Ενισχυτής - Ηχεία

Reaction score
1
Χρόνια σας πολλά. - Θέλω να αγοράσω ενισχυτή και ηχεία με κόστος γύρω στα 500 Ευρώ. Η άποψή σας για τα παρακάτω; Wharfedale Diamond 8.3 ~230 Ε -- NAD C320BEE ~350 Ε -- Yamaha RX-397RDS ~250 Ε -- Παρακαλώ εάν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο όπως και καταστήματα στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν γνωρίζω κανένα. (Αγαπημένη μουσική: κλασσική, έντεχνο ελληνικό, ροκ, heavy metal)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ενισχυτής - Ηχεία

Η άποψή σας για τα παρακάτω; Wharfedale Diamond 8.3 ~230 Ε -- NAD C320BEE ~350 Ε -- Yamaha RX-397RDS ~250 Ε --

Ο NAD είναι σαφώς καλύτερος ηχητικά από τον Yamaha αλλά έχει μικρή ισχύ. Για ηχεία τώρα τα 8.3 δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο αλλά από την άλλη δεν έχουν και σοβαρές ατέλειες (σε σχέση με το τι κοστίζουν).

Γενικά αν έχεις μεγάλο χώρο ο NAD θα σου φανεί λίγος ενώ για απαιτητικά ακούσματα θα σου φανούν λίγα τα Diamond.

Στην θέση σου θα έκανα 2 πράγματα:
α) θα κοιτούσα να βρω κάτι καλύτερο σε μεταχειρισμένο ή
β) θα μάζευα μερικά ακόμη χρήματα για να αγοράσω κάτι πιο αξιόλογο...

Τον NAD και τα Diamond θα τα βρεις σίγουρα στα καταστήματα του Νάκα.

Reaction score
0
Nαι....
Eχω να σου προεινω εναν ενισχυτη της KingRex και συγκεκριμενα αυτον http://audio-soul.gr/kingrex.html και ενα ηχειο της
Κlipsch και συγκεκριμενα το RB-51,συγγνωμη αλλα για αυτο δεν εχω link.
Βεβαια σε αυτα που σου προτεινω υπαρχει ενα κακο.Απο οτι θυμαμαι θες ενισχυτη-ηχεια γυρω στα 500 ευρο,αυτα που σου λεω κανουν καπου στα 580(αμα θυμαμαι καλα).

Παντως ενα εχω να σου πω.Τα εχω παρει και εγω αυτα και εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος και για την δουλεια που τα θες πιστευω οτι ειναι τα καταλληλα.

Reaction score
1
Τα Κlipsch ήταν και είναι στις επιλογές μου, αλλά σκεφτόμουν για κάποιο ηχείο δαπέδου. Γνωρίζεις που μπορώ να τα δω στη Θεσσαλονίκη;

Reaction score
0
Απάντηση: Ενισχυτής - Ηχεία

Θα σου πρότεινα τα Infinity beta 40 ( www.lyric.gr ) με τιμή προσφοράς στα 400 ζευγάρι και πολύ καλές κριτικές ( πρώτο σε τεστ του HITECH ). Έχω τα Beta 50 ( που έχουν 2 8άρια woofer, ενώ τα 40 έχουν 2 6,5άρια ) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Ο ΥΑΜΑΗΑ που σκέφτεσαι είναι μια χαρά. Ειδικά αν δώσεις 360 ευρώ και πάρεις τον 497 που είναι ισχυρότερος. Για ηχείο τώρα, στα λεφτά που δίνεις ούτε να το σκέφτεσαι για δαπέδου. Σχετικά με τα ηχεία της Klipsch της συγκεκριμένης σειράς δεν έχω καθόλου καλή άποψη.
Τι θα αγόραζα στη θέση σου? Dynaudio DA BM 5A. Ενεργά με ενισχυτή 50+50 watt και τιμή 525 ευρώ!!.

Reaction score
0
Τα Κlipsch ήταν και είναι στις επιλογές μου, αλλά σκεφτόμουν για κάποιο ηχείο δαπέδου. Γνωρίζεις που μπορώ να τα δω στη Θεσσαλονίκη;
H εδρα της εταιριας ειναι στην Αθηνα,αλλα νομιζω οτι μπορουν σου στειλουν το υλικο που θες εκει που μενεις ετσι ωστε να το ακουσεις.

Reaction score
1
Τον Yamaha ΑΧ 497 τον βρίσκω 250 Ε από Γερμανία στη πόρτα μου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Και ακόμα δε πήγες να την ανοίξεις για να μπει μέσα?:139:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Sorry λάθος εγώ σου προτείνω τον RX-797 και όχι τον ΑΧ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Τον 797 που σου προτείνω τον έχω δοκιμάσει και μάλιστα με 4ωμο ηχείο δαπέδου και τα κατάφερνε μια χαρά. Τον 497 όχι οπότε δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου αν και δε νομίζω να έχουν τεράστια διαφορά. Γνώμη μου είναι να αποφασίσεις πρώτα για ηχείο και μετά δες τι ενισχυτής το οδηγεί άνετα. Γενικά στης χαμηλές κατηγορίες τιμής ηχείων προτιμάμε απλές σχεδιάσεις με λίγα μεγάφωνα και όχι τρίδρομα δαπέδου που ζυγίζουν 10 κιλά και τρίζουν ολόκληρα ενώ οι μονάδες τους κοστίζουν 5 ευρώ η μία.

Reaction score
1
Γενικά στης χαμηλές κατηγορίες τιμής ηχείων προτιμάμε απλές σχεδιάσεις με λίγα μεγάφωνα και όχι τρίδρομα δαπέδου που ζυγίζουν 10 κιλά και τρίζουν ολόκληρα ενώ οι μονάδες τους κοστίζουν 5 ευρώ η μία.
Απλά ψάχνω για ένα ζευγάρι ηχεία μέχρι 350 ευρώ. Ή μάλλον ψάχνω το πιο καλό, όμορφο, ..., ισοροπημένο, ... , ... , ζευγάρι ηχείων, για αυτά τα λίγα χρήματα που μπορώ να δώσω.

Reaction score
0
Φίλε lion εάν μπορείς να διαθέσεις 100 ευρώ παραπάνω, δοκίμασε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ακούσεις τα Magnat Altea 7 (450 ευρώ).
Βρίσκομαι κι εγώ σε αναζήτηση ηχείων με budget 600-700 ευρώ. Από την στιγμή που τα άκουσα δεν μπορώ να βρω άλλο ηχείο (ακόμα και ακριβότερο, στα 600+) που να με καλύπτει όπως τα Magnat στα τόσα διαφορετικά είδη μουσικής που ακούω. Τα άκουσα με classic rock, new rock, blues, jazz, electronica, heavy metal, pop, σε όλα ήταν άκρως ικανοποιητικά έως άψογα.Καθαρές μεσαίες, λαμπρές αλλά όχι σκληρές-τσιριχτές ψηλές, και εντυπωσιακό μπάσο.Απόλυτα ισορροπημένος ήχος. Βέβαια στον τομέα εμφάνιση δεν είναι και για καλλιστεία, αλλά..."στέκονται" καλά!
Εμένα πάντως με βλέπω να καταλήγω στα Magnat. Δώσε τους μια ευκαιρία, θα με θυμηθείς.

Reaction score
1
Το Αltea 7 ψιλοξεφεύγει αλλα θα το ακούσω
έχεται άποψη για κάποιο από τα παρακάτω:

Μagnat Monitor 1000
Quadral Argentum 07.1 (~352 Ε )
Celestial c30
Dali Concept 2

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Αγαπητέ lion πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι ζητάς από το ηχείο σου και σε τι χώρο αυτό θα λειτουργεί (τετραγωνικά). Αν θες ηχείο για μεγάλες εντάσεις και ο χώρος σου είναι από 25 τ.μ. και πάνω το MAGNAT που αναφέρεις καλό φαίνεται χωρίς να το έχω ακούσει.

Reaction score
1
O χώρος μου είναι γύρω στα 20 τ.μ. (περίπου 3,5χ6,5 :139:). Τώρα για μεγάλες εντάσεις .... είναι σχετικό. Έναν ενισχυτή 2Χ30W που έχω (KENWOOD 3020) δεν τον εχω τερματίσει ποτέ. (.... γιατί παραμορφώνουν τα ηχεία :142:).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
O χώρος μου είναι γύρω στα 20 τ.μ. (περίπου 3,5χ6,5 :139:). Τώρα για μεγάλες εντάσεις .... είναι σχετικό. Έναν ενισχυτή 2Χ30W που έχω (KENWOOD 3020) δεν τον εχω τερματίσει ποτέ. (.... γιατί παραμορφώνουν τα ηχεία :142:).
Απίθανο να παραμορφώνουν τα ηχεία με 2 x 30 ενισχυτή. Πιθανότατα ο ενισχυτής σου ψαλιδίζει (παραμορφώνει). Ο χώρος σου οριακά σηκώνει ένα ηχείο σαν το εν λόγω Magnat. Τα 4 Ω που πέφτει η αντίσταση του απαιτούν στιβαρό ενισχυτή αν δε θέλεις να έχεις υποέλεγχο ο οποίος, και λόγο του σχετικά μικρού χώρου σου ,θα είναι πολύ ενοχλητικός.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas