Ενισχυτές T-amp

Μηνύματα
515
Reaction score
89
Ψάχνοντας διάφορα στο e-bay έπεσα σε κάτι ενισχυτές T-amp.
π.χ. ο MUSE DT-50A TK2050 t-amp 2*50W έχει και DAC και ενισχυτή ακουστικών.
Βέβαια έχει και άλλους πολλούς.
Έχει κάποιος "εμπειρία" από τέτοιου είδους ενισχυτές;
 

Μηνύματα
14.111
Reaction score
11.805
Εγώ πήρα πρόσφατα μια πλακέτα από τη MUSE με το Tripath TK2050 TP2050 2*100w @ 4 Ohm Class-D. Σκέτο, χωρίς τροφοδοτικό και κουτί.
Του έχω βάλει ένα τροφοδοτικό από λάπτοπ, 19 βολτ και 8 αμπέρ και πραγματικά έχει τσαμπουκά και ταρακουνάει τα ηχεία. Καθαρός ήχος, δύναμη, έλεγχος. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από class-T. Πόσο τον βρήκες το δικό σου;
 

Μηνύματα
14.111
Reaction score
11.805
Δεν ξέρω τι ηχεία έχεις και πόσο δυνατά ακούς συνήθως για να σου πω κι άλλα. Είσαι και μακρυά να δεις το δικό μου από κοντά.

ΑΟΥΤΣ! Μόλις είδα την τιμή με τα μεταφορικά............
 

Μηνύματα
515
Reaction score
89
Δεν έχω αγοράει ακόμα τίποτα αλλά μου φαίνονται καλά για τα λεφτά τους.
Το να είναι 3 σε ένα δηλαδή να έχει και DAC και ενισχυτή ακουστικών αξίζει;
 

Μηνύματα
14.111
Reaction score
11.805
Επειδή έχει και τροφοδοτικό και κουτί και το display κάνει 160-200 ευρώ. Το δικό μου κάνει 30 ευρώ σκέτο.
Έχω ηχεία βάσης με 5ιντσα γούφερ 6ωμ το ένα ζευγάρι και 4 το άλλο. Τα 2 επί 100 βατ στα 4 ωμ του δικού μου είναι υπεραρκετά για να τερματίσουν τα ηχεία.
Ας πούμε ότι θέλω να πάρω Magnepan, τότε τα 100 βάτ δε θα φτάνουν για να τερματίζω τα ηχεία, θα πάρω τότε τίποτα ψηφιακά 400 βατ ανά κανάλι.
Άρα εξαρτάται από τα ηχεία που θα πάρεις αν αξίζει. Για μένα που δε δίνω σημασία ούτε στο κουτί, ούτε στον τηλεχειρισμό, ούτε στο volume control, δεν θα έπαιρνα αυτό που είδες. Αντίθετα θα προτιμούσα 2 μονομπλόκ πλακέτες class-T στα 250 βατ με 60 ευρώ και ένα τροφοδοτικό για αυτές με άλλα 60-80. Κουτί; Θα τις έβαζα μέσα σε ένα χαρτόκουτο.
 


Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.844
Απάντηση: Ενισχυτές T-amp

Εξαρτάται από τις απαιτήσεις που έχεις.
Dac και ενισχυτής ακουστικών είναι σύνηθες.
Για ενισχυτική μονάδα ....τι ηχεία θα κουνήσουν ;
 

Μηνύματα
515
Reaction score
89
Βασικά ψάχνω κάτι για να βάλω στον χώρο που έχω σαν γραφείο στο σπίτι μου. Αυτή τη στιγμή θα συνδέσω 2 ηχεία cav surround 6ohm που έχω στην αποθήκη (και μετά όλο και κάποιο ζευγάρι ηχεία θα βρω. Σίγουρα θα μου βγει πιο φτηνά από το να πάρω ενεργά ηχεία μια και ηχεία έχω έστω και αυτά. Έχουμε έναν μπόμπιρα 13 μηνών και κάτι και μόνο στο γραφείο μπορώ να ακούσω μουσική οπότε ψάχνω να βρω κάποια λύση. Σκεφτόμουν ακουστικά και γιαυτό ο ενισχυτής ακουστικών που έχει μου φαίνεται πολύ θετικό. (Ουφ τα έγραψα με το ζωντόβολο αγκαλιά)
 

Μηνύματα
14.111
Reaction score
11.805
Όπως είπα και στο pm, με 30 ευρώ το διακοπτικό (σαν το δικό μου) και άλλα 30 το τροφοδοτικό (εκτός αν έχεις άλλο) ακούς μέτριες έως καλές εντάσεις. Για τέρματα, περισσότερα βατ.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.161
Μηνύματα
3.044.347
Members
38.539
Νεότερο μέλος
johngala
Top