Ethernet cables - Chord Epic

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.501
μπλέξαμε και το κουόλιτι οφ σερβις τώρα στο όντιο...και ποιος μας πιάνει... :biggrin:

Reaction score
2.578
Σε λίγο θα πάμε και στο coil whining, επειδή η cpu θα ζοριστει επειδή ζητάει πακέτα;

Τι σκατα τίποτα δεν μας μάθανε εκεί στα κομπιούτερ σκουλ...

daharis666

Moderator
Reaction score
83.501
δεν σας καταλαβαίνω....πρώτοι φορά ακούτε Ιεχωβάδες του όντιο? :biggrin:

Reaction score
865
δεν σας καταλαβαίνω....πρώτοι φορά ακούτε Ιεχωβάδες του όντιο? :biggrin:
Πρέπει να Hi-Φάει και ο μαρκετίστας... 😂😂😂😂😂

Εγώ ρωτάω σοβαρά και εσείς κάνετε πλάκα. Έχω ένα streamer (των 400 ευρώ) και με διευκολύνει η ασύρματη σύνδεση γιατί το μπριζακι Ethernet βρίσκεται στον απεναντι τοίχο από αυτόν που κάθεται το streamer. Πείτε μου τη θεωρία να την αξιολογησω για να δω τι θα κάνω.

Μόνο μη μου πείτε να ξηλωσω τα καλώδιο Ethernet μέσα από τους τοίχους του σπιτιού γιατί δε γίνεται. (Να ληφθεί υπόψη ότι το καλωδιο είναι από τον Καύκα και τουλάχιστον 15 ετών παλιό, όσο το σπιτι. Επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το σπίτι δε συνδέεται με τον πάροχο με οπτική ίνα αλλά με κλασσικη σύνδεση. Αρνούμαι να αναβαθμίσω τη σύνδεση πάρα τα αμέτρητα ενοχλητικά τηλεφωνήματα του παρόχου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακοτεχνίες που κάνουν στο δεξί μέρος των δρόμων όπου περνούν τις οπτικές ίνες, χωρίς να σκέφτονται τους ποδηλάτες.)
Εφόσον θες να χρησιμοποιείς το Streamer με ασύρματη συνδεση (είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω παλαιότητας της υπάρχουσας καλωδίωσης), το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα αξιόπιστο Wireless Access Point και επαρκή εμβέλεια για επαρκή λήψη/ταχύτητα.

Αν έχεις αμφιβολίες για την παλιά καλωδίωση, φώναξε κάποιον σοβαρό ηλεκτρολόγο ή δικτυά να σου κάνει έλεγχο και πιστοποίηση της υπάρχουσας καλωδίωσης και ίσως και αλλαγή/repatching στις ήδη υπάρχουσες πρίζες και ακροδέκτες σε περίπτωση που έχουν οξειδωθεί οι επαφές.

Κάτι άλλο δεν έχω να σου προτείνω. Μή μπλέξεις με snakeoil και μαρκετιστικές μ@λ@κίες.

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.501
Έκλαψα
για κλάματα είναι οι αγράμματοι που κάθονται και μας τρώνε χρόνο και μεγαμπάιτς από το σάιτ για να υποστηρίζουν τις ππριές που τους σερβίρουν
άσε που πλέον απασχολούν και την ΑΙ...:roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.501
Να δώ τί θα κάνεις όταν σου χτυπήσουν την πόρτα να σου πουλήσουν επιστολές με χαρακτηριστικά για νέα καυλώδια. 😂
θα τους υποδεχτώ με μια λακ και έναν αναπτήρα :biggrin:

Reaction score
865
Ενα έξτρα ζεύγος magnetics από τα rj45 του switch θα καταστείλει περεταίρω common mode και δυνητικά θα βοηθήσει τα αναλογικά στάδια του dac σου .
Θα σταθώ μόνο στο παραπάνω, οπότε για να δούμε τί πραγματικά ισχύει:

- Τι γίνεται αν βάλεις “εξτρά ζεύγος magnetics”

Ένα έξτρα κουτί με RJ45 → RJ45 και magnetics (π.χ. “network isolator”) ουσιαστικά βάζει δεύτερο στάδιο απομόνωσης.

Αυτό όντως μπορεί να μειώσει λίγο επιπλέον common-mode θόρυβο.

Όμως:

Τα πακέτα δεδομένων είναι ήδη αψεγάδιαστα λόγω TCP/IP. Δεν αλλάζει τίποτα στο “ψηφιακό σήμα.”

Η διαφορά μπορεί να υπάρχει μόνο σε RF leakage/ground coupling που ίσως επηρεάζει τα αναλογικά στάδια αν το DAC είναι κακοσχεδιασμένο.

Αν ο DAC σου είναι σοβαρός (με καλή απομόνωση/φιλτράρισμα), το έξτρα magnetics δεν θα προσφέρει τίποτα απολύτως.

- Συμπέρασμα

Τεχνικά σωστό: Ναι, ένα επιπλέον στάδιο magnetics μπορεί να μειώσει common-mode θόρυβο.

Πρακτικά: Αν το ακούς, σημαίνει ότι ο DAC σου έχει κακό isolation. Σε καλά σχεδιασμένο DAC, η διαφορά = μηδέν.

Audiophile marketing: Παίρνουν αυτή τη μισή αλήθεια και την πουλάνε ως “transformative” αλλαγή στον ήχο, ενώ στην πραγματικότητα είναι μπαλωμα σε πρόβλημα που δεν έπρεπε να υπάρχει.

Και στο διακτυακό κομμάτι τώρα, με το να βάλεις στην αλυσίδα ένα έξτρα Network Switch, αυξάνεται ο αριθμός των hops κατά ένα.
Σε Audio Streaming μεν δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά (π.χ. στο latency), όμως αν το δίκτυο είναι φορτωμένο (π.χ. με IP cameras), περισσότερα switches σημαίνει περισσότερη διάδοση broadcast.

Στην περιπτωση τώρα του Quality of Service, το QoS δεν βελτιώνει την ποιότητα του ήχου, απλώς προλαμβάνει διακοπές ή σπασίματα όταν το δίκτυο είναι φορτωμένο.

Άρα:

• Σε ένα μικρό οικιακό δίκτυο με λίγες συσκευές → το QoS δεν κάνει καμία ακουστή διαφορά.
  • Σε ένα πολυσύχναστο δίκτυο → το QoS μπορεί να προλάβει διακοπές, που είναι αντιληπτό, αλλά αφορά σταθερότητα, όχι “καλύτερο ήχο”.
Κάποια audiophile προϊόντα διαφημίζουν το QoS ως “μείωση jitter” ή “βελτίωση soundstage”.

Το jitter στο ψηφιακό δίκτυο είναι αδιάφορο για ένα buffered DAC.

Το jitter έχει σημασία μόνο σε πολύ υψηλής ποιότητας streaming μέσω USB ή I²S, όχι σε Ethernet packets.

Τέλος, προσθέτοντας ένα Network Switch στην αλυσίδα, προσθέτει (εκτός της πολυπλοκότητας) και:
  • Κατανάλωση ρεύματος – Μικρή μεν, αλλά υπάρχει.
  • Ηλεκτρικός θόρυβος (PSU / EMI) – Αν το switch έχει κακό τροφοδοτικό, μπορεί να προσθέσει RFI στο περιβάλλον. Σπάνια ακούγεται, αλλά θεωρητικά μπορεί να επηρεάσει το αναλογικό μέρος αν είναι όλα στην ίδια μπρίζα.

Επομένως, από όποια σκοπιά και να το παρει κανείς, στα δίκτυα δεν υπάρχουν audiophile μπούρδες.
Έχεις να κανεις με πακέτα και πρωτόκολλα μετάδοσης.

Οτιδήποτε σχετίζεται με “καθαρότητα ήχου” ή “βελτίωση soundstage” μέσω του δικτύου είναι placebo ή marketing hype.

Το μόνο που έχει πρακτικό νόημα είναι να εξασφαλίσεις ότι:

Το δίκτυο είναι σταθερό (χωρίς packet loss, dropouts).

Τα buffers στον streamer/DAC δουλεύουν σωστά.

Δεν υπάρχει παράσιτο/θόρυβος που μπορεί να περάσει στο αναλογικό στάδιο μέσω της τροφοδοσίας ή της γείωσης.

Από άποψη audiophile tweaks: αν ακούς διαφορά, είναι placebo ή θόρυβος/γείωση από κακό DAC.

