Ενισχυτής ROTEL RA-840BX4

Reaction score
11
Καλησπέρα σας.

Ένας καλός φίλος μου χαρίζει αυτόν τον ενισχυτή. Τον έχει κάμποσα χρόνια στο πατάρι, αδούλευτο. Απ' ότι μου είπε, τον είχε πάρει γύρω στο 1992-93 και τον δούλευε μέχρι αρχές του 2000 που του παρουσίασε πρόβλημα στα ρυθμιστικά. Τον είχε φτιάξει τότε αλλά πολύ γρήγορα τα προβλήματα επέστρεψαν και έτσι τον παρόπλησε. Από ότι έψαξα στο νετ, όντως φαίνεται ότι υπάρχει ένα θέμα με τα ρυθμιστικά του. Με την ποιότητά τους δηλαδή.

Τι λέτε? Υπάρχει περίπτωση να βρεθούν ανταλακτικά σήμερα? Σίγουρα θα χριάζεται και ένα καλό ρικαπ (20 χρόνια είναι αυτά), αν και διαβάζω ότι είχαν χρησιμοποιηθεί πολύ καλής ποιότητας υλικά τότε. Αντιστάσεις και πυκνωτές ακριβείας, ματσαρισμένα τρανζίστορ και δεν συμαζεύεται!! :111::111: (και τότε το θέμα με τα ρυθμιστικά του γιατί υπάρχει?):108:

Με δεδομένο ότι προσωπικά, μέσα χέρι δεν βάζω, τι λέτε αξίζει τον κόπο (και τα έξοδα, ας μην κοροϊδευόμαστε) για μια αναβίωσή του? Το ξέρετε σαν μηχάνημα? Τι λέει ηχητικά? Οι Rotel βέβαια πάντα είχαν μια σχετικά καλή φήμη και στο εξωτερικό τα εκτιμάνε πολύ σαν μηχανήματα, αλλά....

Τι λέτε?

Το μηχάνημα είναι αυτό http://www.kingofpdx.com/rotel.htm

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Ενισχυτής ROTEL RA-840BX4

αν θες τηλεφωνο τεχνικου (φιλου) μου λες,
εχει ξεβρακ#σει την ροτελ αγγλιας μια φορα.
Αν χρειαστει το ξανακανει.........

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.160

Ο ενισχυτής ήταν μια τίμια πρόταση στην εποχή του, και με πολύ καλό ήχο, στο πλαίσιο της ισχύος και του κόστους του. Όλοι οι αντίστοιχης τιμής ενισχυτές έπασχαν ανέκαθεν από τη φθορά της χρήσης στα ρυθμιστικά. Με κάποιο ψάξιμο μπορούν να βρεθούν ανάλογα ποτενσιόμετρα σήμερα, που πρέπει να ταιριάζουν κυρίως μηχανολογικά, αλλά το κόστος αντικατάστασης μάλλον δεν συμφέρει. Προτείνω να τα ψεκάσεις με κάποιο ανάλογο σπρέυ, και όσο πάει...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.292
αν θυμαμαι καλα πρεπει να φοραει alps και alpha στους τονους και το balance αν ναι υπαρχουν ολα διαθεσιμα στην Ελλαδα και μαλιστα πολυ φτηνα ...

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
11
Τον πήρα σπίτι και τον δοκίμασα. Έχει όντως θέμα, όχι με τα ρυθμιστικα άλλα με τους περιστροφικους διακόπτες. Το μεγαλύτερο το έχει ο διακόπτης της πηγής εισόδου. Όλοι όμως λίγο πολύ έχουν πρόβλημα.
Επειδή όμως έμαθα κι άλλα, μάλλον δεν θα το προχωρήσω. Έχει ξαναμπεί χέρι μέσα, έχουν κάνει ένα περιορισμένο ρικαπ και μου είπε επίσης ότι έχουν τροποποιήσει το phono για να παίρνει mp3.
Απ' ότι καταλαβαίνω θα τον έχουν κανιβαλησει και αν θα επανέρχεται θα θέλει ένα σκασμό λ7.
Δεν ξέρω αν τελικά ο ενισχυτης αξίζει για να μπω σε τέτοια ιστορία.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.674

Από την άλλη, αν στον χαρίζει και δεν τον θες, μπορείς να τον πάρεις και να ανοίξεις ένα θέμα στις Μικρές Αγγελίες για να τον χαρίσεις κι εσύ με τη σειρά σου. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν αρκετοί συμforumίτες που θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμος ένας ενισχυτής (δεδομένης και της περιόδου ισχνών αγελάδων που περνάει η χώρα) και να έχουν διάθεση/μεράκι/χρήματα να τον φέρουν ξανά στα "ίσια" του.

Reaction score
11
Σωστός. Δεν το είχα σκεφτεί. Θα πρέπει όμως πρώτα να τον ρωτήσω. Και εφόσον δεν έχει αντίρηση θα τον δώσω. Χωρίς την σύμφωνη γνώμη του δεν γίνεται.

Reaction score
4

Χρόνια πολλά σε όλους,
Έχω τον ίδιο ενισχυτή, μια χαρά είναι αλλα έχει και αυτός πρόβλημα με τους διακόπτες:110: και μερικές φορές κόβεται το σήμα στο ένα από τα δύο κανάλια. Το έχω ψεκάσει αλλά έχει ακόμα θέμα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

παιδια, ολα τα Ροτελακια με αυτους τους περιστροφικους εχουν θεμα, δικος μου 931 κ 971 παλιοτερα ειχε το ιδιο προβλημα. Καθαρισμος, σπρευ, λιγος καιρος ησυχιας κ μετα επανερχεται. Θελουν αντικατασταση κ με δεδομενο οτι σημερα με 200 ευρω παιρνεις εναν αξιοπρεπη καινουριο δικαναλο, δεν νομιζω οτι αξιζει ο κοπος κ τα λ7. Εκτος αν καποιος θελει να τον επισκευασει για συναισθηματικους λογους.

Reaction score
11
Ναι, εκεί εχω καταλήξει και εγώ. Από το λίγο που έψαξα στο νετ, υπάρχει θέμα με τους διακόπτες και που νομίζω ότι δεν έχει και επίλυση, εκτός φυσικά από την αντικατάσταση που δεν ξέρω φυσικά για τι κόστος μιλάμε.
Εννοείται φυσικά ότι αν φτανει (ή ξεπερνάει) τα 150 - 200 ευρώ είναι ασύμφορο το να προχωρήσεις.

Τελικά, όσον αναφορά το να τον χαρίσω σε κάποιον από εδώ, δεν υπάρχει θέμα από πλευράς του φίλου. Οπότε κάπως έτσι θα γίνει. Μετά τις γιορτές θα τον δώσω σε όποιον τον θέλει (μιας και τον εχω εγώ πλέον).
Δουλεύει ο ενισχυτης. Παίζει κανονικά. Απλά κάνει αυτό που λέει και ο φίλος παραπάνω. Πότε - πότε μπορεί να κόψει το ένα κανάλι.
Εσωτερικα δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι, αλλά σίγουρα έχει μπει χέρι, αφού στην ουσία έχει τροποποιηθεί το phono ώστε να περνει mp3. Νομίζω μου είπε το φιλαρακι που μου τον έδωσε ότι έχει γίνει και κάποιο ρικαπ. Οπότε, ο Θεός και ψυχή του, σε τι κατάσταση είναι.

Όπως και να έχει, εγώ θα τον χαρίσω σ' όποιον τον θέλει. Μαζί θα χαρίσω και ένα tuner Philips FT-920 και ένα equalizer AIWA GE-950. Αυτα είναι δικα μου και είναι απειραχτα. Όλα έχουν ψυλοπροβληματακια με τα πλήκτρα τους, αλλά τίποτα τρομερό. Όλα παίζουν κανονικά και είναι σε άψογη κατάσταση εξωτερικά.

Μετά τις γιορτές θα το οργανώσουμε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound