Ελληνικοί Υπότιτλοι σε ταινίες HD (mkv)

Reaction score
0
Γεια σας,

Προσπαθω απεγνωσμένα να δω υπότιτλους σε ταινίες υψηλής ανάλυσης (mkv, x264) αλλά δεν τα καταφέρνω και ελπίζω κάποιος να μπορέσει να βοηθήσει.

Έχω δοκιμάσει με όλα τα Codec Packs (K-Lite, CCCP) αλλά και με χειροκίνητη εγκατάσταση των codecs (ffdshow, haali, vsfilter) αλλά δεν έχω καταφέρει να παίξω μέχρι τώρα εξωτερικούς υπότιτλους από αρχείο srt σε ταινία που είναι σε container mkv - σε όλες τις άλλες ταινίες απλής ανάλυσης (divx) παίζει κανονικά...

Όταν στο Haali Media Splitter επιλέγω να κάνει AutoLoad το vsfilter, τότε μου δείχνει τους ξένους υπότιτλους που είναι ενσωματωμένοι στο mkv. Αν δεν επιλέξω AutoLoad, τότε δεν δείχνει υπότιτλους (και το vsfilter δεν φορτώνει).

Τις ταινίες τις βλέπω με MediaPortal (λόγω HTPC) οπότε η λύση της χρήσης του Media Player Classic ή του VLC δεν με εξυπηρετεί.

Reaction score
6
Απάντηση: Ελληνικοί Υπότιτλοι σε ταινίες HD (mkv)

Επειδή δεν θυμάμαι … το media portal δεχετε ως εξωτερικό φιλτρο το ffdshow;
Αν ναι τοτε φόρτωσε το και χρησιμοποίησε την ρυθμίσει υποτιτλων που διαθέτει…
Νομιζω πως περιττεύει η οδηγία που λεει πως υπότιτλοι και movie file πρέπει να εχουν την ιδια ονομασία…

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Ελληνικοί Υπότιτλοι σε ταινίες HD (mkv)

Επειδή δεν θυμάμαι … το media portal δεχετε ως εξωτερικό φιλτρο το ffdshow;
Αν ναι τοτε φόρτωσε το και χρησιμοποίησε την ρυθμίσει υποτιτλων που διαθέτει…
Νομιζω πως περιττεύει η οδηγία που λεει πως υπότιτλοι και movie file πρέπει να εχουν την ιδια ονομασία…
Ευχαριστώ για την απάντησή σου...

Το έχω κάνει ήδη αυτό (για να σώσω την κατάσταση), αλλά προφανώς γνωρίζεις ήδη ότι το ffdshow δεν κάνει scale τους υπότιτλους, με αποτέλεσμα σε ταινίες με υψηλή ανάλυση το μέγεθος του γράμματος να γίνεται πολύ μικρό και δυσανάγνωστο. Σε ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση (1080p), το μέγεθος του γράμματος είναι ακόμα μικρότερο σε κουραστικό σημείο. Η μόνη ορατή λύση μοιάζει να είναι η δημιουργία προφίλ στο ffdshow για την κάθε ανάλυση με ανάλογη μεγένθυση των υποτίτλων σε κάθε προφίλ, αλλά θα προτιμούσα να βρω κάποιο τρόπο να δουλέψει το vobsub το οποίο κανονικά εμφανίζει τους υπότιτλους περίφημα και απροβλημάτιστα...

Να προσθέσω εδώ ότι το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται σε πολούς υπολογιστές που το έχω δοκιμάσει, οπότε προφανώς δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά κάποια αδυναμία. Το περίεργο είναι ότι σε κάποιους υπολογιστές το πρόβλημα δεν εμφανίζεται και όλα λειτουργούν κανονικά... καλό ε;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.532
Έχεις δοκιμάσει να μετατρέψεις το mkv αρχείο σου με το mkv2vob;
Εκεί έχεις την επιλογή να κολήσεις πάνω τους υπότιτλους και να επιλέξεις τη μορφή του παραγώμενου αρχείου. Τη λύση την δοκίμασα με το ps3 και ήταν οκ.

Reaction score
0
Έχεις δοκιμάσει να μετατρέψεις το mkv αρχείο σου με το mkv2vob;
Εκεί έχεις την επιλογή να κολήσεις πάνω τους υπότιτλους και να επιλέξεις τη μορφή του παραγώμενου αρχείου. Τη λύση την δοκίμασα με το ps3 και ήταν οκ.
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Η διαδικασία που προτείνεις είναι φυσικά σωστή, αλλά είναι χρονοβόρα δεδομένου του αριθμού HD υλικού που ήδη έχω και που συμπεριλαμβάνω στην συλλογή μου σε εβδομαδιαία βάση. Θα προτιμούσα να βρεθεί ένας τρόπος χρήσης των εξωτερικών srt υπότιτλων που είναι άμμεσα διαθέσιμοι και που κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούν...

Reaction score
5
Vobsub; Εγώ αυτό το φιλτράκι χρησιμοποιώ για τους υπότιτλους (σε MPC όμως) και παίζει μια χαρά!

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικοί Υπότιτλοι σε ταινίες HD (mkv)

Ευχαριστώ για την απάντησή σου...

Το έχω κάνει ήδη αυτό (για να σώσω την κατάσταση), αλλά προφανώς γνωρίζεις ήδη ότι το ffdshow δεν κάνει scale τους υπότιτλους, με αποτέλεσμα σε ταινίες με υψηλή ανάλυση το μέγεθος του γράμματος να γίνεται πολύ μικρό και δυσανάγνωστο. Σε ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση (1080p), το μέγεθος του γράμματος είναι ακόμα μικρότερο σε κουραστικό σημείο
Δεν ισχυει αυτό …
Μπορεις να κανεις scale , να τους μεταφέρεις σε οποιο σημείο θελεις , να αλλάξεις χρωμα και να κρατήσεις το ιδιο μέγεθος γραμματοσειράς για οποιαδήποτε ανάλυση χωρις φυσικα την ανάγκη δημιουργίας προφιλ .

Επειδή αυτή την στιμγη δεν εχω χρονο το απόγευμα αν σε ενδιαφέρει μπορω να ποσταρω μερικές φωτο με τις ρυθμίσεις που πρεπει να κανεις .

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελληνικοί Υπότιτλοι σε ταινίες HD (mkv)

Δεν ισχυει αυτό …
Μπορεις να κανεις scale , να τους μεταφέρεις σε οποιο σημείο θελεις , να αλλάξεις χρωμα και να κρατήσεις το ιδιο μέγεθος γραμματοσειράς για οποιαδήποτε ανάλυση χωρις φυσικα την ανάγκη δημιουργίας προφιλ .

Επειδή αυτή την στιμγη δεν εχω χρονο το απόγευμα αν σε ενδιαφέρει μπορω να ποσταρω μερικές φωτο με τις ρυθμίσεις που πρεπει να κανεις .
Φυσικά και με ενδιαφέρει.... Μιλάμε πάντα για δυναμικό scaling έτσι; Δηλαδή ο υπότιτλος να δείχνει φυσιολογικός είτε η ταινία είναι απλής ανάλυσης είτε είναι στην μέγιστη ανάλυση των 1080p

Reaction score
5
Το δικο μου setup στο Media Portal για υποτιτλους εχει ως εξης.

Στο Configuration>Movies>Subtitles τσεκαρισμενο το Show Subtitles.Στο Display fonts .....οτι σας αρεσει:137::137:

Configuration>Movies>Movie Post Processing στα Activated Filters τσεκαρισμενο το DiectVobsub ( auto-loading version)

Οτι mkv file παιρνω πρωτη δουλεια ειναι να το απαλλαξω απο ολα τα subs και audio tracks που δεν θελω.Ολα τα greek srt files ειναι εξωτερικα οποτε οπως εχει το setup παντα φορτωνονται αυτοματα με το που κλικαρω το αρχειο. :114:

Reaction score
0
Οτι mkv file παιρνω πρωτη δουλεια ειναι να το απαλλαξω απο ολα τα subs και audio tracks που δεν θελω.Ολα τα greek srt files ειναι εξωτερικα οποτε οπως εχει το setup παντα φορτωνονται αυτοματα με το που κλικαρω το αρχειο. :114:

Αυτό Σωτήρη είναι πολύ χρονοβόρο... δε λέει...

Ψάχνω την σωστή λύση... να κάνω δηλαδή το vobsub να λειτουργήσει με το Haali...

Reaction score
5
Αυτό Σωτήρη είναι πολύ χρονοβόρο... δε λέει...

Ψάχνω την σωστή λύση... να κάνω δηλαδή το vobsub να λειτουργήσει με το Haali...
Δεν λεω οτι ειναι οτι καλυτερο απλα αναφερω πως το εχω στησει εγω.

Οταν αντικαταστησα ολα τα 720p αρχεια μου με 1080p οποιο ερχοταν εμπαινε στο mkvmerge και "καθαρο" πλεον "πηγαινε " στην θεση του.Η ολη διαδικασια 3-4 λεπτα.Μεχρι να φτιαξεις το ενα ερχεται το αλλο :137::137::137::137::137:

Ειμαι "purist" και "perfectionist" το %$#*&#@ μου :141::141::141:

Reaction score
6

Το λοιπόν …
Αυτό που τικαρεις πρώτο είναι το κουτάκι Letterbox 16:9
Με αυτό τον τρόπο κλειδώνεις του υπότιτλους σε ένα σημείο ανεξάρτητα την ανάλυση που χρησιμοποιείς.
Διπλα βλέπεις πως υπαρχει ρύθμιση vertical position που φέρνει τους υπότιτλους στο υψος που προτιμάς…

Βεβαια καλο είναι να δώσεις μια ανάλυση στο Resize and aspect του ff ανάλογα με την ανάλυση της tv η του προβολέα σου (1280Χ720 η 1920Χ1080)
Αν δώσεις πχ 1280Χ720 τοτε το τικ Letterbox 16:9 θα κλειδώνει το σημείο που θα εμφανίζονται οι υποτιτλοι καθως θα μετατρέπει όλα τα video files σε αυτην την ανάλυση.

Attachments

• 62,1 KB Προβολές: 113
  • 55,8 KB Προβολές: 110

Reaction score
0
Ευχαριστώ Ανδρέα για τις οδηγίες... Επειδή δεν θέλω να γίνεται resize (χαλάει την αρχική ποιότητα και είμαι ψείρας), έμεινα με το autosize του ffdshow και body size στο 30 (για ανάλυση 1920Χ1080). Τελικά είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να βλέπουμε υπότιτλους στα πάντα και bye bye vobsub... disable το φίλτρο και στα τσακίδια... ;-)

Ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια... η αρχική απορία δεν λύθηκε αλλά το πρόβλημα δεν υφίσταται πλέον. Αν παρόλα αυτά κάποιος έχει την λύση για το αρχικό πρόβλημα, θα χαρώ να την μάθω... έτσι για το μαμώ το... ;-)

NIX

Reaction score
0

Το resize του ffdshow δεν χαλαει την εικονα αλλα τη φτιαχνει.
Δουλέυει σαν ενας πολυς καλος scaler.

Σε αλλη περιπτωση το resize το κανει χαζα και τυφλοσουρτη η καρτα γραφικων.

Reaction score
6

Έαν το μέσο που βλέπεις τις ταινίες σου εχει την δυνατότητα να δειχνει ανάλυση 1920Χ1080 τοτε πολύ καλα έκανες και ρύθμισες το resize σε αυτή την ανάλυση.
Αυτό εχει ως αποτελεσμα τα video αυτής της ανάλυσης να μην τα επηρεάζει (αρνητικά ) και συγχρόνως , βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης ( όπως λεει και ο Νίκος - Nix) να τα βελτιώνει ( αυτό ακομα καλύτερα με συνδυασμό μερικων φίλτρων).
Δεν υφίσταται μείωση ποιότητας από το resize , αλλα αναβάθμιση.

Reaction score
0
ΟΚ, αφού επιμένετε τόσο πολύ για την ποιότητα του resize, θα κάνω τις δοκιμές μου και θα επανέλθω με νεότερα. Ευχαριστώ παιδιά...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.521
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$