Ενιχυτης σε bmw ε36 316 μοντ94 5πορτο

Reaction score
0
Οποιος γνωριζει το αμαξι σιγουρα θα ξερει τις δυσκολιες στο να βαλεις μπασο στο αμαξι.Ας τα παρουμε ομως απο την αρχη.Εκανα αγκατσταση carpc στο αμαξι με οθονη 7 μπροστα και κανονiκο pc πισω.η οθονη μου εχει εξοδο 4χ50 και ενσοματωμενο ραδιοφωνο.Το θεμα ειναι οτι τωρα ηρθε η ωρα να βαλω και ενισχυτη γιατι με ολα αυτα που εχω βαλει θα πρεπει να εχω και λιγο ηχο.
Πρεπει να επισημανω οτι εχω αλλαξει τα πισω ηχεια με οβαλ και τα μπροστινα ειναι αυτα που ειχε απο την μανα του της blaupunkt το 94.αυτο που σκεφοτμαι ειναι ενας 4καναλος να ενισχυσω τα υπαρχων ηχεια και ενα 10 γουφερ μαζι.
δεν θελω τρελα πραγματα και ουτε να με κουνε εξω.το θελω για μενα
Ακουω προτασεις απο τους ειδικους του ειδους.Θελω να μου πειτε μαρκες και τι πρτοεινεται εσεις μιας και η λαμαρινα πισω ειναι πολυ δυσκολη στο να περασει το μπασω.τα λεφτα που θελω να δωσω ειναι μεχρι 300euro.Ευχαριστω.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.100
Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι όντως αρκετά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να περάσουν οι χαμηλές συχνότητες από τη λαμαρίνα...

Καταρχήν θα σου προτείνω με τον τετρακάναλο να οδηγήσεις τα μπροστινά και το sub, αφήνοντας τα πίσω στην πηγή. Από εκεί και πέρα, με 300 € παίρνεις έναν αξιοπρεπή 4κάναλο ενισχυτή, αλλά όχι ενισχυτή και sub μαζί. Επίσης, καλό θα ήταν να αλλάξεις και τα μπροστινά μεγάφωνα για άμεση βελτίωση του ήχου. Ασε που το πιο πιθανό είναι να τα παίξουν αν οδηγηθούν με τη μεγαλύτερη ισχύ του εξωτερικού ενισχυτή...

Από εκεί και πέρα, μάρκες που θα μπορούσες να κοιτάξεις σε οικονομικά μοντέλα ενισχυτών είναι η Helix (DarkBlue Four στα 252€), η Audison (SRX 4 στα 335€), ίσως κάποιος Ground Zero (Radioactive 4200X στα 248€ με έμφαση στην ισχύ), ενώ θα μπορούσες να κοιτάξεις και κάποιες ευκαιρίες που παίζουν τελευταία σε Phase Linear/Evolution από Γερμανία μέσω eBay (και όχι μόνο).

Reaction score
0
Απάντηση: Ενιχυτης σε bmw ε36 316 μοντ94 5πορτο

Χαίρομαι που κάποιος απαντησε και θέλει να βοηθήσει.Ειχα πάει στα mediamark και μου ειπε το παλικάρι για εναν ενισχυτη και ενα γουφερ που ειχε προσφορά συνολο 350.Ο ενισχυτής είναι PIONEER GM-6300F 4CH 600W και το γούφερ δεν θυμάμαι μάρκα αλλά ήταν 10ίντσες.Tι λες για το ενιχυτή?Βασικά απο e-bay σκέφτομαι να πάρω όπως σχεδόν και όλα τα υπόλοιπα που πήρα αλλά απο αμερική.Για μπροστά τι λες να βάλω?Πιστεύω και εγω οτι αμα ενισχυθουν θα τα παίξουν.

Reaction score
41

Σάκη, καλώς ήρθες!! :)
Στην περίπτωσή σου θα ξεκινούσα με άμεση αλλαγή των μπροστινών μου ηχείων με κάτι καλύτερο!
Τα μαμά ηχεία συνήθως παίζουν χάλια αν συγκριθούν με καλές μονάδες επώνυμων εταιριών. Και όχι απαραίτητα με ακριβά ηχεία, αλλά σίγουρα όχι για τιμές των 100€.
Το κακό είναι ότι οι τιμές ανεβαίνουν εύκολα και αν μιλάς και για ενισχυτή και subwoofer αρχίζουμε να πετάμε......

Ποιο είναι το ανώτατο όριο χρημάτων που μπορείς να ανέβεις??

Μην αρχίσεις να ξοδεύεις χρήματα για υλικό που μπορεί να αποδειχθεί πολύ λίγο και να αναγκαστείς να το αλλάξεις.
Οδήγησε τα πίσω ηχεία σου με τον ενισχυτή της πηγής (για μένα είναι λάθος εξ' αρχής που έδωσες λεφτά για πίσω ηχεία....) και πάρε έναν 4κάναλο με δυνατότητα γεφύρωσης.
Με τα δύο front οδήγησε τα (νέα) ηχεία μπροστά και τα άλλα δύο γεφυρωμένα για ένα sub (σε κλειστή καμπίνα).
Μην ξεχνάς ότι τα καλώδια (για σύνδεση ενισχυτή με μπαταρία και πηγή & ηχεία) έχουν και αυτά κόστος (όχι αμελητέο....Κάπου στα 60€+, αναλόγως ποιότητας)
Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κλάσεις ανώτερο αλλά μάλλον θα βάλεις το χέρι βαθύτερα στην τσέπη!!

(και κάτι τελευταίο.....Τα watt στα υπερκαταστήματα είναι σαν στραγάλια....Ακούγονται πολλά αλλά συνήθως είναι πολύυυυ λιγότερα. Κάπου στο κουτί της συσκευασίας θα βρεις, στο πλάι συνήθως, ένδειξη ισχύος: εκεί θα γράφει για 600w πχ αλλά από κάτω θα δεις πχ και κάτι και 200W RMS....Εκείνο να πιστέψεις περισσότερο...)

Να το πιάσουμε από την αρχή λοιπόν, Σάκη??:happy_4:

Reaction score
41

Ο ενισχυτής που είδες είναι αυτός:

Πρόσεξε....
Το βρίσκεις στα 199€ σε κατάστηαμ που ειδικεύεται στο car audio....

http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=7137#tmp

Eπομένως, η "προσφορά" που σου είπαν μάλλον δεν είναι τόσο πρόσφορά....

Δες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά
(και πρόσεξε αυτό που σου αναφέρω για τα watt rms)

FeaturesGM-6300FType Bridgeable Power Amplifier
Channels 4
Load impedance capability 2 - 8 Ohm, (bridged) 4 - 8 Ohm
RCA preamp-out terminals Yes
RCA input terminals Yes
Speaker Terminals Screw-type
Power / ground terminals Large screw-type
LPF 80 Hz (-12 dB/oct)
HPF 80 Hz (-12 dB/oct)
SpecificationsGM-6300FMaximum Output Power 4 x 120 Watt or 2 x 300 Watt (4 ohms)
Continuous power output (RMS) 14.4V (20Hz-20kHz/4ohms): 4 x 60 W / 2 x 150 W (bridged)
14.4V (20Hz-20kHz/2ohms): 4 x 75 W
Input level control 400 mV - 6.5 V
Distortion 0,010 %
S/N ratio 95 dB
High Voltage Input Capability 400 mV - 6.5 V
Max. current consumption (A/4ohms) 35 A
Chassis size (W x H x D) 300 x 60 x 334 mm
Unit weight 3.9 kg

Reaction score
0

Καλημέρα τα χρήματα που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 300.Τα ηχεια πισω τα αλλαξα γιατι μου εδινε ενας φίλος τα δικα του επειδη πουλησε το αμαξι και ειχα αισθητη διαφορα.Αλλα τελικα καταλα οτι θελουν αλλαγμα και τα μπορστα.
Ποσα λεφτα να δωσω για τα 4 μπροστα ηχεια?ποσα rms na κοιταω το minimum?Τα πισω ειναι pioneer 2 δρομων και το παλευουν να βγαλουν κατι.Τον ενισχυτη τον ειχε 220 ευρο.το γουφερ ηταν προσφορα.
Ton ενισχυτη αυτον τον εχω βρει στο e-bay 130 ευρα με τα μεταφορικα μαζι.Ειναι καλος αυτος?θα κανει δουλεια.Εχεις να μου προτεινεις κατι αλλο εσυ που να μπορω να το βρω και απο εξω?ριξε μια προταση στο τραπεζι και για ηχεια αν μπορεις με μαρκες να δουμε ποσο μπορω να τα βρω να τα παρω.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.284
Members
38.445