Ενδιαφέρον νέο AD/DA προδιαγραφών και ίσως και αντί-Behringer!

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.834

και

Φαίνεται ενδιαφέρον έχει και εξωτερικό τροφοδοτικό και οι πληροφορίες μου από Δανό φίλο είναι ενθουσιώδεις....

για δείτε και:

But the ADI-2 has more to offer than tremendous sound, it also gives you exciting digital connectivity. Its transformer-balanced coaxial (RCA) SPDIF I/O has switchable Channel Status to make it fully AES/EBU compatible. The optical TOSLINK I/Os can handle up to 192 kHz and also serve as ADAT I/O with up to 96 kHz sample rate. You can even use SPDIF input and ADAT output or vice versa in AD/DA mode.

The clear layout and the distinct labeling of the front panel with its functional buttons, the informative status displays, a 6 LED level meter as well as the tidy functional back panel make it easy to operate the unit right out of the box. Protective rack handles and a strain-relief for power cord and audio cables are further useful details that make the ADI-2 even more unique.

POWER TO THIS UNIT! Top

Following the 'Universal Power Supply' philosophy of RME's Digiface, Multiface, QuadMic und OctaMic, the ADI-2 comes with an external switching power supply. The unit's additional internal switching power supply has been specially designed and optimized for audio applications. It accepts any voltage from 7 to 30 V, be it AC or DC, and even runs on batteries and rechargeable batteries.

TECHNICAL SPECIFICATIONS Top

Input AD: 1/4" TRS jack and XLR via Neutrik combo jacks, servo-balanced, completely symmetrical, DC-coupled signal path
Output AD: ADAT optical or SPDIF optical, SPDIF coaxial, AES/EBU compatible
Input DA: ADAT optical or SPDIF optical, SPDIF coaxial, AES/EBU compatible
Output DA: 1/4" TRS jack and XLR, servo-balanced, DC-coupled signal path

Dynamic range AD: 110 dB RMS unweighted, 113 dBA
THD AD: < -110 dB (< 0.00032 %)
THD+N AD: < -104 dB (< 0.00063 %)
Crosstalk AD: > 110 dB

Dynamic range DA: 116 dB RMS unweighted, 119 dBA (unmuted)
THD DA: < -103 dB (< 0.0007 %)
THD+N DA: < -100 dB (< 0.001 %)
Crosstalk DA: > 110 dB

Input/Output level, 0 dBFS @ Hi Gain: +19 dBu
Input/Output level, 0 dBFS @ +4 dBu: +13 dBu
Input/Output level, 0 dBFS @ -10 dBV: +2 dBV
Sample rate internally: 32, 44.1, 48, 64, 88.2 kHz, 96 kHz, 128, 176.4, 192 kHz
Sample rate externally: 28 kHz - 200 kHz

Frequency response AD/DA, -0.1 dB: 5 Hz - 21.5 kHz (sf 48 kHz)
Frequency response AD/DA, -0.5 dB: < 5 Hz - 43.5 kHz (sf 96 kHz)
Frequency response AD/DA, -1 dB: < 5 Hz - 70 kHz (sf 192 kHz)
Accepted power supply voltage DC 8 V - 28 V, AC 8 V - 20
Dimensions 215 x 44 x 130 mm
Warranty: 2 years

http://www.rme-audio.com/english/index.htm

Reaction score
5
Η RME είναι γνωστή γερμανική εταιρεία με επαγγελματικές κάρτες ήχου κλπ. Περιμένω πάντα καλά προϊόντα από αυτούς.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Το έχω σταμπάρει εδώ και καιρό το συγκεκριμένο, κι έχω διαβάσει καλές κριτικές στον ξένο τύπο.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά πιο ακριβό από το Behringer...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.991
Ότι έχει κυκλοφορήσει η RME θεωρείται, χωρίς υπερβολές, hardware αναφοράς από τους επαγγελματίες ηχολήπτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις τα τελευταία χρόνια.
Το ατού της είναι οι πολύ καλοί AD/DA converters που έχουν ως αποτέλεσμα σχεδόν μηδενικό θόρυβο και παραμόρφωση.
Προσωπικά έχω δουλέψει με αρκετές κάρτες ήχου της RME και ποτέ δεν είχα κάποιο παράπονο. Ακόμα και τα drivers που όλο και κάτι παρουσιάζουν, δε με προβλημάτισαν ποτέ.
Το συγκεκριμένο converter ADI-2 κυκλοφορεί γύρω στα 2 χρόνια.
Ένα review υπάρχει στο έγκυρο SoundOnSound:

http://www.soundonsound.com/sos/may05/articles/rmead.htm

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.834
στην Αγγλία 445λίρες (~600ευρώ), έστειλα mail εδώ και μου απάντησε 600 ευρώ, δεν νομίζω ότι έιναι απαγορευτικό αν είναι ποιοτικότερο και καλύτερο, μπορούμε να ρωτήσουμε και για powerbuy ίσως.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Στο εξωτερικό από περίπου 550€ (Γερμανία) μεχρι 670€ (Γαλλία). Για Ελλάδα μάλλον πιο κοντά στο δεύτερο νούμερο. Αντιπρόσωπος είναι ο Λογοθέτης...

To behringer αν θυμάμαι καλά κοστίζει στην Ελλάδα 177€...

Reaction score
50
Φυσικά και δεν είναι απαγορευτικό... δεν είναι στα επίπεδα του Behringer βέβαια (πήγαινε γύρω στα 150 ευρώ αν θυμάμαι καλά;) αλλά σίγουρα είναι πολύ δελεαστική η τιμή, εάν βέβαια τα σχόλια που έχουν γραφτεί επαληθεύονται.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.834
μόλις γυρίσει και ο gKar θα δούμε αν μπορούμε να το ακροαστούμε από κοντά, σαν κατασκευή οπτικά απέχει από το behringer κατά πολύ και σαν specs υπερέχει.
Με καλή διάθεση θα το ερευνήσουμε το θέμα....

Reaction score
3.633
Μου αρέσει πάρα πάρα πάρα πολύ. Εγώ θα το τροφοδοτήσω με εξωτερικό τροφοδοτικό μπαταρίας. Εχω 4 μεγάλες 12 βολτες που κάθονται.

Να τα πάρουμε για δοκιμή asap.

Aν είναι καλύτερο από το δικό μου το Behringer το αγόρασα αύριο.
Τσάμπα είναι στα 600 €.

Αμα σηκώνει και μετατροπές ... θα έιναι ότι πρέπει να του αλλάξουμε τουλάχιστον τους τελεστικούς. Σιχαίνομαι τα μηχανάκια που υλοποιούνται με υλικά επιφανειακής στήριξης.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.834
Γιώργο αν κρίνω από κουτί πρέπει να σηκώνει μετατροπές......

Αν θες να έρθεις σε επικοινωνία δες στοιχεία.....(απόσπασμα από email)

" Αγαπητέ κύριε Κοψ............,

Ο audio convector ADI-2 της RME είναι ετοιμοπαράδοτος και η τιμή του είναι 600 €, με Φ.Π.Α. 19%.

Μετά τιμής,
Τμήμα εξυπηρέτησης πελατών

LOGOTHETIS MUSIC AEE
Music Company
Chrysanthemon 5 – 153 54
Glika Nera - Attiki - Greece
Tel. +30 210 6040291
Fax +30 210 6655314
www.logothetismusic.gr

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φοβερό μειονέκτημα η έλλειψη ψηφιακής εισόδου-εξόδου AES/EBU σε XLR. Χαλάει όλη την ιστορία στην κατά τα άλλα πολύ καλή (από χαρακτηριστικά), συσκευή. To AES/EBU compatible δεν μου λέει πολλά. Πολύ σημαντικό για να το ξεχάσει, (ειδικά) η RME.

- Με λίγα παραπάνω φράγκα παίζουν και καλές κάρτες της ίδια εταιρείας...

