Ενισχυτης AV μεσαιου-μικρου μπατζετ

Reaction score
1.040
Καλημεριζω το φορουμ και αναζητω αλλη μια φορα τα φωτα των εμπειροτερων!
Αυτη τη στιγμη διαθετω ενα 5.1 συστημα που αποτελειται απο:
1)Ενισχυτη Pioneer vsx324k
2) Subwoofer pioneer sw21k που ερχοταν πακετο με τον ενισχυτη στο ετοιμο σετ htp-073
3) Ενα ζευγαρι dali zensor 1, ενα dali zensor vokal μπροστινη 3αδα
4) 2 ηχεια jvc αγνωστων λοιπων στοιχειων που απλα περισσεψαν απο ενα παλιο mini hifi που επαψε να λειτουργει.
Ειμαι σε μια φαση οπου θελω να δωσω τον ενισχυτη και το sub και να αγορασω εναν καινουριο ενισχυτη, με σκοπο ομως να τον κρατησω για πολυ πολυ καιρο. Οι απαιτησεις που υπαρχουν ειναι:
1)Ηχητικα
Να ειναι ικανος να οδηγησει την τριαδα dali που υπαρχει και ακομα ενα ζευγαρι dali zensor 3 η 5. Τα zensor 5 ειναι πιθανοτερο να αγοραστουν μελλοντικα. Δεν θελω να γκρεμιζω τοιχους η να ακουμε μαζι με ολη τη γειτονια.. Ωραια και ομορφα να βλεπω ταινιες κατα 85% σε μετριες εντασεις, και κατα 15% τις μουσικες μου επισης σε μεσαιες εντασεις χωρις ποτε να μας νοιαζει η λεπτομερεια της λεπτομερειας ω λεπτομερεια στην πιστοτητα.
Επισης να υπαρχει εξοδος για ενεργο sub, τουλαχιστον μια, αλλα αυτο ειναι προφανες νομιζω!

2)Τεχνολογικα
Απο αποψη specs λοιπον δεν ζητω και παρα πολλα. Υποστηριξη ολων των συγχρονων φορματ ηχου εξαιρουμενων των atmos,dts:x, auro 3d. Δεν προκειται να ασχοληθω με τετοια. Επισης θα ηθελα να υπαρχει δυνατοτητα 4Κp60 4:4:4 passthrough που απ οτι εχω καταλαβει προυποθετει την υπαρξη hdmi τυπου hdcp 2.2. Σωστα;
Αυτα τα ολιγα ψαχνω κυριως με ολα τα υπολοιπα να μην πολυενδιαφερουν. Τωρα αν μπορουμε να εχουμε και ασυρματη συνδεση στο ιντερνετ για να ακουμε spotify, καλοδεχουμενο ειναι αλλα δεν αποτελει προτεραιοτητα....
Ψαχνοντας λιγο απο μονος μου βλεπω οτι τα παραπανω specs μπορουν να βρεθουν σε ενισχυτες της ταξης των 350 ευρω περιπου ειτε μιλαμε για καινουριο ειτε για μεταχειρισμενο μιας και δεν εχω προβλημα να αγορασω ενα ελαφρως μεταχειρισμενο μηχανημα, ειτε απο Ελλαδα ειτε απο εξωτερικο.
Π.χ pioneer vsx 531 η vsx831, denon avr x1300w, yamaha rxv 479 η rxv 481 ειναι μοντελα που εχω εντοπισει σε αυτο το μπατζετ στο amazon.de

Θα προτεινατε κατι απο αυτα; Κατι αλλο μηπως;;; Ευχαριστω εκ των προταιρων!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Όλοι οι ενισχυτές που αναφέρεις είναι καλοί γι' αυτό που ζητάς, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα επτακάναλο. Δεν ξέρεις τι θα σου καπνίσει αργότερα.

Reaction score
1.040
Ακομα και ο vsx 531? Αν ναι, τα 225 ευρω που ζηταει το amazon για καινουριο ειναι ακρως δελεαστικα!
Μωρε το τι μπορει να μου καρφωθει το ξερω απο τωρα, αλλα και το τι θ ακουσω το ξερω απο τωρα! Θα το κρατησω το tip ομως.. Σιγουρα!
Απο sony μερια; Υπαρχει κατι; Απο την χαμηλοτερη σειρα της denon?
Ρωτω γιατι αν μπορω να κανω εξισου καλη δουλεια ριχνοντας το κοστος, τοτε ευχαριστως να το ριξω!

Reaction score
2.288
Κατα τη γνωμη μου στην χαμηλη κατηγορια τιμης οι διαφορες ειναι μικρες και οι καλυτεροι απο αυτους δεν υστερουν σχεδον σε τιποτα απο τα μεγαλυτερα μοντελα εκτος απο τον εξοπλισμο.
Με δυο λογια IMHO στην κατηγορια 200-350 ευρω πας ανετα στον φτηνοτερο απο τους "καλους" της κατηγοριας αρκει να σε καλυπτει σε ευκολιες/συνδεσιμοτητα.
Απο την εγχωρια αγορα στους πολυ οικονομικους εχω ξεχωρισει σαν πολυ καλο VFM τον Yamaha RX-V377 στα €220. Δεν εχει ομως δυνατοτητα δικτυωσης (μονο μεσω εξωτερικου bluetooth ανταπτορα) οποτε αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο δεν σου κανει. Επισης αν και εχει 4Κ Passthrough (60p 4/2/0) δεν ξερω αν ειναι HDCP2.2.
Στην πιο πανω κατηγορια αν μπορεσεις να βρεις τον Denon AVR1300W σε καλη τιμη (απο Ελλαδα χλωμο) ειναι ΟΚ.
Ωστοσο πριν απο λιγους μηνες που βρισκομουν σε παρομοια θεση με την δικη σου αντι να καταληξω σε καποιον οικονομικο συγχρονο 5.1 προτιμησα να παρω μεταχειρισμενο ενισχυτη αρκετα μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης (Yamaha RX-V3067 @ €400) που εκτος απο τα δυνατοτερα ενισχυτικα σταδια και το 7.2 ειχε και Pre-outs (και μαλιστα για μεχρι 11.2) και ηταν κατα τη γνωμη μου πολυ καλυτερη επιλογη μια που δινει πολλες περισσοτερες επιλογες αναβαθμισης (απο επεκταση σε 7.1, εως 11.2, μεχρι προσθηκη εξωτερικου τελικου, η ενεργων ηχειων).
Το μονο κακο ειναι οτι η αγορα μεταχειρισμενου ενισχυτη απαιτει πολλη υπομονη μεχρι να βρεθει η καταληλη ευκαιρια.
Εγω ημουν αρκετα τυχερος και βρηκα σχεδον αμεσως αλλα σε μια γρηγορη ματια που εριξα στις αγγελιες δεν βρηκα κατι που να σου κανει απο τις τρεχουσες προσφορες.

Reaction score
1.040
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Η αληθεια ειναι οτι ηχητικα το 7.1 ειναι το μαξ που θα φτιαξω καποτε και ακομα και αυτο συγκεντρωνει μικρες πιθανοτητες. Σεταπ με 2 σαμπ αποκλειεται. Τωρα αν ποτε καταφερω οικονομικα να φτιαξω εναν dedicated χωρο με ατμους, πολλα σαμπ κλπ κλπ ε ας αλλαξω τοτε εναν ακομα ενισχυτη. Εκει θα κολλησουμε;
Απο τις 2 απαντησεις που εχω παρει καταλαβαινω οτι μαλλον επιβεβαιωνεται αυτο που ειχα καταλαβει και απο την προσωπικη μου ερευνα. Οτι δηλαδη, αν καθοριστει αυτο το μπατζετ που εχω θεσει τοτε πανω κατω ολες οι λυσεις ειναι μια η αλλη. Δεν υπαρχει δηλαδη κατι στο οποιο να διαφερει υπερβολικα πολυ ενας ενισχυτης εναντι ενος αλλου. Ειτε αυτο λεγεται ηχητικες επιδοσεις, ειτε ποιοτητα κατασκευης, ειτε συνδεσιμοτητα ειτε δεν ξερω κι εγω τι αλλο..
Θα προσπαθησω να κανω μια μικρη υπερβαση μηπως προς το Πασχα παρω τον Denon AVR-X1300 που εχει 380 καινουριος αυτη τη στιγμη στο amazon η ακομα οικονομικοτερα για ελαφρως μτχ. Αν δω οτι δυσκολευομαι θα παω σε κατι πιο οικονομικο, μαλλον σε pioneer λογω της εξοικειωσης μου με τον ηδη υπαρχων.

Reaction score
255
Αν μπορεις να κανεις την υπερβαση και να πας σε εναν εξαιρετικο ραδιοενισχυτη, που υπαρχει στο nakas.gr B-stock, θα σου τον προτεινα ανεπιφυλακτα. Προκειται για τον Yamaha Rx-v775 - black, ειναι καινουργιος στο κουτι του και σε παρα πολυ δελεαστικη τιμη στα 530 ευρω, οταν στο σκρουτζ η χαμηλοτερη ειναι 735 και στο εξωτερικο αν τον βρεις η τιμη του ειναι πανω απο 800 ευρω.
Και μην ξεχνας ποτε, την μεταπωλητικη αξια του προιοντος.

Reaction score
1.040
Ειναι αρκετα πανω απο το μπατζετ μου δυστυχως.. Καλη περιπτωση βεβαια, αλλα......... Το 400αρι θα ηθελα να ειναι το καραμαξιμουμ
Συνεχιζοντας το ψαξιμο βλεπω οτι στο amazon υπαρχουν καποιες καλες τιμες τοσο για τον rxv579 οσο και για τον rxv679. Απ οτι βλεπω διαθετουν ολα τα χαρακτηριστικα που με ενδιαφερουν στο θεμα 4k passthrough και απο θεμα οδηγησης δεν πρεπει να διαφερουν πολυ σε σχεση με τους τελευταιους 81. Σωστα;

Επισης τι σημαινει οταν το amazon τους περιγραφει σαν "Good" στο cοndition? Τι διαφορα εχει η τι μπορει να λειπει σε σχεση με αυτους που χαρακτηριζει σαν very good? Γνωριζει καποιος;

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Ειναι αρκετα πανω απο το μπατζετ μου δυστυχως.. Καλη περιπτωση βεβαια, αλλα......... Το 400αρι θα ηθελα να ειναι το καραμαξιμουμ
Συνεχιζοντας το ψαξιμο βλεπω οτι στο amazon υπαρχουν καποιες καλες τιμες τοσο για τον rxv579 οσο και για τον rxv679. Απ οτι βλεπω διαθετουν ολα τα χαρακτηριστικα που με ενδιαφερουν στο θεμα 4k passthrough και απο θεμα οδηγησης δεν πρεπει να διαφερουν πολυ σε σχεση με τους τελευταιους 81. Σωστα;

Επισης τι σημαινει οταν το amazon τους περιγραφει σαν "Good" στο cοndition? Τι διαφορα εχει η τι μπορει να λειπει σε σχεση με αυτους που χαρακτηριζει σαν very good? Γνωριζει καποιος;
βαλε link γιατι πλεον στο amazon κυκλοφορουν πολλοι απατεωνες

Reaction score
1.040
https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B00Y0Q5258/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B01EN005W0/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

Αναφερομαι στις τιμες του amazon.de warehouse deals. Μονο αυτες κοιταω καθως νομιζω πως απο τριτους πωλητες τα μεταφορικα θα ειναι πολυ περισσοτερα. Ομολογω πως δεν ηξερα οτι παιζουν και απατεωνιες..

Reaction score
1.040
Συγγνωμη για το ζαλισμα αρχικα..
Αυτο το site ειναι κατι σαν τον σκρουτζ; Ρωτω γιατι βλεπω πολλες διαφορετικες προσφορες για το ιδιο προιον..
Επισης εκτος αυτου, για τον ενισχυτη αυτον καθεαυτον καμια αποψη υπαρχει; Να τον προτιμησω στα 400 εναντι του denon avr-x1300w στα 375; Η οχι; Η ειναι εντελως μια η αλλη;

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Συγγνωμη για το ζαλισμα αρχικα..
Αυτο το site ειναι κατι σαν τον σκρουτζ; Ρωτω γιατι βλεπω πολλες διαφορετικες προσφορες για το ιδιο προιον..
Επισης εκτος αυτου, για τον ενισχυτη αυτον καθεαυτον καμια αποψη υπαρχει; Να τον προτιμησω στα 400 εναντι του denon avr-x1300w στα 375; Η οχι; Η ειναι εντελως μια η αλλη;
ναι , ειναι το γερμανικο skroutz
[DOUBLEPOST=1487839412][/DOUBLEPOST]κατα την αποψη μου denon , ποιο καινουργιο μοντελο και εχει και atmos.

Reaction score
1.040
Μια τελευταια ερωτηση και μετα λαμβανεται αποφαση.. Υπαρχει καποια μεγαλη διαφορα αναμεσα στον 1300 και τον 1200 της denon? Αυτη η σειρα νομιζω ειναι οτι πιο vfm παιζει σ αυτη την κατηγορια και με τον 1200αρη ειδικα νομιζω παιρνω αριστο μηχανακι σε εξαιρετικη τιμη...

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
  • Dual band 802.11n Wifi (2.4Ghz, 5Ghz)

• Auto Lip sync delay (increase from 200ms to 500ms)

• RC Select (allows changing of an HDMI source while the AVR is in Standby mode)
  • Playback of high resolution audio files (DSD 5.6 Mhz - increased from 2.8 Mhz) via USB and network
αυτες ειναι οι διαφορες.
παρε τον 1200

Reaction score
1.040
Πανω που την πηρα την αποφαση, σκαει καινουρια μειωση τιμης στον 1300.

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01GQ...6_SY340_FMwebp_QL65&keywords=denon+avr-x1300w

Τα 25 ευρω κατω να μου πεις δεν ειναι πολλα αλλα καπως επεδρασαν στην ψυχολογια μου. Αντι λοιπον για μτχ 1200 στα 280, νομιζω αξιζει πολυ περισσοτερο στα 350 ο 1300αρης καινουριος. Ασχετα με τις διαφορες, μονο και μονο η καινουργιλα και το παρθενικο ανοιγμα της συσκευασιας αξιζουν τα 70 ευρω.

Καινουριος, συγχρονος, με ολα οσα θελω, με παραπανω καναλια απο οσα υπολογιζα (ας ειναι καλα ο zizik που το επεσημανε), εντος μπατζετ και με 50ρικο ρεστα που φτανουν και για πολλα σουβλακια και ποπ κορν... Δεν το κουραζω αλλο, αυριο μεθαυριο τραβαω σκανδαλη!
Υπερευχαριστω τους παντες για τις αποψεις και τη βοηθεια!

Reaction score
1.040
430 εβγαινε συνολικα η αγορα απο αμαζον με τα μεταφορικα...
Ε μου την καρφωσε ασχημα, εκατσα εκανα κατι μαγειρικους υπολογισμους με το φπα του μαγαζιου των δικων μου και πηγα και τον πηρα εδω! Αγορα μιας ζωης ειναι αυτη. YOLO!!
Θα ανεβασω και φωτος και θα πω κι εντυπωσεις οταν βρω χρονο να σεταρω τα παντα και να κατσω ν απολαυσω multimedias!! Κυριακη λογικα!
Ευχαριστω και παλι για τις οποιες απαντησεις!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster