνόμια σε εκείνες τις χώρες αλλά δεν σημαίνει ότι και εμείς θα πρέπει να γινόμαστε ίδιοι.

Χαίρομαι και εγώ που το επίπεδο του διαλόγου είναι σε πολιτισμένο επίπεδο μιας και τέτοιυου είδους θέματα προκαλούν πολλές φορές εντάσεις.

Reaction score
666
Η εποχή του αριστοκρατικού πολιτεύματος έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Να θυμίσω ότι στην αρχαία Ελλάδα όταν οι έμποροι και οι βιοτέχνες απέκτησαν οικονομική δύναμη, ζήτησαν μερίδιο από την εξουσία που μέχρι τότε μεταβιβαζόταν κληρονομικά στους αριστοκράτες. Αυτό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις.
Το ίδιο συνέβη και στην αρχαία Ρώμη με τις τάξεις των συγκλητικών(αριστοκρατία ) και των ιππέων(οι ισχυροί του χρήματος).
Σε μια κοινωνία όπως η σημερινή που η οικονομική δύναμη συνεπάγεται και αξιώματα και εξουσίες θα δούμε και αλλοδαπούς να είναι αφεντικά  στη χώρα μας όπως ο Ρομάν Αμπραμόβιτς στην Αγγλία, οι Εβραίοι στις Η.Π.Α. και άλλοι. Ας ετοιμαστούμε να τα δεχτούμε αυτά κι ας μην γκρινιάζουμε για μικροπράγματα που τελικά μας αποπροσανατολίζουν από άλλα σοβαρότερα κοινωνικά προβλήματα όπως ακρίβεια, ανεργία κ.λ.π.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νομίζω ότι θα πρέπει να θέσουμε το θέμα από την αρχή.

Τί είναι λοιπόν η μαθητική παρέλαση; Γιατί γι' αυτό συζητάμε και όχι για την στρατιωτική παρέλαση που συμβολίζει σαφώς του εθνικούς αγώνες.

Η μαθητική παρέλαση ενόψει κάποιας εθνικής επετείου σκοπό έχει νομίζω να δείξει ότι τα νιάτα αυτής της χώρας είναι υπερήφανα και χαρούμενα που γεννήθηκαν και ζουν σε αυτή τη χώρα. Και επίσης να δείξει την θέλησή τους να υπάρχει και στο μέλλον η χώρα αυτή.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το θέμα της σημαίας. Στην μαθητική παρέλαση δεν δείχνουμε αυριανούς πολεμιστές. Δείχνουμε ότι η χώρα έχει μέλλον. Τους πολεμιστές τους δείχνουμε στην στρατιωτική παρέλαση.

Όσοι παρακολούθησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είδαν εκαντοντάδες ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης να κρατούν ελληνικές σημαίες. Ήταν ένας τρόπος να πουν πόσο χαρούμενοι είναι που βρίσκονται στην Ελλάδα. Να μας πουν ένα ευχαριστώ. Να δείξουν την αγάπη τους για την Ελλάδα. Και όλοι τους βλέπαμε με υπερηφάνια. Ακόμα και στην παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης υπήρχαν ξένοι αθλητές που κρατούσαν ελληνική σημαία.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ότι το να κρατήσει την Ελληνική σημαία ένας αλλοδαπός σε μια μαθητική παρέλαση έπρεπε πρώτα από όλα να είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ. Ο νόμος του δίνει την δυνατότητα αλλά εκτός από τους νόμους υπάρχουν και τα συναισθήματα. Ο ίδιος θα έπρεπε να αποφασίζει αν θέλει να στείλει το μήνυμα ότι αυτή η χώρα του αρέσει, την αγαπά και θέλει να έχει μέλλον.

Δυστυχώς όμως όπως έχει εξελιχθεί το θέμα κυρίως από την πλευρά των ΜΜΕ, αυτή η ευκαιρία που δίνουμε σε έναν Αλβανό να πει ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα ή τουλάχιστον να πει ότι του αρέσει η χώρα μας, έχει εξελιχθεί σε ένα αγώνα δικαιωμάτων από την πλευρά των αλλοδαπών.

