Ενεργα ηχεια

Reaction score
2
Καλημερα. εχω δυο Monacor sph135c και δυο tweeter αγορασμενα απο Κινα.. τα ειχα παρει σε δημοπρασια απο ebayστην τιμη των 45 λιρων το ζευγος τα γουφερ και 35 τρια (ναι τρια) tweeter .. τα εχω δοκιμασει σε ενα κεντρικο ηχειο που ειχα φτιαξει και ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το αποτελεσμα... Το crossover με ταλαιπωρησε λιγο (με βοηθησε πολυ το tweeter που κατεβαινει ανετα μεχρι περιπου το 1.5 khz) Τωρα θελω με οτι εχω να φτιαξω δυο ενεργα ηχεια κατα το δυνατον μικρα.. Θα γινει κλειστη καμπινα με ενεργο cross και εχω κολλησει στο θεμα του ενισχυτη... εχω καμποσα 2sc2922 - 2s1216 καθως και τορροειδεις 2x24 250 VA και αλλους δυο 2x48 500VA. Επισης καμια εικοσαρια ηλεκτρολυτικους 10.000μf 63v και 4 SCR (KAPPA) 10.000μf 63v . Το ερωτημα ειναι .. δεδομενου του περιορισμου χωρου και του κατα της δυνατον εκμεταλευσης των δυνατοτητων των μεγαφωνων.. να βαλω κατι ψηφιακο απο ebay ? η να φτιαξω κατι απο την αρχη? Σκεφτηκα κατι σε LM3886 η LM4780 αλλα πιστευω οτι αξιζουν κατι καλυτερο... To cross θα ειναι στην αρχη αναλογικο (εχω βρει σχεδιο και θα παραγγειλω σχεδιασμο πλακετας) και στο μελλον σκεφτομαι για mini dsp... Τι λετε? εχω κολλησει εδω και καιρο με το θεμα... οι καμπινες θα μπουν για κατασκευη στο επομενο διαστημα και επειδη τα ηλεκτρονικα θα εχουν τον δικο τους χωρο πρεπει να καταληξω καπου... σας ευχαριστω εκ των προτερων...
http://shop.monacor.be/en/products/...kers/sph-135c-hifi-woofer-102310/p468162.aspx
για τα tweeter δεν εχω τα στοιχεια...
$(KGrHqV,!lUE2EDoNZHvBNl2Fw)3Fg~~_12.jpg

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.540
(με βοηθησε πολυ το tweeter που κατεβαινει ανετα μεχρι περιπου το 1.5 khz) View attachment 36773
Όλα τα tweeter κατεβαίνουν και στους 1500 και στους 1000 κύκλους. Το θέμα είναι για τι ισχύ και για πόση ώρα.
Αν δεν έχεις στοιχεία για τη συχνότητα συντονισμού του ή μέτρηση απόκρισης μην το ρισκάρεις να το κόψεις χαμηλά, γιατί θα το πάρεις στο χέρι εύκολα.

Reaction score
2
Όλα τα tweeter κατεβαίνουν και στους 1500 και στους 1000 κύκλους. Το θέμα είναι για τι ισχύ και για πόση ώρα.
Αν δεν έχεις στοιχεία για τη συχνότητα συντονισμού του ή μέτρηση απόκρισης μην το ρισκάρεις να το κόψεις χαμηλά, γιατί θα το πάρεις στο χέρι εύκολα.
Ευχαριστω Πετρο . Σχεδιαζω να το κοψω στους 2.500 που το συνιστουν και αλλοι που εχουν κανει κατασκευες με αυτο το γουφερ... το tweeter δεν θα εχει θεμα εκει... Το θεμα ειναι οτι το γουφερακι λατρευει τους δυνατους ενισχυτες... Βρισκω στο ebay πολλους τρανζιστορατους μικρους σε μεγεθος και με ισχυ γυρω στα 50w/8ω ... οπως και μερικους με το ta2022 η και το 2050... δεν τους εχω ακουσει ομως ... δεν γνωριζω αν ειναι προτιμωτεροι απο το lm3886 ... ψαχνω βεβαια και για κανενα σχεδιο που να ειναι μικρο σε μεγεθος και καλο σε ποιοτητα..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.540
Στα 2,5 KHz σίγουρα δεν έχεις θέμα καψίματος. Αν πάλι το wooferάκι σηκώνει και παραπάνω πήγαινε στους 3.
Για ενισχυτικό, με μια πρώτη ματιά, θα σου έλεγα ένα Tripath-ιον και καθάρισες αλλά δεν ξέρω τον ήχο του ηχείου.
Θέλει προσοχή στην ισορροπία ανάλυση-όγκος. Πολλά μικρά μεγάφωνα πάσχουν σε όγκο.

Reaction score
2
Ο ηχος του γουφερ ειναι πολυ δυναμικος και γεματος.. εχει πολυ καλο μπασο αν και ζηταει το ρευματακι του... οι μεσαιες ειναι μαλακες και δεν θα τις χαρακτηριζα ιδιαιτερα αναλυτικες... σκοπος του ηχειου ειναι η πρωτη δοκιμη καποιων ηχογραφησεων φωνης ... οι μεσαιες του ειναι πρωτο μελημα και οι χαμηλες επονται... κατι σαν μονιτορ δλδ με οτι εχω... τριπαθια με το ta2022 και με το IRS2092 με εξυπηρετουν πολυ αλλα δεν ξερω τις ικανοτητες οδηγησης και την ποιοτητα του ηχου τους (δεν εχω καμια εμπειρια με class D ενισχυτες) ... τα βρισκω σε πολυ καλες τιμες στο ebay ... εξ'ου και το διλημμα (και τριλημμα θα ελεγα) ;)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.350
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades