Ενισχυτης YBA Integre Passion 1000 ... και περιεργη συμπεριφορα

Μηνύματα
784
Reaction score
73
Καλημερα σας
Θα ήθελα τη γνωμη σας για την "περίεργη" συμπεριφορά που παρατηρησα στην δικαναλο ολοκληρωμενο ενισχυτη YBA Integre Passion 1000 που έχω στο σύστημα μου. ο ΥΒΑ 1000 του 2004 σαν on - off και volume εχει ενα περιστροφικό ρυθμιστικο διακοπτικό ατερμονα κοχλία που περιστροφόμενο προς τα δεξια ανοιγει τον ενισχυτη και συνεχιζοντας τη δεξιοστροφη περιστροφη ανεβαζει την ενταση του ηχου. Με αριστερόστροφη περιστροφη κατεβαζει ένταση ήχου και στο τελος κλεινει τον ανισχυτη. Δεν ειναι γραμμικης αυξησης του ηχου αλλα διακοπτικά ανα βηματα αυξηση η μειωση.

Το τελευταιο καιρό μου παρουσίασε την περιεργη συμπεριφορά ενω δεξιόστροφα να ανοιγει και να αυξάνει ... οταν ήθελα να κλεισω και γυριζα αριστερόστροφα ... αρχισε να κανει οτι θελει... αλλες φορες να μειωνει και αλλες φορες να αυξάνει...!!!!!!
Τελικα τον χειριζόμουνα απο το τηλεκοντρολ υπερυθρων που εχει γιατι απλα δεν μπορουσα να τον κλεισω και αυξανε συνεχως
τον ηχο αντι να μειωνει ηχο και να κλεισει.

Σημερα αποφασισα να τον ανοιξω μονος μου να δω πως ειναι το συστημα του διακοπτη και να δω αν θα μπορουσα να επεμβω με καθαρισμό στο συστημα πριν αποφασισω να αποτανθω στην αντιπροσωπεία. Ειδα πως ηταν αδυνατο να προσεγγισω το διακοπτικο συστημα του ατερμονα κοχλία που ηταν πίσω απο μια πλακετα μεγαλη πίσω απο την προσοψη. Οπότε αποφασισα να καθαρισω απλα με πινελο και μια ηλεκτρικη σκουπα πάνω απο το πινελο σε μικρη αποσταση όλο το εμφανες συστημα του ενισχυτη απο την μαζεμενη σκονη των 19 ετων λειτουργιας του.
Μετα απο αυτό .... σταματησε η περιεργη συμπεριφορά του ρυθμιστικου ON-OFF αυξησης ηχου και τωρα παιζει κανονικα οσες φορές και να το δοκιμασα ανοιγοντας - κλεινοντας.

Πιστευεται οτι ειναι δυνατον το στρωμα σκονης που ειχε να ηταν υπευθυνο αυτης της δισλειτουργιας του ενισχυτη ...??
Ποια η γνωμη σας... ??
 
Last edited:

Μηνύματα
784
Reaction score
73
ΑΚΥΡΟ παιδια .... ξαναρχισε παλι τα ιδια ... παιχνιδια... αρα δεν μενει αλλη επιλογη επικοινωνια για σερβις :(:(:(
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.824
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top