Ενισχυτής και ηχεία (pro-ject vs advance & focal vs triangle)

Reaction score
4
Καλησπερίζω το forum καταρχάς,
σαν νέος στον χώρο (....άρα και μπερδεμένος...
) ψάχνω ουσιαστικά εναν δικάναλο καθως και ενα ζευγος ηχεία βάσης. Με ενδιαφέρει καθαρός όσο γίνεται ήχος και όχι δυνατές εντάσεις....σε πολυκατοικία μένω και θέλω να συνεχίσω να μένω εκεί και να μην με πετάξουν έξω :p. Δεν θα έλεγα όχι σε ενισχυτή με ενσωματομένο DAC
Το setup που θέλω να κάνω είναι να τον συνδέσω με pc (usb λοιπον) καθως και media player και TV με optical ή coaxial. Σαλόνι περίπου 20-22m2 και τα ηχεία θα είναι με διαφορά απόστασης μεταξύ τους περίπου 3m. το budget....~1200ευρώπουλα.
Δεν έχω πολλά ακούσματα so far, πήγα σε 1-2 μαγαζιά μόνο, προς το παρόν απο το ψάξιμο έχω δεί τα παρακάτω αλλα δεν τα έχω ακούσει ακόμα όλα.

class D ενισχυτής λοιπον

Pro-ject Audio Maia με ηχεία Triangle Elara LN01
μπορώ να πω οτι με εντυπωσίασε πολύ ευχάριστα το παραπάνω setup και μου άρεσε στο άκουσμα αρκετά, καθαρός ήχος και απο ένταση μου ήτανε αρκετή και δεν κατάλαβα καμία παραμόρφωση . Σίγουρα επίσης το μέθεθος του είναι εντυπωσιακά μικρό και δεν θα με ενοχλούσε καθόλου ίσα ίσα το αντίθετο μιας και όσο χώρο γλυτώσω στο σπιτι τόσο το καλύτερο αν και σίγουρα size matters..

Aύριο πάω να ακούσω το εξής setup οπότε θα μάθως πως είναι...
Advance Acoustic X-i 75 με Focal Chorus 706

Σαν πιο έμπειροι ...τι έχετε να πείτε για τους συνδιασμούς αρχικά καθαρά απο πλευράς specifications και ύστερα εμπειρικά αν κάποιος έχει ασχοληθεί με τις μάρκες αυτές ..?? Αναρωτιέμαι μήπως τα μπλέκω
.... Επίσης τα ενσωματωμένα DAC τους είναι άραγε προκοπής?

Επίσης άκουσα κάποια klipsch ηχεία (ίσως ήταν τα RB-61 II ) με καποιον advance ενισχυτή που δυστηχώς δεν συγκράτησα ποιος ήταν, αλλα θα έλεγα πως δεν μου άρεσε η χροια τους και γενικά πολύ πρίμα μου φάνηκαν..
το άκουσμα θα είναι κυρίως rock και μεταλιές αν κ όχι μόνο :p

Reaction score
6.237
Επειδη θελω μια φορα να προλαβω να το πω εγω πριν καποιον αλλον. ΠΑΡΕ ΕΝΕΡΓΑ τωρα που προλαβαινεις και ακου nearfield σου αρεσει δεν σου αρεσει, βολευει δεν βολευει. (Περα απο την πλακα καλυτερα κοιτα για ενεργα ηχεια ειδικα στο budget που διαθετεις θα μεινεις υπερευχαριστημενος απο τις επιλογες που υπαρχουν.)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.545
Καλώς ήρθες!
Δες αυτόν τον denon για ενισχυτή με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που ζητάς, τον έχω στο γραφείο και ειμαι πολύ ευχαριστημένος.

https://www.denon.co.uk/uk/product/hifi/amplifier/pma50

Για ηχεια θα έλεγα να δεις τις αγγελίες ώστε να πάρεις κάτι καλό σε καλή τιμή, καπου ειχε πάρει το μάτι μου κάτι kef ls50 τα οποία νομίζω θα είναι καλό ταίρι.

Δες όμως και μια πιο σύγχρονη λύση, ηχεια ενεργά, δικτυακα, και με usb και φυσικά dac ενσωματωμενο. Τους στέλνεις μουσική με οποίο τρόπο μπορείς και παίζουν.
https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/speaker_systems/nx-n500/index.html

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.397
Τα 1200€ ειναι χαμηλό μπατζετ για 3 μετρα απόσταση.
Μαλλον πρέπει να στραφείς προς μεταχειρισμένα, ή να μειώσεις την αποσταση στα 1:5-2 μέτρα.

