Ενδιαφέροντα άρθρα περί high fidelity, audiophiles, πανάκριβα καλώδια κλπ..

Reaction score
0
Επειδή καταλαβαίνω ότι τα περιεχόμενα των άρθρων αυτών θα τσιγκλίσουν σίγουρα κάποια μέλη, να σας επισημάνω ότι δεν τα έγραψα εγώ, οπότε παρακαλώ να μην πυροβοληθώ αν δε σας κάνει κόπο.

http://www.skeptic.com/eskeptic/10-01-06#feature
http://rationalwiki.com/wiki/Audio_woo
http://www.matrixhifi.com/contenedor_ppec_eng.htm
http://phineasgage.wordpress.com/2007/10/13/audiophiles-and-the-limitations-of-human-hearing/

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Ενδιαφέροντα άρθρα περί high fidelity, audiophiles, πανάκριβα καλώδια κλπ..

μην δινεις σημασια
σε καθε τι που γραφουν
καλο ή κακο

Reaction score
3.085
Κι αν κάποιος δίνει;

μην δινεις σημασια
σε καθε τι που γραφουν
καλο ή κακο
Τα άρθρα δεν τα διάβασα όλα και εξ ολοκλήρου. Μάλλον αποσμασματικά, αλλά προσπάθησα, έστω και με αυτή την αποσπασματική ανάγνωση, να αντιληφθώ το νόημά τους.

Λοιπόν, εγώ δίνω σημασία.

Και θα έλεγα ότι οι συντάκτες τους απηχούν τις βασικές μου θεωρήσεις για τον κόσμο των συσκευών και λοιπών ειδών του Audio (και εν πολλοίς και του Video, αν και στο Video υπεισέρχονται κι άλλα κριτήρια).

Δεν μπορώ π.χ. να δεχτώ πώς κάποιος μπορεί, ή μάλλον αξίζει τον κόπο, να δώσει 485 δολλάρια για αντικατάσταση ενός μπουτόν έντασης, επειδή αυτό είναι φτιαγμένο από ξύλο οξυάς και μπρούτζο (!!), για να ακούσει διαφορές, όπως λέει ο συντάκτης του πρώτου άρθρου.

Γενικά, θεωρώ ότι ανάμεσα στο φτηνό και στο "φτηνιάρικο" υπάρχουν υπαρκτές διαφορές, όπως υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο υπερτιμημένο και στο ακριβό.

IMHO, of course.
-

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Ενδιαφέροντα άρθρα περί high fidelity, audiophiles, πανάκριβα καλώδια κ

Μου φαίνεται ότι οι χαϊεντάδες όταν ακούνε, έχουν σε όλο τον κόσμο την ίδια φάτσα!

Τρεις κοιμουνται, δυο ειναι ετοιμοι κι ενας ακουμπαει για να μην πεσει!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Ενδιαφέροντα άρθρα περί high fidelity, audiophiles, πανάκριβα καλώδια κ

Τρεις κοιμουνται, δυο ειναι ετοιμοι κι ενας ακουμπαει για να μην πεσει!
Ρε συ Νικολα, ποιον σου θυμιζει ο μπροστα στα δεξια?
Θα...δολοφονησω το κεφαλι μου μεχρι να το βρω:623:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Μην το χτυπησεις σε πλακακια ομως!:142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Ενδιαφέροντα άρθρα περί high fidelity, audiophiles, πανάκριβα καλώδια κλπ..

το χερι δεξια που κρατα την ραφιερα , ειναι του πεθαμενου?
λεω τωρα? ή εχει και αλλο ψοφιο η παρεα?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αδυνάτισε! Μπράβο! (κάνει μαζι και τις 3 δίαιτες του AVSite :143: )

Δεν βλέπω πάντως να κρατούν σημειώσεις...
Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν καθόλου τα "αποτελέσματα" αυτά της συγκρίσεως ΑΥΤΩΝ των συστημάτων...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση:Αν κάτι φαίνεται οικείο,μπορεί να υπάρχει...λόγος

Λοιπόν, εγώ δίνω σημασία.
Και θα έλεγα ότι οι συντάκτες τους απηχούν τις βασικές μου θεωρήσεις για τον κόσμο των συσκευών και λοιπών ειδών του Audio (και εν πολλοίς και του Video, αν και στο Video υπεισέρχονται κι άλλα κριτήρια).
Δεν μπορώ π.χ. να δεχτώ πώς κάποιος μπορεί, ή μάλλον αξίζει τον κόπο, να δώσει 485 δολλάρια για αντικατάσταση ενός μπουτόν έντασης, επειδή αυτό είναι φτιαγμένο από ξύλο οξυάς και μπρούτζο (!!), για να ακούσει διαφορές, όπως λέει ο συντάκτης του πρώτου άρθρου.
...
IMHO, of course.
-
Ο αγώνας του μουσικόφιλου με τη χαϊενδική ΄΄εξουσία΄΄ θυμίζει την πάλη των αναμνήσεων με τη λήθη...
Υπό ΄΄κατάλληλες συνθήκες΄΄,τούτοι οι λόγοι θα μπορούσαν ν'αποτελέσουν γιά κάποιους (όχι όμως και γιά τον υποφαινόμενο) μέχρι και...΄΄πρόβλημα΄΄:612:

Μου φαίνεται ότι οι χαϊεντάδες όταν ακούνε, έχουν σε όλο τον κόσμο την ίδια φάτσα!
http://www.nytimes.com/2004/09/14/s...=331d6db9dff26282&ei=5090&partner=rssuserland
Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο διαβάζουμε ένα θέμα και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει.Το συγκεκριμένο φαινόμενο μας προκαλεί μια παράξενη αίσθηση,ένα ιδιότυπο συναίσθημα.

Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα θέμα και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναδιαβάσει.Το συγκεκριμένο φαινόμενο μας προκαλεί μια παράξενη αίσθηση,ένα ιδιότυπο συναίσθημα.

Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο βλέπουμε μιά απάντηση και νομίζουμε ότι την έχουμε ξαναδεί.Το συγκεκριμένο φαινόμενο μας προκαλεί μια παράξενη αίσθηση,ένα μυστηριώδες συναίσθημα.Γι αυτό έχουν ήδη τραγουδήσει εξάλλου και οι Crosby Stills Nash & Young!

Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα γεγονός και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει.Συχνά όταν βιώνουμε deja vu καταστάσεις,προσπαθούμε να βεβαιωθούμε πως όντως αυτές δεν τις έχουμε ξαναζήσει καθώς επίσης και να βεβαιώσουμε και τον περίγυρο που απορεί με το κριτικό βλέμμα μας,ότι δεν είμαστε παραμνησιακοί.

Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο βλέπουμε μιά φωτογραφία και νομίζουμε ότι την έχουμε ξαναδεί.Συχνά όταν αντικρύζουμε deja vu εικόνες,προσπαθούμε να βεβαιωθούμε πως όντως αυτές δεν τις εχουμε ξαναδεί καθώς επίσης και να βεβαιώσουμε και τον περίγυρο που αμφισβητεί την κρίση μας,οτι δεν είμαστε νοσταλγικοί.

Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα γεγονός και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει.Όταν ένα άτομο μας πει "(Ημί)Θεέ μου!νομίζω ότι αυτό το χω ξαναζήσει!" αξίζει να του δώσετε λίγη σημασία παραπάνω.Σε κάποιο παράλληλο συμπαν ενδεχόμενα τούτο να έχει όντως ξανασυμβεί!

Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα γεγονός και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει.Τέλος,deja vu είναι μια αλυσίδα ΄΄μοδάτων΄΄ καφετεριών και ενα παιχνίδι του πληκτρολογίου.:612:

Deja fou ή Deja mou είναι η αντίληψη κατά την οποία θεωρούμε ότι έχουμε διαβάσει κάποιες ατάκες ξανά...:142:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Τι ειπε ο αθρωπος τωρα?
κατι τετοια διαβαζω και ντεζαβουζιαζομαι:126:

Reaction score
59
Xαϊεντάδες είναι? Νόμιζα ότι κλαίνε τον πεθαμένο!
Απορούσε κάποτε μια φίλη ('άσχετη' από συμφωνική μουσική και από μουσική γενικότερα), όταν έμαθε ότι θα πήγαινα με τη σύζυγο στο Μέγαρο Μουσικής:Εκεί τί πάτε και κάνετε; Κλαίτε;;;;
Ε, δεν θα είχε και άδικο βλέποντας και την κατάλληλη φωτό. Λ.Σ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

:612:

Reaction score
3.085
Όντως οφθέν

.........
Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο διαβάζουμε ένα θέμα και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναζήσει.Το συγκεκριμένο φαινόμενο μας προκαλεί μια παράξενη αίσθηση,ένα ιδιότυπο συναίσθημα.

Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ζούμε ένα θέμα και νομίζουμε ότι το έχουμε ξαναδιαβάσει.Το συγκεκριμένο φαινόμενο μας προκαλεί μια παράξενη αίσθηση,ένα ιδιότυπο συναίσθημα.

Deja vu ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο βλέπουμε μιά απάντηση και νομίζουμε ότι την έχουμε ξαναδεί......
(κλπ. κλπ.)
Απλά πράγματα. Γαλλική έκφραση, που σημαίνει κατά λέξη:

'Ηδη όντως) οφθέν(*).

Τώρα, αν οι φωτογραφηθέντες είναι όντως οφθέντες δεν ξέρω, μπορείτε να ρωτήσετε τους ίδιους.

Σίγουρο πάντως είναι ότι - αν δεν είναι όντως οφθέντες - είναι όντως μη ιδώντες (μόνο ακροώμενοι).:116:

(* οφθείς, οφθείσα, οφθέν. Μετοχή αορίστου του Ορώμαι=Βλέπομαι, με βλέπουν. Κατά παράφραση στη νεότερη καθαρεύουσα ιδωθείς, ιδωθείσα, ιδωθέν, αν και ασυνήθιστο σήμερα).

Καλό βράδυ.
-

Reaction score
6
Παντα οι σοβαρες ακροασεις γινοντουσαν με κλειστα ματια!:111:

και ανοιχτα φωτα:131:, και ....μακρυα απο γυναικες:137:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130