Αλήθεια αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι αντιδράσεις πόσοι πραγματικά θα ήθελαν να σηκώσουν την ελληνική σημαία; Ή αλλιώς σήμερα πόσοι αλλοδαποί το ζητάνε επειδή πραγματικά το θέλουν ή απλά το ζητάνε επειδή κάποιοι Έλληνες αντιδρούν;

Reaction score
14
Αν δεν υπήρχαν οι ανασφαλείς και φανατικοί κρετίνοι γονείς και τα ανούσια κουτσομπλίστικα ΜΜΕ δεν θα υπήρχε θέμα.

Reaction score
0
Καλό το γκάλοπ, οποιαδήποτε απάντηση όμως αφορά προσωπικά δεδομένα κύριοι. Και επειδή στην ζωή αυτή οι ταμπέλες ορίζουν τον καθένα μας ( ότι δηλώσεις είσαι ) θα πρέπει να αποδεχτούμε την "στάμπα" του ρατσιστή ή του προδότη, σε ανάλογη απάντησή αυτού. Ευχαριστώ.

Reaction score
25.442
Θα μου φαινόταν ακρως ρατσιστικό να υπήρχε νόμος που να έλεγε <<Η σημαία να δίνεται στους Αριστούχους μαθητές αρκεί να μην είναι αλλοδαποί>>. Δηλαδή, ο καλύτερος μαθητής θα τιμάται αρκεί να μην είναι αλλοδαπός.
δηλαδη τωρα αυτο δεν δειχνει οτι η σημαια γινεται βραβειο στα χερια του αριστουχου?
Ο σκοπος του νομου ειναι να εξασφαλισει οτι η ελληνικη σημαια θα βρισκεται στα χερια του αξιωτερου ελληνα και στα πλαισια του σχολειου αυτος ηθισται να ειναι ο αριστος μαθητης (ο οποιος τυχαινει σχεδον παντα να εχει και αριστο ηθος)
ο νομος οπως παρα πολλοι αλλοι νομοι της χωρας μας ειναι απαραδεκτα ημιτελης. Φυσικα δεν εχει καμια σχεση η παρελαση εστω η μαθητικη με οποιαδηποτε αλλη μορφη αθλητικοκοινωνικων εκδηλωσεων (πχ ολυμπιαδα).
αυτο αλλωστε συμβαινει και στις υπολοιπες χωρες.
Οσο για τους αναρχικους που καινε τη σημαια του χωρας μεσα στην οποια ειναι σχεδον ελευθεροι να καταστρεφουν και να προσβαλλουν , δε θα με στενοχωρουσε καθολου να τους δω να τους κοβουν τα χερια. Δεν ξερω σε ποσες "προοδευτικες" χωρες της ευρωπης επικρατει τετοια ανεκτικοτητα σε τετοια θεματα.
Και επιτελους γιατι θα πρεπει να φοβομαστε την ταμπελα του ρατσισμου για καθε κινηση που εχει σκοπο να διατηρησει την διαφορετικοτητα μας?
αλλωστε αυτοι δηθεν προοδευτικοι που μιλανε ρατσισμο ειναι σε μεγαλο ποσοστο φασιστοειδη (οσοι εχετε παραστει σε φοιτητικη συνελευση καταλαβαινετε τι εννοω)

παντως οφειλω και εγω να ομολογησω οτι αν και υπαρχουν μεγαλες διαφορες στις αποψεις μας ακομα βρισκομαστε εντος οριων του διαλογου.

Reaction score
14
Εγω το είπα από την αρχή ότι είμαι Ρατσιστής αλλά όχι μόνο για τους αλλοδαπούς. Ο νόμος τώρα που μιλάμε δεν έχει την ερμηνεία που δίνετε μιας και ξεκαθαρίζει τι εννοεί ακριβώς και δεν δέχετε παρερμηνεύσεις απ'όπου και αν προέρχονται. Συμφωνω για τους αναρχικούς.Θα τους τα έκοβα και εγω.

Reaction score
25.442
ο νομος οντως δεν εχει αυτη την ερμηνεια (αν και αυτο πιστευω οτι σκεφτοταν ο νομοθετης)και αυτο ειναι το λαθος.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Σε ένα τέτοιο θέμα δεν χωράνε "ταμπέλες"...

Από τις ταμπέλες κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο ως κοινωνία και ως χώρα από ότι αν ένας αλλοδαπός κρατήσει την ελληνική σημαία ή όχι.

Σε τελική ανάλυση και οι 2 πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους, τα οποία έχουν όλα να κάνουν με εμάς και τις απόψεις μας γύρω από την σημαία μας. Η κουβέντα αφορά την σημαία μας και όχι τους αλλοδαπούς.

Reaction score
6
Παντως εγω την σημαια στο σχολειο μου την πηρα απο κληρωση.
Σε εκεινο το σχολειο ετσι γινοταν.Και δεν ειχε κανεις παραπονο.
Βλεπετε τοτε ολοι ηταν Ελληνες μεταξυ Ελληνων.Συνεπως δεν υπηρχε λογος για καποια διαμαχη.
Δεν θα με πηραζε να σηκωση ο Αλβανος την Αλβανικη σημαια η ο Τουρκος την Τουρκικη ακομα και μεσα στην χωρα μου.
Φτανει βεβαια αυτο να μην με προσεβαλε.
Πχ αν ο Τουρκος εκανε παρελαση γιορταζοντας την σφαγη των Ελληνων στην Σμυρνη και ηθελε να κανει παρελαση στους κεντρικους δρομους της πολης μου ,ε τοτε θα φρικαρα.
Επισης δεν θα ειχα προβλημα να την σηκωνε ο οποιδηποτε ξενος και ας ηταν και αλβανος (μιας και για αυτους γινετε πιο πολυ ο λογος) φτανει να προσεφερε κατι σε αυτη την χωρα που να του αξιζει μια τετοια τιμη.
Π.χ αν εβλεπα τον Ρεχαγκελ να ειναι σημαιοφορος θα χαιρομουνα βλεποντας τον .
Την χαρα που μας εδωσε μαζι με τα αλλα παιδια και τις συγκηνησεις που μας προσφερε αν μη τι αλλο τον κανουν αγαπημενο μας ανθρωπο.
Οπως επισης και σε ενα Ολυμπιονικη αλλοεθνη που βαζει την σημαια μας στο ψηλοτερο ιστο με την προσπαθεια του και τον αγωνα του . Ε δεν ειναι δυνατον να του αρνηθεις κατι τετοιο.Με την πραξη του κερδιζει μονος του το προνομιο.
Απο την αλλη ενα μαθητης που παιρνει αριστα στον ελεχγο του ειναι πολυ καλο για αυτον και ισως στον μελλον γινει αξιο μελος της κοινωνιας μας .Τοτε θα εχει την ευκαιρια να αποδηξει αν οντως αξιζει να κρατα την σημαια της χωρας που το φιλοξενη.
Αλλα προς το παρον το οτι ειναι καλος μαθητης δεν ειναι δα και το τεραστιο κατωρθωμα που θα μας κανει να του οφηλουμε ευγνωμοσηνη.
Δεν θα πουμε ευχαριστω σαν χωρα σε καθε μαθητη που παιρνει αριστα.
Τα ελληνοπουλα που σηκωνουν την Ελληνικη σημαια και αυτα οπως τα ξενα παιδια δεν εχουν αποδηξει οτι αξιζουν να την φερουν.
Αξιζουν ομως οι πατεραδες τους και οι παππουδες που πολεμησαν ματωσαν και εργαστηκαν ωστε αυτη η χωρα να ειναι ελευθερη και ανεξαρτητη την στιγμη που οι γειτονες μας μπαμπαδες και παπουδες καναν οτι μπορουσαν για να μην εχουμε αυτη την ελευθερια.
Αν μην τι αλλο οι Ελληνες μπαμπαδες μαμαδες γιαγιαδες και παπουδες αξιζουν την χαρα να βλεπουν τωρα τα παιδια τους και τα εγγονια να σηκωνουν την σημαια ,το συμβολο της χωρας μας για την οποια ολοι αυτοι οπως προειπα ,ματωσαν και ιδρωσαν για να την φτασουν ως εδω.

Reaction score
14
Δηλαδή όλοι οι Έλληνες ρεμπεσκέδες να είναι στο ίδιο τσουβάλι με τους Έλληνες που μοχθούν και γενικά να μιλάει η παράδοση. Άραγε έχουμε καμία σχέση με τους προγόνους μας? Ειδικά η τελευταία γενιά χρησιμοποιεί περισσότερες ξένες λέξεις και λιγότερες Ελληνικές από πολλούς εν γένει αλλοδαπούς. Αλλά όλα αυτά για εμένα είναι παραφιλολογία αφού ο νομοθέτης έχει αποφασίσει και για εμένα είναι σωστή η κρίση του.
Είσαι ο καλύτερος μαθητής, θα κρατάς τη σημαία ως παράδειγμα για μίμηση.