Reaction score
1.738
Καλημερα και καλως ήρθες.

Κοίτα... ό,τι πάρεις, να’ναι βαρύ, να’ναι πολλά κιλά!

Μακριά από τσίγκους και μακριά από παλιά «δοξασμένα» ονόματα, που σήμερα είναι «κινεζιές»

Reaction score
1.469
Αν το 1200 πλησιασει το 1500 παιρνεις παρα πολυ αξιόλογο συστημα
Advance acoustics δεν....

Πηγαινε δες κ ακου ενισχυτες Cambridge audio
Παρα πολυ καλοι

Reaction score
4
καλημέρα,
ναι το budget δεν πάει 1500 δυστηχώς....πρεπει εκει γύρω στα 1200 να σταματήσει..
@Alexandros1986 απο την άλλη γιατι να πάρω ενεργά ηχεία αν με καλύπτει ο ήχος των παθητικών με παράδειγμα τους ενισχυτές που πρότεινα ?
@melina βλέπω ενα κάρο καλούδια πάνω στα ηχεία, ethernet, οπτικές κτλ....απορώ βεβαια αν το DAC τους πχ είναι καλύτερο απο αυτό του ενισχυτή....?
@Dimifoot τα 3m υπολογίζω ειναι max....μάλλον πιο κοντα στα 2 θα βγουμε..

Reaction score
7.110
Ενισχυτης exposure 1010,ηχεια Monitor audio bronze 2,dac pro-ject dac box S2+.Περιπου 100 ευρω πανω απο το οριο που εχεις βαλει. Ο συνδυασμος δεν ενδεικνυται,για ακουσματα τυπου χεβι μεταλ κλπ.

Reaction score
1.064

Reaction score
3
Θα πρωτινά να κοιτάξεις επίσης ενισχυτή NAD C338. Class D υβριδικός- διαδικτυακός. Τον τεστάρει ο ηχος με καλές κριτικές. Απο εκει και πέρα εφ'οσον δε σε ενδιαφέρουν οι μεγάλες εντάσεις, βρίσκεις και ενα ζευγάρι εύκολα ηχεία και γίνετε το προξενιό.
*Καλό είναι να ξεκινήσεις πρώτα απο ηχεία

Reaction score
4
@tanto ναι για rock/metal πάμε... :)
@eteokritis τα triangle LN-01 δεν είναι ενεργά, τα LN-01A είναι αλλα δεν τα ανέφερα πουθενά μάλλον μπερδεύτικες :p

Pro-ject Audio Maia 550€ Triangle Elara LN01 480€
Advance Acoustic X-i 75 590€ Focal Chorus 706 480€
οποτε ναι και τα 2 setups είναι within budget.

Reaction score
7.110
καλη περιπτωση ο NAD και με πολυ καλο λειτουργικο (blueos αλλα και chromecast),αλλα δεν εχει usb εισοδο,ενω ειναι και μονο wi-fi.

Reaction score
1.064
@tanto ναι για rock/metal πάμε... :)
@eteokritis τα triangle LN-01 δεν είναι ενεργά, τα LN-01A είναι αλλα δεν τα ανέφερα πουθενά μάλλον μπερδεύτικες :p

Pro-ject Audio Maia 550€ Triangle Elara LN01 480€
Advance Acoustic X-i 75 590€ Focal Chorus 706 480€
οποτε ναι και τα 2 setups είναι within budget.
Σε project που εχω ακουσει μου φανηκαν για easy listening ακουσματα . Θα συμφωνησω με το review
https://www.whathifi.com/pro-ject/maia/review
O advanced ειναι ισσοροπημενος δεν θα σε ενοχλησει ουτε θα σε παει στα ουρανια αλλα για την τιμη του ειναι super
Απλα νομιζω οτι πρεπει στο μπατζετ να χωρεσεις ενα dac γυρω στα 300 € τιμη εκκινησης.
Καπου υπαρχει ενας advanced x-i60 sta 250 με 300 € με εγγυηση + focal +dac

Reaction score
1.064
Αν το 1200 πλησιασει το 1500 παιρνεις παρα πολυ αξιόλογο συστημα
Advance acoustics δεν....

Πηγαινε δες κ ακου ενισχυτες Cambridge audio
Παρα πολυ καλοι
Πρεπει να εχουν ενα σετακι cambridge audio _Monitor audio στις ωδες αν εισαι Αθηνα να ακουσεις
Οi cambridge εχουν καθαρο γρηγορο αναλυτικο ηχο . Με τα Monitor νομιζω θα κατσουν καλα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.054
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp