argi
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 6.881
Απάντηση: Εμπειρίες συνεργείων οχημάτων
oχι σωστος ολοσωστος:cool_4:
oχι σωστος ολοσωστος:cool_4:
Όχι. Τα βαμμένα εκ των υστέρων είναι πιο λίγα, δηλαδή η βαφή πιο λεπτή. Με ένα απλό παχύμετρο υπερήχων το βλέπεις.Δηλαδή τα micron πάχους στρώσης σε βαφή γυμνού και βαμμένου/προετοιμασμένου για νέα βαφή είναι τα ίδια? (Δεν αμφισβητώ, ρωτάω για να μάθω!!:-D)
τελευταια ακουγα ενα βουητο μπροστα , τον γνωστο θορυβο που κανει ενα ρουλεμαν που εχει αστοχησει.
θορυβος εντονοτερος στα 70 και 140 χαω , συντονισμος δηλαδη του ρουλεμαν.
Ο θορυβος εντοπιστηκε τη μερα της περιφημης εκδρομης μας στη λιμνη πλαστηρα οποτε την επομενη δευτερα 30απριλιου ξεκινησα τα τηλεφωνηματα ωστε να αλλαξω το ρουλεμαν αυτο στην εγγυηση (3ετων το αυτοκινητο)
πρωτο τηλεφωνημα στην Βελμαρ χαλανδριου ,με σκοπο να βρω τον Χρηστο ωστε χωρις πολλα πολλα να τελειωνει αυτη η ιστορια. Ο χρηστος ομως ελλειπε με αδεια εκεινη τη μερα (οπως και η μιση ελλαδα αλλωστε) και μιλησα με εναν αλλο τεχνικο του οποιου το ονομα δεν συγκρατησα.
περιγραφοντας το περιστατικο ελαβα την απαντηση "πρεπει να το δουμε για να ειμαστε σιγουροι" (λογικο) αλλα στην ερωτηση μου αν το ρουλεμαν το καλυπτει η προνομοιακη στην περιπτωση που εινια αυτο το προβλημα, πηρα την θεικη απαντηση οτι το ρουλεμαν τροχου θεωρειται υλικο τριβης (!!!!!) και συνεπως δεν καλυπτεται απο την εγγυηση (!!!!!!!) . "υλικο τριβης??" "βεβαιως , οπως ειναι ο συμπλεκτης (!!!!!!!!!!!) και τα τακακια (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)" .
μετα το αρχικο μηχανολογικο σοκ που επαθα συνεχισα την αναζητηση μου στο επομενο συνεργειο.
επομενο τηλεφωνημα στην Βελμαρ αλεξανδρας.
κανω την περιγραφη και μου απαντανε οτι πολυ πιθανον να εινια ρουλεμαν αλλα στην αλεξανδρας ειναι αδυνατο να το διαπιστωσουν αυτο (λογικο , που να παει κανεις εκει περα με 70 για να το ακουσει , για 140 δεν το συζηταμε καν) αλλα μου προτειναν να παω στην ερυθραια οπου εκει υπαρχει ανοικτος δρομος για να γινει η δοκιμη. στην ερωτηση μου αν το ρουλεμαν στην περιπτωση που εχει αστοχησει καλυπτεται απο την εγγυηση η απαντηση ηταν απλη "φυσικα, αρκει να ειναι συμπληρωμενο το βιβλιο σερβις" .
επομενο τηλεφωνημα στην ερυθραια. περιγραφη και κλεισιμο ραντεβου για την βλαβη.
παω λοιπον την τεταρτη 2Μαιου , ερχεται ο υπευθυνος το παμε βολτα το ακουμε "ναι ειναι οπωςδηποτε ρουλεμαν , απλα πρεπει να δουμε ποιο απο τα 5 ειναι" (αριστερο ημιαξονιο εχει 2 , και το δεξι 2 συν το μεσαιο που τελικα εφταιγε)
ανεβαζουμε το αυτοκινητο στο αναβατοριο με ενα μηχανικο μεσα να ανεβαζει ταχυτητα στα 140 (με ληψη καταλληλων μετρων ασφαλειας ) και ο υπευθυνος με ενα μικροφωνο και ακουστικα ακουε και τα 5 ρουλεμαν και καταληγει στο μεσσαιο.
"με την εγγυηση τι κανουμε?" "βλεπουμε το βιβλιο συντηρησης και αν ειναι ολα καλα το περναμε στην προνομοιακη" "λαμπρα, μηπως εινια ευκολο να κανουμε την αντικατασταση στην αλεξανδρας γιατι μενω αμπελοκηπους και εδω να ερθω εινια αδυνατο?" "βεβαιως θα ειδοποιησουμε και θα σας καλεσουν για το ραντεβου"
χθες λοιπον πηγα Βελμαρ αλεξανδρας (καθως ελειπα στο εξωτερικο ενα μηνα) και αντικατασταθηκε στν εγγυηση. ετσι απλα.
ουτε υλικο τριβης, ουτε σαν το συμπλεκτη ουτε αλλες παπαριες.
Θα ακολουθησει επιστολη στην Βελμαρ και στην FMH διοτι εινια απαραδεκτο να υπαρχουν τοσο ασχετοι τεχνικοι συμβουλοι (τοσο στα περι διαδικασιων εγγυηση ς οσο και στο καθαρα τεχνικο θεμα - το ρουλεμαν υλικο τριβης και να συγκρινεται με τα τακακια ΜΑ ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ) που εξαιτιας τους θα μπορουσα τωρα να πληρωσω 200-300 ευρω χωρις κανενα απολυτως λογο.
τα συγχαρητηρια μου παντως στο παλικαρι που διαπιστωσε την βλαβη στην ερυθραια (δυστυχως δεν συγκρατησα ουτε αυτο το ονομα) και τις ευχαριστιες μου στους κυριους Χελιωτη και Ρουμπανη στην αλεξανδρας για την εξυπηρετηση.
αλήθεια παιδιά εχουμε σκεφθεί ποτέ αν τρέχουμε σαν μουρλοί πώς αν κάτι σπάσει, λυθεί, χαλαρώσει εν κινήσει με πολλά χιλιόμετρα ουτε κίχ δεν θα προλάβουμε να πουμε???
(Στο κάτω κάτω μηχανήματα είναι ... ανοχές και όρια εχουν)
Alfa Romeo Φουφουδακης , Ν. Κοσμος .
Πηγα Αυγουστο την 75 μου για πισω τακακια (ο μηχανικος μου ηταν κλειστος) . Του λεω να ριξει μια ματια στην κρεμαγιερα γιατι ηταν μουλιασμενη στα υδραυλικα υγρα της . Μετα απο 15' ελεγχο (το αυτοκινητο σηκωμενο βεβαια ) απεφανθει (ο ιδιος ο Φουφουδακης) οτι χρειαζοταν αντικατασταση η επισκευη . Κοστος .....400.000 δραχμες !!!!!!!!!!
Φυσικα δεν ειχε τιποτα , απλα το σωληνακι απο το δοχειο υγρων της κρεμαγιερας εσταζε πανω στην κρεμαγιερα !! Κοστος 40 δραχμες . Φυσικα και ειχε καταλαβει τι ειχε αλλα προφανως ειχε μπανισει κανενα οικοπεδακι .....