Αυτά :)

Reaction score
3.563
Εγώ δεν βαζω ποτέ τα κοινά smps τροφοδοτικά στην dedicated γραμμή που έχω για την τροφοδοσία του συστήματος . Στον router/switch του παροχου έχω αντικαταστήσει το 12 volt smps με ένα γραμμικό τροφοδοτικό δικής μου κατασκευής βασισμένο στο σχέδιο του Νίκου Σάλας, το γνωστό Salas Ultra BiB.
Το έχω συνδυάσει και με μία μπαταρία ώστε να μην χάνεται η σύνδεση με το internet όταν υπάρχουν διακοπές ρεύματος, ακόμα και στιγμιαίες.
Δεν έχω ακούσει κάποια διαφορά στον ήχο του συστήματός μου με την αλλαγή του τροφοδοτικού, σε αντίθεση με ένα αντίστοιχο που τοποθέτησαμε σε ένα γνωστό μου , όπου εκεί για κάποιο λόγο η διαφορά μου είπε ότι ακούγεται.
Συνεπώς κάθε εγκατάσταση πρέπει να την αντιμετωπίζεις με διαφορετικό τρόπο, ειδάλλως λαμβάνεις προληπτικά μέτρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ξοδεύοντας πολλά χρήματα αλλά και χρόνο.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
358
Εγώ δεν βαζω ποτέ τα κοινά smps τροφοδοτικά στην dedicated γραμμή που έχω για την τροφοδοσία του συστήματος . Στον router/switch του παροχου έχω αντικαταστήσει το 12 volt smps με ένα γραμμικό τροφοδοτικό δικής μου κατασκευής βασισμένο στο σχέδιο του Νίκου Σάλας, το γνωστό Salas Ultra BiB.
Το έχω συνδυάσει και με μία μπαταρία ώστε να μην χάνεται η σύνδεση με το internet όταν υπάρχουν διακοπές ρεύματος, ακόμα και στιγμιαίες.
Δεν έχω ακούσει κάποια διαφορά στον ήχο του συστήματός μου με την αλλαγή του τροφοδοτικού, σε αντίθεση με ένα αντίστοιχο που τοποθέτησαμε σε ένα γνωστό μου , όπου εκεί για κάποιο λόγο η διαφορά μου είπε ότι ακούγεται.
Συνεπώς κάθε εγκατάσταση πρέπει να την αντιμετωπίζεις με διαφορετικό τρόπο, ειδάλλως λαμβάνεις προληπτικά μέτρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ξοδεύοντας πολλά χρήματα αλλά και χρόνο.
Εντελώς σοβαρά, θα ήθελα να ρωτήσω αν επηρεάζει και το ρούτερ τον ήχο, αν υπάρχει δηλαδή λόγος για αντικατάσταση του ρούτερ του παρόχου

Reaction score
3.563
Εντελώς σοβαρά, θα ήθελα να ρωτήσω αν επηρεάζει και το ρούτερ τον ήχο, αν υπάρχει δηλαδή λόγος για αντικατάσταση του ρούτερ του παρόχου
Δεν το πιστεύω ότι για τον ήχο παίζει ρόλο ο router . Για το τροφοδοτικό τους έχω μονάχα κάποιες ενστάσεις γιατί είναι όλα της πλάκας. Είχα κάψει τουλάχιστον 3 τα τελευταία 5 χρόνια και ένας λόγος που το άλλαξα ήταν αυτός. Έφευγα για ΣΚ και έπρεπε να σβήσω τον router γιατί φοβόμουν ακόμα και το ενδεχόμενο της φωτιάς .

Reaction score
2.350
όσον αφορά ήχο κανένας λόγος,
αν δεν έχει καλό wifi κούμπωσε ένα καλό access point,

αν ασχολείσαι έστω και λίγο με υπολογιστές, υπάρχουν διάφοροι λόγοι να πάρεις ένα καλύτερο ρούτερ (VPN server, VLANs, monitoring, security κλπ)

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
358

αν ασχολείσαι έστω και λίγο με υπολογιστές, υπάρχουν διάφοροι λόγοι να πάρεις ένα καλύτερο ρούτερ (VPN server, VLANs, monitoring, security κλπ)
Δεν ασχολούμαι καθόλου πια είναι αλήθεια με υπολογιστές, απλά μου έκανε εντύπωση η αλλαγή του τροφοδοτικού του ρούτερ από τον gkar και σκέφτηκα μήπως είχε σχέση με το ηχοσύστημα του

Έχω ένα tp link στο οποίο είναι συνδεδεμένο ένα Netgear switch και σε αυτό το streamer. Είναι πάνω κάτω το ίδιο;

Reaction score
3.563
Όλα αυτά τα φοβερά τα ακούτε από τα πεντάιντσα;
:roflmao:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει στην παρέα άτομο με πεντάιντσα @ούτσα.
Δες καλύτερσ το θέμα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή το τι θα φάμε σήμερα ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.943
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm