Ενεργά ηχεία Kali Audio LP-6 - Δοκιμή στο AvMentor

Μηνύματα
1.299
Reaction score
313
Η δοκιμή βρίσκεται εδώ!

Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να εξηγήσω το γιατί να ΜΗΝ επιλέξει κάποιος, αυτά τα ηχεία,
εάν, βέβαια, αναζητά ηχεία βάσης σε αυτό, περίπου, το κόστος.
Συνυπολογίζοντας την ύπαρξη ενισχυτών και την μεγάλη ευκολία στην τοποθέτηση (χάρη στα πολυπληθή ρυθμιστικά του),
θεωρώ πως, αυτή τη στιγμή, είναι ίσως η..."ορθότερη" επιλογή, ακόμα και στο διπλάσιο κόστος (εχμμμ...αν και υπάρχουν και τα "αδελφάκια" LP-8).
Με ένα dac/προενισχυτή και αυτά τα ηχεία...καθάρισες (πέραν της απαραίτητης φροντίδας του χώρου)!
 



Sonorus

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
875
Reaction score
806
Γράφει καμία δεκαριά φορές "για την τιμή του" και "για την κατηγορία τιμής" "ένα πολύ καλό μόνιτορ στην χαμηλή κατηγορία τιμής" "αλλά "αν οι επιλογές σας έχουν οικονομικό όριο" αλλά δεν μας λέει τι του λείπει τελικά.
Διαβάζοντας το κείμενο νομίζεις πως έχεις να κάνεις με το τέλειο ηχείο αλλά τελικά "για την τιμή του"

Εγώ που είμαι "πακέτος" τελικά να το πάρω ή όχι , μπερδεύτηκα βρε παιδί μου...
 


Μηνύματα
1.864
Reaction score
4.430
"...η ακρόαση στο near field δεν είναι κάτι που προτείνεται για κανένα ηχείο, συμπεριλαμβανόμενων και των Near Field...

Στην πραγματικότητα, όταν αναφερόμαστε σε ένα ηχείο Near Field, αναφερόμαστε σε ένα ηχείο το οποίο κατασκευαστικά έχει πολύ μικρό near field, επιτρέπει επομένως την ακρόαση από μικρές αποστάσεις, ενώ ο ακροατής παραμένει στο far field."

Τι εννοεί με τα παραπανω ο ποιητής;
Ποια είναι η σωστή απόσταση τελικά;
 


Μηνύματα
1.665
Reaction score
1.501
Μας ενοχλει οταν δεν καταλαβαινουμε γιατι τη χρησιμοποιει. Τι ειναι αυτο που εχουν τα πιο ακριβα focal solo 6 bee ας πουμε και δεν εχει αυτο; κσκο ειναι να μας πει;
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Μας ενοχλει οταν δεν καταλαβαινουμε γιατι τη χρησιμοποιει. Τι ειναι αυτο που εχουν τα πιο ακριβα focal solo 6 bee ας πουμε και δεν εχει αυτο; κσκο ειναι να μας πει;
Διαβάζεις συχνά reviews στα οποία να γίνεται αναλυτική παρουσίαση των "μειονεκτηματων" ενός προϊόντος σε σχέση με όσα βρίσκονται σε υψηλότερες κατηγορίες τιμής από αυτό;
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Μας ενοχλει οταν δεν καταλαβαινουμε γιατι τη χρησιμοποιει. Τι ειναι αυτο που εχουν τα πιο ακριβα focal solo 6 bee ας πουμε και δεν εχει αυτο; κσκο ειναι να μας πει;
Δυναμικό εύρος και χαμηλές παραμορφώσεις, σε συνδυασμό με ομοιογενή απόκριση ον και οφ αξις..

Όσα παραπάνω πληρώνεις, αυτά μπορείς να αγοράσεις σε μεγαλύτερες ποσότητες. Δεν υπάρχουν άλλα πράγματα να αγοράσεις, όσον αφορά την ποιότητα του ήχου δηλαδή, καθώς υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που αφορούν πολλούς "μουσικόφιλους" (χρώμα ξύλου, αν γράφει στην ούγια μπιενταμπλεγιου, τέτοια). :tongue:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Αφού τα αγαπάμε ρε πουλάκι μου..
Με συνταγή γιατρού:
Αταίριαστοι έρωτες, του Αρκά. :lol:

Όσο αγαπάτε βλακείες κι όχι τίποτα ξώβυζα, θα σας τη λέω. :drinks:

Γίνεται να μην αγαπάτε κανένα κωλομηχάνημα και απλώς να τα χρησιμοποιείτε για τη δουλειά, πχ να παίξει καμιά ρομαντζάδα μπας και πηδήξετε; :tongue:

Γεροντοέρωτες αταίριαστοι, φίδι με ελέφαντα, άλλος με τα μπλε βγιούμετρα κι άλλος με κίτρινα μιντ, ρε τι'στε σεις; :lol:
 



alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
καθώς υπάρχουν κι άλλες παράμετροι που αφορούν πολλούς "μουσικόφιλους" (χρώμα ξύλου, αν γράφει στην ούγια μπιενταμπλεγιου, τέτοια). :tongue:
Ρε φίλε, όπως και να το κάνεις όχι 11 αλλά ακόμα και 2 μαύρα κουτιά μέσα σε σαλόνι είναι λίγο μπλιάχ. Ας είναι και τα καλύτερα ηχεία του κόσμου σε τιμή τσίχλας. Μιλάμε για σαλόνια, όχι dedicated.
Στα σαλόνια, είτε πάρεις ενεργά είτε παθητικά είναι λίγο μπλιάχ το μαύρο κουτί. Πρέπει να είναι εντελώς industrial η διακόσμηση για να δέσει.
Από την άλλη το 80% της ζωής τους απλά θα στέκονται εκεί χωρίς να κάνουν τίποτα. 20% θα παίζουν και 80% θα κάθονται. Αντε να πάει 70% - 30%. Παραπάνω πρέπει να είσαι σπίτι όλη μέρα και πάλι πρέπει να θες να παίζει μουσική.
Οπότε το ηχείο πρέπει να εξυπηρετεί και το μάτι, γιατί κακά τα ψέματα, με τέτοια αναλογία χρήσης έπιπλο αγοράζεις όχι ηχείο. Η καρέκλα έχει μεγαλύτερη χρήση.
Οπότε, για μένα, αν θυμάσαι το έχω πει και στο παρελθόν, για σαλόνι πάντα, πρέπει να εχει και ωραίο design εκτός του να παίζει όπως πρέπει. Άρα, και το χρώμα παίζει ρόλο στην τελική επιλογή.
Για να βάλω πχ Adam στο σαλόνι, όσο και καλά να παίζουν, δεν μου αρέσουν εμφανισιακά οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε να εξαφανιστούν από τα μάτια μου. Μέσα στους τοίχους, πίσω από γυψοσανίδες, κάτι. Από την άλλη τα Focal σαν του Zizik τα συζητάω για έξω φορά παρτίδα. Τα Genelec επίσης.
 

Ndis

Titika
Μηνύματα
1.849
Reaction score
4.594
Το γουστο και η εμφάνιση ειναι υποκειμενική. Στα μάτια μου ακόμα και τα Adam ειναι ομορφα.
T8V και S3V:
adam-audio-t8v-studio-monitor-angled-front-WEB-productshot-480x480-1.jpg
adam-audio-s-series-studio-refrence-monitor-S3V-front-side.jpg


Προφανώς και δεν είναι UTOPIA αλλά μην τρελαθουμε κιολας!

Εχω διαφορετική αποψη πάντως για το utilization των ηχείων σε σαλονο-homecimena συνθηκες. Επειδή ο ηχος των συγχρονων tv είναι απαράδεκτος πλέον πιάνουμε τον ευατό μας (ως οικογένεια) να έχουμε ανοιχτό το avr ή τον ενισχυτή και το streamer σχεδόν στο 100% του χρόνου που περνάμε μπροστα απο το χαζοκούτι.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.398
Reaction score
27.684
Εγώ έχω 2 μαύρα κουτιά μπροστά ύψους 1.20m και 2 πίσω ύψους 1.02m. Δεν βλέπω την ώρα να φύγουν.
Και εμείς, όποτε ανοίγει η TV ανοίγει και ο ΑV. Δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά η TV ανοίγει σπάνια. Έχει τύχη να κάνει να ανοίξει και βδομάδα μη σου πω.
Ειναι σα τα σερβίτσια τα ακριβά που αγόραζαν οι γονείς μας. Τα πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά και μετά τα κρύβεις και σου πιάνουν χώρο για να τα χρησιμοποιησης 4-5 φορές το χρόνο

Το γουστο και η εμφάνιση ειναι υποκειμενική.
Ναι. Η αισθητική όμως όχι, εκεί υπάρχουν κανόνες. Και εκεί έρχονται διακοσμητές, αρχιτέκτονες κλπ. Εγώ αναφέρομαι στην αισθητική του χώρου. Μετρημένοι είναι αυτοί που ενώ δεν είναι η δουλειά τους είναι σε θέση να φτιάξουν κάτι αισθητικά όμορφο. Μιλάω για άντρες πάντα. Οι γυναίκες το έχουν λίγο παραπάνω. Μπαίνεις μέσα σε σαλόνια και το δωμάτιο έχει 2 μερικές φορές και 3 διαφορετικά style. Χώρια τα χρώματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Και εδώ έρχεται αυτό που λέω ότι πολύ δύσκολα τα μαύρα κουτιά να δέσουν με ένα κατοικήσιμο χώρο. Πρέπει να έχει industrial λογική ή εργένικη.
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.103
Reaction score
124.658
Αν και η εμφάνιση είναι αρκετά υποκειμενική υπόθεση, ωστόσο οι μικρού μεγέθους ομοαξονικής αρχιτεκτονικής και υψηλών προδιαγραφών και επιδόσεων δορυφόροι της τζενελεκ σε λευκό, είναι κατά την προσωπική μου εκτίμηση μια ιδιαίτερα διακριτική επιλογή που θα ικανοποιήσει το 99% των γυναικών σας, αλλά και εσάς τους ίδιους, εφόσον σας ενοχλούν τα industrial look τυπικά ενεργά και δεν ταιριάζουν με την αισθητική σας.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες και προσεγμένες αισθητικά επιλογές, αλλά όχι σε πολύ προσιτά κοστολογια, είτε από kii, Grimm, Dutch, Geithain, Focal κλπ, μέχρι JBL, που ολόκληρη η σειρά Έβερεστ είναι χάρμα οφθαλμών και .. αυτιών.

Εφόσον δεν έχετε την τύχη να διαθέτετε dedicated Audio-Video χώρο, είναι βέβαιο πως θα σας απασχολήσουν και τα θέματα εμφάνισης, με τη ματιά και το γούστο που έχει ο καθένας.

Εννοείται πως η λύση του εντοιχισμού, σε βαθμό που να είναι αόρατα τα ηχεία από όλους, είναι η απολύτως βέλτιστη, τόσο όσον αφορά την αισθητική του χώρου, αφού δεν την επηρεάζουν σε τίποτα, όσο και από πλευράς ήχου, καθώς εξασφαλίζεις καρδιοειδη λοβό...

Προσωπικά, είμαι φανατικά υπέρ του εντοιχισμού, όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές.
Δε θέλω να βλέπω τίποτα...
Μόνο να ακούω, μου φτάνει.

Δυστυχώς, κάποιοι θέλουν κυρίως να βλέπουν (ακόμα και τη μάρκα στην ούγια), οπότε οι προτεραιότητες είναι ..διαφορετικές. ;)
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.121
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top