Στο στρατό τη κρατάει ο ψηλότερος στρατιώτης. Είναι άραγε αυτό το καλύτερο κριτήριο; Μου θυμίζει Χιτλερικά δεδομένα βιολογικής υπεροχής των Αρίων έναντι των άλλων. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να τη κραταέι ο ψηλότερος? Και όμως, έτσι είναι ο νόμος.

Για εμένα, κανείς από όλους αυτούς που τη κρατάνε δεν αναγνωρίζουν τη αξία της σε αυτή την ηλικία. Την κρατάνε γιατί έτσι ορίζει ο νόμος, για να λένε είμαι σημαιοφόρος,επειδή καμαρώνουν κλπ-κλπ Δεν έχουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία συναίσθηση των συμβόλων είτε αλλοδαποί είτε αυτόχθονες. Εδω μπερδεύουν της 25 Μαρτίου με την 28 Οκτωβρίου και άλλα τραγελαφικά. Μην το παρακάνουμε.Νομίζω το θέμα είναι απλούστερο. Κάποιοι παράλογοι γονείς και τα απαρέδεκτα ΜΜΕ τα κάνουν όλα.
Και κάτι άλλο, αν δεν υπήρχε αυτή η δημοσιότητα είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα γινόταν τίποτα.

Καλημέρα

Reaction score
1
Το να κρατας τη σημαια σε μια εθνικη γιορτη ειναι δουλεια Ελληνα και (Ορθοδοξου) Χριστιανου (αυτο πρεσβευει η σημαια μας και το εθνος) και οχι καλυτερου μαθητη. Ακομα και αν ηταν Ελληνας και Μουσουλμανος στο θρησκευμα ΔΕΝ θα πρεπει να κραταει τη σημαια. Οι Ελληνες ηταν ΠΑΝΤΑ Χριστιανοι.

Επιτρέψτε μου σάς υπενθυμίσω ότι η Ελλάδα έχει μία μακραίωνη λαμπρή και ένδοξη Ιστορία, της οποίας το συντριπτικό τμήμα ανήκει σε μη χριστιανική περίοδο (από τα μυθικά έτη έως το 529 μ.α.χ.χ. οπότε ο γνωστός μισέλλην αυτοκράτωρ της Νέας Ρώμης Ιουτπράντα -εξελληνιστί Ιουστινιανός- έκλεισε τις τελευταίες φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας).

Εάν ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης ήταν Έλληνας θα δίδασκε στα εβραιόπουλα ότι ο Επίκουρος είναι ο αληθινός τους προφήτης, και όχι να διδάσκει τα ελληνόπουλα  ότι ο αληθινός τους προφήτης είναι ο Μωϋσής.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με το νόμο 2462 του «1997» [Αρθρο 18 Παρ. 1 και 2] ρητώς αναφέρεται ότι στην Ελλάδα έχουμε ανεξιθρησκεία. Αν έχετε αντιληφθεί την ανικανότητα του Κράτους να εγγυηθεί την θρησκευτική ελευθερία των πολιτών του, αναζητήστε την αιτία στην κατάπτυστη και μεσαιωνική διαπλοκή της βυζαντινής Εκκλησίας με το Νεοελληνικό Κράτος, τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο, με στόχο ΟΛΟΥΣ τους ετεροδόξους.

Αν η συντεταγμένη Πολιτεία θέλει να είναι συνεπής προς τους νόμους ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ αλλά και να προχωρήσει με τολμηρά βήματα στην ολοκληρωτική απομεσαιωνοποίηση της χώρας μας, θα πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς αλλαγής του Συντάγματος στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο πολύ άμεσο μέλλον ο πλήρης και αμετάκλητος διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και θεσμικό. Για να πάψουνε πλέον οι μη χριστιανοί να είναι αιχμάλωτοι και όμηροι μέσα στην ίδια τους τη χώρα, και πολιτικοί κρατούμενοι ενός συστήματος που έχει υπό την κατοχή του την Ελλάδα εδώ και 16 αιώνες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef