Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ

Reaction score
658
Απάντηση: Ενισχυτής για ηχεία 84db ευαισθησίας μέχρι 500 ευρώ

κι εμένα εκεί πηγε το μυαλό μου, αλλά ηταν ίδια η τιμή για τα ηχεία.

Κι άλλη διαφορά ΟΥΑΟΥ...
εντάξει τα 180 παλεύονται, έστω με προοπτική.

Με γειά... :)

Μακάρι να το άκουγα, διότι τα DAC εξαρχής τα είχα πάρει στραβά.
Ειδικά με τις εξωπραγματικές τιμές που είχαν ξεκινήσει...
Περιμένουμε νέα...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φχαρστω
Πρωτη αισθηση: τα μεσαια πιο πανω, με την καλη εννοια, ειδικα με το PC. Τι D/A να κανει το ταπεινο τσιπακι μιας καρτας ηχου που κοστιζει οσο 2 πακετα τσιγαρα...
Ενα Yamaha CDX-593 Probit του 2000 που εχω, συνειδητοποιησα ποσο μουντα επαιζε...
Μεσαια, και "χωρος" ανοιξαν.
Πρωτα κοιτα τα ηχεια, θα περασει αρκετος καιρος μεχρι να ξανανακαλυψεις τη μουσικη σου συλλογη. Μετα, εχει ο θεος του Hifi... Εμεις δεν εχουμε :426:

Reaction score
658

NAI εμείς δεν έχουμε...

αλλά και η επιδίωξη και η γνώση και το λογικό ονείρεμα θετικά.

Συν το ότι αν κάνεις καλές επιλογές,
μπορείς να χαρείς ένα σύστημα αρκετό καιρό.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

πρεπει να χαιρεσαι οποιαδηποτε αλλαγη, οσο μικρη μπορει να ναι αυτη, στο συστημα σου.
Μαλλον οπως συμβαινει κ στη ζωη, πρεπει να αδραττεις ικανοποιηση για καθε μικρο βημα που κανεις, ασχετα με το ποσα σκαλια μπορει να εχει η σκαλα που ανεβαινεις. Ε ρε τι σας λεω τσαμπα, Σαββατοβραδο...:410: Ας οψεται το ρημαδι το κρυολογημα που με στερει απ την νυχτερινη Αθηνα

Reaction score
658

Μάλιστα, αυτό συμβαίνει..

Οπωσδήποτε η τελειομανία έχει στερήσει σε πολύ κόσμο, πολλές χαρές...

Περαστικά... την γλύτωσα ξόφαλτσα...

Reaction score
658

Eυχαριστώ... όλο και πιό κοντά... βέβαια να φύγουν και τα δικά μου...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

βρηκα αλλο ενα παλιο review Σεπτ 2008 που ειχα ξεχασμενο στο δισκο..

*For
Exquisite build for the money; transparent, detailed and rhythmic sound
*Against
Little at this price

These delightful speakers have twice won Awards in their price category, and in 2005 were our Product of the Year in the stereo speaker category – an achievement not to be sniffed at!

So why do we like them so much? Well, let’s start with what really counts, the sound quality – the main selling point of any speaker worth its salt. These Diamonds 9.1s make a mockery of their £180 price tag – they’re worth every penny and then some more.

Driver integration is near-perfect, the 13cm Kevlar mid/bass unit and 25mm textile tweeter working in unison to produce a wonderful, balanced sound. The delivery is very clear – though perhaps some rivals have the edge here – but the Diamonds can open up a sensitive track like Nina Simone’s Tomorrow, laying bare an impressive amount of detail for the listener.

Fully assured
With Camper Van Beethoven’s Take the Skinheads Bowling, the Wharfedales breathe assurance. Academic and analytical in their focus and attention to detail, the 9.1s nevertheless retain all the humanity necessary to engage the feet as well as the head.

From the top end (distinct and substantial) to the bottom (punchy and well controlled), the Diamonds’ self-possession brings order to even the most complicated material. They can drive a tempo, ease back when required and instinctively balance voices just so.

If we had to criticise these speakers – and let’s face it, that’s what we’re here for – it would be for the slight impression that singers’ vocal range is a bit restrained. It’s only a minor criticism, but it’s there’s nonetheless.

Elegant design
Last, and certainly not least, the 9.1s also look and feel like far more expensive speakers. Forget the bog-standard box design commonly used for budget boxes – these elegant standmounts boast curved, braced cabinets, cranking aesthetic appeal up a notch, and also helping reduce unwanted cabinet vibrations and dissipate any standing waves produced by the mid/bass driver.

These have long been the best loudspeaker under £200, and while there’s no shortage of competition in this sector these days, the Diamonds still sparkle.

Tα ηχεια σου θα φυγουν, σε τι τιμη δεν ξερω..

Reaction score
658

ναι μακάρι...

τώρα τον πήγα στα -9dB με FLAC

καμιά σχέση με mp3 ο ήχος.

πολύ καλό το review..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

E Νικολα τι γινεται; εχεις χαθει μεσα στους υπολογισμους, +1 -3 -9 +3 ντεσιμπελ; ειδα απεσυρες και την αγγελια..

Reaction score
658

αλίμονο...

σήμερα παίρνει ένα παιδί τα pioneer...

και περιμένω τα oli 2...

να δούμε τι θα ακούσουμε...

τα wherfedale πήγαιναν πολύ παραπάνω με μεταφορικά και κατάθεση κοντά στα 200...

παρέγειλα και βάσεις..

το πιό δύσκολο να βρω τα λίγα έστω τραγούδια μου καμμιά 200αριά σε μπ3 > 256 και FLAC.

Παντώς μετά το FLAC δεν υπάρχει γυρισμός...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε καλοριζικα, να σαι καλα να τα χαιρεσαι.
Πως κ δεν κατεβηκες Θεσσ/κη να τσιμπησεις απο κει τα Wharfedale?
Μην εχεις ενδοιασμο για τα Οli. Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης. Με το που τα συνδεσεις θα καταλαβεις αμεσως ποση διαφορα εχουν καταρχην στις μεσαιες σε σχεση με τα παλια σου. Τα υπολοιπα θα τα ανακαλυψεις σιγα σιγα κ απολαυστικα.
Τα 88 ντεσιμπελ θα βγαλουν μια απιστευτη υγεια με τον ενισχυτη σου.
Τι βασεις πηρες? Καλες και ομορφες ξεκινουν απο 60Ε.
Δεν ξερω αν εχουν ακιδες κατω και επανω. Αν εχουν μονο κατω, ενα hint για την πιο φτηνη μηχανικη μονωση του ηχειου απ τη βαση. Το ηχειο να παταει πανω σε τεσσερα κομματακια blu tac και πανω στη βαση.
Πες εντυπωσεις οταν τα παρεις..

Reaction score
658

Ναι ευχαριστώ, βέβαια ακόμα δεν τα πήρα.
Μακρυά κι αγαπημένοι με Αθήνα και Θεσσαλονίκη,
αν πάω θα μπλεξω με πολλά...

Βάσεις να ναι καλά ο ξάδερφος (μαραγκος) ξύλινες.
Απλώς έχω απόσταση από πίσω τοίχους μια και bass reflex πίσω .
Στο pioneer ηχείο ακόμα και με flac λίγο τα πρίμα δεν μου αρέσουν,
συν του ότι μόνο δυνατά το χαίρεσαι.

Εννοείται ότι θα γράψω εντυπώσεις.

Για την ώρα το σύστημα είναι πολύ αναλυτικό στις ηχογραφήσεις.

Καλά ακούστηκαν waterboys και michael jackson

μέτρια pet shop boys, metallica.

Πρέπει η ηχογράφηση να μην έχει πολύ χαμηλό μπάσο και τσιριχτά πρίμα.

Παντώς τώρα ο Μιχαλάκης κελαηδάει.
Λογικά στην πηγή και τις ηχογραφήσεις το κύριο θέμα,
όπου όμως απαιτούνται πολλά, που τώρα δεν τα έχουμε.

Τέλος σε μερικές ηχογραφήσεις απογειώνεται όντως, ακόμα με τα S-F52 είμαι...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

βαλτα στους 25 ποντους απο τον πισω τοιχο, θα ναι μια χαρα. Αν ειναι μασιφ ξυλο, ειναι μια χαρα, θα ναι και ομορφο.
Θα δεις διαφορα απο τα Pioneer, σε ολο το φασμα. Το Pioneer ηταν πολυ μικρο ηχειο, με αυτη την ξερη αισθηση της "κουτιλας", καθως και το μικρο σε διασταση μεγαφωνο. Με αλλους προσανατολισμους απο τα Roth.

Reaction score
658

Oι 25 πόντοι ισχύουν και για τα Roth;

Τι να πω για να ασχοληθώ με πηγές και τέτοια αποκλείεται..,

αν δεν μου κάτσουν και τα Roth θα κυνηγήσω κάτι που να μην είναι αναλυτικό
και ίσως να κουκουλώνει τα mp3...

Αν δεν κάτσει κι εκείνο, τι να πω πάμε για αλλά...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

σε αυτες τις διαστασεις καμπινας 25 ποντοι ειναι οκ. Το πιο αναλυτικο σου εξαρτημα ειναι ο ενισχυτης. Υπαρχουν ενισχυτες που παιζουν safe, "στρογγυλευουν" και κολακευουν
τις φτωχες ηχογραφησεις και τα συμπιεσμενα αρχεια ηχου. Πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα η σειρα ΑΧ της Yamaha που ξεκιναει με τον ΑΧ397 στα 2x60W/8Ω, καλη οδηγηση, καλη ποιοτητα κατασκευης και 230Ε περιπου.
Οτι και να κανες με αλλες πηγες, το αποτελεσμα θα παρεμενε οσο τα media σου ειναι συμπιεσμενα mp3 κλπ.
Αν δωσεις τριχιλιαρο για συστημα και πας να παιξεις παλι με mp3, αυτο που θα ακουσεις εκει (σε σχεση μ'αυτο που ακους τωρα κ σε απογοητευει) θα σε κανει να τα φουνταρεις ολα απο το μπαλκονι και να ψηλαφισεις τα ορια της καταθλιψης.
Οσο πιο ακριβο ειναι ενα συστημα και κατα γενικο κανονα τοσο πιο αποκαλυπτικο, γινεται ακομα ακομα ακομα πιο απαιτητικο στις ηχογραφησεις και γενικοτερα στην ποιοτητα πληροφοριας που του αναθετεις να διαχειριστει.
Βλεπεις που οι χαιενταδες ψωνιζουν cd και sacd μουσικης απο συγκεκριμμενες ειδικες εταιριες που βγαζουν ποιοτικες (hiend) ηχογραφησεις; γιατι λες να το κανουν;

Reaction score
658

αυτό ήταν που δεν ήθελα...

όσο πιό καλό αναλυτικό ένα σύστημα, τόσο πιο καλά μπορεί αν παίξει,
αλλά και τόσο πολύ δείχνει την ποιότητα των mp3...

για να δουμε τι θα ακούσουμε με τα oli;

την σειρά ΑΧ την έχω ακούσει, δεν μπου αρέσει ο τρόπος που δίνει το πλύ μπάσο της...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

την σειρά ΑΧ την έχω ακούσει, δεν μπου αρέσει ο τρόπος που δίνει το πλύ μπάσο της...
αυτο ακριβως ειναι το στρογγυλεμα που κανει στις χαμηλες. Προσεξες οτι κ οι υψηλες τους δεν "δαγκωνουν" καθολου; Εντελως ουδετερες, αψυχες. Αυτο το χαρακτηριστικο, τα κομματια που τσιμπανε ή χαλανε τα πριμα, περιοριζει το ενοχλητικο tizz.

Επειδη ξεκινησες το topic και φτασαμε να μιλαμε για κατηγορια Xero και να προτεινουμε αναλογους ενισχυτες, νομιζα οτι καποια στιγμη θα ασχολιωσουν κ θα αλλαζες την ποιοτητα στα media σου, ειτε με μηδενικη συμπιεση, ειτε με dac, ειτε με πηγη κλπ...

Παντως να ξερεις οτι εδω ακομα και σημερα αγοραζεις γνησιο cd για την ποιοτικα του ηχου κ πολλες φορες η ηχογραφηση κ η παραγωγη ειναι αισχος. Και μετα βριζεις που αγορασες σοβαρη πηγη για να παιξεις σοβαρα cd..

Reaction score
658

Έκανα μια αλλαγή σε flac
αλλά ενα δεν τα βρίσκω τα λίγα που θέλω
και δεύτερον δεν θα τα παίζει το iPod και στο αμάξι.

Τώρα κατάλαβα φίλους που κυνηγάνε τα flac.

Το V-DAC το έχω πάντα στα υπόψη μια και έχω και σε
εκτίμηση την εταιρεία.

Aπο ενισχυτες ήθελα να πάω στον Α1 μια και νομίζω θα ακούγεται καλά.
Μια και θα έχω σχετικά ευαίσθητα ηχεία.

Reaction score
658

Tωρα ακούω depeche mode σε μια εκπληκτική ηχογράφηση
εκει δείχνει την αξία του ο ενισχυτής αλλά και το σύστημα.
Και σε χαμηλές εντάσεις ακούγεται τώρα πολύ καλά...

Ναι οι YAMAHA έχουν αυτόν τον ήχο, που φυσικά σε κάποιους αρέσει...

ήθελα να ακούσω τον A-S700, αλλά με mp3!!!!!!!........

Το θέμα με την ποιότητα των cd και παλιότερα του βινυλίου, γνωστό και δεν λύθηκε με τα χρόνια.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.024