- Reaction score
- 4
Λοιπόν, χοντρικά σε σύνδεση USB dac με PC, το DAC παίζει PCM +- DSD (+- MQA).
Δεν ενδιαφέρει το εξωτερικό usb dac (ούτε καν το εσωτερικό του λάπτοπ η του κινητού), αν εσύ παίζεις cd, sacd, flac, wav, aiff, alac, aac, ogg η ape!
H DSD!
Αυτό το θέμα το λύνει ο media player (foobar, jriver κλπ), που στέλνει στην usb έξοδο το DSD ως DSD, και όλα τα άλλα ως PCM ανάλογου bitrate.
Όλα τα νέα DAC (εκτός από κάποια στικάκια που επιλέγουν να παίζουν ως 24bit-96khz, για να μην μπλέκουν με πρόσθετους drivers), παίζουν ως 32-384 η και 32-768 ΚΑΙ DSD (h kai dxd). Καλύπτεσαι πλήρως.
ΤΩΡΑ, η σύγχυση προέρχεται από το γεγονός ότι υπάρχουν STREAMERS - MEDIA PLAYERS.Αυτά συνδέονται με στικάκια, εξωτερικούς σκληρούς, ethernet, δικτυωμένους σκληρούς δηλαδή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ PC ΚΑΙ SOFTWARE PLAYER!
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ΝΑΙ δεν υποστηρίζεται βέβαια όλη η πληθώρα των φορμάτ. Ανάλογα τον κατασκευαστή και τα συμφέροντά του.
Η αναπαραγωγή από PC σε εξωτερικό USB dac, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συμβατότητας αρχείων. Αντιμετωπίζει προβλήματα σωστής ρύθμισης και στησίματος του foobar πχ. αλλά μέχρις εκεί.
Ανακεφαλαιώνοντας, όπου βλέπεις να αναφέρονται συμβατότητες με συγκεκριμένους τύπους αρχείων, αναφέρεται στις αριστερές εισόδους, κι όχι στην άκρα δεξιά usb audio!![]()
![]()
thanks για το reply και νομίζω βοηθάει...
συγκεκριμένα λες....
Αυτό το θέμα το λύνει ο media player (foobar, jriver κλπ), που στέλνει στην usb έξοδο το DSD ως DSD, και όλα τα άλλα ως PCM ανάλογου bitrate.
Όλα τα νέα DAC (εκτός από κάποια στικάκια που επιλέγουν να παίζουν ως 24bit-96khz, για να μην μπλέκουν με πρόσθετους drivers), παίζουν ως 32-384 η και 32-768 ΚΑΙ DSD (h kai dxd). Καλύπτεσαι πλήρως.
άρα επι του θέματος λοιπον, δεν με βλέπω και τόσο καλυμένο εαν το dac του ενισχυτή cxa80 δεν παίζει DSD...έτσι δεν είναι? επειδή λες οτι γενικά σύνδεση usb dac με PC παίζει PCM +- DSD...... αρα στην προκειμένη περίπτωση εγω καταλαβαίνω παίζει οτιδήποτε του έρθει απο την USB (δηλαδή όλα PCM θα έρθουν λόγω του εκάστοτε player {foobar) ) και οτι τα DSD files που θα παίξει ο foobar δεν θα τα μπορεί να τα παίξει ο ενισχυτής γιατι δεν τα υποστηρίζει...right ? Απο την άλλη διαβάζω οτι υπάρχει και DSD to PCM (DoP) translation που δεν ξέρω ποιος θα το κάνει στην σύνδεση μας εδω αλλα έστω ας το αφήσουμε αυτό...έστω οτι δεν υπήρχε αυτό και μιλάγαμε για DSD playback natively........πως θα γίνει τελικά?
ανησυχίες που τις έχω και εγώ βραδιάτικα ε