Εμπειρίες συνεργείων οχημάτων

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
στα αυτια δεν ειναι σκουλαρικια αλλα μασουρια πο καλαι

Reaction score
164
Μεγάλη χοντράδα δεν μου έχει τύχει. Ή τουλάχιστον δεν την κατάλαβα.
Από το πρώτο συνεργείο (έχω Seat Leon) έφυγα γιατί, ενώ ακουγόταν ένα τρίξιμο δεξιά, ποτέ δεν έδωσαν σημασία και με αντιμετώπιζαν περίπου σαν τρελό. Ξέχασαν και μία φορά να μου κάνουν συντήρηση στα δερμάτινα καθίσματα, ενώ το είχα ζητήσει, τα πήρα στο κρανίο και άλλαξα συνεργείο. Ήταν και πολύ μακρυά και δεν βόλευε. Το καλό του ήταν ότι έμενε ανοιχτό μέχρι αργά.
Στο δεύτερο συνεργείο τα πήρα γιατί σε ένα service, επίτηδες δεν τους είπα για ένα καμμένο πίσω φως. Όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο, δεν είχαν αλλάξει λάμπα, παρ' όλο που στο σχετικό έντυπο είχαν σημειώσει ότι έκαναν έλεγχο στα φώτα. Σιγά το πράγμα; Δεν το είδα έτσι... Θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό και να μην το τσεκάρουν. Στο κάτω-κάτω πλήρωνα έναν σκασμό λεφτά.
Στο τρίτο συνεργείο, είπα να παρατήσω τα εξουσιοδοτημένα και να πάω σε αυτόν που κάνει ο πεθερός μου και άλλοι γνωστοί service στον Βόλο. Όλα καλά, μέχρι που...
Την επόμενη φορά δεν μπορούσα να πάω Βόλο και έκανα το service στην Αθήνα. Πάλι σε επίσημο. Εκεί ανακαλύψαμε ότι:
-Είχαν σφίξει το φίλτρο λαδιού με εργαλείο με αποτέλεσμα να μην ξεσφίγγει με τίποτα. Μισή ώρα έκαναν να το βγάλουν.
-Ενώ στον Βόλο άλλαξα τακάκια, δεν άλλαξαν δισκόπλακες όπως έπρεπε, μιας και ήταν αρκετά φαγωμένες και δεν θα έβγαζαν άλλες 50000χμ.
Έτσι, μετά από 15000χμ θέλω δισκόπλακες και αναγκαστικά πάλι τακάκια. Τσάμπα έγινε η προηγούμενη αλλαγή...
Αυτά προς το παρόν. Στο παραμικρό θα την κάνω και από αυτόν. Μέχρι τώρα είναι ΟΚ... Φτου-φτου...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
αλλαγη φιλτρου βενζινης χωρις να υπαρχει φιλτρο
περασμα πεσμενων δισκοπλακων και πουλημα στις αλλες
καταστροφη σε υαλοκαθαριστηρες ωστε να ρειξουν καινουργιους
ξεσκισμα μοτερ μεχρι να χτυπησει κοφτη
μη αντικατασταση παρεμλυσματων(φλατζες) μετα απο χρεωση αλλαγης τους
χρεωση υγρων καθαρηστηρων 25 ευρο με νερο απο τη πηγη perrie
αλλαγη λαμπτηρων με πεσμενους εννοηται χρεωση για καινουργιους
στραβωμα μπουλωνιου για ευννοητους λογους
σφυρια με βαρια στο καπακι του ταμπουρου μια απο τα ιδια
νερο στα λαδια δε λεω τιποτα
χαλαρωμα στα ρακορ του κλιματιστικου ασχολιαστο
σφυρια κατω απο το πανω καπακι για να βαζουν τα λαδια πιο γρηγορα
να πω και αλλα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
γρεζια απο δραπανο στα λαδια για ρονταζ των soft metalls
κοψιμο καλωδιων
λιγο νερακι στις βαλβολινες
υγρα φρενων που ποτε δεν μπηκαν
τακακια πεσμενα στο πρωτο σερβις για να σε ξαναδουν
αλλαγη αμορτισερ γιατι δεν τους αρεσε μαλλον τοχρωμα
ολιγο στουπι στο ρεζερβουαρ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
στις γυναικες δε τους παιρναν μετρα για σωβρακο
οι αληται
γουρουνια

Reaction score
51
Βρε παιδιά.....
Δε συνεχίζουμε με τις δικές μας, καθημερινές, εμπειρίες με τα συνεργεία??
Κανένας τροχός που φεύγει, καργαρισμένα φίλτρα λαδιού κ.ο.κ???

Γιατί αν συνεχίσει ο argi, με βλέπω από Δευτέρα να ανοίγω δικό μου συνεργείο......:violent: wall_2 :violent:

Τελικά καταλήγω στο προφανές....Η συνεχής παρουσία μας στον χώρο κατά τη διάρκεια της συντήρησης φαντάζομαι βοηθά...Ή τουλάχιστον ελπίζω........

Reaction score
51
Θυμάμαι χρόοονια πίσω μια περίπτωση.....
Είχα τότε ένα Kawasaki GPZ600R.
Και ήθελα να κάνω ένα ψαγμένο service (βαλβίδες, φίλτρα, τακάκια, αντιπηκτικό, υγρά φρένων, αλυσίδα-γρανάζια και καθάρισμα ρύθμισμα καρμπιρατέρ....και κάποια άλλα ψιλά όπως έλεγχος ρουλεμάν μπροστά και πίσω κ.ο.κ)
Θυμάμαι λοιπόν ακόμα ότι το service αυτό θα έφθανε τότε (μιλάμε για 94-95) κάπου στις 100 χιλιάδες δραχμές. Πολύ μεγάλο ποσό βεβαίως......

Έχω λοιπόν επιλέξει έναν "τεχνικό" γάτο.......
Που είχε τρομερό όνομα μέχρι και την Αθήνα.....
Θυμάμαι είχα διαβάσει γι αυτόν στο εσωτερικό οπισθόφυλλο του ΜΟΤΟ σε ένα κείμενο του......Δεν θυμάμαι όνομα τώρα δυστυχώς....

Γενικά από όνομα είχε καλό....

Έχω πάει λοιπόν και έχουμε συζητήσει τι θέλει από χρήμα (περίπου βέβαια...."Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα χρειαστεί"....) και τι χρόνο θα χρειαστεί....Ήταν θυμάμαι Παρασκευή μεσημέρι. Σαν σήμερα το θυμάμαι.

Φεύγω και ήξερα πλέον ότι θα του πήγαινα τη μηχανή Δευτέρα πρωί (για να παγώσει κ.ο.κ)
Κατά τις 5 το απόγευμα μου έρχεται φλας στο μυαλό.....
Δεν του είπα ότι θα μείνω στο service εκεί.
Και περνάω από το μαγαζί του το απόγευμα (έκλεινε γύρω στις 9 τις Παρασκευές)

"Ξέρετε, την Δευτέρα που θα φέρω τη μηχανή θα μείνω εδώ...Στον χώρο αναμονής. Φαντάζομαι δεν πειράζει..εε??"

"Αααα....φίλε μου! Δεν κάθεται ποτέ πελάτης στο συνεργείο όσο δουλεύω. Εντάξει να ρωτούσε κάτι πχ ναι..Αλλά να είσαι εδώ κατά τη διάρκεια του service όχι.....Είναι αρχή μου. Είναι και θέμα εμπιστοσύνης προς τη δουλειά μου...."

"Ξέρετε...Επειδή ΔΕΝ αφήνω την μηχανή μου ποτέ στα service γιατί έτσι έχω μάθει τόσα χρόνια και δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα....Δεν θα την φέρω τη Δευτέρα...Καλό απόγευμα"

Δεν έγινε η συντήρηση εκεί.....
Ίσως για καλό μου...Ίσως να ήταν ο καλύτερος του κόσμου.....
Δε με απασχολεί.....

Αργότερα, περίπου 2 χρόνια μετά, άκουσα από γνωστό τι βλακείες είχε κάνει στη μηχανή του (ένα Suzuki Bandit 400 VC)
Ένα μηχανάκι που πήγε για λύσιμο, καθάρισμα και ρύθμιση καρμπιρατέρ και δεν ξαναδούλεψε ποτέ σωστά από τότε........

Ίσως τελικά να ήμουν τυχερός.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Εμπειρίες συνεργείων οχημάτων

δεν ησουν τυχερος απλα αυτος ηταν ψιλοζημιαρης στο λεω επειδη χαλασε 3 μηχανακια γνωστων ,πιστευω να μιλαμε για τον ιδιο και το μοτο ηταν τευχος η ιουλιου η αυγουστου

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Alfa Romeo Φουφουδακης , Ν. Κοσμος .

Πηγα Αυγουστο την 75 μου για πισω τακακια (ο μηχανικος μου ηταν κλειστος) . Του λεω να ριξει μια ματια στην κρεμαγιερα γιατι ηταν μουλιασμενη στα υδραυλικα υγρα της . Μετα απο 15' ελεγχο (το αυτοκινητο σηκωμενο βεβαια ) απεφανθει (ο ιδιος ο Φουφουδακης) οτι χρειαζοταν αντικατασταση η επισκευη . Κοστος .....400.000 δραχμες !!!!!!!!!!

Φυσικα δεν ειχε τιποτα , απλα το σωληνακι απο το δοχειο υγρων της κρεμαγιερας εσταζε πανω στην κρεμαγιερα !! Κοστος 40 δραχμες . Φυσικα και ειχε καταλαβει τι ειχε αλλα προφανως ειχε μπανισει κανενα οικοπεδακι .....

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Οσο γι αυτα που λεει ο Αργυρης για δολιοφθορες τα επιβεβαιωνω μεχρι ενος .

Ειναι απιστευτα αυτα που εχουν συμβει σε μενα και σε φιλους . Ηδη αρχιζω να φουντωνω που τα θυμαμαι .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αληται ετσι να γινετε που θελετε να χρεωνετε ευρωπαικα
και κλεβετε ελληνικα

Attachments

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

στο ευρωπη χρεωνουν ανθροπωωρα και ανταλακτικα
εδω για ανθροπωωρα σηκωνουν το καπω και μετα πανε και δουλευουν σε αλλο αμαξι να περασει η ωρα να χρεωσουν μερα οι αληται

Reaction score
14
ασε που πολλά ανταλλακτικά επρεπε να εχουν και δωρεάν τοποθέτηση...

Αααα κάτι άλλο ρώτησα εναν πατέρα ενός φίλου μου... γιατι αγόρασε ΤΟΥΟΤΑ... ή HYUNDAI δεν θυμάμαι καλά... ΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΡΒΙΣ 6 ΧΡΟΝΩΝ. Του λέω δωρεάν δεν θα είναι εργασία δεν θα πληρώνεις αλλά τα ανταλλακτικά θα σου τα χρεώνουν. Ο τύπος επέμενε οχι θα πηγαίνω στο συνεργείο (εξουσιοδοτημένο) και θα το φτιάψνουν θα λεω ευχαριστώ και θα φευγω... Δεν επέμενα αλλά Ετσι είναι ή όχι?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

επειδη ως γνωστο πινω χαπια
μπορειτε να μου αναλυσετε τι σημαινει εγγυηση,γιατι σε καλυπτουν στο ανταλλακτικο και χρεωνουν εργατικα.......... αντε μην πω τι ειδους εγγυηση ειναι αυτη

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Εμπειρίες συνεργείων οχημάτων

μπορειτε να μου αναλυσετε τι σημαινει εγγυηση,γιατι σε καλυπτουν στο ανταλλακτικο και χρεωνουν εργατικα.......... αντε μην πω τι ειδους εγγυηση ειναι αυτη
του πόλου δηλαδίς:cool_4:

Reaction score
51
ασε που πολλά ανταλλακτικά επρεπε να εχουν και δωρεάν τοποθέτηση...

Αααα κάτι άλλο ρώτησα εναν πατέρα ενός φίλου μου... γιατι αγόρασε ΤΟΥΟΤΑ... ή HYUNDAI δεν θυμάμαι καλά... ΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΡΒΙΣ 6 ΧΡΟΝΩΝ. Του λέω δωρεάν δεν θα είναι εργασία δεν θα πληρώνεις αλλά τα ανταλλακτικά θα σου τα χρεώνουν. Ο τύπος επέμενε οχι θα πηγαίνω στο συνεργείο (εξουσιοδοτημένο) και θα το φτιάψνουν θα λεω ευχαριστώ και θα φευγω... Δεν επέμενα αλλά Ετσι είναι ή όχι?

Γιαννάκο....
Έχουμε ένα HYUNDAI GETZ που αγοράσαμε πριν από 2 χρόνια με επέκταση εγγύησης στα 5 έτη (αντί για 3) και ΔΩΡΕΑΝ SERVICE ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ!!!!!!
Τα δωρεάν service συμπεριλαμβάνουν εργασία ΚΑΙ ανταλλακτικά για πάντα.
Το "για πάντα" ισχύει για την κατοχή του αυτοκινήτου στον 1ο αγοραστή. Αν πχ το πουλήσουμε ο επόμενος χάνει τα δωρεάν service.

Είναι πάντως αληθινό γεγονός.
Κλείνεις ραντεβού, πας το αυτοκίνητο, κάνουν το προβλεπόμενο service, και το μεσημέρι (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ) το παίρνεις και φεύγεις!!! Τόσο απλά.....

Οι δε τύποι είναι άψογοι, ευγενέστατοι και απόλυτα σωστοί στα ραντεβού παραλαβής και παράδοσης (στην αντιπροσωπεία της Πάτρας τουλάχιστον του Μαργαρώνη)

Τέλος να αναφέρω ότι το πακέτο της προσφοράς συμπεριλαμβάνει όπως προείπα την εργασία αλλά ΚΑΙ τα ανταλλακτικά.
Ποια ανταλλακτικά?
Αυτά που αναφέρει το βιβλίο του κατασκευαστή στην συντήρηση.
Αν πχ λέει να αλλαχθούν λάδια-μπουζί-φίλτρα-φίλτρο αέρα-ιμάντας χρονισμού-βαλβολίνες τότε όλα αυτά τα ανταλλακτικά είναι δωρεάν.:happy_4: :bravo: :respect:

Ουσιαστικά τα μόνα που πληρώνεις είναι δισκόπλακες και τακάκια και δίσκο συμπλέκτη (γιατί δεν υπάρχει στάνταρ φθορά).
Και βεβαίως αν βγει κάποια βλάβη (που ΔΕΝ είναι βέβαια στην τακτική συντήρηση). Αν πχ βρει η τάπα των λαδιών και χάνεις λάδια δεν θα σου αλλάξουν τα λάδια δωρεάν. :happy_6: :happy_4:

Εγώ πχ αλλάζω λάδια και φίλτρο λαδιού κάθε 7500 χιλιόμετρα (γιατί ο κατασκευαστής λέει κάθε 15000 και μου ακούγονται πολλά).
Στην αλλαγή των 7500 χιλιομέτρων εγώ πληρώνω τα λάδια και το φίλτρο (αλλά νομίζω δεν μπου χρεώνουν την εργασία).
Το δε GETZ (λόγω γενικά ΥΠΕΡαξιόπιστου αυτοκινήτου) θα το κρατήσουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια 10ετία (για να μην πω και παραπάνω) οπότε θα έχω μεγάλο όφελος στην τσέπη!!!!:cool_4: :bravo: :respect: :respect:

Την ίδια προσφορά έχει και ο κολλητός μου ο Μιχάλης (giotamike) στο Tucson του. Κατευχαριστημένος και εκείνος από την αντιπροσωπεία και την προσφορά.:happy_4: :respect:

Reaction score
51

Στην HYUNDAI πάντως μία φορά που ζητήσαμε να μας αλλάξουν δίσκο συμπλέκτη (βασικά γιατί ακούγαμε ένα σφυριγματάκι που τελικά αποδείχθηκε "κατασκευαστικός" ήχος) όχι μόνο τον άλλαξαν αλλά τον πέρασαν και στην εγγύηση (που ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολα περνούν στην εγγύηση δίσκο συμπλέκτη το 90% των αντιπροσωπειών) και δεν πληρώσαμε ούτε €. :crazy_3: :cool_4: :happy_4:

Και βεβαίως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τέτοιες συμπεριφορές!!!
Μπράβο στην Μαργαρώνης-Φιλιππάκης (αντιπροσωπεία της HYUNDAI Πάτρας) για τη νοοτροπία τους!!! :bravo: :bravo: :respect: :respect: :respect:

Reaction score
51

δεν ησουν τυχερος απλα αυτος ηταν ψιλοζημιαρης στο λεω επειδη χαλασε 3 μηχανακια γνωστων ,πιστευω να μιλαμε για τον ιδιο και το μοτο ηταν τευχος η ιουλιου η αυγουστου

Ο Ντάνης Φώτος (εχε...τον θυμήθηκα) τον είχε αναφέρει δύο-τρεις φορές σε κείμενά του στην τελευταία σελίδα του περιοδικού MOTO......
Μιλάμε για 10-12 χρόνια πίσω argi......:happy_6:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.880
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain