Ενδείξεις VU meters

Reaction score
80
Ενδείξεις VU meters
Καλησπέρα,
Θα μπορούσε, σας παρακαλώ, κάποιος να μου εξηγήσει το "διάβασμα" των VU meters στους διάφορους ενισχυτές και την χρησιμότητα τους?
Πως ερμηνεύονται δηλ οι ενδείξεις τους και οι μετρήσεις τους.
Για παράδειγμα ποια θα ήταν η "ανάγνωση" στην συγκεκριμένη εικονα?
Ευχαριστω
1607602707227.png

Reaction score
11.770
Από τη συγκεκριμένη εικόνα είναι ξεκάθαρο πως η βελόνα σχηματίζει γωνία με τις γραμμές των διαβαθμίσεων. Δεν είναι παράλληλη δηλαδή ως όφειλε. Για αυτό ευθύνεται ότι ο κύκλος του οποίου είναι τόξο η διαβάθμιση, δεν έχει κέντρο το κέντρο περιστροφής της βελόνας.
Αυτό εμένα προσωπικά που τη δίνει και δε μπορώ να το βλέπω.
Επίσης η κλιμάκωση του επί τοις εκατό ποσοστού δεν ταιριάζει με τα άνωθεν αναγραφόμενα dB. Καλύτερα να είχε watt αντί επί τοις εκατό. Πιο ωραίο θα ήταν. Κακή υλοποίηση VU meter.

Επίσης λέει ότι το σήμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι περίπου στα -6 dB από την ονομαστική RMS ισχύ του ενισχυτή, αν βρίσκεται σε ενισχυτή ή τη στάθμη εγγραφής, αν πρόκειται περί αναλογικού εγγραφέα σε μαγνητικό μέσο.

Περαστικά σας.

Reaction score
80
Από τη συγκεκριμένη εικόνα είναι ξεκάθαρο πως η βελόνα σχηματίζει γωνία με τις γραμμές των διαβαθμίσεων. Δεν είναι παράλληλη δηλαδή ως όφειλε. Για αυτό ευθύνεται ότι ο κύκλος του οποίου είναι τόξο η διαβάθμιση, δεν έχει κέντρο το κέντρο περιστροφής της βελόνας.
Αυτό εμένα προσωπικά που τη δίνει και δε μπορώ να το βλέπω.
Επίσης η κλιμάκωση του επί τοις εκατό ποσοστού δεν ταιριάζει με τα άνωθεν αναγραφόμενα dB. Καλύτερα να είχε watt αντί επί τοις εκατό. Πιο ωραίο θα ήταν. Κακή υλοποίηση VU meter.

Επίσης λέει ότι το σήμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι περίπου στα -6 dB από την ονομαστική RMS ισχύ του ενισχυτή, αν βρίσκεται σε ενισχυτή ή τη στάθμη εγγραφής, αν πρόκειται περί αναλογικού εγγραφέα σε μαγνητικό μέσο.

Περαστικά σας.
Ένα ένα λοιπόν,

- Καταρχήν αυτη είναι μία εικόνα που τυχαία κατά κάποιο τρόπο βρηκα στο νετ και την ανέβασα εδώ για να μου πείτε ή να επιβεβαιωσετε αυτά που ως ένα βαθμό είδα κι εγώ με τα λιγα που ξέρω. Δεν είναι δικό μου το μηχάνημα, προς τι το ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας? :)
- Κατά δεύτερον στην παρακάτω εικόνα ποια είναι τα συμπεράσματα?
- Και κατά τρίτον εδώ είναι φορουμ , που σημαίνει ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων , πληροφόρηση και συζητηση
IMG_20201210_132237.jpg

Reaction score
29.653
Τα 0DB αντιστοιχούν στην rated ισχύ του ενισχυτή , τα -3 σε λιγότερη περίπου στην μισή , τα -6 δύο φορές κάτω και ουτω καθ εξής.
Τα παραπάνω από τα 0 db είναι συνήθως είτε παρμόρφωση είτε δυναμικό περιθώριο. Τα +3db αντιστοιχούν στην διπλή ισχύ.
Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται , για τους ενισχυτές σε watts/8ohms. Συνήθως. Αρα , αν ο ενισχυτής μπορεί να λειτουργήσει στα 4 Ohms τότε λοιπόν η ενδεικνυόμενη ισχύς είναι η διπλάσια.

ika

News
Reaction score
16.776
Είναι φανταστική εικόνα από VUμετρα, από κάποιο site με φωτογραφίες, σωστά;
Δεν είναι από κάποιο μηχάνημα;

Reaction score
80
Είναι φανταστική εικόνα από VUμετρα, από κάποιο site με φωτογραφίες, σωστά;
Δεν είναι από κάποιο μηχάνημα;
Δεν ξέρω αν είναι ψεύτικη, αλλά έτσι την βρήκα σε site στο ιντενετ.
Η δευτερη φωτό όμως είναι κανονική από ενισχυτή

Reaction score
11.770
- Καταρχήν αυτη είναι μία εικόνα που τυχαία κατά κάποιο τρόπο βρηκα στο νετ και την ανέβασα εδώ για να μου πείτε ή να επιβεβαιωσετε αυτά που ως ένα βαθμό είδα κι εγώ με τα λιγα που ξέρω. Δεν είναι δικό μου το μηχάνημα, προς τι το ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας?
Ναι, είναι πασιφανές, αφού έχει watermark επάνω.
Το περαστικά πήγαινε που αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό.
Αυτός είναι δικός σου; Τουλάχιστον έχουν βάλει καλά τις γραμμούλες, παράλληλες με τις βελονίτσες και επίσης έχουν dB και ισχύς. Για την ισχύ, στα είπε ο Μάρκου παραπάνω μια χαρά.
Ποιά απορία έχεις;
Αυτή τη στιγμή ακούς χαμηλόφωνα, με 4 milliwatt περίπου.
Επίσης αυτός ο ενισχυτής έχει ισχύ 2x20 watt στα 8 ωμ;

Last edited:

Reaction score
80
Ναι, είναι πασιφανές, αφού έχει watermark επάνω.
Το περαστικά πήγαινε που αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό.

Αυτός είναι δικός σου; Τουλάχιστον έχουν βάλει καλά τις γραμμούλες, παράλληλες με τις βελονίτσες και επίσης έχουν dB και ισχύς. Για την ισχύ, στα είπε ο Μάρκου παραπάνω μια χαρά.
Ποιά απορία έχεις;
Αυτή τη στιγμή ακούς χαμηλόφωνα, με 4 milliwatt περίπου.
Επίσης αυτός ο ενισχυτής έχει 5ισχύ 2x20 watt στα 8 ωμ;
- Όντως είναι ο δικός: ένας αρχαίος πλην τίμιος και πλήρως ανακατασκευασμένος Fisher (πυκνωτές κλπ) με δύναμη 2x26 και 2x30 watt αναλόγως με τα ohm 8 ή 4
- Την συγκεκριμένη στιγμή ουσιαστικά δεν άκουγα, απλά τον έβαλα σε λειτουργία με το ραδιόφωνο απλά για να βγάλω την φωτό για τις συγκρίσεις

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940