Ενισχυτής για Tannoy DC6T SE

Reaction score
666
Arcam FMJ A38:

Τον έχω ξαναδεί αυτόν (έχω ξαναδιαβάσει reviews).

Τα σχόλια μου:
->Ενισχυτής 6αετίας,
->με μέτριες εντυπώσεις
->και μόνο 3 αστέρια στο What HIFi Review (που είναι και Αγγλικό μηχάνημα)...
->But when it comes to dynamic expression, timing precision and just, well, entertainment, the A38 is as far behind class leaders such as the Roksan Caspian M-series as it's always been. This isn't an amplifier that keeps you awake late into the night listening to music

Δεν αποτελεί και την αγαπημένη μου επιλογή έπειτα από αυτά τα σχόλια...

Τα αστέρια και τα reviews έγιναν με τα αυτιά και τα συστήματα άλλων. Σεβαστή η άποψή σου αλλά δε συμφωνώ με αυτήν . Αν έλεγες τον άκουσα και δεν μου άρεσε τότε θα συμφωνούσα.
Καλή τύχη στην αναζήτησή σου.

Reaction score
1
Τι λέτε για αυτά τα τρία μηχανήματα? Ακούγονται καλά (επί το πλείστον) σχόλια στο διαδίκτυο...

1) Roksan Caspian M2

2) Harman Kardon HK990

3) Cambridge Audio Azur 851A

Έχει κάποιος ήδη κάποιο από τα τρία? Ή έχει ακούσει κάποιο από τα τρία? Ποιοτικώς θα τα κατατάσσατε στην ίδια κατηγορία?

Reaction score
1.173
Δεν έχω ακούσει κανένα από τα μηχανήματα που έχεις αναφέρει, αλλά επειδή οι μουσικάρες σου θέλουν ενισχυτή μην αρκεστείς σε κάτι λιγότερο από το max που αντέχουν τα ηχεία που θα αγοράσεις.....
Βάλε να ακούσεις thievery σε ηχεία που έχουν όρεξη για ρεύματα και απλά δεν θα είναι thievery....

Reaction score
1
Όπως??

Τα ηχεία μου έχουν:

Continuous power handling (Watts Peak RMS): 100
Peak power handling (Watts): 400
Sensitivity (2.83 Volts @ 1m): 90 dB
Nominal Impedance (Ohms): 8

Πες μου την πρότασή σου! (αν όχι συγκεκριμένο μοντέλο, πες μου προτεινόμενη ισχύ και χωρητικότητα ενισχυτή...)

Reaction score
539
Ένας ενισχυτής που δοκίμασα κάποτε και μου άρεσε πολύ, ήταν ο Hegel H100.
Νομίζω είναι εντός του budget σου ή ίσως οριακά πιο πάνω.
Μπορείς να τον δοκιμάσεις στο χώρο σου, με επικοινωνία στον αντιπρόσωπο.

Δε θα σχολιάσω το αν ταιριάζει με τα ηχεία σου ή αν κάνει για Thievery κλπ κλπ, λέω απλά ότι είναι ένας πολύ καλός ενισχυτής για τα λεφτά του. Τα υπόλοιπα τα κρίνεις εσύ.

Reaction score
117
Φίλε καλημέρα,
από τη λίγη πείρα που έχω, σου προτείνω να ακούσεις με τα αυτιά σου όσα περισσότερα μηχανήματα μπορείς. Ιδανικό θα ήταν να τα ακούσεις με τα ηχεία σου αλλά είναι δύσκολο. Εάν δε γίνεται αυτό, πάρε ένα συγκεκριμένο cd με κομάτια που γνωρίζεις καλά και πήγαινε να το ακούσεις σε συστήματα παραπλήσιου κόστους με αυτό που στήνεις. Κράτησε και σημειώσεις κατά την ακρόαση. Θέσε κάποιους άξονες αξιολόγησης που ο ίδιος κατανοείς και εντοπίζεις με ευκολία πχ λεπτομέρεια, διαστάσεις σκηνής, ομοιογένεια, δυναμικά κλπ Καταγράφοντας τα συμπεράσματά σου θα είσαι σε θέση να δεις πως αποδίδει ο κάθε ενισχυτής σε σχέση βέβαια με τα εκάστοτε ηχεία και μετά θα καταλήγοντας σε αυτό που σου άρεσε κάνεις το τελικό τεστ με τα δικά σου ηχεία.
Πάντως το πρώτο και αδιαπραγμάτευτο είναι ο ενισχυτής να οδηγεί σωστά. Μετά όλα τα άλλα.
Καλό ταξίδι αναζήτησης!

Reaction score
195
ριξε και μια ματια στον TEAC AI- 2000, τον εχω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την αποδοση του, και ειναι μεσα στο μπατζετ που αναφερεις

Reaction score
117
Κάτι ακόμη για να προχωρήσεις ευκολότερα στην αξιολόγηση των ενισχυτών. Ζήτησε στα καταστήματα στα οποία θα πας να ακούσεις δύο ή και περισσότερους ενισχυτές με τα ίδια ηχεία. Έτσι θα δεις αμέσως τις διαφορές μεταξύ των ενισχυτών. Θα δεις ποιός οδηγεί καλά, ποιός είναι γλυκός, ποιός αναλυτικός κλπ κλπ, πάντα με την ίδια πηγή και μουσική. Συγκριτικά θα μπορέσεις να φτιάξεις τη δική σου κλίμακα. Μη βιαστείς όμως να βγάλεις τα τελικά συμπεράσματα. Όσο θα ακούς τόσο θα εκπαιδεύεις τα αυτιά σου και είναι δυνατόν σε επανάληψη ακρόασης του ίδιου συστήματος να το ακούσεις - αξιολογήσεις διαφορετικά από ότι είχες κάνει αρχικά. Εγώ πάντως το έπαθα... Ο εντυπωσιασμός είναι το πρώτο που παθαίνει κανείς και για να φθάσει σε σωστά επίπεδα αξιολόγησης πρέπει να το προσπαθήσει πολύ.
Τέλος πάντων ελπίζω να μη σε απογοήτευσα αλλά η αλήθεια είναι ότι εάν πραγματικά θέλεις να μάθεις, άρχισε τις ακροάσεις με υπομονή.
Άλλωστε αυτό που αξίζει είναι η ικανότητα που αποκτούμε στο να κρίνουμε.

Reaction score
1.173
Όπως??

Τα ηχεία μου έχουν:

Continuous power handling (Watts Peak RMS): 100
Peak power handling (Watts): 400
Sensitivity (2.83 Volts @ 1m): 90 dB
Nominal Impedance (Ohms): 8

Πες μου την πρότασή σου! (αν όχι συγκεκριμένο μοντέλο, πες μου προτεινόμενη ισχύ και χωρητικότητα ενισχυτή...)
Όπως προτάθηκε και παραπάνω είχα σκοπό να σου πω ότι σίγουρα θα πρέπει ο ενισχυτής που θα αγοράσεις να μπορεί να οδηγήσει σωστά τα ηχεία σου.

Από τους τρεις παραπάνω ενισχυτές χωρίς να τους έχω ακούσει θα έπαιρνα τον HK.

Εάν δεν έχεις τα ηχεία δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να βγάλεις άκρη με το να ακούς ενισχυτές από εδώ και από εκεί τρέχοντας από μαγαζί σε μαγαζί. Ίσως να είχε νόημα να τα έχεις στο χώρο σου και να δοκιμάσεις μερικά ενισχυτικά, ίσως σύντομα να καταλήξεις κάπου...... Σίγουρα δεν θα βγάλεις σωστά συμπεράσματα "σύντομα" αλλά όπως προείπε και ο gemus με πολλές ακροάσεις.

Η μετατόπιση μόνο και η αλλαγή θέσης στα ηχεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα να βγουν διαφορετικά συμπεράσματα από κάθε setup. Χώρια ότι με την ψυχολογία της αγοράς οι εντυπώσεις είναι διαφορετικές.

Θα σου πρότεινα εάν τα ηχεία αυτά είναι στα μάτια σου λουλούδια και ταιριάζουν(όσο αφορά τις διαστάσεις) στο χώρο σου, αγόρασε τα και κάνε την όποια δοκιμή ενισχυτικών στον χώρο σου.

Καλές αγορές:)

Reaction score
117
Μια φορά που έψαχνα ενισχυτή είχα πάρει τον παλιό μου που τον ήξερα και τον πήγαινα για ακρόαση μαζί με εκείνον που ήθελα να ακούσω. Αμέσως φαινόταν τι παραπάνω και τι λιγότερο κατάφερνε ο νέος από τον παλιό.
Τώρα για να πω τη δική μου ιστορία κατάλαβα κυριολεκτικά ότι ο νέος ήταν ωραίος αλλά ο παλιός ήταν αλλιώς... Και δεν εδόθη ο παλιός αλλά στήθηκε αλλιώς (σε άλλο σύστημα). :)

Reaction score
1
ριξε και μια ματια στον TEAC AI- 2000, τον εχω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την αποδοση του, και ειναι μεσα στο μπατζετ που αναφερεις
Wow! Πολύ καλός φαίνεται ο TEAC!! Είναι αξιόπιστη εταιρεία? Έχω την εντύπωση ότι είναι από τις πολύ εμπορικές όπως Sony, Pioneer, Denon... Αξίζει δλδ για τα λεφτά του πιστεύεις?

Μήπως υπάρχει κανένα καλό review του μηχανήματος?

Reaction score
1
Μια φορά που έψαχνα ενισχυτή είχα πάρει τον παλιό μου που τον ήξερα και τον πήγαινα για ακρόαση μαζί με εκείνον που ήθελα να ακούσω. Αμέσως φαινόταν τι παραπάνω και τι λιγότερο κατάφερνε ο νέος από τον παλιό.
Τώρα για να πω τη δική μου ιστορία κατάλαβα κυριολεκτικά ότι ο νέος ήταν ωραίος αλλά ο παλιός ήταν αλλιώς... Και δεν εδόθη ο παλιός αλλά στήθηκε αλλιώς (σε άλλο σύστημα). :)
Ωραία και σωστά αυτά που λέτε @gemus και @brego συμφωνώ. Αλλά όλα αυτά απαιτούν πάρα πολύ χρόνο και όρεξη για να γίνουν, κάτι που δεν διαθέτω ιδιαιτέρως... Επίσης είμαι από επαρχεία, πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την έρευνα με δοκιμές...

Το μόνο που θα μπορούσα να κάνω, αν και με δυσκολία, είναι να κατεβώ για 1 ημέρα μόνο Αθήνα και να ακούσω 2-3 μηχανήματα το πολύ...

Για τα Tannoy δεν το συζητάω, τα έχω ερωτευθεί! Άρα οτιδήποτε κι αν πάρω από ενισχυτή, πρέπει να κάνει καλό match με αυτά!

Reaction score
620
Αδερφε το εμπορικο δεν σημαινει κακο..εχω ακουσει hi end φωλες που δεν περιγραφεται. Προσφατα δε καποιος εδω μεσα ειχε ανεβασει post που καποια εταιρεια αντεγραφε κυκλωματα της denon και τα πουλουσε για δικα της. Εγω παντως που εχω τον teac θα σου πω οτι ειναι value for money. Ειμαι ευχαριστημενος σε ολους τους τομεις. Μην αγορασεις ομως τιποτα που δεν θα ακουσεις με τα ηχεια σου. ..

Reaction score
1
Μην αγορασεις ομως τιποτα που δεν θα ακουσεις με τα ηχεια σου...
Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται στην περίπτωσή μου! Με τα ηχεία μου (που δεν τα έχω αγοράσει ακόμα όπως είπα) είμαι αναγκασμένος να περιοριστώ μόνο στις εταιρίες του αντιπροσώπου για ακρόαση...

Reaction score
620
Εχεις εκει λοιπον στα used τον audia flight. Για να σου πουν εδω οι γνωστες αποψεις. Για μενα μην το φοβασαι το μεταχειρισμενο. Θα πας μια κλαση πανω.

Reaction score
620
Απ οτι καταλαβα δεν μενεις και αθηνα. Αν εμενες ευχαριστως να βοηθουσαμε. Να εφερνες ηχεια, να σου εφερνα τον ενισχυτη η whatever

Reaction score
620
Επισης μπορεις να παρεις τον parasound που εχεις ο αντιπροσωπος στα used που ειναι προ και να παρεις σε καινουργιο τον τελικο απο την ιδια σειρα parasound a 23 νομιζω. Πας πακετο στα 1800 και εισαι σε κλαση πανω απο αυτα που σκεφτεσαι

Reaction score
1
Επισης μπορεις να παρεις τον parasound που εχεις ο αντιπροσωπος στα used που ειναι προ και να παρεις σε καινουργιο τον τελικο απο την ιδια σειρα parasound a 23 νομιζω. Πας πακετο στα 1800 και εισαι σε κλαση πανω απο αυτα που σκεφτεσαι
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και αυτήν!!

Reaction score
19
Μόλις ακούσεις αρκετούς, πήγαινε και απο τον audioj, να ακούσεις τους omega που σου είπε και ο artvoice. Εγώ έχω Τσακιρίδη, Audia flight 3 και omega. O omega είναι αλλού.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON