Εμβόλιο Κίτρινου Πυρετού, Χάπια Ελονοσίας

Reaction score
2.030
Παίδες θα πάω 3-4 μέρες στη Γκάνα τον Ιανουάριο, στην Άκρα, ξενοδοχείο-NOC θα είμαι δεν πρόκειται να κυκλοφορώ σε "περίεργα μέρη".

Να το κάνω το εμβόλιο και να πάρω τα χάπια? Δεν θέλω με τίποτα, είναι απαραίτητο?

Έχετε κάποια εμπειρία σχετικά?

P.S. Την ιστορία με τον Βρετανό του BBC την ξέρω! :116:

Reaction score
33
Νομίζω ότι πρέπει, ούτως ή άλλως!
Σε τέτοιες χώρες δεν υπάρχουν περίεργα μέρη, παντού είσαι εκτεθειμένος με την έννοια της έλλειψης αντισωμάτων.
Κλασικό παράδειγμα το ταξίδι στην Αίγυπτο που ακόμη και αν πίνεις μόνο εμφιαλωμένο νερό και δεν χρησιμοποιείς καθόλου παγάκια, δεν γλυτώνεις την πριτσικουλιά (ξέρεις πολύωρες αγκαλίτσες με την ασπρούλα) γιατί υπάρχουν μικρόβια (ή τι σκατά είναι τεσπα) στην υγρασία του αέρα. Αρκεί μια βολτούλα στον Νείλο και μετά explosive diarrhea adventures!

Ρώτα ένα καλό παθολόγο!

Reaction score
1.213
Απάντηση: Εμβόλιο Κίτρινου Πυρετού, Χάπια Ελονοσίας

Ξερεις τι λενε .Η καλυτερη προληψη ειναι η αποχη (απο το ταξιδι ):116: .Ειναι θεμα καριερας ε?

Reaction score
2.030

Ξερεις τι λενε .Η καλυτερη προληψη ειναι η αποχη (απο το ταξιδι ):116: .Ειναι θεμα καριερας ε?
Nαι! :116:

Reaction score
8

Οπωσδήποτε και χάπια και εμβόλιο και φυσικά όχι νερά, γαλακτοκομικά κ.λ.π.

Reaction score
2.030

Αληθευει ότι με τα χάπια δεν πρέπει να κάνεις παιδι για κάποιο καιρο?

Reaction score
1.458

Για την Γκάνα δεν ξέρω,αλλά γνωρίζω για την Κένυα.Εκεί τα χάπια ελονοσίας είναι απαραίτητα.Για το εμβόλιο δεν έχω ακούσει κάτι.Δεν ξέρω αν στη Γκάνα είναι το ίδιο.Σχετικά με τα χάπια ότι δεν πρέπει να κάνεις παιδί για κάποιο διάστημα δεν είναι αλήθεια.

Reaction score
2.248

Να κάνεις και το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού (είναι 10ετίας) αλλά και να πάρεις τα χαπάκια της Μαλάριας (μία εβδομάδα πριν το ταξίδι θα αρχίσεις να παίρνεις και θα τα σταματήσεις μία εβδομάδα μετά τον επαναπατρισμό σου).
Τα χαπάκια δεν έχουν παρενέργειες, αλλά το εμβόλιο έχει και μπορείς να τις μάθεις από τον γιατρό σου. Καλό είναι όμως να το κάνεις όμως.

Δες για πολυομελίτιδα (imovax) και τυφοειδή (typhim vi), ξέρω ότι θέλει και αυτά

Καλό ταξίδι

Reaction score
1.213

Nαι! :116:
Για αυτο κανε το αυτονοητο , αυτο που ειπε ο και chrisB . :116: Επισκεψη σε εξειδικευμενο καλο γιατρο , οπου θα κανετε μια ωραια αναλυτικη συζητηση , οπου θα του θεσεις ολους τους προβληματισμους σου (bbc , παιδι κλπ :116:) , και οπου θα του δωσεις (λογικα θα σου ζητησει) και οποιο ιατρικο ιστορικο εχεις η δεν εχεις και αν ακολουθεις η δεν ακολουθεις και καποια αλλη αγωγη.Και αν παρουσιαστει κατι στην επιστροφη , και αρκετο καιρο μετα (λογικα θα στο πει και αυτο) εγω δεν θα το επαιρνα αψηφιστα ακομα και αν ειναι κατι ''ελαφρυ'' αλλα θα επισκεπτομουνα παλι αμεσα γιατρο.Και για την διατροδη ενημερωσου .
Και εγκλιματισου, ακουσε και κανα φλακακι με παραδοσιακη γκανεζικη μουσικη (24/96 και πανω ):116:
Καλο ταξιδι

Reaction score
2.030

Χαχαχαχα,bbc....

Ευχαριστω παιδια θα το ψάξω λίγο!

Reaction score
33
Μμμ και εμβόλιο ηπατίτιδας δεν θα ήταν κακό να κάνεις (ακριβό, καμία παρενέργεια σωτήριο όμως) .
Όπως σου είπα, ρώτα ένα καλό γιατρό.

Reaction score
2.030

Ναι θα κάνω και αυτο τώρα το έμαθα! Τούμπανο θα γίνω! :116:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Αν θέλεις δώσε καμιά πληροφορία και όταν γυρίσεις με το καλό, γιατί του χρόνου μάλλον θα πάει ο γιος μου, και από τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι μικρόβια, κουνούπια, αράχνες, κροκόδειλους, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...

Reaction score
8

Πάντως αν και είναι σωστό να λαμβάνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις, είναι και θέμα οργανισμού.
Συνήθως αυτοί που τη πατάνε, είναι αυτοί που προσέχουν πολύ.
Στην Ινδία, έτρωγα και έπινα τα πάντα. Η φίλη μου είχε πεθάνει στη πείνα και την έβγαζε με κράκερς.
Ήταν εκείνη που ήταν 10 μέρες άρρωστη:116:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Μπα π ανάθεμά σε Μιχαλάκη.

Θα μολύνεις τη γειτονιά!
Πότε θα γυρίσεις?
Ετσι να ξέρω για να κάνω φλιτ.:107:

Ρώτα γιατρούς , κάνε ότι πρέπει και να λες οτι ξέρεις τον Οφορίκουε.

Reaction score
1.458

Θα τους πεις ότι είσαι Πανιώνιος και φίλος του Κουμορτζί και καθάρισες!:126:

Reaction score
2.030

Χαχα

Μαρία θα σε ενημερώσω!

Νίκο έχω μετακομίσει πλέον, πίσω απο το Δουκα στα Βριλησια, δεν κινδυνευεις! :114:

Reaction score
383

Φάε 10-15 μέρες McDonald's και θα έχεις αντισώματα για τα πάντα...:116:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
38.570

του χρόνου μάλλον θα πάει ο γιος μου, και από τώρα έχω αρχίσει να σκέφτομαι μικρόβια, κουνούπια, αράχνες, κροκόδειλους, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...
Στη Γκανα θα πάει ο γιος ή στο Black Out?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.231
Members
38.433
Νεότερο μέλος
free77