Για οργανώστε μια ακροασούλα. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
p.s. Αντιbehringer σε καμία περίπτωση πάντως. Δεν μπορούν (όχι από τεχνογνωσία), αλλά μάλλον δεν θέλουν κιόλας.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Καλό θα είναι να οργανωθεί λενα μίνι συγκριτικό "επαγγελματικών" DAC, μεταξύ των πιο διάσημων τέτοιων DAC στους χώρους μας.

Με μια πρόχειρη καταμέτρηση μπορώ να σκεφτώ τα:
Behringer Ultramatch 2496 (177€)
RME ADI-2 (600€)
Benchmark DAC-1 (1000€ νομίζω)
GRACE M902 (έφτασε επιτέλους στην Ελλάδα αλλά η τιμή του τσιμπάει 1850€)

Και τα τέσσερα είναι περισσότερο επαγγελματικά μηχανήματα παρά οικιακά, και αντιπροσωπεύουν 4 διαφορετικές κατηγορίες τιμών. Καλό θα είναι λοιπόν να τα ακούσουμε και τα τέσσερα και να δούμε τι διαφορές έχουν σε επίπεδο ήχου, και πως μεταφράζονται αυτές σε διαφορές χρημάτων...

Τι λέτε???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι είδους συγκριτικό θα είναι όταν οι συσκευές είναι σε διαφορετική κατηγορία τιμής? :?
Βάλε ultra curve. :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Νίκος Τσαρουχάς said:
Τι είδους συγκριτικό θα είναι όταν οι συσκευές είναι σε διαφορετική κατηγορία τιμής? :?
Βάλε ultra curve. :wink:
Καλό είναι να δούμε αν υπάρχουν διαφορές, και αν οι διαφορές στην απόδοση δικαιολογούν τις διαφορές στην τιμή.

Αν π.χ. ο συνδιασμός Ultramatch και Ultracurve (577€ τιμές λιανικής) μου δίνει το 90% της απόδοσης του Grace δεν βλέπω τον λόγο να δώσω 1850€. Θα μπορούσα να ζήσω και με τα Behringer. Τα 1273€ που περισσεύουν προτιμω να τα σπαταλήσω σε δισκάκια...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μάλλον το 120% του GRACE θα πάρεις για να μην πω παραπάνω, αλλά να χαμε να λέγαμε. :wink:
Το Grace είναι ακριβό προφανώς για την άλλη λειτουργία του που είναι μάλλον και η βασική.

Οι συσκευές αυτές παιδιά δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα.
Αυτό γιατί καμία behringer συσκευή δεν είναι απλό DAC αλλά κάνει και πολλά άλλα πράγματα που άλλοι θέλουν πολλά χιλιαρικάκια ευρώ για να τα δώσουν στην αγορά (όπως και άλλες επαγγελματικές συσκευές βέβαια). Το ultra curve ή το ψηφιακό cross για παράδειγμα που έχουν και dac, θα μπορούσαν να πουλιούνται γύρω στα 1-1,5Κ € άνετα ακόμα και σαν επαγγελματικές συσκευές. Αν το βάλεις σε κανένα καλό κουτί άστα να πάνε. Αν το βγάλεις στην αγορά... χαϊεντάδικα, (με καλό brand name και φρου φρου), χαιρέτα μας τον πλάτανο (και αρκετές χιλιάδες ευρώ).

Ας μην αναφέρω σε πόσα δικαστήρια τους σέρνουν κάθε εβδομάδα τους τύπους λόγω κλεψίματος πατεντών - s/w κλπ - (οι φήμες λένε ότι περισσότεροι μηχανικοί τους προέρχονται από άλλες εταιρίες επαγγελματικές αλλά και χαϊεντάδικες) - και φυσικά για να χτυπήσουν την φτήνια που τους ριμάζει την μπίζνα. Δεν είναι απλά τα πράγματα με τα ψηφιακά της behringer. Φυσικά και υπάρχουν καλύτερα αλλά μιλάμε για πολλά λεφτά...

Τες πα, ένα συγκριτικό μόνο των σταδίων DA κάποιων από αυτές τις συσκευές θα είχε ενδιαφέρον γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα. Οπότε αν κανονιστεί κάτι είμαι σίγουρα μέσα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.300
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale