Ενισχυτής Δικάναλος Έως 200-250 €

Reaction score
14
Τους ειχα και τους 2υο πριν καιρο,ο Μarantz ειναι πιο μουσικος αλλα δεν εχει πολυ μεγαλη ισχυ σε Watt,o PIONEER ειναι πιο δυνατος!
Και εμενα τα βατ του με προβλημάτισαν αλλα διάβασα απο δω κ απο κει οτι δεν εχει προβλημα να οδηγεί ακομα και μεγάλα ηχεια με ευκολία.

Reaction score
14
Κώστα τα crystal τα άκουσα στο media markt στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Για τα μπάσα είναι απλά τα πράγματα. Η Dali δίνει από 50Hz. Εγώ θα σου πω ότι κάτω από τα 60 αρχίζει και αδυνατίζει ο ήχος. Για τα crystal άστο, ούτε καν. Αν ακούς trap, dupstep κλπ δύσκολα τα πράγματα έτσι κι αλλιώς. Ανάλυση συχνοτήτων με plugin στο foobar δείχνει αγάπη των καλλιτεχνών στα ~40Hz! Δύσκολα θα βρεις ηχείο αυτού του μεγέθους που να σου δώσει 40-45Hz με αξιοπρέπεια. Είτε σε μεγάλα ηχεία θα πας είτε σε sub. Κοίτα στις αγγελίες του φόρουμ, θα βρεις ωραία πράγματα. Και πρέπει να αποφασίσεις τι ήχο θέλεις. Η πηγή σου; Τα studio monitors τα σκέφτηκες καθόλου; Σε τι εντάσεις θα ακούς; Και δεν είναι όλα τα watt...ίδια! Κοίτα πάντως να έχει ο ενισχυτής έξοδο προενίσχυσης για μελλοντικές επεκτάσεις. Μια παρένθεση εδώ, προσπάθησε να πάρεις ακούσματα πριν την επιλογή. Μπορεί να εκπλαγείς από το τι σου αρέσει τελικά στον ήχο. Εγώ προσωπικά εξεπλάγην όταν είδα τα ακούσματά μου να αλλάζουν από όταν πήρα τα dali και μετά. Ξαφνικά μουσικές που παλιά με ακουστικά κλπ ήταν σούπερ, ξεμπροστιάστηκαν. Σύγχρονες παραγωγές τίγκα στο compression μπήκαν στην άκρη. Και να που ο vivaldi τελικά δεν είναι μόνο για να ηρεμείς στον οδοντίατρο...
Λοιπον trap και dupstep δεν ακούω αλλα house, techno, minimal και drum n bass βάζω αρκετά συχνά. Η πηγή θα ειναι πικαπ, CD player δεν ξερω γιατι δεν εχω τα χρήματα ακομα και θα αρκεστώ στο ps3. Επίσης θα παίζω λογικα και απο aux σε περίπτωση ανάγκης. Όπως καταλαβαίνεις θυσιάζω ολίγον την ποιότητα. Στράφηκα στα crystal γιατι πίστευα πως μέχρι τα 250 που ειναι το μπατζετ μου δεν υπάρχει κατι πιο καλο στα χαμηλά και επίσης να ειναι καλο για ταινίες. Θα παω media markt να ακούσω και θα ενημερώσω! Ευχαριστώ!

Reaction score
14
Θες sub... ή ηχεία δαπέδου. Στη θέση σου θα έπαιρνα τα zensor 1 κι ένα sub. Ή ότι μεταχειρισμένο έβρισκα στις αγγελίες...

Reaction score
35
Στις αγγελίες πωλείται ένας A-S500 της Yamaha, εντός του budget που όρισες, δε γνωρίζω σε τί κατάσταση είναι, αλλά δε χάνεις κάτι να κοιτάξεις, είναι καλύτερος -όσον αφορά τα χαρακτηριστικά- από καινούριους σ' αυτήν την κλίμακα τιμών, πιο δυνατός.
Επίσης (υπάρχουν κι αυτά στις αγγελίες, τώρα το είδα..) τσέκαρε τα Monitor Audio BX2, έχουν φίλοι το συνδυασμό (A-S500+BX2) και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι.

Reaction score
14
Τα περισσότερα μεταχειρισμένα στο παρόν φόρουμ είναι απλά σε κατάσταση καινούριου. Συμφωνώ απολύτως με τον zbigniew, είναι μια πολύ καλή λύση αυτό το set ή κάτι αντίστοιχο. Εξοικονομείς χρήματα και κάνεις ένα πιο σταθερό βήμα, όχι τόσο προσωρινές, μεσοβέζικες καταστάσεις...

Reaction score
14
Τον είδα τον 500 απλά είμαι λίγο ιδιότροπος ως προς το καινούριο. Επειδή θα είναι το πρώτο δικό μου αποκλειστικά ηχοσύστημα θέλω να είναι ολοκαίνουριο. Αλλά το σκέφτομαι ακόμα. Επίσης πήγα media markt και δεν είχαν σχεδόν τίποτα για ακρόσαη. Γενικά δεν ξέρω που μπορώ να ακούσω ηχεία. Αν γνωρίζετε, πείτε μου. Ευχαριστώ

Reaction score
14
Θα πρέπει να βρεις άνθρωπο που να τα έχει ακούσει στον ίδιο χώρο με τον ίδιο ενισχυτή, να ήταν στρωμένα και τα δύο κλπ κλπ...
Υποθέτω από το μέγεθος του woofer και μόνο ότι το crystal πηγαίνει λίγο χαμηλότερα. Κανένα τους δεν πάει πάντως χαμηλά. Τα zensor1 θεωρούνται λίγο πιο "μουσικά" από τα crystal. Γούστα είναι αυτά πάντως...

Reaction score
14
Θα πρέπει να βρεις άνθρωπο που να τα έχει ακούσει στον ίδιο χώρο με τον ίδιο ενισχυτή, να ήταν στρωμένα και τα δύο κλπ κλπ...
Υποθέτω από το μέγεθος του woofer και μόνο ότι το crystal πηγαίνει λίγο χαμηλότερα. Κανένα τους δεν πάει πάντως χαμηλά. Τα zensor1 θεωρούνται λίγο πιο "μουσικά" από τα crystal. Γούστα είναι αυτά πάντως...
Πάντως άκουσα τις κολωνες crystal σημερα και δεν με εντυπωσίασε το μπάσο. Ηταν συνδεδεμένα με av receiver και pioneer s300 cdιερα. Παντως απο ποιότητα και μουσικοτητα ηταν μια χαρα

Reaction score
145
Καλησπέρα. Θέλω τις προτάσεις και τις συμβουλές σας για δικάναλο ενισχυτή μέχρι 200-250 ευρώ. Τα ηχεία θα είναι CRYSTAL AUDIO TX B1, και αργότερα ίσως Dali Zensor 3. Επίσης και καμιά πρόταση για ηχεία βιβλιοθήκης stereo έως τα 300.
εχω σε αγγελια ένα ραδιοενισχυτή Harman Kardon HK 3490,2χ120wrms στα 8 ohm,τον ζηταγα 270,τον δινω και 250.
είναι σε αριστη κατασταση με την αρχικη του συσκευασια,αγορα τελος 2013 με μικρη χρηση.

Reaction score
14
εχω σε αγγελια ένα ραδιοενισχυτή Harman Kardon HK 3490,2χ120wrms στα 8 ohm,τον ζηταγα 270,τον δινω και 250.
είναι σε αριστη κατασταση με την αρχικη του συσκευασια,αγορα τελος 2013 με μικρη χρηση.
Ευχαριστώ για την προσφορα φίλε, απαλλαγή θα παρω καινούριο ενισχυτη στα σιγουρα.

Reaction score
14
Λοιπόν κατέληξα στα εξής: Ηχεία CRYSTAL AUDIO TXB1
Ενισχυτής: Pioneer A30 ή Yamaha AS300
Η τελευταία φορά που ζητάω την γνώμη σας είναι για ποιον από τους δύο παραπάνω μου προτείνετε.

Reaction score
996
Λοιπόν κατέληξα στα εξής: Ηχεία CRYSTAL AUDIO TXB1
Ενισχυτής: Pioneer A30 ή Yamaha AS300
Η τελευταία φορά που ζητάω την γνώμη σας είναι για ποιον από τους δύο παραπάνω μου προτείνετε.
Νομίζω ότι κανείς από τους δύο δεν έχει phono stage.

Reaction score
198
Νομιζω πως τα crystal audio πρεπει να συνδυαστουν με εναν πιο ουδετερο-"μπασατο" ενισχυτη οπως denon, nad, harman kardon.
Ο yamaha εχω την εντυπωση πως υστερει στο μπασο.
Τον pioneer δεν τον εχω ακουσει.
Εγω εχω zensor1 με denon pma720 και ειμαι ευχαριστημενος.
Με Yamaha as300-500 θα επαιρνα Wharfedale Diamond 10.1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv