Ενισχυτής παρέα στο dac magic II

Reaction score
0
Απάντηση: Ενισχυτής παρέα στο dac magic II

Να ρωτήσω κάτι ακόμα ρε παιδιά, οι cav πχ ή και οποιοιδήποτε άλλοι υβριδικοί δεν διορθώνονται με αλλαγή λάμπας? έχει "πειράξει" κανείς αυτά τα μηχανήματα?

Reaction score
11

Να ρωτήσω κάτι ακόμα ρε παιδιά, οι cav πχ ή και οποιοιδήποτε άλλοι υβριδικοί δεν διορθώνονται με αλλαγή λάμπας? έχει "πειράξει" κανείς αυτά τα μηχανήματα?
Tι είδους "διόρθωση" εννοείς;

:111:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Oταν αλλαζεις λαμπες, αλλαζεις σε καποιο βαθμο το χαρακτηρα του μηχανημτος και αυτο συμβαινει οταν αλλαζεις συνηθως Κινεζικες λαμπες ενος μηχανηματος με αλλες επωνυμες ή αν πας απο καποια consumer σε καποια NOS. Τα μηχανηματα ομως εχουν μια συγκεκριμμενη σχεδιαση και ενα συγκεκριμμενο χαρακτηρα, και μια μετρια ή κακη σχεδιαση δεν γινεται να αναιρεθει απο την αλλαγη λυχνιων. Τα "κακα" χαρακτηριστικα που προερχονται απο την σχεδιαση θα παραμεινουν.

Reaction score
11

Διαβάζω που πολλοί αλλάζουν λάμπες για καλύτερο αποτέλεσμα αυτό εννοώ
Γιατί ξεκινάς από την "διόρθωση";

Είσαι σίγουρος ότι ένα υβριδικό μηχάνημα την χρειάζεται χωρίς να το ακούσεις;

Οι διαφορές με τις αλλαγές των λυχνιών υπάρχουν αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι σωστότερο το μηχάνημα με αυτές.

Οι προδιαγραφές που ανακοινώνονται είναι με τις λυχνίες που τοποθετεί ο κατασκευαστής. Με την αλλαγή, ακόμα και αν
ακούγεται πιο ευχάριστα, δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι έχει γίνει.

Έπειτα διαβάζω για περιπτώσεις που επανήλθαν στις αρχικές λυχνίες, ακόμα και αν αυτές ήταν Κινέζικες!

:107:

Reaction score
11

Kαι κάτι ακόμα!

Δεν βλέπω να είναι πολύ γνωστό ότι για να παίξει ένα υβριδικό μηχάνημα, (ίσως και αποκλειστικά λυχνιών, δεν ξέρω), θα πρέπει
να προθερμανθεί για, τουλάχιστον, μία ώρα! Δυστυχώς δεν το λένε ούτε οι κατασκευαστές, συνήθως.

Αν το ακούσεις χωρίς την απαραίτητη προθέρμανση, νομίζεις ότι κάτι φταίει και οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι λυχνίες!

Λόγω...υπερβολικής εξυπνάδας μου πήρε δύο χρόνια να το ανακαλύψω στο δικό μου, δυστυχώς.

Και προθερμαίνεται ικανοποιητικά ακόμα και χωρίς να παίζει, αφήνοντας το απλά αναμμένο.
(Ομολογουμένως πολύ βαρετή και ενοχλητική διαδικασία!).

Reaction score
0

Kαι κάτι ακόμα!

Δεν βλέπω να είναι πολύ γνωστό ότι για να παίξει ένα υβριδικό μηχάνημα, (ίσως και αποκλειστικά λυχνιών, δεν ξέρω), θα πρέπει
να προθερμανθεί για, τουλάχιστον, μία ώρα! Δυστυχώς δεν το λένε ούτε οι κατασκευαστές, συνήθως.

Αν το ακούσεις χωρίς την απαραίτητη προθέρμανση, νομίζεις ότι κάτι φταίει και οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι λυχνίες!

Λόγω...υπερβολικής εξυπνάδας μου πήρε δύο χρόνια να το ανακαλύψω στο δικό μου, δυστυχώς.

Και προθερμαίνεται ικανοποιητικά ακόμα και χωρίς να παίζει, αφήνοντας το απλά αναμμένο.
(Ομολογουμένως πολύ βαρετή και ενοχλητική διαδικασία!).

:107::107::107:

Ευχαριστώ, για τις πληροφορίες, σίγουρα χρήσιμο και αυτό καθότι αν ακούσεις και κάποιο μηχάνημα σε κάποιο μαγαζί (hybrid) θα πρέπει λογικά να περάσει ώρα πράγμα που συνήθως δεν στο λένε..

Reaction score
0

Γιατί ξεκινάς από την "διόρθωση";

Είσαι σίγουρος ότι ένα υβριδικό μηχάνημα την χρειάζεται χωρίς να το ακούσεις;

όχι απλά προτιμώ να μην ανακαλύψω τον τροχό, και να πάρω κάποιες πληροφορίες απο πιο έμπειρους στον χώρο..
:105:

Reaction score
209
Συμφωνω με τον Caravelle, μιση ωρα ειναι ο ελαχιστος χρονος προθερμανσης για λυχνιες και τρανζιστορς, επισης στους ενισχυτες λυχνιας ο κατασκευαστης εχει κανει το voicing με τις λυχνιες οποτε δεν βελτιωνει παντα η αλλαγη με καλυτερες λυχνιες (την εχω πατησει με ενα Yarland επανερχομενος στις κινεζικες) μην σε ενοχλει ομως αυτο ιδιαιτερως ετσι και αλλιως δινοντας στον ενισχυτη σου αρκετο χρονο θα τον εχεις συνηθιση και μαλιστα ισως να νομιζεις οτι εχει στρωσει και ο ενισχυτης. Πιθανος να εχει συμβει και αυτο, αλλα τωρα τι εχει στρωσει ακριβως θα το απαντησει ειδικοτητα ψυχολογου audiophile.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead